کفسابی و سنگسابی همانطور که از نامش پیداست به معنای سابیدن سنگ، برداشتن لایه ای از سنگ به منظور براق نمودن، آینه ای کردن و از بین بردن ایرادات سنگ کف ساختمان می باشد. در عملیات کفسابی از دستگاه های مخصوص در این زمینه استفاده می شود که به وسیله آن 1 الی 4 میلی متر لایه برداری سنگ صورت می گیرد تا جرم ها و آلودگی های موجود بر روی سنگ کف از بین بروند و علاوه بر درخشان شدن سنگ، سطح آن نیز کاملا صاف و هم تراز شود .
عملیات سنگسابی مختص به یک نوع کف نمی باشد، بلکه برای تمامی مصالح به کار رفته در کف ساختمان اعم از انواع سنگ ها مانند سنگ دهبید، مرمر، گرانیت و همچنین بتن و سایر مصالح قابل اجرا می باشد . مهمترین دلایل انجام خدمات کفسابی
۱: صاف و یکدست نبودن سطح کف ساختمان
یکی از اصلی ترین زمان های نیاز به عملیات کفسابی ساختمان هنگامی است که سطح کف ساختمان از حالت تراز خارج شده و دچار پستی بلندی شود. این مشکل می تواند به دلیل عدم توجه کافی در ساخت و ساز ساختمان های نوساز و یا نشست خفیف ساختمان ایجاد شود که باعث عدم سهولت در هنگام رفت و آمد ساکنین و جابجایی وسایل می شود.
۲: از بین نرفتن جرم ها و مصالح ساختمانی تثبیت شده بر روی سنگ کف ساختمان
در مواقعی پس از نصب موزاییک، سنگ و یا ... سیمان، ملات، چسب و یا هر نوع مواد خارجی دیگر بر روی سطح کف ریخته می شود که با روش های ساده و معمولی قابل پاکسازی نمی باشند، در این هنگام عملیات کفسابی بهترین راه حل برای از بین بردن این مواد از روی کف ساختمان می باشد.
3-شکستگی قسمتی از سنگ و یا آسیب دیدن کف ساختمان
این مشکل معمولا به دلیل سقوط اجسام سنگین بر روی سطح سنگ ایجاد می شود که باعث شکستگی و یا اسیب دیدن مصالح به کار رفته در کف ساختمان شده و حالت زشتی را برای محیط ایجاد می کند.
کفساب به چه کسی گفته می شود؟
فردی که از دانش و تخصص بالایی در زمینه کفسابی برخوردار است و به تمامی ابزارها و دستگاه های مخصوص و کفسابی و سنگسابی نحوه ی صحیح استفاده از آن ها تسلط کامل داشته باشد کفساب نام دارد
کفساب خوب دارای چه ویژگی هایی می باشد؟
یک کفساب خوب برای شروع کار ابتدا مناسب ترین نقطه از محل را انتخاب کرده تا در حین عملیات کفسابی هیچ قسمتی از قلم نیفتد و پس از اتمام کار تمامی ناهمواری ها و جرم ها کاملا از بین بروند .
با حضور به موقع خود و نیروها در محل پروژه و با مدیریت لازم در زمان، بتواند بدون اتلاف وقت و در سریع ترین زمان ممکن کار را با بهترین کیفیت تحویل کارفرما دهد .
کفساب باید به خوبی از تمامی ابزارها و لقمه سنگ های مصرفی برای هر نوع کف، آگاهی لازم را داشته باشد و بتواند سنگ های نامرغوب را تشخیص دهد و به اطلاع کارفرما برساند.
همچنین باید از امور فنی و برق صنعتی بسته به شرایط محیط در استفاده از برق تک فاز و یا سه فاز جهت راه اندازی دستگاه ها اطلاعات کافی داشته باشد.
کفساب خوب باید به یکی از مهم ترین اصل کفسابی که پر کردن درزها و شکاف های میان سنگ ها و کف ساختمان می باشد توجه خاصی داشته باشد و بتواند با تهیه و ساخت بتونه مناسب این عمل را به بهترین صورت انجام دهد تا هیچ روزنه ای باقی نماند .
فواید کفسابی
با انجام خدمات سنگسابی همه پستی و بلندی های کف ساختمان کاملا برطرف خواهد شد و سطح سنگ ها صیقلی و همتراز می شود .
سنگسابی باعث شفاف و براق شدن سطح سنگ می شود که درنتیجه زیبایی خاصی را به همراه خواهد داشت .
پس از انجام کفسابی تمامی جرم ها و خطوط و شکاف موجود بر روی سنگ کف کاملا از بین رفته و مانند روز اول حالت درخشانی خود را به دست می آورند .
سنگسابی باعث افزایش دوام و عمر مفید سنگ می شود. چرا که با پوشاندن درزهای لای سنگ ها به وسیله بتونه از نفوذ آب و آلودگی به داخل آن جلوگیری شده و باعث مقاوم شدن سنگ می شود .
مراحل کفسابی و سنگسابی
مهم ترین کار در مرحله اول کفسابی از بین بردن ناهمواری های موجود در کف ساختمان می باشد که کفساب در این هنگام می بایست با لقمه سنگ های زبر 36 و یا 46 جهت از بین بردن جرم ها و مصالحی که بر روی کف موجود است شروع به کار کند و سطح کف را تا حد ممکن صاف و یکدست کند .
جنس مصالح مصرفی در کف ساختمان رابطه مستقیمی با اجرای مراحل کفسابی و سنگسابی دارد و به همین علت این مرحله از اهمیت و دقت بالایی برخوردار می باشد .
در دومین مرحله از کفسابی برای محو و یا کمرنگ کردن خطوط بجا مانده از ساب مرحله قبل، کفساب لقمه سنگ 60 را مورد استفاده قرار می دهد .
در مرحله بعدی برای صیقلی کردن سنگ می بایست از لقمه سنگ های نرم تر مانند لقمه سنگ 120 برای عمل ساب زنی استفاده کرد .
ناگفته نماند که عملیات بتونه کاری در مرحله دوم و یا سوم باید انجام شود تا همه درزها و شکاف های مابین سنگ ها پر شوند تا از نفوذ آب و آلودگی جلوگیری شود .
در مرحله چهارم به برطرف کردن خط و خش های ایجاد شده که پس از اتمام عمل بتونه کاری به وجود آمده می پردازیم. به این منظور کفساب ابتدا از لقمه سنگ 220 استفاده کرده و سپس برای رفع کامل ایرادات و هموار کردن سطح سنگ به ترتیب لقمه سنگ های 320، 400 و 600 را مورد استفاده قرار می دهد .
و در نهایت برای شفاف و درخشان شدن سنگ ها از سیناکس (لقمه سنگ ایتالیایی) استفاده می شود که در حال حاضر یکی از پرطرفدارترین لقمه سنگ ها در بازار محسوب می شود .
ترتیب مراحل کفسابی یک پروژه بررسی سطح
در اولین اقدام باید کارشناس مربوطه در محل پروژه حضور یابد و همه موارد مرتبط با عملیات کفسابی که شامل قدمت بنا، زمان پایان مراحل ساخت، آسیب دیدگی های کف ساختمان، تراز بودن و یا نبودن سنگهای کف، متراژ کف ساختمان و ... را بررسی کند .
برآورد هزینه
عوامل بسیار زیادی مانند جنس سنگ کف ساختمان، تعداد طبقات، متراژ کف ساختمان و مدت زمان انجام آن در هزینه انجام خدمات کفسابی موثر می باشند .
تمیز کردن سطوح
در مرحله دوم و پس از موارد بررسی شده توسط کارشناس ارسالی از سوی شرکت، باید سطح کف ساختمان کاملا تمیز و عاری از هرگونه آشغال و مصالح باشد. به این صورت که تمامی مصالح و گرد و خاک های باقی مانده از بنایی و سایر آشغال های بزرگ موجود در محل جمع آوری شود تا سرعت انجام عملیات سنگسابی بالاتر برود .
در حین انجام عملیات کفسابی تمامی وسایل نقلیه باید به مدت یک روز خارج از پارکینگ ساختمان قرار بگیرند و افراد ساختمان نیز از محدوده ی مشخص شده توسط کفساب رفت و آمد داشته باشند .
انجام کفسابی
این مرحله که آغاز عملیات کفسابی می باشد، کفساب در پشت دستگاه قرار گرفته و از نقطه ای به آرامی شروع به کار می کند .
در حین انجام سنگسابی باید به قسمت هایی که سنگ آن دچار آسیب شده است توجه بیشتری داشت و توصیه می شود پس از پایان دور اول از کفسابی یک بار سطح کف را کاملا تمیز کرده تا با دید بهتری کفسابی را ادامه دهید .
دلایل افزایش استفاده از خدمات کفسابی در سال های اخیر چیست؟
همانطور که می دانید در چندین سال گذشته خدمات کفسابی یک امری پر هزینه و لوکس به حساب می آمد که هر کسی قادر به انجام این خدمات برای ساختمان خود نبود. ولی امروزه با ساخت بخشی از ابزارهای مورد نیاز کفسابی در داخل کشور و آموزش افراد برای نحوه اجرای این عملیات باعث شده تا هزینه ارائه خدمات سنگسابی بسیار کاهش یابد .
در بسیاری از مواقع جرم های موجود بر سطح کف ساختمان با روش های خانگی قابل پاکسازی نمی باشند که در این هنگام موثرترین راه حل برای از بین بردن این کثیفی ها استفاده از عملیات کفسابی می باشد. کفسابی علاوه بر تمیز کردن کف ساختمان، روزنه های موجود در لابه لای سنگ ها را نیز کاملا می پوشاند تا از تجمع آلودگی و جانوران موزی جلوگیری شود .
امروزه زیبایی ساختمان هم برای کارفرمایان و هم مشتریان اهمیت زیادی دارد که باید به آن توجه خاصی داشت. کفسابی ساختمان یکی از خدماتی می باشد که به راحتی می تواند زیبایی و جذابیت خاصی را به ساختمان هدیه دهد و نظر افراد را به خود جلب کند .
انجام عملیات کفسابی باعث افزایش عمر سنگ و دوام آن می شود و دیگر نیازی به تعویض سنگ های کف ساختمان با تحمیل هزینه بسیار بالا نخواهید شد .
نکاتی مهم در رابطه با خدمات کفسابی و سنگسابی
استفاده از مواد شیمیایی نظیر جوهر نمک و انواع اسیدها برای سابیدن سنگ به منظور از بین بردن جرم ها و کثیفی های موجود بر روی کف حتی الامکان توصیه نمی شود. چرا که این مواد باعث کدر شدن و از بین رفتن سطوح سنگ می شود، اما در بعضی مواقع استفاده مقداری از آن بلامانع است .
همانطور که می دانید در ساختمان های نوساز پس از اتمام ساخت و ساز مقداری رنگ و دیگر مصالح ساختمانی بر روی کف ساختمان ریخته می شود و سنگ کف دچار کثیفی خواهد شد. با توجه به این موضوع بهتر است از سنگ های ساب نخورده در کف ساختمان مورد استفاده قرار گیرد تا پس از پایان کار برای تمیز کردن و براق کردن سنگ از عملیات کفسابی استفاده شود .
دستگاه کفساب در دو نوع تک فاز و سه فاز موجود می باشد. برای رسیدن به نتیجه بسیار عالی و رضایت بخش، بهتر است از دستگاه کفسابی 3 فاز جهت انجام عملیات کفسابی استفاده شود. زیرا این دستگاه از قدرت و کارایی بالاتری نسبت به دستگاه های تک فاز برخوردار می باشد و در صورتی که داخل ساختمان برق سه فاز موجود بود از کفساب بخواهید تا این نوع دستگاه را به کار گیرد .
یکی از مهمترین و گران قیمت ترین مصالح ساختمانی، سنگ ها می باشند که از لحاظ زیبایی و کاربردی بسیار حائز اهمیت هستند. پس شستشوی این سنگ ها را تنها به افراد متخصص و باتجربه بسپارید تا از آسیب دیدن و هزینه های اضافی جلوگیری شود .
تفاوت کفسابی و سنگسابی
در اکثر مواقع بسیاری از افراد مفهوم این دو اصطلاح کلمه کفسابی و سنگسابی را نمی دانند .
برای توضیح و درک بهتر تفاوت کفسابی و سنگسابی می توان گفت که خدمات کفسابی برای تمامی مصالح به کار رفته در کف ساختمان مانند موزاییک، سنگ گرانیت، بتن و سایر سنگ ها و مصالح قابل اجرا می باشد. در حالی که عملیات سنگسابی تنها برای انواع سنگ ها نظیر سنگ مرمریت، سنگ گرانیت، تراورتن و ... به منظور لایه برداری و صیقل دادن آن ها قابل انجام می باشد
به عبارتی دیگر سنگسابی جزئی از خدمات کفسابی
محسوب می شود
تفاوت کفسابی و کفشویی
اکثر مردم به اشتباه خدمات کفسابی و کفشویی را یکی می دانند در حالی که این دو تفاوت های بسیاری را به همراه دارند که در ادامه به آن می پردازیم .
در خدمات کفسابی لایه برداری و همتراز کردن سنگ و بتونه کاری قابل اجرا می باشد که در حین عملیات به آن می پردازند و با ساب زدن سنگ، آن را مسطح و براق می کنند. در صورتی که در عملیات کفشویی امکان لایه برداری وجود ندارد و تنها به تمیز کردن و از بین بردن جرم های موجود بر سطح کف ساختمان می پردازند .
در کفسابی بر روی دستگاه لقمه سنگ نصب می شود در حالی که برای کفشویی از فرچه مخصوص استفاده می شود و همچنین اجرای عملیات کفسابی نیاز به تخصص و مهارت بیشتری نسبت به کفشویی دارد .
هزینه انجام خدمات کفسابی در مقایسه با کفشویی نسبتا بالاتر می باشد. زیرا مدت زمان و تعداد مراحل انجام آن بیشتر از خدمات کفشویی است .
گروه کفسابی و نماشویی 20 با بیش از 15 سال سابقه درخشان در ارائه انواع خدمات ساختمانی و کسب رضایت تمام مشتریان عزیز ، می تواند بهترین انتخاب باشد تا سنگ های فرسوده منزل خود را با هزینه کم و مقرون به صرفه ، مانند روز اول زیبا و درخشان کنید .
ارائه خدمات به صورت شبانه روزی ، حتی در ایام تعطیل
ارائه خدمات در تمام مناطق تهران و کرج ، حتی محدوده های طرح ترافیک
استفاده از تجهیزات پیشرفته و مواد اولیه با کیفیت
دارای چند تیم با تجربه و متخصص
و ... برخی از ویژگی های این گروه با سابقه است .
برای مشاهده نمونه کارها و اطلاعات تماس به سایت گروه کفسابی20 مراجعه فرمایید .