سرنوشت ۴ سال مجلس را به چه کسانی بسپاریم؟

عبدالسلام معروفی، گروه تعاملی الف،   3980911017 ۲ نظر، ۰ در صف انتشار و ۲ تکراری یا غیرقابل انتشار
سرنوشت ۴ سال مجلس را به چه کسانی بسپاریم؟

یکشنبه ثبت نام کاندیداهای حساس ترین قوه کشور آغاز و قرار است افرادی به عنوان کاندیدای ثبت نامی خانه ملت خود را در محک آزمایش مردم و مهر تائید یا رد شورای نگهبان و مراجع ذیصلاح قراردهند و متاسفانه بدعت و شرایط بدی در قانون انتخابات کشور و ثبت نام حاکم است که هر کسی با داشتن مدارک مربوطه از جمله یک فوق لیسانس و چند تا مدرک شناسایی اقدام به ثبت نام می‌کند و گاها برای یک کرسی در یک حوزه انتخابیه حدود ۱۰۰ نفر کاندیدا می‌شوند که این مهم نیازمند یک تغییر اساسی در قانون، شیوه ثبت‌نام، فعالیت احزاب قوی و جریان‌های توانمند برای ساماندهی در پروسه انتخابات می‌باشد.

اگر امروز کشور با بسیاری از مشکلات اقتصادی و اجتماعی و حتی سیاسی و فرهنگی دست و پنجه نرم می‌کند بدون شک بدلیل ضعف اساسی و ساختاری در عملکرد نمایندگان مردم و همین قوه مقننه می‌باشد و اگر وکلای مردم در حوزه قانونگذاری و نظارت بر قانون به صورت توانمندتر، کاراتر و کارشناسی تر عمل می‌کردند نه با این همه چالش و مشکلات مواجه می‌شدیم و نه اقیانوس قانون، ماده و تبصره در کشور مشاهده می‌شد.

به اذعان بسیاری از کارشناسان؛ ویژگی‌های مورد نیاز یک کاندیدای ورود به مجلس شورای اسلامی؛ داشتن توان مدیریت، درد آشنا بودن، داشتن روابط عمومی و تعامل خوب، داشتن جسارت و شجاعت، بومی و مقیم بودن، آشنایی با مشکلات شهرستان و منطقه، داشتن قوه بیان و توانایی بیان مشکلات شهرستان، داشتن تحصیلات و کار دانشگاهی مرتبط با قانونگذاری، داشتن تعصب نسبت به شهرستان و استان، داشتن صداقت، پایبندی به نظام، پیشینه اجرایی مناسب، مقبولیت و محبوبیت، داشتن قدرت استدلال، داشتن توان تحلیل سیاسی، تخصص و تعهد، توانایی، عدم وابستگی به قدرت، برخورداری از توان و نیروی جوانی، برخورداری از تجربه، انتقاد پذیر بودن و از همه مهم تر مردمی و مردم دار بودن باشد تا بتواند در حوزه کاری خود موفق شود.

پس با نگاهی به شرایط، ویژگی‌های فوق و جایگاه مهم خانه ملت پیشنهاد می‌شود کسانی وارد صحنه رقابت و ثبت نام شوند که چند مورد از ویژگی های موردنظر را داشته و حداقل بتوانند باری از روی دوش مردمی بردارند که با هزار امید و آرزو سر صندوق‌های رای حاضر شده و برای ۴ سال سرنوشت حساس‌ترین و مهم ترین قوه کشور را به آنها می‌سپارند و از سوی دیگر از نخبگان و صاحب نظران هم درخواست می‌شوند از کسانی حمایت و یا تشویق به ثبت‌نام بکنند تا بتواند در حوزه قانونگذاری موثر واقع شده و مشکلات و چالش های مدنظر را به حداقل برسانند.

صحبت‌های رهبر انقلاب در خصوص بیانیه گام دوم انقلاب در زمانی مطرح شده که در دوران بالندگی و فرهیختگی انقلاب است. لذا افرادی که بنا دارند مسئولیت خدمت و وکالت بگیرند و کاندیدای مجلس شوند قطعاً باید بر مبنای آن شاخص‌هایی که فرهیختگی نظام را محقق کنند، ورود کنند. لذا افرادی که می‌خواهند وارد عرصه انتخابات مجلس شوند صرفا دنبال رزومه کاری و یا منافع شخصی و جناحی نباشند و باید جهانی فکر کنند و متوجه باشند که در دنیا چه می‌گذرد و در کشور ملی فکر کنند و منافع ملی را در نظر بگیرند.در برش استانی باید منافع استانی را ببینند و جزیره ای عمل نکنند. در صورتی ما می توانیم موفقیتی داشته باشیم که مدیران و نمایندگانی بزرگ در شان این مردم و منطقه داشته باشیم.

تجارب ادوار گذشته انتخابات که منجر به ورود نمایندگانی متفاوت به مجلس شده، نشان می‌دهد معیارهای مردم برای انتخاب نمایندگان، یکی از دلایل اصلی وضعیت فعلی جامعه بوده است، همان عاملی که نوع تبلیغات نامزدهای مجلس در دوران تبلیغات انتخاباتی را نیز مشخص می‌کند.در واقع برای اینکه مردم نمایندگانی به مجلس بفرستند که به دور از هرگونه حاشیه، تخصص‌های لازم را هم داشته باشند باید شاخص‌های انتخاب خود را تغییر دهند، شاخص‌هایی که ریشه در شرایط امروز جامعه داشته باشد.

بدون شک افرادی که دنبال سیاسی کاری و کسب منافع شخصی و گروهی خود هستند، به جامعه و مردم ضربه می زنند و به رای ها و جایگاه خود خیانت می کنند؛ پس ضروری است کسانی ثبت نام کنند که حداقل آشنایی با قانون اساسی و جایگاه و وظایف نمایندگی که همانا تصویب قوانین در راستای حل مشکلات مردمی، توسعه اشتغال، کاهش آسیب های اجتماعی و فرهنگی، کاهش بروکراسی های اداری و تقویت حوزه نظارت باشد و شیفتگان واقعی خدمت به مردم، اسلام، انقلاب، رهبری  و حافظ خون شهدا و امنیت و آرامش باشند.

اگر در زمان تبلیغات انتخاباتی، برخی نامزدهایی را می‌بینم که پول‌های هنگفتی را وارد انتخابات می‌کنند که هیچ سنخیتی با میزان جمع حقوق چهار سال نمایندگی ندارد، باید به وجود این دست‌های پشت پرده شک کرد. چه دلیلی وجود دارد کاندیدایی برای ورود به مجلس، صدها میلیون و حتی میلیاردی هزینه کند تا بتواند مجوز ورود به مجلس را بگیرد؟

رسالت مردم در انتخابات پیش رو بسیار حساس بوده و تنها راه بهبود وضعیت فعلی و انتخاب نمایندگانی که هم اعتبار استان زرخیز آذربایجان غربی را خدشه‌دار نکند و هم به تشکیل مجلسی متخصص کمک کند، انتخاب بر اساس شاخص‌ها است، مردم اجازه ندهند کاندیداها از مسیر شاخص‌ها خارج شوند.

همچنین پیشنهاد می‌شود اگر کسی توانایی و کارایی لازم در حوزه نمایندگی مردم را ندارد اجازه ثبت نام به خود را ندهد تا هم از لحاظ فراوانی ثبت نام و هم در پروسه صلاحیت ها بار روانی برای حاکمیت و سیستم اداری ایجاد نشده و هم اینکه اجازه بدهیم افراد توانمند و شاخص تر وارد صحنه شوند و از مردم هم انتظار می‌رود به افرادی که دارای ویژگی مطروحی فوق هستند اعتماد کرده و رای بدهند و سرنوشت ۴ ساله خانه ملت را به افرادی سالم و توانمند بسپارند.

دیدگاه کاربران

ناشناس۱۲۱۹۰۴۵۰۷:۱۶:۵۹ ۱۳۹۸/۹/۱۱
چه فرقی می کنه؟
ناشناس۱۲۱۹۲۴۴۰۹:۲۴:۵۹ ۱۳۹۸/۹/۱۱
سریال کیف انگلیسی!
yektanetتریبونخرید ارز دیجیتال از والکس

پربحث‌های هفته

  1. تصاویری از اجرای طرح عفاف و حجاب در تهران

  2. طرح عفاف و حجاب از امروز در تهران

  3. نظرات برگزیده مخاطبان الف: وضعیت حجاب، حاصل کم‌کاری چهل‌ساله است/ باید برای مبارزه با سگ‌های ولگرد فکری کرد

  4. این صدای اقتدار ایران است ...

  5. تنبیه متجاوز آغاز شد /حمله موشکی و پهپادی ایران به اسراییل

  6. نظر باباطاهر عریان درباره دلار !

  7. وحدت ملی با وعده صادق

  8. آنچه اسرائیل در مورد "وعده صادق" نمی گوید

  9. استخوانی در گلوی اسرائیل!

  10. دومین روز بزرگ تاریخ معاصر ایران

  11. آیت الله صدیقی: عذرخواهی می‌کنم که با غفلت و کم توجهی باعث هجمه به ملت ایران شدم

  12. کمی دیر نیست؟

  13. هیات علمی یا کارخانه چاپ مقاله !

  14. اطلاعیه سازمان اطلاعات سپاه در خصوص حمایت از رژیم صهیونیستی در فضای مجازی

  15. «برجام» در موزه تاریخ ؟!

  16. باهنر: نباید به اندازه تورم حقوق ها افزایش یابد/ ۹۰ درصد منتخبان وظایف مجلس را نمی‌دانند

  17. ۲ دلیل برای تشدید "گرانی" در ایران

  18. موجرانی که اجاره بهای زیادی بگیرند، جریمه می‌شوند

  19. حمایت افکار عمومی ایران از حمله به اسرائیل

  20. گانتس: زمان، مکان و شیوه پاسخ به ایران را خودمان تعیین می‌کنیم

  21. خاتمی: پاسخ ايران به جنايت اسرائيل مدبّرانه، شجاعانه، منطقی و قانونی بود

  22. هیچ گاه اعتراف نمی کند، چون...

  23. تصاویری از نمازجمعه تهران به امامت حجت‌الاسلام کاظم صدیقی | کدام چهره‌های سیاسی و نظامی به نمازجمعه رفتند؟

  24. اسراییل چه باید بکند؟ 

  25. علم‌الهدی: نباید بیکار نشست تا تنها دولت بیاید تلخی معیشت را از سفره مردم بردارد

آخرین عناوین