اندیشکده صهیونیستی: اغلب سعودی‌ها مخالف عادی‌سازی هستند  

  4030102052

یک اندیشکده اسرائیلی اعلام کرد تلاش‌ها برای پیشبرد عادی‌سازی با این رژیم در عربستان با مخالفت مردمی آرام اما گسترده‌ای رو به رو است که در پی جنگ غزه بالا گرفته است.

به گزارش ایسنا، مرکز مطالعات امنیت قومی رژیم صهیونیستی معتقد است مخالفت مردمی در عربستان اشکال متعددی دارد؛ نخست بُعد دینی که صلح با رژیم صهیونیستی را مخالفت با شریعت اسلامی می‌داند. دوم بُعد حمایتی فلسطینیان که مخالفت با عادی‌سازی را بیانگر حمایت از آن‌ها می‌داند و سوم دیدگاه لیبرالیستی که هشدار می‌دهد روابط با تل‌آویو، نظام سعودی را به نقض بیشتر حقوق بشر سوق خواهد داد.

این مرکز در گزارش خود آورده است که مردم عربستان اساسا اهمیت چندانی به جنبه عادی‌سازی که گفتمان اسرائیل بر آن متمرکز است، از نظر همکاری امنیتی علیه ایران نشان نمی‌دهند.

در گزارش این مرکز آمده است که شبکه‌های اجتماعی حاکی از حضور مخالفان سعودی با روند عادی‌سازی است؛ به‌طوری‌که حساب کاربری «سعودیون مع الأقصی» با بیش از ۳۰۰ هزار دنبال کننده در شبکه احتماعی ایکس خواستار مخالفت با رژیم صهیونیستی از منظر اسلامی و در حمایت از فلسطینی‌ها شده است.

این مرکز تغییر قابل توجهی را در احساسات سعودی‌ها در جریان تجاوز به غزه ثبت کرده است که آمارهای «موسسه واشنگتن برای سیاست خاور نزدیک» بر آن دلالت دارد و نشان می‌دهد که پیش از تجاوز، ۴۰ درصد آن‌ها از روابط اقتصادی با رژیم اسرائیل حمایت می‌کردند. در مقابل امروز ۹۶ درصد از قطع فوری روابط میان کشورهای عربی با این رژیم در واکنش به تجاوزهای آن در غزه حمایت می‌کنند.

مرکز مطالعات امنیت قومی رژیم صهیونیستی اشاره کرد که حتی پیش از جنگ ۸۷ درصد سعودی‌ها بر این باور بودند که «در نهایت می‌توان اسرائیل را شکست داد.»

بنا بر گزارش سایت شبکه خبری المیادین، این مرکز تاکید کرد برای عربستان دشوار است که این حقیقت را نادیده بگیرد که همه رقبای منطقه‌ای آن چه ایران، چه اخوان‌المسلمین یا حتی انصارالله در یمن، از فلسطینی‌ها در جنگ جاری از اکتبر حمایت می‌کنند. همین امر نارضایتی مردم عربستان را از موضع کشورشان در قبال مسئله فلسطین را تقویت می‌کند.

اندیشکده صهیونیستی در پایان گزارش خود گفت: «شاخص‌های اندک مواضع مردم عربستان، ناهماهنگی میان گفتمان رژیم اسرائیل درباره نکات مثبت عادی‌سازی با تمرکز بر ائتلاف امنیتی و نظامی و میان بی‌تفاوتی مردم عربستان به این مشارکت و همکاری را فاش می‌کند».

yektanetتریبون

پربحث‌های هفته

  1. چرا اسد رفت؟!

  2. ذوق زدگان وطنی در فردای سوریه !

  3. چرا ارتش سوریه نمی جنگد؟!

  4. مطالبه به حق یا فشارِ ناحق؟!

  5. نماینده مجلس : بی حجابی ، اعتراض به عملکرد ماست / مردم ناراضی هستند، ابتدا باید مشکلات اقتصادی آنها را حل کنیم

  6. کنایه‌های شمخانی به احمدی‌نژاد و جلیلی/ اظهارات عجیب فائزه هاشمی درباره حجاب/ زنگ خطر برای امنیت‌ ملی

  7. هیولای نئولیبرالیسم «اسد» را بلعید!

  8. آغاز «نمی‌گذارند»‌های پزشکیان/ کمی هم به اقتصاد بپردازید آقای همتی!/ توصیه زیدآبادی به افرادی که از سقوط بشار اسد شاد شده‌اند

  9. اجرای قانون حجاب به تاخیر افتاد/ جزئیات تصمیم شورای امنیت ملی کشور

  10. رهبر انقلاب: وقایع سوریه محصول نقشه آمریکایی و صهیونیستی است/ یک دولت همسایه هم ایفای نقش می‌کند/ بدون شک مناطق تصرف‌شده‌ آزاد خواهد شد

  11. دردسرهای اردوغان با سوریه جدید

  12. اتهام‌افکنی‌های عجیب علیه قالیباف/ انتقاد شرق از سخنان جواد لاریجانی/ یک ادعا درباره رویگردانی بشار اسد از ایران

  13. نظرات برگزیده مخاطبان «الف»: قبل از آنکه دیر شود، ایران را به سلاح هسته‌ای مجهز کنید/ نیمی از بی‌حجابی‌ها ناشی از اعتراض به وضع موجود است

  14. تحلیل "نیویورک تایمز" از سقوط بشار اسد

  15. عاقبت «با دشمنان مدارا»/ یک کنایه تند به شمخانی/ نگاه عبدی به ضعف شناختی‌ ایران پیرامون وقایع سوریه

  16. بزک کردن تروریست ها !

  17. اردوغان:‌ رهبر واقعی یکی منم، یکی پوتین !

  18. جریمه‌ها در قانون حجاب بر چه اساسی تعیین شد؟

  19. راه پرپیچ و خم بنزینی به کجا ختم می‌شود؟

  20. نامه مجتبی ذوالنوری به ظریف: بدون هرگونه تعلل از سمت غیرقانونی خود کناره گیری کنید

  21. نظر «مهاجرانی» درباره اوضاع سوريه

  22. از آخر اول شدیم!؛ رکورد شکنی تهران در هوای آلوده

  23. شغل جدید بشار اسد مشخص شد!

  24. نظام اداری در ایران؛ بی قواره و گردن کلفت!

  25. بشار اسد از سوریه خارج شد؟!  

آخرین عناوین