سه مساله مهمِ سیاست خارجی ایران در سال ۱۴۰۳

گروه جهان الف،   4030104013 ۷ نظر، ۰ در صف انتشار و ۳ تکراری یا غیرقابل انتشار

سال ۱۴۰۳ سالی مهم و حساس برای سیاست خارجی کشورمان در حوزه های مختلف است. ایران در ابعاد منطقه ای و بین المللی با مسائل و دستورکارهای مختلفی مواجه است که بایستی از طریق اتخاذ بهترین سیاست‌ها به مواجهه با آن ها بپردازد.

سه مساله مهمِ سیاست خارجی ایران در سال ۱۴۰۳

به گزارش الف؛ همزمان با آغاز سال جدید خورشیدی(سال 1403)، بسیاری از ناظران و تحلیلگران جدای از ارائه تحلیل و تفسیرهای مختلف در مورد عملکرد دستگاه سیاست خارجی کشورمان در سال 1402، ارزیابی های مختلفی را در مورد روند تحولاتی آتی که کشورمان در سال 1403 در حوزه سیاست خارجی بایستی به نحوی جدی برای آن ها برنامه ریزی کند نیز ارائه می کنند. 

در این چهارچوب، به نظر می رسد که سیاست خارجی کشورمان در سال 1403، به طور خاص در مورد سه رویداد مهم، بایستی تدابیر و برنامه های خاصی را در دستورکار داشته باشد. 

اولا، در سال 1403، ما شاهد برگزاری انتخابات ریاست جمهوری 2024 آمریکا خواهیم بود. انتخاباتی که به نظر می رسد دونالد ترامپ رئیس جمهور اسبق آمریکا از شانس بالایی جهت پیروزی در آن(با استناد به نتایج نظرسنجی‌های مختلف در آمریکا) برخوردار است. فردی که در صورت بازگشت مجدد به کاخ سفید، دوره تازه ای از سیاست های شدید ضدایرانی را علیه کشورمان عملیاتی و اجرا خواهد کرد. 

کما اینکه او در دوره اول ریاست جمهوری خود در فاصله میان سال های 2016 تا 2020 نیز کارزار فشار حداکثری علیه ایران را به راه انداخت و در کنار آن، سطح تنش های منطقه ای و بین المللی علیه ایران را  هم به نحو قابل توجهی افزایش داد. حال در این شرایط، بازگشت ترامپ به کاخ سفید، به معنای احیای فشارهای وی علیه ایران نیز خواهد بود. موضوعی که کشورمان باید از همین حالا تدابیر لازم را جهت مواجهه موثر با آن در دستورکار قرار دهد. 

دوم اینکه از مهرماه سال 1402 و همزمان با آغاز جنگ غزه، بخش قابل توجهی از تلاش ها و اقدامات کشورمان در حوزه سیاست خارجی، معطوف به جنگ غزه بوده است. این جنگ، حامل تبعات و پیامدهای معناداری برای آینده معادلات سیاسی و امنیتی منطقه غرب آسیا است. 

از این رو، با توجه به احتمال بالای تشدید تنش زایی و جنگ افروزی صهیونیست ها علیه مردم غزه به ویژه در شهر رفح، به نظر می رسد که محور مقاومت در منطقه و البته کشورمان نیز باید تدابیر تازه ای را در مواجهه با رژیم صهیونیستی و حامیان غربی آن اتخاذ کنند و از شکل گیری معادلات مطلوب آن ها در سطح منطقه جلوگیری کنند. از این رو، جنگ غزه و اتحاذ تدابیر جدید در این رابطه نیز یکی از مسائل مهم سیاست خارجی ایران در سال 1403 است. 

و در نهایت سوم اینکه دستگاه سیاست خارجی کشورمان بایستی تلاش ها و اقدامات گسترده ای را جهت محقق کردن شعار سال 1403 که توسط مقام معظم رهبری مطرح شد یعنی "جهش تولید با مشارکت مردم" نیز انجام دهد. 

حوزه کاری دستگاه سیاست خارجی در این رابطه بایستی معطوف به تسهیل مراودات تجاری و اقتصادی خارجی کشورمان و زمینه سازی برای صادرات آسان ترِ کالاهای تولیدی کشورمان به خارج از ایران باشد. در حقیقت، در حوزه صادرات کالاهای تولیدی ایران، وزارت خارجه و حوزه دیپلماسی اقتصادی کشورمان بایستی فعالانه وارد میدان شوند و برای ایران فرصت سازی و زمینه سازی های لازم را انجام دهند. 

دیدگاه کاربران

ناشناس۳۴۳۲۸۹۳۱۰:۳۴:۰۴ ۱۴۰۳/۱/۵
ترامپ اگر دوباره رئیس جمهور بشود هیچ غلطی نمی تواند بکند زیرا دیگه برجامی وجود ندارد که از اون خارج بشود.
ناشناس۳۴۳۲۹۱۳۱۱:۱۶:۱۱ ۱۴۰۳/۱/۵
منافع ملی همچون برجام واگذار نشود کافی هست
علی۳۴۳۲۹۵۲۱۲:۱۱:۳۸ ۱۴۰۳/۱/۵
نویسنده ی محترم روشن کردن برجام و رفع تحریم‌ها رو اولویت تشخیص ندادن و انتظار کاهش تنش با دول مختلف برای افزایش صادرات و افزایش تولید رو دارن؟؟ به نظر میرسه حتی از دولتمردان رئیسی خوشبین تر هستین
ناشناس۳۴۳۳۰۰۶۱۳:۲۲:۴۶ ۱۴۰۳/۱/۵
فقط باید با کل جهان مراوده داشته باشیم با همه دوست باشیم این اولین قدم برای تجارته وقتی محدودیتهای تجارت برداشته بشه تولید ثروت هم اتفاق میوفته و خود به خود کشور به سمت آبادانی پیش میره
ناشناس۳۴۳۳۰۴۳۱۴:۳۴:۵۳ ۱۴۰۳/۱/۵
و مهمترین مسئله سیاست خارجی بايد رفع تحریم‌ها باشد که اگر نشد شعار سال هم تحقق نخواهد یافت
معلم تاریخ۳۴۳۳۱۲۰۱۷:۳۱:۳۴ ۱۴۰۳/۱/۵
ایران از نظر قدرت نظامی در منطقه در حدی است که مورد تهدید نظامی نیست. بنا براین با توجه به شرایط موجود باید در سیلست خارجی تحدید نظر کند تا بتواند از طریق رفع تحریمها و سرمایه گذاری خا جی و داخلی اوضاع اقتصادی را بهبود بخشد. امید دشمنان نظام در گیر کردن ایران در حنک با حبهه اسراییل-امریکا است.تاریخ در اینمورد قضاوت خواهد کرد.
ناشناس۳۴۳۳۲۱۴۱۹:۳۵:۵۰ ۱۴۰۳/۱/۵
پس تنش زدایی چی میشه. بهبود روابط خارجی و ..
yektanetتریبون

پربحث‌های هفته

  1. آقایان «روحانی» و «ظریف»، نظری ندارید؟!

  2. نقد، آری؛ تندروی و توهین نه!

  3. دشواری پزشکیان در «راه» کابینه

  4. دولت و مردم تا دیر نشده کاری کنند...

  5. سردار رضایی: طرح نور تعطیل بردار نیست

  6. مناظر شهری دیدنی کره شمالی

  7. در اداره پست چه خبر است؟!

  8. دقیقا چه زمانی آمریکا خواست با ایران توافق کند؟!

  9. پزشکیان: به همه می گوییم در تشکیل کابینه کمک کنند اما آدمهای خودشان را معرفی می کنند

  10. انتقاد رسانه اصولگرا از اهانت به ظریف در حاشیه نمازجمعه / چرا برخی اعضای شورای شهر منتقد زاکانی شده‌اند؟

  11. نمونه ای از یک دیپلماسی موفق اقتصادی

  12. مرتضوی: تمام بدهی‌های سازمان تأمین اجتماعی را پرداخت کردیم

  13. واکنش وزیر ارشاد به استخدام برادرزاده اش در وزارت بهداشت

  14. صدور کیفرخواست رائفی‌پور/ واکنش زاکانی به تهدید استعفای برخی از اعضای شورای شهر/ ماجرای حمله تندروها به پویانفر

  15. آشی که نباید خیلی شور شود!

  16. تاکید قالیباف بر بررسی علل مشارکت پایین مردم در انتخابات/ یک پیشنهاد خوب به سعید جلیلی

  17. قالیباف: باید دغدغه‌ ۱۴ میلیون نفری که به پزشکیان رای ندادند لحاظ شود

  18. یک سیلی سخت دیگر به صهیونیست ها

  19. واکاوی علت حضور کمرنگ مردم در انتخابات

  20. زن و سیاهپوست بودن رقیب، برگ برنده ترامپ یا عامل شکست او ؟

  21. سخت است آقای پزشکیان ...

  22. با زنجیرزنان بی‌حجاب چه باید کرد؟  

  23. کاپشن پوشیدن پزشکیان یا استفاده او از کت و شلوار چقدر مهم است؟

  24. انسداد ۳۰۰ کیلومتر از مرزهای شرق ایران با دیوارهای ۴ متری

  25. ظریف: قانون اقدام راهبردی در مورد مذاکرات هسته‌ای باید رعایت شود/ آماده گفت‌وگو هستیم

آخرین عناوین