عقده گشایی پسا ترور 

  4030513030 ۸ نظر، ۰ در صف انتشار و ۱۳ تکراری یا غیرقابل انتشار
عقده گشایی پسا ترور 

محمدجواد اخوان در روزنامه جوان نوشت، تجربه چند حادثه امنیتی در کشور در پنج سال اخیر نشان می‌دهد تعدادی مشخص از کاربران خاص در شبکه‌های اجتماعی دشمن تروریست را رها کرده و خط تحقیر و تخطئه مدافعان امنیت را در پیش می‌گیرند. در حوادثی، چون شهادت سرداران فخری‌زاده، صیاد خدایی، سیدرضی موسوی و حمله صهیونیست‌ها به کنسولگری ایران در سوریه و نیز حملات تروریستی در نقاط مختلف کشور، درست در زمانی که جامعه در شوک و بهت این حوادث تلخ قرار دارد و هنوز حتی عامل یا چگونگی حادثه روشن نیست، تعدادی از صفحات مجازی مشخص با تمسخر و تخریب نهاد‌های امنیتی و اطلاعاتی کشور، قدرت تروریست‌ها را چندبرابر جلوه داده و در واقع پروژه رعب‌افکنی را تکمیل می‌کنند. آخرین نمونه این رویکرد را همین چند روز پیش و بعد از اعلام خبر شهادت «اسماعیل هنیه» در تهران شاهد بودیم.

داده‌کاوی کلان‌داده‌های موجود در حوادث یادشده و امثال آن، ساختار کلی روند مذکور را که از حساب‌های کاربری مشخصی شروع می‌شود و دامنه می‌یابد و در میانه آن حتی برخی مردم عادی نیز بی‌خبر از پشت‌صحنه واقعه و متأثر از تلخی حادثه با آن همراه می‌شوند، ترسیم می‌کند. اکنون می‌توان فهمید که کلیت این بازی تکراری توسط دو طیف از بازیگران مجازی به‌موازات هم پیش می‌رود. طیف نخست اکانت‌های اجاره‌ای تابلودار و ناشناس وابسته به سرویس‌های اطلاعاتی و نیز گروهک‌های هم‌پیمان با آنان از قبیل لشکر سایبری منافقین و سلطنت‌طلبان است. طیف دوم بخشی از کاربران شناخته‌شده عمدتاً ساکن در داخل که به نحوی سابقه شخصی تلخی از نهاد‌های امنیتی کشور دارند و در چنین زمانه‌ای فرصت را برای انتقام‌گیری از آن‌ها مغتنم می‌شمارند.

کنش دسته اول در چنین موقعیتی روشن و طبیعی است. هر حمله تروریستی پیوستی از جنس «عملیات روانی» دارد و مطالعه چند عملیات خاص صهیونیست‌ها در سال‌های اخیر نشان می‌دهد که آن‌ها اتفاقاً روی این بعد ماجرا حساب ویژه‌ای باز کرده‌اند و در طرح‌ریزی عملیات و چگونگی بازنمایی آن تأثیرات مهمی برای مهندسی افکار عمومی جامعه مخاطب در نظر گرفته‌اند. بر این اساس طبیعی است که حساب‌های کاربری تحت کنترل سرویس‌ها و ضدانقلاب به‌عنوان یار کمکی تروریست‌ها بر فضای وحشت عمومی و نیز ناکارآمدنمایی مدافعان امنیت کشور دامن بزنند و پیوست عملیات روانی ترور را اجرایی کنند.

اما دسته دوم که خواسته یا ناخواسته در بازی تروریست‌ها افتاده‌اند. افرادی که در سال‌های گذشته به دلیل برخی جرائم با برخورد نیرو‌های امنیتی و اطلاعاتی کشور مواجه شده‌اند و هنوز از اعمال قانون نسبت به خود ناراضی‌اند، در این زمان‌ها فرصتی را مهیا می‌بینند تا از خشم عمومی مردم، خود را بی‌گناه جلوه دهند و با حمله به دستگاه‌های حافظ امنیت، در واقع خودشان را تبرئه کنند. موارد متعددی وجود دارد که در چنین اوقاتی کسانی در خط اول حمله به مدافعان امنیت قرار می‌گیرند که وجه اشتراک‌شان عداوت شخصی با یک یا چند نهاد امنیتی و اطلاعاتی کشور است.

فرض کنید نقد به سامانه‌های اطلاعاتی و حفاظتی وارد باشد و برخی غفلت‌ها راه را برای تروریست‌ها هموار کرده باشد، آیا این دلیلی است که نهاد‌های مدافع امنیت انبوه وظایف دیگر خود را از جمله مراقبت از افرادی که به براندازی نرم و نیز تضعیف امنیت روانی جامعه (که کمتر از امنیت جان انسان‌ها نیست) مشغولند، رها کنند؟ اگر مثلاً در یک پاسگاه مرزبانی قصوری رخ داد که منجر به رسوخ بیگانگان به خاک کشور شد، باید کلانتری شهر‌ها را هم تعطیل کنند و کارکنان آن را به لب مرز بفرستند تا دزدان و قاتلان در شهر‌ها بتوانند راحت‌تر به جنایات خود برسند؟

نهاد‌های اطلاعاتی و امنیتی از خطا و قصور مصون نیستند و باید مرتباً در مسیر تحول متناسب با اقتضائات فناورانه و اجتماعی قرار گیرند، اما هنگامه بحران یا حادثه امنیتی، زمان مناسبی برای عقده‌گشایی علیه آن‌ها نیست. در همه دنیا در این زمان‌ها همه توان‌ها متمرکز می‌شود تا جامعه آرامش یابد و از حوادث بیشتری پیشگیری شود. همان‌طور که تسویه‌حساب سیاسی در چنین زمانی مذموم است، انتقام شخصی و عقده‌گشایی نسبت به مدافعان امنیت نه‌تنها خطایی بزرگ که اقدامی در راستای اهداف تروریست‌ها و مستوجب پیگرد قضایی نیز هست. رهبر معظم انقلاب‌اسلامی همین نکته را بار‌ها به قوه قضائیه متذکر شده‌اند و از جمله فرموده‌اند: «یکی از حقوق عامه، امنیت روانی جامعه است. اینکه یک عده‌ای آنجا بنشینند و با استفاده از فضای مجازی یا غیرمجازی مدام روی اعصاب مردم راه بروند و امنیت ذهنی مردم را به هم بزنند، مردم را بترسانند و مانند اینها، خب این خلاف مقتضای احیای حقوق عامه است و قوه قضائیه باید وارد بشود.»

منبع :روزنامه_جوان

دیدگاه کاربران

ناشناس۳۵۷۱۴۹۶۱۰:۵۸:۵۸ ۱۴۰۳/۵/۱۳
در امنیتی ترین وضعیت تهران . در یک روز بسیار مهم با حضور مهمانان بسیار عالی رتبه . تنها کسی که میتوانست هدف ترور باشد ترور شد در قلب تهران و در یک منطقه کاملا حفاظت شده .
ناشناس۳۵۷۱۶۱۸۱۳:۴۶:۲۸ ۱۴۰۳/۵/۱۳
کاری بر سرشان می آوریم که حالا حالاها دیگر جرات ابن کار را هم نداشته باشند
ناشناس۳۵۷۱۷۶۸۱۶:۴۲:۲۷ ۱۴۰۳/۵/۱۳
همین چند روز پیش ترامپ در آمریکا ترور شد. نظری در مورد توانایی امنیتی و اطلاعاتی آمریکایی ها ندارید؟
ناشناس۳۵۷۱۵۰۱۱۱:۰۲:۲۵ ۱۴۰۳/۵/۱۳
سوال اینجاست که در چند سال اخیر چند فرمانده صهیونیستی ترور شده؟
ناشناس۳۵۷۱۵۶۰۱۲:۱۷:۱۱ ۱۴۰۳/۵/۱۳
از اول انقلاب تاکنون صدها مورد امنیتی ریز و درشت به کشور وارد شده و هیچگاه برخورد درستی با مسئولان این وقایع نشده.
Abdi۳۵۷۱۶۳۰۱۳:۵۷:۰۰ ۱۴۰۳/۵/۱۳
اگر از خوبیهای سربازان گمنام امام زمان (عج) میگوییم ، در این موارد هم انتقاد باید کنیم
ناشناس۳۵۷۱۶۵۶۱۴:۲۷:۲۹ ۱۴۰۳/۵/۱۳
ضمن وارد دانستن برخی انتقادها،باید با توجه به نوع مثلا انتقادها،حتماباید افراد خاصی را دراین زمینه ها تحت نظر داشت چون بیشتر از انتقاد واظهار نگرانی به دنبال تحقیر وایجاد ناامنی روانی برای مردم هستند.
ناشناس۳۵۷۱۷۸۷۱۷:۰۴:۴۸ ۱۴۰۳/۵/۱۳
بنظرم ترور افراد در منطق اسلام جایگاهی نداره امااگر در جواب ترورباشد شاید حکمش متفاوت باشد. ما مثل ان ها از روشهای بزدلانه وناجوانمردانه استفاده نمیکنیم
yektanetتریبون

پربحث‌های اخیر

    پربحث‌های هفته

    1. حالا چه می گویید؟!

    2. تمجید فرمانده ارتش از مهارت شلیک خلبانان نهاجا

    3. قدردان پلیس هستیم اما...

    4. چماق بنزین !

    5. چالش دستمزد بالاخره حل می شود؟!

    6. رئیس سازمان بورس استعفا داد

    7. برخی از شهرها، به شهر اتباع تبدیل شده؛ «برخی بی‌علاقه نیستند اتباع را جایگزین نخبگان کنند»  

    8. درس «ایران» برای دبیرستانی های اسراییل

    9. آقای همتی، باور کنید دیگر نمی توانیم!

    10. مصاحبه پزشکیان به زبان کردی

    11. ماجراهای یک مصوبه پر از اشکال

    12. افشاگری مهم فائزه هاشمی علیه زندانیان سیاسی

    13. همتی: مسئول کاهش تورم من نیستم بانک مرکزی است

    14. واکنش اژه‌ای به وام میلیاردی رئیس سازمان بورس/ تمجید رسانه اصولگرا از بهزاد نبوی

    15. توضیح مهاجرانی درباره تعیین تکلیف وام‌های دریافت‌شده سازمان بورس

    16. انتقاد عارف از ضربه‌پذیری سایبری سامانه بنزین/ دیدگاه دو رسانه اصولگرا درباره دوقطبی‌سازی

    17. زیباترین آبشار ایران: آبشار بیشه خرم آباد

    18. وقتی اقتدار، دستاورد می آفریند

    19. غول مسکن همه چیز را بلعیده است!

    20. حمایت روسیه از تمامیت ارضی ایران و پایبندی به توافقات پیشین با تهران درباره زنگزور

    21. پاسخ کیهان به انتقاد پناهیان از دوقطبی‌سازی/ روایت سردار سلامی از جنگ دریایی / واکنش بهادری‌جهرمی به وام میلیاردی در سازمان بورس

    22. فکرش را هم نمی کردند!

    23. نرخ‌های جدید نان در تهران اعلام شد

    24. کنکور، خادم یا ارباب آموزش و پرورش؟!

    25. ماه شومی که پهلوی ها برای ایرانیان رقم زدند

    آخرین عناوین