قالیباف: در شرایط کنونی پذیرفتن توصیه‌های FATF قطعاً به ضرر ماست/ مبارزه با آمریکا، آمیزه‌ای از مبارزه نرم و سخت است

گروه سیاسی الف،   3980202007 ۷۶ نظر، ۰ در صف انتشار و ۳۱ تکراری یا غیرقابل انتشار

عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام طی یادداشتی نوشت: بررسی موضوع FATF نشان می‌دهد که در شرایط کنونی پذیرفتن توصیه‌های این نهاد قطعاً به ضرر ماست، اما پاسخ سریع و صریح «بله» یا «نه» نیز، منافع ملی امروز و فردای ما را تأمین نمی‌کند. باید اصل روزآمد شدن و متحول شدن شرایط تعامل، تقابل و رقابت را درک کنیم و خودمان را برای انواع روش‌ها و ابزارهای جدید مبارزه آماده کنیم

قالیباف: در شرایط کنونی پذیرفتن توصیه‌های FATF قطعاً به ضرر ماست/ مبارزه با آمریکا، آمیزه‌ای از مبارزه نرم و سخت است

محمدباقر قالیباف طی یادداشتی نوشت: 

شرایط دنیا و شیوه رقابت و حتی جنگ دولت‌ها با یکدیگر مدام در حال تغییر است. یعنی مبارزه و جنگ و تقابل و حتی رقابت دولت‌ها شکل متفاوتی پیدا کرده است. زمانی بود که اگر کشورها با هم وارد جنگ می‌شدند، این جنگ همه‌جانبه بود یعنی همه استراتژی‌های بخشی (نظامی-دفاعی، فرهنگی- اجتماعی، امنیتی-سیاسی، اقتصادی و محیط زیست) در خدمت جنگ بود. مبارزه سراسری و همه‌جانبه و با همه توان و قدرت و امکانات بود. در این جنگ‌ها حجم تخریب زیرساخت‌ها و تلفات انسانی نیز به تبع این همه‌جانبگی، زیاد بود.

اما شرایط دنیا در دو دهه گذشته و با ظهور ابزارهای جدید ارتباطی و مالی و هوش مصنوعی و فناوری‌های جدید دیگر عوض شده است. ارتباطات در سراسر دنیا آنی و ثانیه‌ای شده است و بسیاری از تراکنش‌های مالی و هدایت هواپیماها و موشک‌ها و کشتی‌ها با هوش مصنوعی و بدون دخالت انسان انجام می‌شود.

در این شرایط جدید مفهوم رقابت و مبارزه هم متحول شده است. آمریکا قصد محدود کردن و اعمال فشار بر ما را دارد و در آرزوی تغییر نظام سیاسی و به زانو درآوردن و تغییر رفتار و سیاست ماست. روابط ما به دلیل خوی سلطه‌جویی آمریکا، تقابلی است و این سیاستی است که برخاسته از اندیشه ظلم‌ستیزی ما از یک سو و منش استکباری آمریکا از سوی دیگر است. 

می‌گوید شرط اصلی بهره‌مندی ایران از امکانات بین‌المللی این است که رفتار و به تبع آن هویت خود را مطابق میل من تغییر دهد و ما با زندگی مطابق میل آمریکا مخالف هستیم. روشن است که ما تغییر هویت و ماهیت و ارزش‌هایمان جهت پذیرفته شدن در جامعه بین‌المللی را پیش‌شرط ناعادلانه و تحمیلی و البته خلاف حقوق و قواعد بین‌المللی می‌دانیم. 

از طرف دیگر معتقدیم جهان و سیاست جهانی فقط آمریکا نیست و لذا تداوم مبارزه با آمریکا هم به معنای تعطیلی مبادلات و روابط ما با جهان نیست. امروز چین، هند، روسیه، ترکیه، آفریقای جنوبی، برزیل، کشورهای غیر متعهد و حتی اجزایی از بخش خصوصی در کشورهای غربی و خیلی از کشورهای دیگر سیطره آمریکا بر جهان را قبول ندارند و با شیوه خاص خودشان در حال مقابله با سلطه‌طلبی آمریکا هستند. ما در این عرصه تنها نیستیم، هرچند معتقدیم مبنای مبارزه و ایستادگی برحق ما در برابر انحصارطلبی‌های آمریکا ارزش‌های دینی و اعتقادی بوده و ارزش معنوی به مراتب بیشتری دارد.

خروج از برجام و تحمیل تحریم‌های ناعادلانه اولیه و ثانویه و جلوگیری از دستیابی ایران به نظام مالی رسمی جهانی آخرین اقدام آمریکا در تحمیل خواسته‌های خود بر جمهوری اسلامی ایران است. علاوه‌بر این، تاکنون آمریکا نتوانسته ثابت کند در صورت نرمش ایران، با حسن نیت متقابل رفتار می‌کند. 

آخرین نمونه‌اش همین رفتار ترامپ در قبال برجام است. ایران با حسن نیت برجام را پذیرفت و تا امروز بدان پایبند بوده و محدودیت‌های حاصل از آن را رعایت کرده ولی جواب آمریکا عمل نکردن به تعهدات خود بوده است. حتی در دولت اوباما اجازه ندادند سایه تحریم‌ها از سر ایران برداشته شود و بانک‌های بزرگ جهان همکاری با ایران را آغاز کنند.

 پس فعلاً تضمینی وجود ندارد که اگر برخی خواسته‌های آمریکا را پذیرفتیم دست از سر ما بردارد. چه تضمینی وجود دارد که خلف وعده‌ها و پیمان‌شکنی آمریکایی‌ها در موضوعات دیگر تکرار نشود؟ آمریکا با رفتار عهدشکنانه خود همه را به این باور رسانده است که هزینه ایستادگی نکردن در برابر واشنگتن برای ایران هر روز بیشتر از دیروز است.

مبارزه ما با آمریکا ادامه دارد اما شرایط هم عوض شده است. سؤال بسیار مهم پیش روی ما و جبهه انقلاب از یک منظر نواصولگرایانه این است که روش کارآمد و روزآمد این مبارزه چگونه است؟ اگر قصد ما تسلیم شدن نیست و این کار را خلاف آرمان‌ها و ارزش‌های خود می‌دانیم چه باید بکنیم؟

من معتقدم غیر از گزینه تسلیم شدن یا خستگی از مبارزه با حریف یا وارد نشدن به زمین بازی، گزینه‌های دیگر و شیوه‌های دیگری از مبارزه و تقابل وجود دارد که می‌تواند ما را به مقصود برساند؛ هرچند نیازمند طراحی دقیق و فعالیت بیشتر است. ما نمی‌توانیم از کنار آمریکا و مسائل دیگری نظیر FATF عبور کنیم و آن‌ها را نادیده بگیریم. به هر حال فشار آن‌ها وجود دارد و روزبه‌روز هم بیشتر می‌شود. 

مثلاً در همین داستان گروه اقدام مالی یا FATF، چه درون آن باشیم و چه بیرون آن، تأثیر خیلی زیادی در توانایی این نهاد برای اعمال فشار بر ایران ایجاد نمی‌شود زیرا بر خلاف سازمان‌های بین‌المللی قدیمی‌تر FATF حتی بر عملکرد غیر عضوها هم نظارت دارد و می‌تواند آن‌ها را تحریم کند، کما اینکه تا پیش از امضای توافق برجام با ایران اینگونه رفتار می‌کرد و بعد از برجام اقدامات تقابلی خود را تعلیق کرد. به زبان ساده در حالی که شورای امنیت خود را متولی و مسوول حفظ امنیت بین‌المللی می‌داند FATF هم می‌گوید من مسوول حفظ امنیت نظام مالی جهان هستم و لذا می‌توانم با هر اقدامی که امنیت نظام مالی جهان را از نظر من تهدید می‌کند مقابله کنم، چه این عنصر تهدیدکننده عضو FATF باشد و چه نباشد. زیرا هم‌اکنون که وارد آن نشده‌ایم، تعاملات مالی و بانکی ما را به بهانه‌های سیاسی و نه به دلایل فنی محدود کرده است.حتی در میان اعضای FATF نسبت به سیاسی‌کاری آن اعتراض وجود دارد.

برخورد دوگانه FATF با امارات متحده عربی و ایران در موضوع پولشویی نمونه آشکار این برخورد دوگانه است. متأسفانه شبکه‌های جدید حکمرانی در جهان این‌گونه‌اند. مثل سازمان ملل نیستند که طرف حساب شما دولت‌ها و مجموعه‌ای از معاهدات بین‌المللی باشد و حقوق شما هم روشن باشد و لااقل بتوانید از نقض حقوق خودتان شکایت کنید.

برخی در جبهه انقلاب صادقانه معتقدند حالا که این سازوکارها و معاهدات بین‌المللی و انواع سازمان‌های بین‌المللی رنگارنگ سودی برای ما ندارند اصلاً وارد آن‌ها نشویم. به قول معروف سری را که درد نمی‌کند چرا باید دستمال بست. بر اساس آنچه در بالا توضیح دادم این رویکرد در شرایط امروز دنیا به مصلحت جمهوری اسلامی ایران نیست، هرچند دلسوزانه و دردمندانه است. دلایل من به اختصار عبارتند از:

1- متأسفانه به‌رغم اصرارهای مقام معظم رهبری مبنی‌بر تحقق اقتصاد مقاومتی و عدم وابستگی به نفت این مهم هنوز محقق نشده است. یعنی به‌دلیل وابستگی ما به فروش نفت و مبنای قیمت‌گذاری و فروش آن بر پایه دلار، ما ناگزیر از تعامل مالی با بازارهای جهانی مبتنی بر دلار هستیم.

2- دنیای ما روزبه‌روز کوچک‌تر می‌شود. ابزارهای جدید ارتباطی باعث شده آگاهی مردم جهان از زندگی مردمان دیگر بیشتر شود و این امر ناگزیر مطالبات را افزایش می‌دهد.

3- هر چند سال یکبار سازوکارها و شبکه‌های جدیدی در دنیا درست می‌شود که قدرت و نفوذ خاص خودشان را هم دارند و می‌توانند اعمال محدودیت کنند. نمونه‌اش همین سازوکار شبکه‌ای FATF است. ما اگر کنار بکشیم نمی‌توانیم این سازوکارهای جدید را بشناسیم و از بروز تهدیدات از طرف آن‌ها جلوگیری کنیم و این در حالی است که تهدیدات این نهادها، با عدم حضور ما برطرف نمی‌شود.

4- سیاست کلان نظام، کنار کشیدن از صحنه‌های بین‌المللی نیست. سیاست ما این است که با حفظ اصول و ارزش‌ها در جهان ایفای نقش کنیم. مثل کاری که اکنون در منطقه می‌کنیم، دوستان‌مان را پیدا می‌کنیم و به بی‌طرف‌ها می‌گوییم علیه ما با آمریکا ائتلاف نکنند؛ از این طریق مانع بروز تهدیدات می‌شویم و در همان حال فرصت مبارزه و تقابل در قالب‌های جدید را هم ایجاد می‌کنیم.

مبارزه ما با آمریکا در منطقه، آمیزه‌ای از مبارزه نرم و سخت است. اگر ما بعد از سقوط صدام می‌گفتیم آمریکا آنجا حضور دارد و ما نباید کاری کنیم آیا امروز می‌توانستیم به توفیقاتی نظیر دفع داعش و حفظ نظام قانونی سوریه دست یابیم؟ این فرصت‌ها در سایه حضور و طراحی مبارزه روزآمد به‌وجود آمد. ما باید همین مدل و الگو را با تغییراتی در نظام بین‌الملل به‌کار بگیریم. همان الگویی که آن را «روزآمد کردن مبارزه» می‌نامم. نباید حتی یک لحظه تصور کنیم که رقیب حسن نیت دارد یا می‌خواهد با شیوه‌ای که به آن اشراف داریم با ما مقابله کند.

با حضور هوشیارانه و آماده در عرصه‌های بین‌المللی می‌توانیم برای جمهوری اسلامی فرصت‌سازی کنیم. می‌توانیم از دفع تهدید فراتر برویم. البته که لازمه این کار بهره‌مندی از دیپلمات‌ها و کارشناسان و متخصصان انقلابی است که هم دنیا را خوب بشناسند، هم به ارزش‌های بنیادین نظام باور داشته باشند.

این رویکرد نه به معنای کنار کشیدن است و نه پذیرش خواسته‌های نظام سلطه. درست منطبق بر اصول و مطالبات رهبری است. کافی است به بیانیه گام دوم و مفهوم نظام انقلابی مراجعه کنید. نظام انقلابی یعنی تلفیق جوشش انقلابی با نظم سیاسی و اجتماعی. ما هم به روحیه انقلابی نیاز داریم هم به نظم. یعنی روحیه انقلابی نباید منجر به بی‌نظمی شود و در همان حال نظم‌خواهی نباید به معنای عبور از ارزش‌های انقلابی باشد.

مبانی پیش‌گفته و بررسی موضوع FATF نشان می‌دهد که در شرایط کنونی پذیرفتن توصیه‌های این نهاد قطعاً به ضرر ماست، اما همین مبانی و پیش‌گفته‌ها این را هم برای ما روشن می‌کند که پاسخ سریع و صریح «بله» یا «نه»، منافع ملی امروز و فردای ما را تأمین نمی‌کند. توضیح این موضوع را در نوشته‌ای دیگر به تفصیل خواهم آورد. 

باید اصل روزآمد شدن و متحول شدن شرایط تعامل، تقابل و رقابت را درک کنیم و خودمان را برای انواع روش‌ها و ابزارهای جدید مبارزه آماده کنیم و بدانیم که پیش‌نیاز هر اقدامی، به دست آوردن بنیه مناسب اقتصادی متکی به مردم و توان داخلی است.

منبع: صبح‌نو

دیدگاه کاربران

ناشناس۸۶۶۳۲۶۰۸:۴۶:۲۲ ۱۳۹۸/۲/۲
کسانیکه باعث عدم تصویب FATF شوند، باید عواقب آن را هم بپذیرند.
ناشناس۸۶۶۳۹۳۰۹:۲۵:۵۳ ۱۳۹۸/۲/۲
اف ای تی اف باعث پس رفت کشور می شود
ناشناس۸۶۶۴۱۵۰۹:۵۱:۱۰ ۱۳۹۸/۲/۲
منظورت پیشرفت بود ؟
ناشناس۸۶۶۷۴۸۱۲:۳۶:۲۰ ۱۳۹۸/۲/۲
وقتی دولت و مجلس اف ای تی اف را تصویب کرده اند، دیگران چه کاره اند؟؟؟
ناشناس۸۶۶۷۹۳۱۳:۰۱:۰۰ ۱۳۹۸/۲/۲
این لوایح باید در مجمع تشخیص مصلحت نظام بررسی شود تا همانند برجام به خسارت محض تبدیل نشود.
ناشناس۸۶۶۹۰۵۱۴:۰۲:۱۱ ۱۳۹۸/۲/۲
دولت و شرکای مسئولیت ناپذیر مجلسیش باید عواقب دستپخت رقت انگیز و ذلتبار و شرم آور ف ت ف و ۲۰۳۰ و فجایع برجام رو بچشند اگه قانون شفافیت داخلی و ازکجا آورده ی اجرا بشه ممکنه خیلی ها اعدام بشن
ناشناس۸۶۶۷۵۴۱۲:۳۹:۲۹ ۱۳۹۸/۲/۲
اف ای تی اف آدم را یاد اف اف یا همان دربازکن می اندازد.
ناشناس۸۶۶۶۰۴۱۱:۲۴:۲۵ ۱۳۹۸/۲/۲
با FATF حتی واردات چمدانی دلار و طلا هم ممنوع خواهد شد و نرخ دلار و سکه و تورم نجومی خواهد شد.
میلاد حمیدی۸۶۶۴۲۳۰۹:۵۴:۴۱ ۱۳۹۸/۲/۲
مشکل اینجاست کسانی که می گویند اف ای تی اف تصویب شود مانند آنچه راجب برجام و تبعات آن نپذیرفتند این را هم نخواهند پذیرفت. جدای از این که وقتی کشور ضربه اش را خورد دیگر پذیرفتن و نپذیرفتن تاثیری نخواهد داشت. و لیکن آی کیو در حد جلبک هم این را می فهمد که تصویب اف ای تی اف بدتر از برجام خواهد بود. بخصوص در شرایط کنونی بسیار مهلک خواهد بود. با سابقه ای که ما از مسئولین طرفدرا اف ای تی اف داریم آنها منتظرند که مشکلات بعدی را گردن تصویب نشدن اف ای تی اف بگذارند و بتوانند بیشتر از زیر بار مسئولیت شانه خالی کنند. کاش دولت و مجلس از دست این لیست امید خلاص شود.
ناشناس۸۶۶۵۵۶۱۰:۵۷:۲۰ ۱۳۹۸/۲/۲
کسایی هم که با اصرار سعی در پذیرش اون دارند باید تعهد بدهند که وضعیت کشور بعد از ان بهتر میشود و در غیر این صورت به عنوان خائن به وطن مجازات بشند
ناشناس۸۶۶۵۷۱۱۱:۰۳:۰۰ ۱۳۹۸/۲/۲
حالا نه اینکه شما مسئولیت برجام رو پذیرفتین!
ناشناس۸۶۶۷۵۷۱۲:۴۰:۱۵ ۱۳۹۸/۲/۲
من میپذیرم که با برجام 5 سال قیمت ارز تغییر نکرد حالا اگر خواستید اعدامم کنید
ناشناس۸۶۶۷۹۸۱۳:۰۳:۱۷ ۱۳۹۸/۲/۲
قبل از برجام و در سال 92 دلار 3 هزار تومان و گوشت 25 هزار تومان بود بعد از برجام قیمت همه چیز 5 برابر شد.
ناشناس۸۶۶۸۰۲۱۳:۰۶:۲۳ ۱۳۹۸/۲/۲
برجام+ باج ها.... به جای این فکرها باید کشورمون رو مستقل از پول نفت کنیم( مثل هزار تا کشور که بدون پول نفت حالشون عالیه) و از داخل فسادها و.... رو درست کنیم.
ناشناس۸۶۶۸۳۹۱۳:۱۹:۴۲ ۱۳۹۸/۲/۲
دولت احمدی نژاد 6 سال نرخ دلار را بدون برجام و غیره ثابت نگهداشت ثبات نرخ ارز بدلیل سیاست های اقتصادی دولت هاست و فقط 20 درصد مشکلات مربوط به تحریم هاست .
سید حسام۸۶۶۸۹۷۱۳:۵۹:۱۶ ۱۳۹۸/۲/۲
و اینک که هنوز در برجام هستیم قیمت ارز 4.5 برابر شده.
ناشناس۸۶۶۵۸۶۱۱:۱۳:۴۷ ۱۳۹۸/۲/۲
FATF بخشی از ساختار وزارت خزانه داری امریکاست و با پیوستن به آن تحریم ها هوشمند و راه دور زدن آن مسدود می شود و به تبع آن نرخ ارز و تورم افزایشی خواهد شد.
ناشناس۸۶۶۶۰۸۱۱:۲۶:۳۹ ۱۳۹۸/۲/۲
کسانی که صنعت هسته ای 30 میلیارد دلاری کشور را تخریب کردند و تحریم های دوبله و سوبله آیسا و کاتسا رو تحویل گرفتن آیا عواقب آنرا پذیرفتند ؟!
ناشناس۸۶۶۹۱۵۱۴:۰۶:۵۷ ۱۳۹۸/۲/۲
ما این صنعت را انتخاب نکردیم که برای تخریبش پاسخگو باشیم، میتوانید رفراندوم کنید...
ناشناس۸۶۶۶۳۳۱۱:۴۳:۴۲ ۱۳۹۸/۲/۲
چه خوش خیال تا حالا تمام مشکلات کشور را به دیگران نسبت میدادن جز خودشان
امید۸۶۶۶۸۵۱۲:۱۰:۳۶ ۱۳۹۸/۲/۲
بسم الله الرحمن الرحیم رای یک عده ای در انتخابات ریاست جمهوری باعث شد که الان در این وضعیت اقتصادی باشیم. رانت ، فساد ، بی تدبیری (دیر تصمیم ، بد تصمیم و ... ) صدای موافقان دولت را هم در آورده است و می گویند اینها برای کسب قدرت آمده اند نه برای خدمت . شماها باید عواقب رای تان را بپذیرید و متاسفانه ما هم باید تحمل کنیم. علی برکت الله تا ۱۴۰۰
ناشناس۸۶۶۳۲۷۰۸:۴۹:۰۵ ۱۳۹۸/۲/۲
یک ساز و کاری در دنیا به نام FATF تعریف شده و ۳۲ کشورها به آن پایبندند.
ناشناس۸۶۶۳۸۶۰۹:۲۰:۱۳ ۱۳۹۸/۲/۲
همه کشورها به آن پایبندند
ناشناس۸۶۶۴۲۰۰۹:۵۳:۰۰ ۱۳۹۸/۲/۲
ببخشید 132 کشور صحیح است
ناشناس۸۶۶۸۲۰۱۳:۱۴:۱۵ ۱۳۹۸/۲/۲
36 کشور صحیح است .
ناشناس۸۶۶۴۲۸۰۹:۵۶:۳۳ ۱۳۹۸/۲/۲
همه کشور ها پایبندند غیر از ایران و کره شمالی و 32 تا عضو اصلی داره
ناشناس۸۶۶۸۲۵۱۳:۱۶:۱۹ ۱۳۹۸/۲/۲
وقتی عربستان و رژیم صهیونیستی عضو ناظر کارگروه اقدام مالی FATF هستن یعنی پیوستن به آن مغایر منافع ملی ماست .
ناشناس۸۶۶۶۰۲۱۱:۲۲:۴۱ ۱۳۹۸/۲/۲
وقتی اروپا آبراهه باریکی بنام اینستکس رو که حتی از نفت در برابر غذا هم محدودتر است را به FATF مشروط کرده یعنی قصد باجگیری دارند و یک کاسه ای زیر نیم کاسه شون هست .
ناشناس۸۶۶۳۳۰۰۸:۴۹:۵۳ ۱۳۹۸/۲/۲
ظاهرا گذشت زمان باعث عاقل تر شدن سیاست مداران ما شده و جای امید واری است
ناشناس۸۶۶۳۳۲۰۸:۵۲:۲۰ ۱۳۹۸/۲/۲
مخالفت با FATF بازی جناحی است در کشور ، کار دقیق کارشناسی نیست .
ناشناس۸۶۶۵۴۱۱۰:۵۳:۰۸ ۱۳۹۸/۲/۲
نه بابا
ناشناس۸۶۶۵۹۵۱۱:۱۸:۲۳ ۱۳۹۸/۲/۲
وقتی امریکا سپاه رو تروریست اعلام کرده پذیرش FATF یعنی خود تحریمی سپاه و این عاقلانه نیست زیرا هیچ کشوری نیروهای نظامی خودش را تحریم نمی کند !
ناشناس۸۶۶۶۰۹۱۱:۲۸:۱۵ ۱۳۹۸/۲/۲
ابتدا خسارات برجام را تسویه کنند بعدا"درباره پالرمو و FATF بحث می کنیم !
ناشناس۸۶۶۳۳۴۰۸:۵۲:۳۸ ۱۳۹۸/۲/۲
اقتصاد مقاومتی شما را در شهرداری لوکسی که داشتید دیدیم.
ناشناس۸۶۶۳۳۹۰۸:۵۶:۰۶ ۱۳۹۸/۲/۲
توره خدا یه ذره اجازه بدید اونایی که زیر 3 میلیون حقوق میگیرن هم اظهار نظر کنن استخوناشون داره خورد میشه زیر بار گرونی
ناشناس۸۶۶۵۹۷۱۱:۲۰:۰۷ ۱۳۹۸/۲/۲
نتیجه برجام نافرجام دلار 19 هزار تومانی و تورم 400 درصدی شد تصویب لوایح استعماری به صلاح مملکت نیست .
ناشناس۸۶۶۹۶۸۱۴:۳۷:۱۳ ۱۳۹۸/۲/۲
اره قبلش گل و بلبل بود خصوصا زمان احمدی نژاد
ناشناس۸۶۶۳۴۰۰۸:۵۷:۲۳ ۱۳۹۸/۲/۲
ما اف ای تی اف و رابطه اقتصادی با دیگر کشورها را می خواهیم چی کار؟ الحمد الله همه چیز در کشور خود داریم و خودکفا هستیم.
ناشناس۸۶۶۴۱۹۰۹:۵۲:۵۲ ۱۳۹۸/۲/۲
الحمدالله پیاز داریم کیلویی 14000 تومان علی برکت الله
ناشناس۸۶۶۳۵۱۰۹:۰۳:۳۶ ۱۳۹۸/۲/۲
لطف کنید بعد از اینستاگرام به سروش کوچ کنید
ناشناس۸۶۶۳۵۶۰۹:۰۷:۳۸ ۱۳۹۸/۲/۲
لطفا انتشار فیش حقوقی ات .
ناشناس۸۶۶۳۶۸۰۹:۱۳:۱۳ ۱۳۹۸/۲/۲
ما آمریکا رو زیر پاهامون له و لورده میکنیم
ناشناس۸۶۶۷۷۰۱۲:۴۸:۵۹ ۱۳۹۸/۲/۲
خب چرا نمی جنگید؟
بانو۸۶۶۹۹۵۱۴:۴۷:۵۷ ۱۳۹۸/۲/۲
چرا معطلید؟بسم الله.
ناشناس۸۶۶۳۷۱۰۹:۱۴:۴۴ ۱۳۹۸/۲/۲
باقر جان !!! پیاز شد کیلویی 13000 توره خدا یه ذره منطقی صحبت کن یا قیمت پیاز رو بیار پائین !
ناشناس۸۶۶۵۳۳۱۰:۵۱:۰۱ ۱۳۹۸/۲/۲
این وظیفه دولت است نه ایشان
ناشناس۸۶۶۵۸۹۱۱:۱۵:۲۳ ۱۳۹۸/۲/۲
عمده مشکلات کشور ناشی از سوء مدیریت دولته و به عوامل خارجی نیست .
ناشناس۸۶۶۶۱۳۱۱:۳۰:۲۴ ۱۳۹۸/۲/۲
کاهش تورم رو باید از روحانی و دولتش مطالبه کنید .
ناشناس۸۶۶۶۶۴۱۲:۰۱:۴۷ ۱۳۹۸/۲/۲
قیمت پیاز دست حسن جونتون هست
جواد۸۶۶۳۸۲۰۹:۱۸:۵۶ ۱۳۹۸/۲/۲
بنظرم بایست با توجه به اوضاع اقتصادی کشور و وضعیت معیشتی مردم و بخصوص اقشار کم درآمد در مورد این قوانین تصمیم گرفت . اتخاذ سیاست هایی که بخش اعظمی از مردم را به زحمت می اندازد و زندگی آنها را شدیداً تحت تاثیر قرار می دهد باید تعدیل شود . آقای قالیباف و امثالهم که در مورد این قوانین و قوانین مشابه بین المللی نظر می دهند در ابتدا باید به این مساله واقف باشند که همه مردم از لحاظ اقتصادی و معیشتی در سطح آنها نیستند و هر تکان کوچک اقتصادی در کشور که از ناحیه تصمیمات خارجی دولت مردان اتفاق می افتد اثرات منفی زیادی بر امرار معاش مردم می گذارد . بنابراین سیاسی کردن و حزبی کردن این قبیل مسائل در این مقطع منطقی بنظر نمیرسد .
ناشناس۸۶۶۴۲۲۰۹:۵۴:۱۴ ۱۳۹۸/۲/۲
من استخوانم زیر بار گرونی داره خورد میشه که اگه بشه همون استخوان رو برمیدارم
ناشناس۸۶۶۴۳۱۰۹:۵۸:۴۴ ۱۳۹۸/۲/۲
سردار به شما که فشار نمیاد. مردم له شدند.
محمد۸۶۶۴۳۶۱۰:۰۱:۰۵ ۱۳۹۸/۲/۲
این (شرایط کنونی) چرا هیچ وقت تمام نمیشه؟
ناشناس۸۶۷۰۴۹۱۵:۰۸:۰۴ ۱۳۹۸/۲/۲
چون به نفع یک عده هست
ناشناس۸۶۶۴۶۹۱۰:۱۸:۳۲ ۱۳۹۸/۲/۲
وقتی هزینه این تصمیم رو مردم با فشار اقتصادی باید تحمل بکنن از کاسبان تحریم و کسانی که با عدم شفافیت درآمد کسب می کنند نمیشه انتظار داشت به فکر مردم باشند
ناشناس۸۶۶۸۱۸۱۳:۱۲:۳۲ ۱۳۹۸/۲/۲
برای شفافیت و مبارزه با پولشویی باید قانون مبارزه با پولشویی مصوب سال 87 سریعا"توسط دولت اجرایی بشود.
ناشناس۸۶۶۴۷۹۱۰:۲۲:۴۷ ۱۳۹۸/۲/۲
قبول یا رد لطفا هرچه سریعتر تصمیم بگیرید. برای اقتصاد داغون ایران حتی یک تصمیم بد هم از بلاتکلیفی فعلی بهتره. یا رومی رومی یا زنگی زنگی
ناشناس۸۶۶۵۰۶۱۰:۴۱:۳۶ ۱۳۹۸/۲/۲
خرج چو از کیسه مهمان بود حاتم طائی شدن آسان بود. خیلی دوست دارم ایشون اندازه 33 درصد جمعیت کشور یعنی روستائیان قشر زحمت کش کشور درآمد میداشتن بدون هیچ نوع بیمه و حقوقی آیا بعدش این چنین صحبت میکنن؟
ناشناس۸۶۶۵۴۰۱۰:۵۲:۴۶ ۱۳۹۸/۲/۲
کاملا درسته
ناشناس۸۶۶۵۵۱۱۰:۵۶:۴۶ ۱۳۹۸/۲/۲
آقای قالیباف کلا با شفاف سازی مخالف هستند.
ناشناس۸۶۶۸۱۳۱۳:۱۰:۳۳ ۱۳۹۸/۲/۲
اگر خواهان شفاف سازی هستید باید راه اندازی سامانه حقوق و مزایای مدیران و در دسترس همگان قرار دادن آنرا از دولت مطالبه کنید.
ناشناس۸۶۷۰۴۴۱۵:۰۵:۲۲ ۱۳۹۸/۲/۲
فقط برای دولت ؟
ناشناس۸۶۶۵۵۴۱۰:۵۷:۰۸ ۱۳۹۸/۲/۲
واقعا شماهایی که در موافقت با FATF اینجا کانت موافق مینویسید اصلا میدونید FATF چی هست چقدر ازش اطلاع دارید چه چیزی در رابطه با جزییات اون و سازکارهاش میدونید الان فکر میکنید تصویب بشه پیاز میشه کیلویی 1000 تومان؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟
ناشناس۸۶۶۵۶۱۱۰:۵۸:۵۰ ۱۳۹۸/۲/۲
ظاهرا ایشون بحرالعلوم هستن و در تمامی موارد اعم از سیاسی و اقتصادی و فرهنگی و کاندیداتوری صاحب نظر. خوبه که عزیزانی که رای به عدم تصویب اف ای تی اف میدن عواقب تصمیمشون رو هم بر عهده بگیرن
ناشناس۸۶۶۵۸۱۱۱:۱۱:۰۷ ۱۳۹۸/۲/۲
در صورت قبول یا رد fatf شرایط برای مردم ایران بهتر میشود ودر مقابل برای بعضی ها بدتر میشود
ناشناس۸۶۶۵۹۴۱۱:۱۸:۲۲ ۱۳۹۸/۲/۲
بله پذیرش آن باعث عدم انتقال پول توسط آقازاه ایشان نیز خواد شد
ناشناس۸۶۶۸۰۵۱۳:۰۸:۱۰ ۱۳۹۸/۲/۲
با برجام 2500 آقازاده گرین کارد امریکا دریافت کردند با FATF هم انتقال ارز به خارج برای آقازاده ها تسهیل می شود اما برای مردم عادی هیچ سودی ندارد.
ناشناس۸۶۶۵۹۸۱۱:۲۰:۲۳ ۱۳۹۸/۲/۲
بله سردار تصویبش به ضرر شماست ولی شاید به نفع مردم باشه
ناشناس۸۶۶۶۲۱۱۱:۳۵:۴۲ ۱۳۹۸/۲/۲
ایشون اصلا داستان FATF رو نمی‌دونه دوتا بولتن خونده
ناشناس۸۶۶۷۴۳۱۲:۳۲:۲۵ ۱۳۹۸/۲/۲
شما چند تا بولتن خوندی؟
ناشناس۸۶۶۷۵۶۱۲:۳۹:۵۴ ۱۳۹۸/۲/۲
قالیباف یکی به نعل می زنه، یکی به میخ
ناشناس۸۶۶۷۹۰۱۳:۰۰:۱۱ ۱۳۹۸/۲/۲
خدا ما رو رحمت کنه . راستی خبری از محمود جان نیست.
ماي بدبخت۸۶۶۹۱۴۱۴:۰۶:۱۹ ۱۳۹۸/۲/۲
منظور از اينكه به ضرر ماست كدام ما ؟ ببخشيد چون هميشه ما عادت به ضرر داريم حتما ماي ماست
فربد۸۶۶۹۳۰۱۴:۱۳:۱۸ ۱۳۹۸/۲/۲
آقای قالیباف جنابعالی چکاره این مملکت هستی لطفا؟
ناشناس۸۶۷۰۱۲۱۴:۵۳:۳۸ ۱۳۹۸/۲/۲
قطع ارتباط بانکی ایران با چین و روسیه و ... هزینه دارد و شما باید پاسخگو باشید
ناشناس۸۶۷۰۴۷۱۵:۰۷:۳۶ ۱۳۹۸/۲/۲
تصویب یا مخالفت با FATF بازی جناحی است در کشور ، کار دقیق کارشناسی نیست
yektanetتریبونخرید ارز دیجیتال از والکس

پربحث‌های هفته

  1. بازی با کلمات

  2. کوچه زیباکلام هنوز تیر چراغ برق دارد؟!

  3. ۳۲ هزار مجوز استخدام فرزندان شهدا و ایثارگران اخذ شد

  4. اعتراض حواله داران پژو پارس به افزایش قیمت ۴۰۰ میلیونی

  5. حمایت اژه‌ای و رئیسی از طرح عفاف و حجاب فراجا/ انتقاد تلویحی روزنامه اصولگرا از حسین شریعتمداری

  6. توافق جدید ایران و آمریکا چه ویژگی‌هایی باید داشته باشد؟

  7. رئیسی هم به گشت ارشاد تذکر داد؟/ روایت فضائلی از علت تاکید رهبری بر وحدت

  8. یادداشت حسین شریعتمداری؛ دوستانه با برادر فضائلی

  9. گزارش میدانی از طرح نور فراجا

  10. مجلس مقابل این اقدام بایستد

  11. اطلاعیه شماره ۳ فراجا درباره اجرای «طرح نور»  

  12. منظور: افزایش دائم دستمزدها به ‌رفاه مردم کمک نمی‌کند

  13. رادان:‌ طرح نور با قوت ادامه دارد

  14. چرا این همه " در پوستینِ خَلق" می افتیم؟!

  15. تاکید رئیسی بر اجرای قانون عفاف و حجاب

  16. وقتی «بوقلمون» هم مقابل «رضا پهلوی» کم می‌آورد!

  17. واکنش بلینکن به حادثه اصفهان/ به مجازات ایران پایبند هستیم!  

  18. این ابهامات مناقشه‌برانگیز را برطرف کنید

  19. وزارت راه در شناسایی خانه‌های خالی مسئول است

  20. سردار حاجی زاده با تسلیحات قدیمی و حداقلی به اسرائیل حمله کردیم /از موشک های هایپرسونیک ۲ استفاده نشد

  21. برخی مسئولان بدلیل کارهای بی‌قاعده در زمینه حجاب تذکر گرفتند        

  22. واکنش مشاور قالیباف به حواشی اخیر گشت ارشاد/ روایت ظریف از علت عدم مذاکره با ترامپ

  23. حضور حسین حسینی در دادسرای فرهنگ و رسانه با شکایت فراجا

  24. موضع رئیس عدلیه در خصوص ورود فراجا به مسئله حجاب/ اژه‌ای: در قضیه حجاب می‌توانیم بگوییم «کی بود کی بود، من نبودم؟»

  25. اشتباه برخی گروه‌ها در مقابله با توئیت فضائلی

آخرین عناوین