معاون میراث فرهنگی: اماکن تاریخی فرهنگسرا نیستند  

  4030822144

قائم مقام وزیر میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی پیشنهاد مدیریت هیأت امنایی و برگزاری نشست‌های علمی و پژوهشی درباره موضوعاتی چون گلسنگ و فرونشست در پایگاه‌های ملی و جهانی میراث فرهنگی را مطرح کرد و گفت: پایگاه‌ها و اماکن تاریخی، فرهنگسرا نیستند که هر رخداد و رویدادی را در آن محل برگزار کنیم.

به‌ گزارش ایسنا، علی دارابی، معاون میراث‌فرهنگی کشور سه‌شنبه ۲۲ آبان در افتتاحیه کارگاه آموزشی ویژه مدیران که در وزارت میراث‌ فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی برگزار شد، اظهار کرد: همه ما در جریان فعالیت‌ها و از خودگذشتگی‌های مدیران پایگاه‌های ملی و جهانی هستیم و از این رو باید قدردان آن‌ها باشیم.   فعالیت مدیران پایگاه‌های ملی و جهانی در حقیقت یک نوع مجاهدت به حساب می‌آید؛ چرا که با تمام کمبودها و ضعف‌ها و مشکلات با جان و دل از نفایس فرهنگی و تاریخی کشور صیانت می‌کنند.

دارابی افزود: پایگاه‌های ملی و جهانی اماکن مهمی هستند و هر پایگاه در حقیقت محلی برای آموزش، پژوهش، کادرسازی، تربیت نیرو و درکنار آن مرمت، حفاظت و روایتگری است.

معاون میراث‌ فرهنگی در ادامه به موضوعات مهم مرتبط با پایگاه‌ها اشاره کرد و گفت: یکی از موضوعات مهم، مسئله هیأت‌امنایی اداره کردن پایگاه‌ها است که همکاران عزیز به ما مشورت دهند تا این موضوع بررسی شود.

دارابی گفت: مقوله تفویض اختیار و تمرکززدایی نیز یکی دیگر از موضوعات است. ما در دولت سیزدهم جزء اولین دستگاه‌هایی بودیم که تفویض اختیار انجام شد و ۲۸ موضوع به‌عنوان تفویض اختیار ابلاغ شد. خوشبختانه دولت چهاردهم نیز در این خصوص تاکید دارد.

او همچنین به تدوین برنامه ۵ ساله هر استان اشاره کرد و ادامه داد: از آذرماه، جلساتی درباره برنامه پنج ساله هر استان برگزار خواهد و موضوعات مرتبط با هر استان بررسی خواهد شد. در آن جلسات، برنامه پنج‌ساله هر استان مورد بررسی قرار خواهد گرفت و فرصت‌ها و ظرفیت‌ها را مورد سنجش قرار خواهیم داد.  

معاون میراث فرهنگی اظهار کرد: برنامه ۵ ساله با این هدف است که در پایان دولت چهاردهم مشخص شود هر استان در چه وضعیتی قرار دارد. پایگاه‌های ملی و جهانی نیز باید برنامه‌ها و نظام مسائل خود را در قالب یک کتابچه اعلام کنند.

او یادآور شد: سال گذشته جلسه‌ای با مدیرکل و معاونان استان و جمعی از مدیران ستادی برگزار شد که در آن جلسه وضعیت ۱۱ استان را مورد بررسی قرار دادیم و قرار شد کارهای مرتبط با این استان‌ها پیگیری شود. درخواست من این است که موضوعات مرتبط با آن استان‌ها با قاطعیت و جدیت پیگیری شود.

دارابی در بخش دیگری از صحبت‌های خود به اهمیت پژوهش و برگزاری همایش‌های علمی و تحقیقاتی در پایگاه‌ها اشاره کرد و افزود: پایگاه‌های ما باید محل برگزاری نشست‌های علمی و پژوهشی در بخش‌های مختلف باشد. به‌عنوان مثال موضوع گلسنگ‌ها در تخت جمشید یا فرونشست‌ها در برخی از اماکن موضوعاتی است که باید در نشست علمی و پژوهشی مورد بررسی قرار داد.

او ادامه داد: نظام‌نامه پایگاه‌ها بیش از دو سال است که ابلاغ شده است. این دستورالعمل و مبنای کار ما است و بر اساس آن باید کارها پیش برود.  

معاون میراث‌ فرهنگی به برنامه‌ریزی برای برگزاری رویدادهای مختلف در اماکن فرهنگی تاریخی و پایگاه ها اشاره کرد و گفت: پایگاه‌ها و اماکن فرهنگی‌تاریخی، فرهنگسرا نیستند که هر رخداد و رویدادی را در آن محل برگزار کنیم، بلکه باید رویدادهایی را برگزار کنیم که تناسب نزدیک با مأموریت‌ها و اهداف حوزه میراث‌ فرهنگی داشته باشد.

دارابی اظهار کرد: گفتمان و منظومه فکری هر پایگاه باید روشن باشد و برنامه و تقویم زمان‌بندی کارهایش در هر سال مشخص باشد. این‌ها انتظاراتی است که ما از پایگاه‌ها داریم. امروز فناوری‌های نوین به کمک حوزه میراث‌فرهنگی آمده و باید بتوانیم از این فرصت‌ برای معرفی هرچه بهتر اماکن فرهنگی‌تاریخی و روایتگری صحیح استفاده کنیم.

yektanetتریبون

پربحث‌های دیروز

  1. قانون عفاف و حجاب/ ۱۵ میلیون تومان جریمه برای دو بار پیامک «بی حجابی» در فضای حقیقی و مجازی/ جریمه ۱۶۵ میلیون تومانی در چه شرایطی اعمال می‌شود؟

  2. پاسخ محکم ایران به اقدام اروپایی ها

  3. سخنان علی جنتی علیه بشار اسد/ وفاق، اسم رمز باج‌گیری نیست/ فعال شدن گروه فشار رسانه‌ای برای تحمیل سازش

  4. یک بام و دوهوای اصلاح طلبان

  5. چند درصد دانشجویان علوم پزشکی‌ شاهد و ایثارگر هستند؟

  6. ارقام جریمه قانون حجاب چقدر است؟

  7. خنداندن مخاطب چقدر می ارزد؟!

  8. کشته شدن جولانی، رهبر تحریرالشام تایید شد

  9. اعدام تعدادی از سربازان ارتش سوریه به دست تروریست ها (تصاویر+۱۸)

  10. اتباع خارجی نمی‌توانند به بانوان ایرانی تذکر دهند

  11. جزئیات مجازات‌ها و مبلغ جریمه‌ها در قانون حجاب

  12. یارانه انرژی سفارتخانه ها و اتباع حذف می شود

  13. عوارض فیلترینگ در ایران

  14. حسین توشه بازیگر تلویزیون درگذشت

  15. پزشکیان دوشنبه شب با مردم سخن می‌گوید

  16. دو دهه اتلاف وقت در مذاکره با اروپا

  17. بلایی که در دولت احمدی نژاد بر سر بازنشستگان آمد

پربحث‌های هفته

  1. پایتخت جدیدایران؛ شهری غیر از شهرهای مهم !

  2. انتخاب دشوار غرب؛ ایران هسته ای با سلاح یا بدون سلاح؟!

  3. مکالمه خيالي «جک» و «آرش»، فرداي تحقق بازدارندگي هسته ای!

  4. فردوسی‌پور و فرش قرمزی که پهن نشده!

  5. قانون عفاف و حجاب/ ۱۵ میلیون تومان جریمه برای دو بار پیامک «بی حجابی» در فضای حقیقی و مجازی/ جریمه ۱۶۵ میلیون تومانی در چه شرایطی اعمال می‌شود؟

  6. وزیر کشور:‌ دیگر توان پذیرایی از اتباع خارجی را نداریم‌

  7. توهین به قالیباف فقط به‌خاطر یادآوری قانون/ جنجال پسر پزشکیان/ دعوت مدام به چالش با رهبری نظام

  8. جنگ در سوریه شعله‌ور شد / کنترل مناطق درگیر در سوریه با چه کسانی است؟

  9. بدل کردن امر مقدس به امر مبتذل!

  10. پاسخ محکم ایران به اقدام اروپایی ها

  11. سخنان علی جنتی علیه بشار اسد/ وفاق، اسم رمز باج‌گیری نیست/ فعال شدن گروه فشار رسانه‌ای برای تحمیل سازش

  12. تاریخ ابلاغ قانون حجاب مشخص شد

  13. ورود کاروان‌های عظیم غذایی به پایگاه «عین‌الاسد»/ این اقدام آمریکا نشانه‌ای از آغاز جنگ است؟

  14. پزشکیان: نخواهیم گذاشت سفره و معیشت مردم دچار مشکل شود

  15. وقتی نقاب از چهره می افتد...

  16. رسائی : ظریف هرهر می خندد و مجلس را مسخره می‌کند و می‌گوید قرار است من را عزل کنند!

  17. مذاکره؛ نه تابو نه هدف / سالاد جلایی‌پور برای دولت/ هنوز ماه عسل شماست آقای عارف!

  18. دروغی که خود صهیونیست ها هم باور ندارند

  19. کلاهتان را قاضی کنید آقای میرسلیم !

  20. چرا اروپا دنبال آغاز مجدد گفت‌وگوها با ایران است؟

  21. نظرات برگزیده مخاطبان «الف»: برجام نشان داد که منافع ملی ما با مذاکره تامین نمی‌شود/ اگر فردوسی‌پور استاد موقعیت‌شناسی است، صدا و سیما هم استاد موقعیت‌سوزی است

  22. چرا صحبت‌های قالیباف بر مذاق اصلاح‌طلبان رادیکال خوش نیامد؟

  23. قالیباف: انتصاب ظریف غیرقانونی است/ دولت تدبیر کند

  24. توضیح ساترا در باره جلوگیری از گزارش‌های فردوسی‌پور

  25. با این کمدی ها حال ما خوب نمی شود!

آخرین عناوین