حداد عادل: حفظ زبان فارسی وظیفه ملی و شرعی است

گروه فرهنگی الف،   4000921123 ۲۲ نظر، ۰ در صف انتشار و ۹ تکراری یا غیرقابل انتشار

رییس بنیاد سعدی گفت: حفظ و توسعه زبان فارسی در داخل و خارج کشور وظیفه ملی و شرعی است. 

حداد عادل: حفظ زبان فارسی وظیفه ملی و شرعی است

غلامعلی حداد عادل، در همایش «آموزش زبان فارسی در جامعةالمصطفی‌العالمیه، پیشینه، گستره و دانش سازمانی»، خاطرنشان کرد: رابطه‌ای که میان زبان یک ملت با آن ملت وجود دارد، مانند رابطه‌ای است که سخن گفتن یک فرد با شخصیت او دارد؛ هر ملت با زبان قدرتمند، بهتر می‌تواند با جهان سخن بگوید و در تاریخ نیز ملت‌های بهره‌مند از زبان‌های با قوت بالاتر، از اقتدار فرهنگی بیشتری در جهان برخوردار بودند.

به گزارش مرکز خبرحوزه، وی زبان فارسی را زبان دوم جهان اسلام خواند و ابراز داشت: پس از ورود اسلام به ایران، زبان فارسی از بین نرفت، بلکه ضمن تطبیق یافتن با زبان عربی، به بازوی قدرتمندی برای جهان اسلام مبدل شد و گسترش اسلام از ایران به سمت شرق عالم، با این زبان صورت گرفت.

رییس بنیاد سعدی خاطرنشان کرد: گسترش اسلام در هند و چین، به برکت زبان فارسی روی داد. روحیه ایرانیان و لطافت زبان فارسی برای مردم شبه‌قاره و شرق آسیا دلپذیرتر بود و این زبان همراه با اسلام، در شرق عالم به پیش رفت. ابن‌بطوطه در سفرنامه خود نقل می‌نماید اشعار سعدی تنها چهل سال پس از درگذشت وی، در شرق آسیا رواج داشت.

عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی، زبان فارسی را حامل فکر و فرهنگ ملت ایران و برخوردار از پشتوانه‌ای چندهزار ساله دانست و بیان داشت: زبان فارسی کنونی، که به آن فارسی نو گفته می‌شود، در چهل سال اخیر از برکت انقلاب اسلامی بهره‌مند شده و حامل پیامی ارزشمند برای همه مردم جهان گشته است. تألیف و انتشار سالانه بیش از یکصدهزار کتاب در ایران، واقعیت است، در حالی که پیش از انقلاب اسلامی، این رقم حدود ششصد تا هفتصد عنوان کتاب در سال بود.

حداد عادل حفظ و توسعه زبان فارسی را در داخل و خارج کشور وظیفه ملی و شرعی دانست و یادآور شد: آموزش هر علمی، تخصصی جدا از آن علم است. امروز در جهان، در کنار هر علمی، رشته‌ای تخصصی برای آموزش آن وجود دارد. این سخن در زمینه آموزش زبان، به ویژه آموزش زبان به غیرهم‌زبانان نیز صادق است. رشته آموزش زبان فارسی به غیرفارسی‌زبانان حدود چهل سال در ایران سابقه دارد و از نظر مبانی و شیوه‌ های آموزشی، از مباحث ویژه‌ای برخوردار است.

وی جامعةالمصطفی را یکی از برکات بزرگ انقلاب اسلامی برشمرد و ابراز داشت: جامعةالمصطفی از ابتدا، در مسیر درستی قرار گرفت و از گذشته تاکنون از روند رشد و توسعه مطلوبی برخوردار بوده است. از حیث آموزش زبان فارسی، جامعةالمصطفی کاری شگفت‌انگیز انجام داده است. آموزش زبان فارسی در حوزه علمیه از سابقه چندانی برخوردار نیست، ولی امروز به برکت جامعةالمصطفی، غیرفارسی‌زبانان از کشورهای مختلف به ایران آمده، در چند ماه آموزش، زبان فارسی را فرامی‌گیرند که رویداد حیرت‌آوری است و میسر نشده است، مگر با انگیزه ایمانی افرادی که با عشق و علاقه الهی کار می‌نمایند.

وی، با اشاره به روابط بسیار خوب میان بنیاد سعدی و جامعةالمصطفی، تصریح کرد: از بدو تأسیس بنیاد سعدی، همواره تلاش شده است فعالیت‌های این دو مجموعه در کنار هم و مکمل یکدیگر باشند. در بنیاد سعدی، توجه به جنبه علمی آموزش زبان فارسی به عنوان زبان دوم و تأمین زیرساخت‌های لازم از اهمیت ویژه‌ای برخوردار است. ارائه خدمات به مؤسساتی که در ایران و خارج ایران به آموزش زبانی فارسی اشتغال دارند، هدف اصلی بنیاد سعدی است و این بنیاد هم‌اکنون با چهل مرکز آموزش زبان فارسی در نقاط مختلف جهان همکاری می‌نماید.

حداد عادل، با اشاره به تدوین نزدیک به چهل کتاب آموزش زبان فارسی در انواع مهارت‌های سوادآموزی، خواندن و نوشتن، سخن گفتن و فنون مختلف آموزشی در سطوح گوناگون به همت بنیاد سعدی، اذعان داشت: در سال‌های اخیر، به ویژه در دوران شیوع کرونا، این بنیاد از گسترش زبان فارسی در فضای مجازی غافل نبوده است. امروز آموزش زبان در آن سوی مرزها با توجه به گسترش تولید نرم‌افزارها آسان‌تر شده و بنیاد سعدی نیز در این زمینه، فعالیت‌های خود را گسترش داده است.

وی تربیت معلم بومی را یکی از برنامه‌های بنیاد سعدی برشمرد و بیان داشت: تاکنون نزدیک به چهل دانش‌پژوه از کشورهای مختلف، دوره‌های تخصصی آموزش زبان فارسی را در دانشگاه های ایران فراگرفته‌اند و امروز می‌توانند در کشورهای خود فعالیت‌های گسترده‌ای در زمینه آموزش زبان فارسی داشته باشند.

وی استانداردسازی آموزش زبان فارسی را ضروری دانست و گفت: برای شناخت میزان یادگیری زبان، استانداردهایی بین‌المللی تعریف شده است. در بنیاد سعدی نیز هر چند با تأخیر، این استانداردسازی در مورد آموزش زبان فارسی صورت پذیرفت.

 
 
  
  
 

دیدگاه کاربران

ناشناس۲۳۳۳۹۶۲۲۰:۴۴:۲۳ ۱۴۰۰/۹/۲۱
احسنت به این شرعی فهمیدن شما راستی چپاول بیت المال و از بیت المال برای آموزشگاههای خصوصی و...و چند شغله بودن و شرعی بودنت چیه
ناشناس۲۳۳۳۹۸۱۲۰:۵۴:۰۴ ۱۴۰۰/۹/۲۱
شارع محترم زمین بنیادو تحویل دادی؟!
ناشناس۲۳۳۴۰۹۰۲۱:۵۷:۵۶ ۱۴۰۰/۹/۲۱
رسانه ها شدن تخریب گر زبان فارسی
ناشناس۲۳۳۴۱۹۹۲۳:۴۴:۰۶ ۱۴۰۰/۹/۲۱
من که نفهمیدم وظیفه شرعی در حفظ زبان فارسی چیست؟!!!
ناشناس۲۳۳۴۲۹۹۰۲:۳۴:۵۹ ۱۴۰۰/۹/۲۲
این کلمه شرعی فارسی است؟
ناشناس۲۳۳۴۳۸۲۰۸:۰۲:۱۷ ۱۴۰۰/۹/۲۲
به شرطی که با برخی کج فهمی ها خودمان در کم اعتبار شدن آن دخیل نشویم.
ناشناس۲۳۳۴۳۸۹۰۸:۰۸:۳۷ ۱۴۰۰/۹/۲۲
آقای حداد عادل بهتر است بازنشست شود و فرهنگستان ادب فارسی را به نسل جوان بسپارد.
علی۲۳۳۴۴۰۲۰۸:۱۸:۳۵ ۱۴۰۰/۹/۲۲
حرفی درست و به جایی زدید جناب دکتر. فقط باید اینطور تکیمل بشود: حفظ و "نشر" زبان فارسی وظیفه ملی و شرعی است
ناشناس۲۳۳۴۴۱۷۰۸:۳۲:۲۰ ۱۴۰۰/۹/۲۲
شما میتونید این وظیفه را به دانشگاه ها بسپارید و بودجه هنگفتی که میگیرید را صرف فقر زدایی کنید
ناشناس۲۳۳۴۴۳۰۰۸:۴۰:۴۵ ۱۴۰۰/۹/۲۲
حفظ زبان فارسی وظیفه ملی و میهنی است، قبول. شرعی از کجا اومد؟
ناشناس۲۳۳۴۴۹۸۰۹:۴۱:۳۶ ۱۴۰۰/۹/۲۲
لازم نیست هر جا واژه ملی را می آورید برای خنثی کردن آن سریعا واژه شرعی را بیاورید!
ناشناس۲۳۳۴۵۵۲۱۰:۱۷:۴۲ ۱۴۰۰/۹/۲۲
برای من زبان فارسی محترم هست اما حفظ زبان مادری خودم وظیفه است ان هم نه شرعی
ناشناس۲۳۳۴۸۵۲۱۳:۲۵:۴۰ ۱۴۰۰/۹/۲۲
چه ربطی بشرع دارد؟فردا ادعا نکنید که پیغمبر فارسی تکلم می‌فرمود
فرخی۲۳۳۴۸۹۰۱۳:۴۰:۳۳ ۱۴۰۰/۹/۲۲
برای من که زبان مادری ام ترکی است حفظ زبان ترکی از اوجب واجبات است
ناشناس۲۳۳۵۱۴۰۱۵:۳۹:۴۵ ۱۴۰۰/۹/۲۲
شرعی؟؟؟ نکنه حدیثی چیزی پیدا کردی
ناشناس۲۳۳۵۲۷۱۱۷:۲۰:۳۷ ۱۴۰۰/۹/۲۲
زبان فارسی بهترین زبان دنیا هست تمام
یحیی۲۳۳۵۴۱۹۱۹:۰۰:۵۷ ۱۴۰۰/۹/۲۲
استحاله زبان دیگر اقوام چی ؟
ناشناس۲۳۳۵۵۶۵۲۱:۲۷:۳۲ ۱۴۰۰/۹/۲۲
آقای حداد عادل این وظیفه شرعی دقیقا فتوای کدام مرجع تقلید است
ناشناس۲۳۳۵۸۵۹۰۴:۴۵:۳۷ ۱۴۰۰/۹/۲۳
وظیفه شرعی!!!!؟؟؟
ناشناس۲۳۳۵۸۸۷۰۷:۰۹:۳۲ ۱۴۰۰/۹/۲۳
عامل افتراق قومیت ها همین بها دادن به فارسی و بیگانه شمردن زبان آنها است ، بخصوص اگر از زبان این در بیاید
ناشناس۲۳۳۶۰۱۰۰۹:۰۸:۱۱ ۱۴۰۰/۹/۲۳
ما نه تنها از نظر استاندارد سازی زبان فارسی عقب رفته ایم، بلکه نفوذ این زبان حتی درافغانستان و پاکستان و هندوستان واقلیم کردستان نیز کمرنگ شده است.
یک پارسی زبان۲۳۳۶۳۵۹۱۳:۲۹:۴۱ ۱۴۰۰/۹/۲۳
حداقل خود زبان پارسی رو درست بنویسد فارسی=پارسی
yektanetتریبون

آخرین عناوین