نگرانی شولتس از قدرت گرفتن احزاب راست در سراسر اتحادیه اروپا

  4030322009 ۱ نظر، ۰ در صف انتشار و ۰ تکراری یا غیرقابل انتشار

اولاف شولتس صدراعظم آلمان با اشاره به نتایج بی‌سابقه احزاب راست در انتخابات اتحادیه اروپا نسبت به قدرت گرفتن این احزاب در سراسر این اتحادیه ابراز نگرانی کرد.

نگرانی شولتس از قدرت گرفتن احزاب راست در سراسر اتحادیه اروپا

به گزارش بامداد سه‌شنبه ایرنا به نقل از سی سی ان، صدراعظم آلمان در اظهاراتی از حمایت فزاینده از احزاب راست در سراسر اتحادیه اروپا ابراز نگرانی کرد و گفت: ما هرگز نباید به قدرت گرفتن احزاب راست در کشورهای عضو اتحادیه اروپا عادت کنیم.

شولتس از عقب راندن احزاب راست در اروپا به عنوان وظیفه همیشگی خود و همفکرانش در قاره سبز یاد کرد و افزود: باید اطمینان حاصل کنیم که آن دسته از احزابی که نسبت به حاکمیت دموکراسی در اروپا تعهد دارند، حمایت اکثریت ساکنان این قاره را به همراه خود خواهند داشت.

صدراعظم آلمان با اشاره به نتایج اولیه انتخابات اتحادیه اروپا، تاکید کرد: هر سه حزب حاضر در ائتلاف حاکم آلمان، نتایج بدی را در این انتخابات کسب کردند.

به نوشته سی ان ان، هفته‌نامه اشپیگل آلمان نیز در گزارشی، نتایج اولیه انتخابات اتحادیه اروپا را یک شکست شخصی برای شولتس خواند و نوشت: بعد از این شکست سنگین، شولتس باید بگوید که چگونه می‌خواهد به رهبری خود ادامه دهد.

از سوی دیگر پس از مشخص شدن نتایج اولیه انتخابات اتحادیه اروپا و شکست سنگین حزب سوسیال دموکرات (SPD) به رهبری صدراعظم آلمان در این انتخابات، حالا حتی صداهایی از درون این حزب نیز شولتس و آینده سیاسی وی را زیر سوال برده‌اند.

در همین ارتباط، زیگمار گابریل رهبر سابق حزب سوسیال دموکرات، گفت: شولتس تنها با کسب ۱۴ درصد آرا دیگر نمی‌تواند ادعای رهبری بی چون و چرای حزب سوسیال دموکرات را مطرح کند.

به گزارش ایرنا، استفن هبستریت سخنگوی دولت آلمان در یک کنفرانس مطبوعاتی با بیان اینکه تاریخ قانونی برگزاری انتخابات پائیز آینده (سال ۲۰۲۵) است و این همان کاری است که ما قصد انجام آن را داریم، تاکید کرد: انتخابات زودهنگام در آلمان برگزار نخواهد شد.

هبستریت گفت: علیرغم درخواست‌ها از اولاف شولتس صدراعظم آلمان برای کناره‌گیری پس از عملکرد ناامید کننده ائتلاف حکومتی وی در انتخابات پارلمان اتحادیه اروپا، انتخابات زودهنگام در این کشور برگزار نخواهد شد.

با بسته شدن شعب اخذ رأی در کشورهای اروپایی و آغاز اعلام نتایج اولیه انتخابات اتحادیه اروپا، مشخص شده است که ائتلاف سه حزبی (شامل احزاب سوسیال دموکرات، سبزها و لیبرال) که در حال حاضر قدرت را در آلمان در دست دارند، با شکست سختی مواجه شده‌اند.

حزب سوسیال دموکرات صدراعظم آلمان (SPD) به عنوان حزب اصلی ائتلاف حاکم در این کشور، در انتخابات اتحادیه اروپا تنها با کسب ۱۴ درصد آرا پس از حزب راست افراطی (AFD / با کسب ۱۶ درصد آرا) و حزب محافظه‌کار (CDU-CSU / با کسب ۳۰ درصد آرا)، یک شکست تاریخی را تجربه کرد و در رتبه سوم قرار گرفت.

این در حالی است که حزب سبزها (با کسب ۱۲ درصد آرا) و حزب لیبرال (FDP با کسب پنج درصد آرا) نیز نسبت به حزب سوسیال دموکرات صدراعظم آلمان، حال و روز بهتری را تجربه نمی‌کنند.

کسب این نتایج باعث شد که احزاب مخالف درخواست کنند که شولتس از امانوئل مکرون رئیس جمهور فرانسه پیروی کرده و انتخابات زودهنگام برگزار کند.

آلیس وایدل یکی از رهبران حزب راست افراطی (AFD) از جمله کسانی بود که خواستار رفتن شولتس شد.

وایدل در پیامی در حساب کاربری خود در رسانه اجتماعی ایکس (توئیتر سابق)، نوشت: اکنون تنها یک وظیفه برای شولتس باقی مانده و آن این است که به جای آنکه یک سال دیگر بر اکثریت بزرگ مردم آلمان حکومت کند، راه را برای برگزاری انتخابات پیش از موعد در این کشور هموار کند.

مارکوس سودر رهبر حزب محافظه‌کار در ایالت جنوبی بایرن نیز خواستار برگزاری انتخابات جدید در اسرع وقت شد و گفت: ائتلاف سه حزبی حاکم دیگر از حمایت مردم آلمان برخوردار نیست، از برلین می‌خواهم که راه پاریس را در برگزاری انتخابات زودهنگام در پیش گیرد.

انتخابات پارلمان اروپا که از تاریخ ۶ تا ۹ ژوئن (۲۰-۱۷ خرداد) برگزار شد، وضعیت سیاسی ۲۷ کشور عضو را در خصوص مسائل کلیدی همچون تغییرات آب و هوایی و آینده توافق سبز اروپا، رونق اقتصادی بعد از دوران کووید-۱۹، مهاجرت و نقش اتحادیه اروپا در عرصه جهانی محک خواهد زد.

نتایج اولیه انتخابات پارلمانی اروپا که برگزاری آن سه روز طول کشید، نشان می‌دهد که احزاب ملی‌گرا میزان کرسی‌های خود را افزایش داده‌اند اما سبزها و لیبرال‌ها، کرسی‌های زیادی را از دست داده‌اند.

احزاب راست افراطی در کشورهای فرانسه، هلند، آلمان، اتریش با اقبال عمومی بیشتری روبرو شده‌اند. اولین پیامد، تقویت جایگاه راست‌های افراطی آن بود که امانوئل مکرون رئیس جمهور فرانسه پارلمان کشورش را منحل و تاریخ جدیدی برای برگزاری انتخابات تعیین کرد.

دیدگاه کاربران

ناشناس۳۵۱۵۴۳۲۰۸:۲۸:۴۰ ۱۴۰۳/۳/۲۲
حضور مسلمانان و تظاهرات در کشورهای اروپایی مطمئنا در آینده باعث روی کار آمدن دولت های ملی گرا و مخالف مجوز ورود پناهندگان را در پی خواهد داشت.
yektanetتریبون

پربحث‌های هفته

  1. آقایان «روحانی» و «ظریف»، نظری ندارید؟!

  2. نقد، آری؛ تندروی و توهین نه!

  3. دشواری پزشکیان در «راه» کابینه

  4. دولت و مردم تا دیر نشده کاری کنند...

  5. سردار رضایی: طرح نور تعطیل بردار نیست

  6. مناظر شهری دیدنی کره شمالی

  7. در اداره پست چه خبر است؟!

  8. دقیقا چه زمانی آمریکا خواست با ایران توافق کند؟!

  9. پزشکیان: به همه می گوییم در تشکیل کابینه کمک کنند اما آدمهای خودشان را معرفی می کنند

  10. انتقاد رسانه اصولگرا از اهانت به ظریف در حاشیه نمازجمعه / چرا برخی اعضای شورای شهر منتقد زاکانی شده‌اند؟

  11. نمونه ای از یک دیپلماسی موفق اقتصادی

  12. مرتضوی: تمام بدهی‌های سازمان تأمین اجتماعی را پرداخت کردیم

  13. واکنش وزیر ارشاد به استخدام برادرزاده اش در وزارت بهداشت

  14. صدور کیفرخواست رائفی‌پور/ واکنش زاکانی به تهدید استعفای برخی از اعضای شورای شهر/ ماجرای حمله تندروها به پویانفر

  15. آشی که نباید خیلی شور شود!

  16. تاکید قالیباف بر بررسی علل مشارکت پایین مردم در انتخابات/ یک پیشنهاد خوب به سعید جلیلی

  17. قالیباف: باید دغدغه‌ ۱۴ میلیون نفری که به پزشکیان رای ندادند لحاظ شود

  18. یک سیلی سخت دیگر به صهیونیست ها

  19. واکاوی علت حضور کمرنگ مردم در انتخابات

  20. زن و سیاهپوست بودن رقیب، برگ برنده ترامپ یا عامل شکست او ؟

  21. سخت است آقای پزشکیان ...

  22. با زنجیرزنان بی‌حجاب چه باید کرد؟  

  23. کاپشن پوشیدن پزشکیان یا استفاده او از کت و شلوار چقدر مهم است؟

  24. انسداد ۳۰۰ کیلومتر از مرزهای شرق ایران با دیوارهای ۴ متری

  25. ظریف: قانون اقدام راهبردی در مورد مذاکرات هسته‌ای باید رعایت شود/ آماده گفت‌وگو هستیم

آخرین عناوین