دو نکته درباره‌ «زندگی پس از زندگی» شبکه۴

گروه تعاملی الف،   4020514015

وقتی خاطره‌ مشاهدات فوق‌العاده‌ این افراد را می‌شنویم، چرا نباید نتیجه بگیریم که تمام مشاهدات این افراد بر اثر توانایی‌های فوق‌العاده و ناشناخته‌ مغز انسان، برایشان ممکن شده است.

دو نکته درباره‌ «زندگی پس از زندگی» شبکه۴

گروه تعاملی الف - عیسی مسلمان:

زندگی پس از زندگی» نام یک برنامه تلویزیونی محصول شبکه چهار تلویزیون ایران است. تهیه‌کننده این مجموعه، آقای «عباس موزون» است.  ایشان در مصاحبه‌ای، اینگونه نقل کرده که طرح اولیه این کار مربوط به حدود 25 سال پیش و زمانی است که او یک افسر وظیفه بوده.

البته وی هیچ اشاره ای نکرده که آیا فیلم «زندگی پس از زندگی» که تقریباً سی سال پیش در آمریکا تولید شد، نیز در شکل گیری این طرح در ذهن ایشان نقش داشته است یا خیر؟ (زندگی پس از زندگی، همچنین نام کتابی است که در سال ۱۹۷۵ میلادی منتشر شد. کتاب «زندگی پس از زندگی» درباره تجربه نزدیک به مرگ نوشته شده‌ و نویسنده‌ی آن، ریموند مودی* است. این کتاب در سال ۱۹۹۲ با همان نام به صورت فیلم در آمد و ریموند مودی در فستیوال نیویورک در رده‌ی فیلم‌های مربوط به روابط انسانی برنده جایزه مدال برنز شد.)

 هم آقای ریموند مودی و هم آقای عباس موزون، به وجود خداوند اعتقاد دارند و انگار سعی دارند که با توجه به نقل قول افرادی که اصطلاحاً زندگی پس از مرگ را دیده‌اند، وجود زندگی پس از مرگ را در پیش چشم مردم، به اثبات برسانند. امّا شاید این افراد، در راه کشف حقیقت، کمی از راه کشف حقیقت فاصله گرفته‌اند زیرا صرفاً بنابر محتوای مصاحبه‌های گوناگونی که انجام داده‌اند، نتیجه می‌گیرند که خاطرات افرادی که از نظر پزشکی، مرگ را تجربه کرده‌اند، مربوط به زندگی پس از مرگ است. و  ۲ نکته‌ی کلیدی بسیار مهم را نادیده گرفته و مورد غفلت قرار می‌دهند:

۱_ اگر مغز این افراد کاملاً از کار افتاده بوده است، پس چگونه اکنون می‌توانند آن خاطرات را به یاد آورند؟ آیا این افراد وقتی که دارند این خاطرات را برای ما تعریف می‌کنند، از قسمت حافظه‌ مغزشان کمک می‌گیرند یا حافظه‌ روح‌شان!

۲_ وقتی خاطره‌ مشاهدات فوق‌العاده‌ این افراد را می‌شنویم، چرا نباید نتیجه بگیریم که تمام مشاهدات این افراد بر اثر توانایی‌های فوق‌العاده و ناشناخته‌ مغز انسان، برایشان ممکن شده است. مغزی که به دلیل قطع ارتباطات عادی‌اش با سایر قسمت‌های بدن، بالاخره برای مدّتی محدود توانسته است که خودش را از قید تعلقات این دنیا رها کند و دنیا را جوری دیگری درک و مشاهده کرده و با آن ارتباط برقرار کند. (مانند بسیاری از اولیاءالله که به دلیل ایمان و تقوایی که در زندگی‌شان جاری بود، چنین کشف و شهودی نیز برایشان چندان غیر عادی نبود)

ــــــــــــــــــــــــــــــــــــ
*ریموند مودی (به انگلیسی: Raymond Moody) روانپزشک آمریکایی (زاده ۱۹۴۴م) است.  او در رشته فلسفه از دانشگاه ویرجینیا در سال ۱۹۶۶ دانش‌آموخته شد. در سال ۱۹۷۶ تحصیلات خود را در رشته پزشکی به پایان رساند.

yektanetتریبون

آخرین عناوین