اما و اگرهای تأثیر معدل در کنکور؛ چرا دانش‌آموز با معدل ۱۲ می‌خواهد به دانشگاه شریف برود؟!

  4021203009 ۹ نظر، ۰ در صف انتشار و ۰ تکراری یا غیرقابل انتشار
اما و اگرهای تأثیر معدل در کنکور؛ چرا دانش‌آموز با معدل ۱۲ می‌خواهد به دانشگاه شریف برود؟!

حذف کنکور با اما و اگرهای بسیاری همراه است؛ مخالفان معتقدند که اعمال سوابق تحصیلی در کنار کنکور باعث استرس و درگیری بیشتر دانش‌آموزان با استرس می‌شود و موافقان بر این باورند که این کار به نفع آموزش و پرورش و معلمان است.
به گزارش فارس، امسال برای نخستین بار سه پایه تحصیلی دوره متوسطه دوم شاهد برگزاری امتحانات نهایی هستند؛ پیش از این فقط دانش‌آموزان پایه دوازدهم، در امتحانات نهایی شرکت می‌کردند.
با ابلاغ مصوبه کنکوری شورای عالی انقلاب فرهنگی، دانش‌آموزان علاوه بر کنکور باید در امتحانات نهایی پایه‌های دهم، یازدهم و دوازدهم شرکت کنند و قرار است از سال 1405 به بعد سهم سوابق تحصیلی به 60 درصد و سهم کنکور به 40 درصد برسد.
تأثیر سوابق تحصیلی در کنار کنکور برای پذیرش دانشجویان، با نظرات موافق و مخالف در بدنه کارشناسان کشور همراه است.
عبدالرسول عمادی رئیس سابق مرکز سنجش وزارت آموزش و پرورش با انتقاد نسبت به این موضوع معتقد است که مصوبه کنکوری شورای عالی انقلاب فرهنگی، سکان هدایت فرایند یاددهی - یادگیری را از دست معلمان خارج کرده و به دست امتحان نهایی می‌سپارد و دبیرستان‌ها به کلاس‌های کنکور بدل خواهد شد که این بزرگترین آسیب به نظام تعلیم و تربیت است.
مدافعان مصوبه که اغلب آنها مسئولان فعلی آموزش و پرورش هستند، بر این باورند «با این مصوبه مرجعیت به مدارس بازگشته و دانش‌آموزان مجبورند علاوه بر کنکور به نمرات مدارس هم توجه داشته باشند!».
با این حال این موضوع مهم از سوی برخی دانش‌آموزان مطرح است که با مصوبه کنکوری، علاوه بر نگرانی برای کنکور باید به مدت سه سال درگیر استرس امتحانات نهایی هم باشند و در نهایت، این مصوبه فقط به نفع نظام آموزش و پرورش است که به دنبال حفظ مرجعیت و جایگاه خود در رقابت با آموزش عالی است و منافع دانش‌آموزان در اولویت‌های پایین‌تر قرار دارد!
80 درصد داوطلبان موافق کنکور
در گفت‌و‌گویی با حضور علی امرایی عضو کمیسیون آموزش دیده بان شفافیت و عدالت و ناصر کوهستانی از مسؤولان سابق آموزش و پرورش موضوع «حذف کنکور؛ آری یا خیر» مورد بررسی قرار گرفت.
علی امرایی عضو کمیسیون آموزش دیده بان شفافیت و عدالت با اشاره به اینکه هم اکنون جایگزینی برای کنکور وجود ندارد بنابراین ناچار هستیم به کنکور ادامه دهیم، گفت: طبق نظرسنجی که سازمان سنجش در قالب توزیع پرسشنامه میان داوطلبان کنکور داشت، 80 درصد آنها موافق برگزاری کنکور و مخالف تاثیر سوابق تحصیلی هستند.
وی افزد: یکی از دلایل مخالفت دانش‌آموزان با تأثیر قطعی معدل در پذیرش دانشگاه‌ها این است که امتحانات نهایی، استاندارد بودن سؤالات کنکور و محدود بودن آن را ندارد یعنی کنکور دو بار در سال برگزار می‌شود اما امتحانات نهایی در ماه‌های دی، خرداد و شهریور به میزان 30 بار برگزار می‌شود در چنین شرایطی به جای کمک به دانش‌آموزان، استرس آنها را افزایش داده‌اند و آنها خواهان استرس و تحمیل هزینه مالی بیشتر نیستند.
عضو کمیسیون آموزش دیده بان شفافیت و عدالت تأکید کرد: مسؤولان شورای عالی انقلاب فرهنگی باید به نفع دانش‌آموزان تصمیم بگیرند و به این موضوع توجه داشته باشند که 80 درصد داوطلبان موافق کنکور هستند.
مصوبه کنکوری عدالتی رقم نزد
امرایی با اشاره به اینکه برخی منتقدان کنکور می‌گویند که میزان درصد منفی داوطلبان کنکور زیاد است، گفت: این افراد باید به این موضوع هم اعتراف کنند که در امتحانات نهایی خرداد 1403، میانگین نمرات دانش‌آموزان کمتر از 10 بود.
وی در پاسخ به این پرسش که «چرا مخالف تأثیر قطعی نمرات امتحانات نهایی در پذیرش دانشگاه‌ها هستید؟»، افزود: شورای عالی انقلاب فرهنگی به این دلیل که داوطلبان دهک 7 تا 10 جامعه که توانایی تأمین هزینه‌های کلاس‌کنکور را دارند موفق به کسب رتبه‌های زیر سه هزار کنکور می‌شوند، مصوبه کنکوری را تصویب کرد.
عضو کمیسیون آموزش دیده بان شفافیت و عدالت ادامه داد: از زمان اعلام نتایج امتحانات نهایی خرداد 1402 در حال پیگیری از آموزش و پرورش هستیم تا اطلاعات دقیق امتحانات نهایی، میانگین نمرات امتحانات در مدارس دولتی و غیردولتی و افرادی که تراز بالای 9 هزار را کسب کرده‌اند به تفکیک استان‌ها ارائه دهد تا بدانیم مصوبه کنکوری در مسیر عدالت بوده است یا خیر، اما اطلاعاتی ارائه نکردند.
امرایی بیان کرد: در امتحانات نهایی خرداد 1402، رتبه علمی استان سیستان و بلوچستان در همان جایگاه 31  باقی ماند و ارتقا نیافت؛ 40 نفر نخست کنکور باز هم از مدارس خاص هستند و بیشترین آمار رتبه‌های برتر کنکور از تهران و پس از آن اصفهان هستند و عملاً مصوبه کنکوری نتوانست سهم عدالت را افزایش دهد.
وی با اشاره به اینکه درباره مصوبه کنکوری سؤالی را از شورای عالی انقلاب فرهنگی دارم که امیدوارم پاسخ دهند، گفت: داوطلبان کنکور اردیبهشت در نوبت نخست کنکور شرکت می‌کنند، خرداد در امتحانات نهایی و تیر ماه در نوبت دوم کنکور شرکت می‌کنند؛ مگر می‌توان به یک فرد سه ماه متوالی استرس روانی وارد کرد.
منفعت مصوبه کنکوری برای مدارس غیردولتی
عضو کمیسیون آموزش دیده بان شفافیت و عدالت ادامه داد: فردی که سال گذشته پایه دوازدهم بود و یک سال پشت کنکور مانده است، امسال باید در امتحانات نهایی پایه دهم و یازدهم سابقه ایجاد کند؛ از سوی دیگر اگر بخواهد در ترمیم نمرات پایه دوازدهم شرکت کند، این کار چگونه ممکن است؟ این همه امتحان دادن باعث کاهش استرس دانش‌آموزان شده است؟
وی در پاسخ به این پرسش که «ایراد شما به امتحانات نهایی چیست؟»، گفت: به گفته یکی از دبیران مصحح برگه‌های امتحانات نهایی، مصحح اول نمره 6، مصحح دوم نمره 17 و مصصح سوم نمره 12 داده است، این حجم از اختلاف نمره می‌تواند رتبه فرد را ده‌ها نفر به عقب بیندازد.
امرایی افزود: مصوبه کنکوری شورای عالی انقلاب فرهنگی برای مدارس غیردولتی منفعت دارد و شهریه برخی از این مدارس به 120 میلیون تومان رسیده است.
ناصر کوهستانی مدیر اسبق منطقه 2 آموزش و پرورش شهر تهران در این باره گفت: نظام آموزشی کشور 12 سال دانش‌آموزان را آموزش می‌دهد و در دوره متوسطه دوم، بی اعتمادی کامل به مدارس وجود داشت چون کنکور مدارس و نظام آموزشی کشور را از عرصه خارج کرده است.
وی افزود: به دلیل کنکور هم اکنون فقط قبولی در دانشگاه ملاک است؛ در کنکور 1400، تعداد 450 هزار نفر در گروه تجربی شرکت کردند و حدود 420 هزار نفر یک درس را منفی زدند، میانگین درصد درس ریاضی در رشته انسانی 1.9 و در رشته ریاضی 3.9 بود.
کنکور مدارس را از گردونه خارج کرده است
مدیر اسبق منطقه 2 آموزش و پرورش شهر تهران با تأکید بر اینکه برخی دانشگاه‌ها همچون پیام نور، آزاد، علمی کاربردی و حتی برخی دانشگاه‌های دولتی می‌توانند بدون کنکور دانشجو پذیرش کنند، افزود: کنکور باعث شده است، شأن معلم و مدرسه در دوره متوسطه دوم کاهش یابد و مدرسه را از گردونه تعلیم و تربیت خارج کرده است.
کوهستانی گفت: هم اکنون در کشوری مانند مالزی شیوه ورود دانش‌آموزان دوره متوسطه به دانشگاه‌ها را بررسی کنید، به آسانی با معدل 17 به دانشگاه می‌روند.
مدیر اسبق منطقه 2 آموزش و پرورش شهر تهران در پاسخ به این پرسش که «آیا در ایران امکان اینگونه سیاست‌گذاری‌ها وجود دارد؟»، عنوان کرد: باید کنکور را با شیب ملایم حذف کنیم و در کنکور 1403، سهم سوابق تحصیلی به 50 درصد و در سال 1404 به 60 درصد می‌رسد. با تأثیر معدل در پذیرش دانشگاه‌ها، استرس داوطلبان را کاهش دادیم و آنها به جای یک کنکور امتحانات متعدد نهایی می‌دهند.
وی با تأکید بر اینکه هم اکنون رقابت کنکور برای 15 درصد ظرفیت دانشگاه‌ها است، گفت: مؤسسات کنکور کار را از دست آموزش و پرورش گرفته‌اند؛ مصوبه کنکوری شورای عالی انقلاب فرهنگی، مدار کنکور را به دوره متوسطه دوم آورده است، چرا فردی که معلم نیست باید برای داوطلبان کنکور تدریس کرده و جلسه‌ای 5 میلیون تومان هزینه بگیرد در حالی که ما معلمان، خاک آموزش و پرورش را خورده و برای آن زحمت کشیده‌ایم.
کوهستانی گفت: چه ضرورتی دارد دانش آموز با معدل 12 بخواهد به دانشگاه شریف برود! دانشگاه‌های برتر باید برای پذیرش دانشجو شرط معدل تعیین کنند.

دیدگاه کاربران

ناشناس۳۳۹۵۳۸۳۰۸:۴۹:۰۴ ۱۴۰۲/۱۲/۳
چون برخی سهمیه دارد!
ناشناس۳۳۹۵۵۰۴۱۳:۰۴:۵۹ ۱۴۰۲/۱۲/۳
متنوع سازی شرایط قبولی در دانشگاه کاری درست و عادلانه است. نباید سرنوشت افراد صرفا طی یک امتحان 3 ساعته تعیین شود بلکه باید عملکرد بلندمدت آنها را ملاک قبولی در دانشگاه قرار داد.
کلاته کوهی۳۳۹۵۶۳۰۱۷:۰۶:۲۸ ۱۴۰۲/۱۲/۳
اگر ورود به دانشگاه سخت شد قطعاً بدانید ورود به زندان آسان میشود ،فلذا درب دانشگاه ها را باز کنید تا همه تحصیل کنند آن وقت خواهید دید بعد از مدتی چه رشدی حاصل خواهد شد.
ناشناس۳۳۹۵۷۶۱۲۰:۳۶:۵۰ ۱۴۰۲/۱۲/۳
لطفا کنکور را حذف کنید امتحان نهایی را سخت می گیرید ما کی فرصت کنیم کنکور بخوانیم همون شرط معدل بهتر است کنکور می تواندفرد زرنگ را از متوسط تشخیص ندهد چون کند باشد استرس داشته باشد در چند رشته ایی که رقابت هست معدل بالاها در دانشگاه مورد نطرشان شرکت کنند مثلا از ۱۸ به بالا برای رشته های خاص شرکت کنند در هر دانشگاهی که دوست دارند این قدر به بچه ها استرس ندهید
زهرا۳۳۹۵۸۸۷۰۰:۲۳:۵۱ ۱۴۰۲/۱۲/۴
معدل باید برداشته بشود چون معلم بی خرد زیاد وجود دارد که با توجه به کلاس خصوصی و پول نمره می دهد
داود۳۳۹۵۹۶۲۰۷:۵۴:۳۱ ۱۴۰۲/۱۲/۴
حالا اونهایی که از دانشگاه شریف مثلاً فارغ التحصیل شدن چه گلی به سر مملکت زدند؟!...
انا۳۳۹۶۰۹۵۱۲:۰۳:۳۶ ۱۴۰۲/۱۲/۴
دوستان چرا از جانب بقیه حرف میزنید، کجا هشتاد درصد مخالف تاثیر معدلن؟ والا همه با معدل موافقن کسی که سه سال قشنگ درس خونده به نتیجشم میرسه نه اینکه تو یک امتحان چند ساعته، که بنطرم تقلبش هم خیلی بیشتره از نهایی
دانش اموز۳۳۹۶۱۸۶۱۴:۵۷:۰۲ ۱۴۰۲/۱۲/۴
تاثیر قطعی معدل زیان اور ترین کار بود در کنار مافیای کنکور مافیای معدل و مدارس ایجاد شده اینها به کنار چرا باید دیپلمی که یکبار با معدل خوب گرفتم رو دوباره برای شرکت در کنکور ترمیم کنم و میلیون ها تومن هزینه کنم تقلب و تصحیح سلیقه ای هم که جای خود دارد این مصوبه هیچ نفعی برای دانش اموز و قشر متوسط که درگیری اقتصادی دارند ندارد خواهشا بررسی کنید
م۳۳۹۶۲۲۱۱۶:۲۶:۰۴ ۱۴۰۲/۱۲/۴
هر سوال نهایی باید چندین بار صحیح شود تا نمره واقعی باشد بعضیا بدخطن بعضیا توی کادر نمی نویسن مصحح هم دقت نمی کند چند بار هر سوال صحیح بشه دقت خیلی میره بالا و نمراتی که خیلی اختلاف دارن حذف بشن
yektanetتریبون

پربحث‌های اخیر

    پربحث‌های دیروز

      پربحث‌های هفته

      1. برخی از شهرها، به شهر اتباع تبدیل شده؛ «برخی بی‌علاقه نیستند اتباع را جایگزین نخبگان کنند»  

      2. فرامتن نگران‌کننده اولین نشست خبری رئیس‌جمهور

      3. پرخاش با چشمان بسته!

      4. FATF را به مناقشه داخلی تبدیل نکنید!

      5. وقاحت غربی!

      6. داماد پزشکیان دستیار اجرایی رئیس‌دفتر رئیس‌جمهور شد

      7. آقای پزشکیان! آمریکایی ها نمی خواهند با ما برادر باشند

      8. تعطیلی پنج‌شنبه به‌جای شنبه؛ برای ابهامات هم پاسخی هست؟!

      9. بلاگرهای مروج بی‌عفتی بازداشت شدند

      10. تامین اجتماعی و حقوق بازنشستگانی که تامین نمی شود !

      11. چرا لیبرالها با شریعتی دشمنی می‌کنند؟

      12. انتقاد میرسلیم از عملکرد زاکانی و شورای شهر تهران/ توضیح وزیر علوم درباره بازگشت اساتید اخراجی به دانشگاه‌ها

      13. هشدار حسین شریعتمداری درباره انتصاب افراد زاویه دار

      14. پزشکیان و چالش انتصاب مدیران میانی/ نگاه متفاوت جلیلی به دولت پزشکیان/ نظر کیهان درباره فیلترینگ

      15. نظرات برگزیده مخاطبان الف: ایران نباید همه تخم‌مرغ‌هایش را در سبد روسیه بگذارد/ پلیس باید به وظایف اصلی خود بپردازد

      16. زنگِ زور!

      17. نان گران شد اما مشکلات نانوایی‌های متخلف برطرف نشد!

      18. هنوز وقتش نرسیده؟!

      19. اولین نشست خبری رئیس جمهور/ پزشکیان: تلاش می‌کنیم کمترین خطا را داشته باشیم/ زندگی مردم نباید به مشکل بخورد

      20. بررسی پرونده «بانک آینده» در شورای‌ هماهنگی اقتصادی سران قوا

      21. مساله ای به نام کارشناسان رسمی

      22. اختراع قرن: دانشمندان توانستند در وسط بیابان با انرژی از فضا، از هیچ آب تولید کنند

      23. امام جمعه موقت تهران: آبروی هم را نبریم و برای هم پرونده درست نکنیم  

      24. تغییر نظر مجلس درباره تعطیلات/ چرا تعطیلی شنبه اولویت دارد؟

      25. درخواست مهم احمد توکلی از رئیس جمهور با موضوع تأثیر قطعی معدل در پذیرش داوطلبان

      آخرین عناوین