فرصت سوزی دولت در ترمیم کابینه و معرفی وزراء/ خبرهای ناخوشایند از معرفی گزینه های تکراری و ناکارآمد

گروه سیاسی الف،   3970718184 ۲۵ نظر، ۰ در صف انتشار و ۴ تکراری یا غیرقابل انتشار

در حالی که چند ماه از تاکیدافراد مختلف بر تغییر وزرا و مدیران ناکارآمد می گذرد اما عملا اتفاق خاصی رخ نداده است. در این بین اختلافات بین جریانات و حامیان سیاسی دولت و نگاه و افق دید محدود دولت در انتخاب وزرا نیز باعث شده نه تنها گزینه های جدیدی مطرح نشوند بلکه ظاهراً قرار است برخی افراد از یک وزارتخانه به وزراتخانه دیگر بروند؛ امری که بدون شک می تواند تبعات ناگواری به همراه داشته باشد.

فرصت سوزی دولت در ترمیم کابینه و معرفی وزراء/ خبرهای ناخوشایند از معرفی گزینه های تکراری و ناکارآمد

به گزارش الف، سریال انتشار خبرها درباره ترمیم کابینه تمامی ندارد اما در عمل بعد از مدت ها گمانه زنی های مختلف اتفاقی تا کنون رخ نداده است. این در حالی است که از چند ماه گذشته لزوم تغییر برخی اعضای کابینه توسط اصلاح طلبان، اصولگرایان، نمایندگان مجلس و حتی خود حسن روحانی، اسحاق جهانگیری و محمود واعظی مطرح شده بود.  

تعلل و کندی عجیب دولت در ترمیم کابینه موجب شد نمایندگان مجلس شورای اسلامی برای ایجاد تحرک و کارآمدی خود دست به کار شوند. اما نمایندگان مرداد ماه در گام اول به جای اینکه سراغ وزرای اقتصادی دولت بروند تا در عمل سامانی به بازارهای آشفته مسکن، خودرو، ارز و طلا بدهند پیگیر استیضاح علی ربیعی، وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی شدند و در نهایت وی را از کابینه کنار گذاشتند. نمایندگان سپس در اوایل شهریورماه حکم به برکناری مسعود کرباسیان از وزرات اقتصاد دادند.

در ادامه نمایندگان مجلس شورای اسلامی به سراغ وزارتخانه های صنعت و راه و شهرسازی رفتند اما بازی اعلام استعفا شروع شد و محمد شریعتمداری و عباس آخوندی به بهانه های مختلف از حضور در جلسات کمیسیون  برای پاسخ به سوالات نمایندگان و بررسی محورهای استیضاح سرباز می زدند.  و خبرهای غیر رسمی از استعفای این دو منتشر شد .

در این راستا برخی اخبار حاکی از این است که قرار است محمد شریعتمداری به وزارتخانه تعاون، کار و رفاه اجتماعی برود و آخوندی نیز توسط اصلاح طلبان و در خارج از مجموعه دولت در تشکیلات شهرداری تهران به کار گرفته شود. اتفاقی که در صورت وقوع تبعاتی را با خود به همراه داشت که در ادامه به آنها اشاره خواهد شد.

دلیل تاخیر دولت در معرفی وزرای پیشنهادی

رئیس جمهور قصد داشت در پایان هفته ای که گذشت وزرای پیشنهادی خود را به مجلس معرفی نماید اما این اتفاق رخ نداد. در این راستا روز چهارشنبه محمود واعظی، رئیس دفتر رئیس جمهور عنوان کرد در اولین روزی که مجلس شورای اسلامی بعد از تعطیلات تشکیل جلسه دهد وزرای پیشنهادی معرفی خواهند شد.

 احتمالاً با احتساب یک هفته تعطیلی مجلس،این امر روز یکشنبه 29 مهرماه اتفاق خواهد افتاد. در این بین در حالی واعظی بهانه تعطیلی نمایندگان مجلس را برای تعویق وزرای پیشنهادی بیان می کند که قبل تر احمد امیرآبادی فراهانی، عضو هئیت رئیسه مجلس شورای اسلامی گفته بود چنانچه دولت گزینه های خود را برای وزارتخانه ها معرفی نماید تعطیلی مجلس که برای سرکشی نمایندگان به حوزه های انتخابیه است لغو خواهد شد.

همچنین واعظی در پاسخ به این سوال تلویحی که چرا بعد از گذشت چند ماه، دولت اخیراً به تکاپو افتاده تا وزراء را معرفی نماید عنوان می کند دولت منتظر تعیین تکلیف لایحه تغییر ساختار بوده است. رئیس دفتر رئیس جمهور در حالی از تفکیک وزارتخانه ها صحبت کند که اصرار بر عملیاتی شدن چنین ایده ای در این مقطع زمانی که نیاز به مدیریت و کنترل شرایط، ابتکار عمل و جسارت دولت در تصمیمات و سیاست گذاری ها است چندان مشخص نیست. بماند که در اسناد و قوانین بالادستی به صراحت گسترش ساختار و تشکیلات دولت منع شده است.

فارغ از مسئله ای که به آن اشاره شد این انتظار وجود دارد دولت بدور از مسائل جناحی، سیاسی و باندی در معرفی وزرای جدید عمل کند و صرفاً بر کارآمدی، بکارگیری نیروهای جوان نسبت به میانگین سنی کابینه و افراد داری برنامه تاکید کند. این امر زمانی اهمیت دو چندان پیدا می کند که به اذعان همگان و حتی اعضای اصلی دولت با خروج ترامپ از برجام، آمریکا جنگ اقتصادی و رسانه ای گسترده ای را علیه ایران آغاز نموده است.

اما دولت اعتدال در برخی از مهمترین منصب ها و پست ها مانند سخنگویی، وزیر اقتصاد، کار و برخی سفرا همچنان بلا تکیف است . بدیهی است  اگر کشور در وضعیت عادی قرار داشت صبر و انتظار دولت برای بررسی های کارشناسی و انتخاب وزرا در مدت مقرر یعنی سه ماه قابل توجیه بود اما در شرایط کنونی اداره وزارتخانه ها با سرپرست یا مسئولان ناامید موجه نیست.

انسجام کابینه؛ تعویض وزرا و دعوای اعتدال و توسعه و کارگزاران؟

در این بین وقوع دو اتفاق، نگرانی هایی را نسبت به سرانجام تغییرات کابینه در راستای بهبود و مدیریت وضعیت اقتصادی بوجود آورده است.

اولین موضوع زمزمه هایی است که درباره لیست گزینه های پیشنهادی برای وزراتخانه ها مطرح است. ظاهراً دولت قصد دارد برخی وزرای برکنار شده را دوباره بکار گیرد یا مثلاً از محمد شریعتمداری که دوران تصدی گری وی در وزارت صمت با حرف و حدیث هایی فراوانی(از واردات خودرو تا دریافت کنندگان ارز) همراه شده برای وزارتخانه تعاون معرفی نماید؛ اتفاقی که در صورت وقوع بدون شک با واکنش نمایندگان مجلس روبه رو خواهد شد چرا که در حال حاضر نیز شریعتمداری اگر در وزارت صنعت باقی بماند احتمال استیضاح و برکناری راو وجود دارد.

بنابراین باید دولت  وزرایی مقتدر ،با انگیزه و بابرنامه را به مجلس معرفی  و بدلیل شرایط ویژه فرصت را از دست ندهد  تا بتواند نظر حمایتی نمایندگان را نیز  بدست بیاورند.

دومین مسئله درگیری بین حزب اعتدال و توسعه و کارگزاران است که عملاً  نگرانی های جدی نسبت به یکدستی، اتحاد و انسجام کابینه بوجود آورده و هر روز نیز ابعاد جدیدتری پیدا می کند. به نظر می رسد اراده ای نیز وجود ندارد  تا به این تشتت و از هم گسیختگی در دولت که بدون شک پیامدهای مخربی به همراه دارد پایان دهد. تنش و جدالی که به رسانه ها نیز کشیده و هر از گاهی بیانیه ها یا انتقادهای تندی طرفین نسبت به هم عنوان می کنند.

در آخرین مورد در مطلبی که روزنامه سازندگی رسانه وابسته به حزب کارگزاران روز چهارشنبه 18 مهر ماه منتشر کرد به صراحت نسبت به اخبار و شایعات مطرح شده در فضای سیاسی کشور نسبت به گزینه های احتمالی واکنش نشان داد و انتقادات تندی را نسبت به افزایش قدرت نوبخت مطرح ساخت( بر اساس حدس و گمانه زنی ها قرار است علی‌اکبر حاج‌محمدی برای وزارت راه و شهرسازی، فرهاد دژپسند برای وزارت اقتصاد، محمد شریعتمداری برای وزارتخانه تعاون و رضا ویسه برای وزارتخانه صنعت، معدن و تجارت معرفی شوند).

در بخشی از این مطلب که با تیتر « تکثیر نوبخت در دولت» منتشر  شده آمده است: « وزرای پیشنهادی فاقد جذابیت رسانه ای و راهبردی هستند.... به طور مشخص دو فرد پیشنهادی برای وزارتخانه های اقتصاد و راه تقریباً جز نزد یاران دکتر محمدباقر نوبخت ناشناخته اند... اگر این فهرست تایید شود آنچه در عمل رخ خواه داد«تکثیر بی رویه نوبخت در دولت» است.... ایشان فرمانده مناسبی برای برون رفت از این بحران اقتصادی نیستند...».

در نهایت باید گفت حتماً یکی از دلایلی بی رمق بودن و عدم تحرک دولت نیز به همین اختلاف احزاب و جریانات سیاسی که از حسن روحانی در انتخابات حمایت کردند برمی گردد که لیدری برای مدیریت این اختلاف نظرها و پاسخگویی نسبت به اقدامات و کارکردهای دولت وجود ندارد. اما به نظر می رسد در این شرایط برجسته کردن اختلافات توسط احزاب سیاسی نتیجه ای جز گسترش تضادها و اوج گیری جنگ قدرت ندارد که دود آن به چشم مردم خواهد رفت و نان آن نصیب عده ای اندک و انگشت شمار خواهد شد. بنابراین معقول و منطقی آن است  بعد از مدت ها این اختلافات و نزاع ها به شیوه معقولی حل و فصل شود و گرنه ادامه این درگیری می تواند کل دولت را زمین گیر کند.

دیدگاه کاربران

ناشناس۵۹۰۹۳۷۰۷:۳۳:۲۲ ۱۳۹۷/۷/۲۱
اگر در کشور ما دولتمردان واقعا مدیر بودند قیمت دلار به 18 هزار تومان افزایش پیدا نمی‌کرد و قیمت اجناس چند برابر نمی‌شد. مدیر نیستند که هر کس هر کاری می‌خواهد انجام می‌دهد.
ناشناس۵۹۱۱۵۵۱۰:۱۶:۵۵ ۱۳۹۷/۷/۲۱
مملکت که قحط الرجاله . مردم هم که برای شنیدن ربنا و اینجور قصه ها رای میدن . دیگه چه انتظاری میشه داشت ؟
ناشناس۵۹۱۲۹۳۱۱:۴۰:۲۲ ۱۳۹۷/۷/۲۱
کاش مثل آقای آذری جهرمی ازچهره های جدید استفاده بشه دیدن چهره های تکراری خسته کننده شده
هموطن۵۹۱۵۸۳۱۴:۰۸:۱۴ ۱۳۹۷/۷/۲۱
بیچاره مردم با داشتن این همه پارازیت و قطعی اینترنت و هزینه های موبایل و.....تازه دلمان به جهرمی هم باید خوش باشد ! ماه گذشته 50تومان پول اینترنت دادم برای یک ماه ولی سرجمع یک روز هم نت نداشتم ایا این ها حق الناس نیست ؟ قیمت رب هم که بماند توی یک ماه 4برابر شد
ناشناس۵۹۱۷۷۳۱۵:۵۷:۴۷ ۱۳۹۷/۷/۲۱
البته سکته نزده باشه بهتره
ناشناس۵۹۱۵۹۱۱۴:۱۱:۲۰ ۱۳۹۷/۷/۲۱
دولت 5 سال با برجام فرصت سوزی کرد و کار نکرد حالا هم می خواهد 3 سال با تعلل در ترمیم کابینه فرصت ها را بسوزاند.
ناشناس۵۹۰۹۳۸۰۷:۳۳:۵۲ ۱۳۹۷/۷/۲۱
رسانه ملی به جای اینکه حامی ملت باشد این روزها در قامت سخنگوی دولت ظاهر می‌شود تا کی قرار است صدای ملت حتی در رسانه ملی سانسور شود؟
ناشناس۵۹۱۲۰۸۱۰:۵۷:۳۶ ۱۳۹۷/۷/۲۱
بابخش اول موافقم دومی جناحی است موافق نیستم!
ناشناس۵۹۰۹۴۱۰۷:۳۶:۳۶ ۱۳۹۷/۷/۲۱
سیف، ربیعی، طیب‌نیا، نعمت‌زاده، آخوندی، شریعتمداری و... پس از پنج سال که اوضاع کشور را در حوزه خود به لبه پرتگاه بردند یکی یکی کنار می‌روند!
ناشناس۵۹۱۰۳۲۰۸:۵۹:۴۳ ۱۳۹۷/۷/۲۱
لطفا اسم شریعتمداری را به زبان نیاورید که به من برمیخورد ایشان انتصابی است نه انتخابی
ناشناس۵۹۱۱۵۸۱۰:۱۹:۱۳ ۱۳۹۷/۷/۲۱
لابی ها ، بنگاهها ، دلالها ، و ... . اینها وزارت خونه های صنعت و مسکن رو اداره میکنن . همینها هم نمیذارن که وزرای مربوطه استیضاح بشن . نگاه کنین به قیمت سرسام آور ماشین و خونه در این چند سال تا بفهمین حضور شریعتمداری و آخوندی ، چه سود سرشاری نصیب یک عده خاص کرده
ناشناس۵۹۲۴۳۵۰۷:۳۵:۰۱ ۱۳۹۷/۷/۲۲
دقیقا
تبریزی۵۹۰۹۸۸۰۸:۲۰:۵۶ ۱۳۹۷/۷/۲۱
برنامه دولت افزایش نارضایتی و تحریک مردم به شورش قبل از عیده. می خوان قدرت رو به دست بگیرن و همه کاره کشور بشن. اولین کاری که این دولت به محض به قدرت رسیدن کرد حذف خدمات دندانپزشکی و چشم پزشکی از بیمه، کاهش سود بانکی و ارائه آمارهای دروغ از تورم بود بود. بقیه رفتارهاشون رو هم مرور کنین. از روی کار آوردن ناکارآمدترین وزرای تاریخ ایران سر کار و اصرار بر موندن اونها با تطمیع و تهدید نمایندگان مجلس. دهن کجی های پی در پی رئیس دولت و وزیرانش به مردم. بالا بردن عمدی قیمت ارز و سکه و گرون کردن همه اجناس و خدمات. افزایش ندادن سود بانکی و دستمزدها و حالا هم برنامه گرون کردن بنزین. برجامی هم که منعقد کردن کاستی های زیادی داشت که تازه دارن رو می شن مثل این مورد که همه کشورها می تونن از این توافق بدون دادن هزینه خارج بشن به جز ایران! هدف دولت ظاهرسازی و آوردن رای برای دور دوم بود تا بتونه برنامه اش رو پیاده کنه. بخت باهاش یار بود و پیروزی ترامپ و برگشتن تحریم ها هم بهترین برگ برنده اشه. دقیقا همون چیزی که می خواست. اگه از روی این همه شواهد به نتیجه ای غیر از این برسین واقعا جای تعجبه.
حمید۵۹۱۰۴۰۰۹:۰۴:۳۹ ۱۳۹۷/۷/۲۱
اگه به حرفم نمی خندین پیشنهاد میکنم معاون اول دولت را یه ژاپنی انتخاب کنند تا لا اقل یه الگویی باشه برای سایر وزرا و این دولت از بی حالی و رخوت در بیاد
ناشناس۵۹۱۱۸۰۱۰:۳۳:۰۳ ۱۳۹۷/۷/۲۱
مگه ژاپنی تو این بلبشو میتونه کار کنه ؟؟؟؟
ناشناس۵۹۱۰۴۹۰۹:۰۸:۵۵ ۱۳۹۷/۷/۲۱
آخوندی و شریعتمداری کارایی ندارند و واقعا دولت باید چند تا وزیر جهادی سریعا جایگزین آنها نماید. اصلا خود این نوبخت یکی از معظلات اقتصادی می باشد
ناشناس۵۹۱۰۷۰۰۹:۲۵:۰۸ ۱۳۹۷/۷/۲۱
آخوندی چه زمانی عزل و به علت فجایع و قیمت وحشتناک مسکن و اجاره و بدبختی مردم محاکمه میشود ؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟
ناشناس۵۹۱۰۸۴۰۹:۳۳:۴۱ ۱۳۹۷/۷/۲۱
بنا بر اخبار موثق از درون وزارتخانه صنعت، معدن و تجارت، چندتن از معاونین وزیر صمت از جمله پارلمانی و اداری و مالی، در حال چیدن نیروهای نزدیک به خود در شرکتهای مختلف خودروساز، صندوق ضمانت صادرات و ... هستند. با توجه به تغییر وزرای اقتصاد و صمت در هفته آتی، این تغییرات بسیار شائبه انگیز بوده و باید جلو آن گرفته شود.
ناشناس۵۹۱۰۸۹۰۹:۳۸:۰۲ ۱۳۹۷/۷/۲۱
چه فرقی می کند وزارت خانه وزیر داشته باشد یا نداشته باشددر عمل توفیقی ندارد
ناشناس۵۹۲۴۳۸۰۷:۳۶:۰۳ ۱۳۹۷/۷/۲۲
اگه نباشن بهتر اداره میشه
ناشناس۵۹۱۱۲۹۱۰:۰۱:۵۳ ۱۳۹۷/۷/۲۱
اینا نمی خوان کار بکنن ،دولت تن پرور!!!
ناشناس۵۹۱۱۳۶۱۰:۰۷:۱۰ ۱۳۹۷/۷/۲۱
الآن دوبی به واسطه مدیریت خارجی ها دوبی شده است. وقتی انتخاب مربی خارجی برای تیم های اشکالی نداشته باشد، پس چرا نتوان وزیر خارجی برای برخی وزارتخانه ها انتخاب کرد؟
ایرانی۵۹۱۱۹۴۱۰:۴۱:۰۱ ۱۳۹۷/۷/۲۱
مگر قحط الرجان است ؟ عمو آدمای کار بلد وارد صحنه کنید، اگر اینان کار بلد بودند که حال و روزمون این نبود. بدانید مشکلات تلمبار شده.
ارش۵۹۱۵۰۷۱۳:۲۶:۳۸ ۱۳۹۷/۷/۲۱
بیچاره این مردم نجیب
علیرضا۵۹۲۲۵۶۲۲:۵۸:۳۸ ۱۳۹۷/۷/۲۱
سلام. با افزایش قیمت دلار خیلی از کالا واجناس گران شده که نتیجه ان مربوط به تحریم به خصوص تحریم نفتی می باشد. اما یه سوال ؟؟؟ اگر قرار است نفت ما را کسی نخره پس چرا هروز قیمت قیر و مشتقات نفتی گران می شود. حالا خوب این مواد بیش از ۸۰ در صد صادراتی است و حالا که صادر نمی شود باید به شدت قیمتش بیاد پایین. باز هم پای دولت در میان است
yektanetتریبونخرید ارز دیجیتال از والکس

پربحث‌های هفته

  1. اقدامی  اشتباه، در زمانی اشتباه تر!

  2. نگاهی به مسیر بازیگرانی که مهاجرت کردند/ از بازیگری تا رقص و رانندگی تاکسی!

  3. با حلوا حلوا گفتن، دهان شیرین نمی‌شود!

  4. نظرات برگزیده مخاطبان الف: تکرار تجربیات شکست‌خورده درباره حجاب هیچ ثمری ندارد/ زیباکلام به دشمنی اسرائیل با ایران توجه نمی‌کند

  5. من عجله ندارم!

  6. هیچ تردیدی در اجرای طرح نور نداریم

  7. اعتراض حواله داران پژو پارس به افزایش قیمت ۴۰۰ میلیونی

  8. حمایت اژه‌ای و رئیسی از طرح عفاف و حجاب فراجا/ انتقاد تلویحی روزنامه اصولگرا از حسین شریعتمداری

  9. جریان دائمی تجارت، به جای تعطیلی روز شنبه

  10. گزارش میدانی از طرح نور فراجا

  11. مشروبات تقلبی از جامعه پزشکی هم قربانی گرفت

  12. ساماندهی بازار مسکن و اجاره‌بها در خوان آخر/ اسب سرکش مسکن، آرام می‌گیرد؟

  13. نحوه رفتار متفاوت فروشندگان در برابر پوشش حجاب مشتریان

  14. رادان:‌ طرح نور با قوت ادامه دارد

  15. این ابهامات مناقشه‌برانگیز را برطرف کنید

  16. هشدار حسین شریعتمداری؛ فاجعه برجام در انتظار لایحه عفاف!

  17. نظر جالب شریعتمداری درباره طرح نور و لایحه حجاب/ پاسخ خلجی به انتقادات نمایندگان درباره قیمت دلار

  18. نتانیاهو: احکام دادگاه لاهه را نمی پذیریم

  19. وقتی «بوقلمون» هم مقابل «رضا پهلوی» کم می‌آورد!

  20. آقای رئیس‌جمهور! لطفاً فراموش نکنید!

  21. آمریکا و ویتنامی دیگر؟۱

  22. وزارت راه در شناسایی خانه‌های خالی مسئول است

  23. یکی از مسائل مهم کشور، عفاف و حجاب است/ نظرات شهید مطهری راهگشا است

  24. حمایت معاون رئیسی از تعطیلی پنج‌شنبه‌ها/ تاکید رادان بر ادامه طرح «نور» فراجا/ انتقاد روزنامه دولت از کریمی قدوسی

  25. به زور کسی را به بهشت نمی بریم اما در برابر ناهنجاریها ایستاده‌ایم

پربحث‌های هفته

  1. اقدامی  اشتباه، در زمانی اشتباه تر!

  2. با حلوا حلوا گفتن، دهان شیرین نمی‌شود!

  3. نظرات برگزیده مخاطبان الف: تکرار تجربیات شکست‌خورده درباره حجاب هیچ ثمری ندارد/ زیباکلام به دشمنی اسرائیل با ایران توجه نمی‌کند

  4. حمایت اژه‌ای و رئیسی از طرح عفاف و حجاب فراجا/ انتقاد تلویحی روزنامه اصولگرا از حسین شریعتمداری

  5. هشدار حسین شریعتمداری؛ فاجعه برجام در انتظار لایحه عفاف!

  6. نظر جالب شریعتمداری درباره طرح نور و لایحه حجاب/ پاسخ خلجی به انتقادات نمایندگان درباره قیمت دلار

  7. وقتی «بوقلمون» هم مقابل «رضا پهلوی» کم می‌آورد!

  8. آقای رئیس‌جمهور! لطفاً فراموش نکنید!

  9. حمایت معاون رئیسی از تعطیلی پنج‌شنبه‌ها/ تاکید رادان بر ادامه طرح «نور» فراجا/ انتقاد روزنامه دولت از کریمی قدوسی

  10. به زور کسی را به بهشت نمی بریم اما در برابر ناهنجاریها ایستاده‌ایم

  11. خلجی: آواربرداری از خرابی ۱۰ ساله زمانبر است

  12. نگاهی به فرمان ضد فساد هشت ماده ای 

  13. توضیحات سردار جعفری درباره تذکر رهبری پیرامون مبارزه با بی‌حجابی/ توصیه همتی درباره نرخ‌های متفاوت ارز

  14. خسارت در «اس-۳۰۰»؛ مدرکی که نیست و افتخاری که به نام اسرائیل می‌سازند!

  15. معلمان تلاش کنند گره ذهنی دانش آموزان باز شود

  16. اگر این صحنه‌ها در ایران بود...

  17. سلاح اتمی؛ جزو برنامه ریزی امنیتی و دفاعی ایران است؟ /تمام «نه»های رهبر انقلاب به سلاح هسته ای +اینفو

  18. رهبر انقلاب: تحریم‌ها ملت ایران را از پا در نمی‌آورد/ اگر حال جامعه کارگری خوب شود، حداقل نیمی از مردم حالشان خوب می‌شود

  19. وزیر کشور: پلیس با رعایت کرامت انسانی به عده کمی که قانون حجاب را رعایت نکنند تذکر می‌دهد

  20. سوء استفاده عباس عبدی از «ماچه الاغ ماده»!

  21. توماج صالحی به حبس محكوم شد/مظلوم نمايي يك اغتشاشگر 

  22. ناصر ایمانی: فرض کنیم یکی از این صحنه های ضرب و شتم ....

  23. سخنگوی دولت: هیچ مرجعی معطل تصویب قانون جدید حجاب نیست

  24. همه رقیبان قالیباف در ریاست مجلس آینده/ توضیح معاون رئیسی درباره استقرار فراجا در بنیاد نخبگان

  25. رئیسی: مشکلات آبی و برقی کشور در حال حل‌شدن هستند  

آخرین عناوین