ایمانی: جهانگیری یک معاون اول تشریفاتی است/ او چندسالی است که از صحنه سیاسی خارج شده است

گروه سیاسی الف،   3990431100

ناصر ایمانی تحلیلگر مسائل سیاسی گفت: شاید اگر به جای جهانگیری محمدرضا خاتمی معاون اول رئیس جمهور بود، اصلاح طلبان به او توصیه نمی‌کردند که در دولت بماند و هزینه نمی‌دادند.

ایمانی: جهانگیری یک معاون اول تشریفاتی است/ او چندسالی است که از صحنه سیاسی خارج شده است

فردا نوشت: چیزی تا انتخابات ریاست جمهوی آتی نمانده و دست جریان اصلاح طلب بسیار خالی است. این جریان گزینه‌های متعددی از جمله اسحاق جهانگیری را از دست است. حضور قدرتمند جهانگیری در دولت اول روحانی سبب شده بود که او در انتخابات ۹۶ شانس رای آوری داشته باشد، اما اصلاح طلبان او را قربانی روحانی کرده و بعد هم شاهد افول وی در دولت بودند. نقش جهانگیری در دولت دوم روحانی روز به روز کمرنگ‌تر شد و از وی یک مهره سوخته ساخت. اینکه چرا نقش جهانگیری در دولت کمرنگ شد و چرا اصلاح طلبان راهکاری برای حفظ این گزینه خود نکردند، سوالی است که از ناصر ایمانی، تحلیل‌گر اصولگرا پرسیدیم.

ناصر ایمانی کمرنگ شدن نقش جهانگیری در دولت را ناشی از اختلافات و مشکلات وی با روحانی دانست و گفت: «ظاهرا آقای روحانی اختیارات معاون اول را به یک تیم دیگری از اعضای دولت عبارت از آقای واعظی و آقای نوبخت واگذاری کرده و در واقع بیشتر به آن‌ها اعتماد کردند. همین هم موجب نوعی قهر اداری جهانگیری از دولت شد. منتها جهانگیری به دلایل دیگری ترک دولت و استعفا را صلاح ندانسته و ماند، اما به شکل کمرنگ و حتی بی رنگ. الان دیگرمی‌توان جهانگیری را یک معاون اول تقریبا تشریفاتی دانست که در اتخاذ تصمیمات اساسی که باید در این جایگاه اتخاذ شود؛ نقشی ندارد. او بیش ازسه سال است که در کلام معاون اول است. چیزی شیبه آقای مرحوم دکتر حبیبی در دولت مرحوم هاشمی رفسنجانی».

وی درباره اینکه چرا روحانی به واعظی و نوبخت بیشتر اعتماد کرد، گفت: «این امر دلایل سیاسی و اداری داشت. دلیل سیاسی این بود که آقایان نوبخت و واعظی به لحاظ سیاسی نسبت به جهانگیری خیلی به روحانی نزدیک‌تر هستند. آقای روحانی در دولت دوم خود قدری از اصلاح طلبان فاصله گرفته و به همین دلیل از جهانگیری که نماد اصلاح طلبان در دولت بود؛ فاصله گرفت. اما آقای واعظی و آقای نوبخت هم حزبی روحانی تلقی می‌شوند و روحانی هم یک اعتدال و توسعه‌ای است. دلیل اداری هم این بود که روحانی به نوبخت و واعظی اعتماد بسیار زیادی دارد و بخش زیادی از امور دولت از نظر اداری در اختیار واعظی و بخشی از امور مالی دولت هم در اختیار نوبخت است. این را اگر از اعضای دولت – بعد از اتمام دولت – بپرسید حتما این را خواهند گفت و اختلافات بسیاری در دولت درباره این دو نفر وجود دارد. اگر خاطرتان باشد آقای رحمانی بعد ازرفتن از وزارت صمت تا حدی در این باره سخن گفت. به هرحال آقای روحانی به این‌ها اعتماد کامل دارد و این همان موضوعی است که جهانگیری با آن مشکل دارد.»

وی در پاسخ به اینکه با توجه به این اختلافات بین روحانی و جهانگیری، چرا جهانگیری استعفا نداد؟ گفت: «جهانگیری از دولت نرفت، چون رفتن او بار سنگینی برای دولت داشت. جهانگیری در سال ۹۶ کاندید پوششی آقای روحانی شد و برای او فداکاری کردند. همین هم یکی از دلایل دلخوری او از روحانی شد. جهانگیری در واقع دو فداکاری برای روحانی کرد. یکی همین کاندید پوششی شدن بود و یکی هم اینکه در دولت دوم استعفا نداد. البته از داخل اصلاحات هم به او سفارش می‌شد که استعفا ندهد، زیرا این جریان سیاسی اصطلاحا دو روز قبل (انتخابات ۹۶) از روحانی حمایت جدی کرده بودند و اگر بلافاصله جهانگیری را از دولت بیرون می‌کشیدند به این معنا بود که انتخاب اشتباهی کرده و به مردم هم اشتباه توصیه کرده‌اند. این ازنظر سیاسی برای اصلاح طلبان خوب نبود و برای همین هم به او توصیه کردند که در دولت بماند.»

ایمانی با تاکید بر اینکه «جهانگیری از خود گذشتگی کرد» گفت: «او آینده سیاسی خود را گرو ماندن در دولت کرد. جهانگیری از جهت سیاسی در آینده نمی‌تواند به صحنه سیاسی برگردد. زیرا هشت سال معاون اول دولتی بود که از دید مردم عملکرد خوبی نداشته است؛ بنابراین آقای جهانگیری شریک عملکرد دولت - در دولت اول به شکل فعال و در دولت دوم به شکل غیر فعال- است. از طرفی با ورود خود به موضوع ارز که معروف شد به ارز جهانگیری، آسیب دید. به هرحال آن رقم و وضعیت اصلا کارشناسی شده نبود. اطلاعات دولت غلط بود، ترامپ هنوزاز برجام خارج نشده بود و فکر می‌کردند که منابع ارزی داریم، همین شد که آقای جهانگیری جلو دوربین گفت که هر کسی ارز بخواهد به او می‌دهیم. در عمل اینطور نشد و ارز‌هایی که دادند هم معلوم نشد که چه شد. همه این‌ها به پای جهانگیری نوشته شد. در واقع جهانگیری را در استخری انداختند و غرق شد و کسی هم به او کمک نکرد.»

وی خاطر نشان کرد: «جهانگیری چندسالی است که از صحنه سیاسی کشور خارج شده است و دیگر هم نمی‌تواند برگردد».

ایمانی در پاسخ به پرسش دیگری مبنی بر اینکه آیا هزینه پذیرش اشتباه و حفظ مهره‌ای مثل جهانگیری از سوزاندن او برای اصلاح طلبان کمتر نبود؟ گفت: «نه. این به مسائل داخلی اصلاح طلبان برمی‌گردد. به هرحال جهانگیری از کارگزاران است. اصلاح طلبان به قول خودشان خالص از ابتدای شکل گیری این جریان هیچ وقت رابطه خوشی با کارگزاران نداشته‌اند و این حزب را به عنوان یک مهمان ناخوانده قبول کردند. اختلافات فعلی هم نشانگر همین موضوع است. آقای جهانگیری از این حزب است و سوختن او خیلی اصلاح طلبان را ناراحت نمی‌کرد. در حقیقت این کارگزارن بود که برای اصلاح طلبان هزینه داد. شاید اگر به جای جهانگیری محمدرضا خاتمی معاون اول رئیس جمهور بود، اصلاح طلبان به او توصیه نمی‌کردند که در دولت بماند و هزینه نمی‌دادند».

 
yektanetتریبونخرید ارز دیجیتال از والکس

پربحث‌های اخیر

پربحث‌های دیروز

  1. اقدام عجیب سفیر ایران در باکو/ برای عزت ایران استعفا دهید              

  2. وکیل رسمی دادگستری به اتهام اخذ رشوه دستگیر شد  

  3. بذرپاش: امسال هر ماه افتتاح مسکن داریم

  4. سقف دریافتی ماهیانه کارمندان دولت ۷۰ میلیون تومان شد

  5. اول، بساط دلالی باید جمع شود

  6. جریمه تخلفات حادثه ساز ۵ برابر شد/ اعمال از هفته آینده            

  7. ابابیل ۵، از آخرین دستاورد‌های قدرت پهپادی جهان

  8. تعرفه‌های پزشکی ۱۴۰۳ قابلیت اجرایی ندارد/ مصوبه دولت اصلاح شود  

  9. انتظار ۹ساله برای اصلاح هزینه تخلف رانندگی/تغییری برای حفظ جان مردم

  10. ایران بر سکوی بریکس/ دستاوردهای پولی، مالی برای ایران چیست؟  

  11.   طحان‌ نظیف: لایحه عفاف و حجاب هنوز به تأیید شورای نگهبان نرسیده است  

  12.  مالیات ارزش افزوده ۱۰ درصدی ابلاغ شد

  13. هیچ خوداظهاری یا مدرکی دال بر بیماری روحی دکتر بخشی در دست نبود/ علت مرگ این پزشک مشخص نیست  

  14. پوتین: اف-۱۶‌های اوکراین در همه‌جا هدف مشروع هستند، حتی کشورهای دیگر

  15. عکسی از سیدمحمد خاتمی در مراسم ترحیم زهرا شجاعی/ این وزیر دولت رئیسی هم آمد

پربحث‌های هفته

  1. اقدام عجیب سفیر ایران در باکو/ برای عزت ایران استعفا دهید              

  2. جنگ ترکیبی خودمان، علیه خودمان!

  3. کارگری انگشتر ۵۰ میلیاردی را به صاحبش بازگرداند

  4. جلاد، به پایان سلام کن!

  5. بهادری جهرمی: مبالغ جرایم رانندگی متناسب با تورم افزایش یافت

  6. تورم چه زمانی تک رقمی می‌شود؟

  7. نرخ تعرفه‌های خدمات بهداشتی درمانی ۱۴۰۳ اعلام شد/ نرخ رسمی ویزیت ۵۰% گران می‌شود!

  8. بازداشت سومین عامل حمله تروریستی در مسکو

  9. آقایان رئیسی و اژه‌ای! آیا در پیشگاه خدای متعال و امام‌زمان (عج) پاسخی دارید؟

  10. انتقام از پوتین؟

  11. وکیل رسمی دادگستری به اتهام اخذ رشوه دستگیر شد  

  12. عوامل توهین کننده به نظام و مقدسات اسلامی دستگیر شدند

  13. ائتلاف ایران، روسیه و چین تبدیل به کابوسی برای آمریکا می‌شود

  14. علم‌الهدی: امروز در کشور از آثار تحریم اقتصادی آمریکا مشکلی حس نمی‌کنیم

  15. بذرپاش: امسال هر ماه افتتاح مسکن داریم

  16. بازگشت احتمالی ترامپ چه تاثیری بر اقتصاد ایران دارد؟

  17. افزایش ١٧٠ درصدی حداقل حقوق کارگران در دولت سیزدهم

  18. مردم طلای دست دوم خریداری نکنند

  19. سقف دریافتی ماهیانه کارمندان دولت ۷۰ میلیون تومان شد

  20. خط و نشان حقوقی ایران برای کویت

  21. هشدار سخنگوی پلیس به رانندگان نوروزی؛ آمار تصادفات هولناک است!

  22. اول، بساط دلالی باید جمع شود

  23. وزیر اقتصاد: در سال ۱۴۰۲ رکورد بیشترین سرمایه‌گذاری خارجی واقعی در ۱۶ سال اخیر شکسته شد

  24. کولرهای گازی بلای جان صنعت برق

  25. منظور: تخصیص ارز کشور برای واردات خودرو به صرفه نیست

آخرین عناوین