استراتژی اقتصادی ما تدافعی است یا تهاجمی؟!

گروه اقتصادی الف،   3970616031 ۶ نظر، ۰ در صف انتشار و ۰ تکراری یا غیرقابل انتشار

اغلب اعضای اتاق بازرگانی و اقتصاددانان معتقدند که تغییر "فرد" گره‌گشای اقتصاد نیست اما یکی از این فعالان می‌گوید هدف از تغییر وزیران، به کار گرفتن افرادی است که بتوانند کشور را در زمان بحران مدیریت کنند. فقط در این میان دولت باید شفاف کند که استراتژی اقتصادی، تدافعی است یا تهاجمی؟

استراتژی اقتصادی ما تدافعی است یا تهاجمی؟!

ایسنا در ادامه نوشت: با برکناری برخی وزیران از جمله ربیعی و کرباسیان از وزارتخانه‌های کار و اقتصاد، صحبت‌ها بر این اساس است که با تعویض مسئول، آیا مشکلات برطرف خواهند شد یا خیر؟ در این باره اغلب فعالان اقتصادی و اعضای اتاق بازرگانی ایران معتقدند که تغییر یک شخص کارساز نیست و مشکلی را برطرف نمی‌کند، بلکه باید ساختارها اصلاح شوند. از آنجایی که اقتصاد ما بیمار است، تعویض وزیران راهگشا نیست، چراکه اقتصادی که بر مبنای یارانه است و فقط با چاپ اسکناس تورم سر مردم آوار می‌کند، اقشار زیادی را به زیر خط متوسط می‌برد.

در این میان جمشید عدالتیان از جمله اعضای هیات نمایندگان اتاق بازرگانی ایران است که اعتقاد دارد تغییر افراد، تاثیری بر درآمدها و نیازهای ارزی نداشته و تصمیم‌ها بیشتر سیاسی است، چراکه مجلس باید جوابگوی موکلان و مردم باشد؛ درصورتیکه اوضاع اقتصادی نشان می‌دهد که مشکلات، فقط داخلی و مدیریتی نیست.

عدالتیان اظهار کرد: این تغییرات تاثیر اساسی نداشته و سلیقه‌ای است. وزیران همیشه تغییر می‌کنند تا سلیقه‌ها اعمال شود، اما اثرات عمده بر اقتصاد نخواهد داشت؛ چراکه عوامل پیچیده‌ای در جامعه وجود دارد که بعید است با تغییر فرد تفاوتی حاصل شود و به قول معروف "بزرگترین اقتصاددان دنیا که برنده جایزه نوبل است هم بیاید، کار خاصی از دستش برنمی‌آید."

وی با بیان اینکه نظام بانکی، مالیاتی، تامین اجتماعی و... بیماری‌های مزمن و کهنه‌ای هستند که در شش ماه اخیر نیز مواردی به آن اضافه شده است، اظهار کرد: بطور واقع و با تاکید رییس جمهور مشکلات متاثر از تحریم‌ها نیز بوده و تا زمانی که بتوان راه‌حل‌هایی برای مقابله با آن پیدا کرد، باید مشکلات را از سر گذراند تا دوران بحران‌ تمام شود.

این عضو هیات نمایندگان اتاق بازرگانی ایران با اشاره به تاکید رییس جمهور برای به کار نبردن "بحران" تصریح کرد: واقعیت این است که سایر وزیران از جنگ اقتصادی صحبت می‌کنند؛ بنابراین اگر جنگ اقتصادی وجود دارد، پس بحرانی هم در کنار خود دارد. وضعیت فعلی عادی نبوده و بحرانی است و اگر اقداماتی صورت نگیرد مشکلات "فاجعه" ایجاد می‌کنند. مسئله واضح این است که اکنون خانواده‌های متوسط، کم‌درآمد، بنگاه‌های اقتصادی و تولیدی دچار مشکل هستند؛ لذا باید بپذیریم که بحران وجود دارد اما نباید به فاجعه تبدیل شود بلکه بایستی بحران کنترل  و شرایط به نظم عادی برگردد.

عدالتیان اظهار کرد: مشکلات ساختاری از قدیم بوده و سال‌هاست که منتظر تحول اداری هستیم که اتفاق بیفتد. دولت‌ها باید کوچک و غیروابسته به نفت شوند و سیستم‌های مالیاتی نیز عوض شوند.

این عضو هیات نمایندگان اتاق بازرگانی ایران اولویت کاری فرد جدید در جایگاه وزیر اقتصاد و دارایی را اعلام استراتژی فعال در جامعه اعلام کرد و گفت: آیا استراتژی خاصی وجود دارد؟

وی ادامه داد: استراتژی دولت "تدافعی" به معنای حفظ آنچه که دارد، است و سعی در حفظ منابع ارزی دارد تا جامعه با کمبود ارز مواجه نشود. با توجه به صحبت‌های اخیر رییس جمهور می‌توان فهمید استراتژی اقتصادی فعلی ایران، تدافعی است. علاوه بر آن، جلوگیری از بروز تورم‌هایی همچون تورم یک میلیونی ونزوئلا است تا بتوان جامعه را اداره کرد.

عدالتیان تصریح کرد: به نظر می‌رسد این استراتژی تا حدی منطقی و از حدی به بعد غیرمنطقی است و تضادها در آن دیده می‌شود. لازم است در برخی از مقاطع، استراتژی "تهاجمی" به کار گرفته شود. البته برخی به دنبال استراتژی تهاجمی و برخی تدافعی هستند که سردرگمی و بلاتکلیفی برای فعالان اقتصادی به وجود آورده است.

این عضو هیات نمایندگان اتاق بازرگانی تاکید کرد: اگر استراتژی دولت تدافعی است، باید وزیران جدید، وزرای دوران بحران باشند. وزیری که می‌تواند در حالت عادی وزارتخانه را اداره کند کافی نیست؛ لذا مجلس با تغییر وزیر امیدوار است که فرد جدید بتواند همچون زمان جنگ، کشور را در وضعیت بحران اداره کند. 

دیدگاه کاربران

ناشناس۵۳۵۶۲۹۰۸:۵۶:۴۷ ۱۳۹۷/۶/۱۶
چرا در همه گفتارمان از واژه های جنگی استفاده میکنیم؟
تبریزی۵۳۵۶۴۲۰۹:۰۹:۲۰ ۱۳۹۷/۶/۱۶
کلید واژه های این خبر: استراتژی - اقتصاد - دولت - تدبیر و امید. چهار چیزی که تو این کشور اصلا وجود ندارن. اضافه کنید: وجدان - دین و ایمان - مدیر و مسئول شایسته - مردم عدالت خواه.
ناشناس۵۳۵۷۰۹۰۹:۵۸:۵۷ ۱۳۹۷/۶/۱۶
مگر ما اقتصاد هم داریم که تهاجمی و یاتدافعی باشد.
بیگی29۵۳۵۹۵۶۱۲:۴۴:۴۸ ۱۳۹۷/۶/۱۶
استراتژی اقتصاد ما انتحاری واختلاسی است.
ناشناس۵۳۶۲۴۲۱۵:۳۰:۵۸ ۱۳۹۷/۶/۱۶
فقط آزمون و خطا از نوع یلخی تمرین برای استاد ...شدن روی زلف مردم
ناشناس۵۳۶۲۶۷۱۵:۴۵:۳۴ ۱۳۹۷/۶/۱۶
اولا که دیگه اقتصادی باقی نموده دوما هیچ برنامه و استراتژی وجود نداشته و ندارد و ...داشت
yektanetتریبونخرید ارز دیجیتال از والکس

پربحث‌های هفته

  1. بازی با کلمات

  2. کوچه زیباکلام هنوز تیر چراغ برق دارد؟!

  3. ۳۲ هزار مجوز استخدام فرزندان شهدا و ایثارگران اخذ شد

  4. اعتراض حواله داران پژو پارس به افزایش قیمت ۴۰۰ میلیونی

  5. حمایت اژه‌ای و رئیسی از طرح عفاف و حجاب فراجا/ انتقاد تلویحی روزنامه اصولگرا از حسین شریعتمداری

  6. اقدامی  اشتباه، در زمانی اشتباه تر!

  7. توافق جدید ایران و آمریکا چه ویژگی‌هایی باید داشته باشد؟

  8. رئیسی هم به گشت ارشاد تذکر داد؟/ روایت فضائلی از علت تاکید رهبری بر وحدت

  9. یادداشت حسین شریعتمداری؛ دوستانه با برادر فضائلی

  10. گزارش میدانی از طرح نور فراجا

  11. مجلس مقابل این اقدام بایستد

  12. اطلاعیه شماره ۳ فراجا درباره اجرای «طرح نور»  

  13. نحوه رفتار متفاوت فروشندگان در برابر پوشش حجاب مشتریان

  14. منظور: افزایش دائم دستمزدها به ‌رفاه مردم کمک نمی‌کند

  15. رادان:‌ طرح نور با قوت ادامه دارد

  16. چرا این همه " در پوستینِ خَلق" می افتیم؟!

  17. تاکید رئیسی بر اجرای قانون عفاف و حجاب

  18. وقتی «بوقلمون» هم مقابل «رضا پهلوی» کم می‌آورد!

  19. واکنش بلینکن به حادثه اصفهان/ به مجازات ایران پایبند هستیم!  

  20. این ابهامات مناقشه‌برانگیز را برطرف کنید

  21. وزارت راه در شناسایی خانه‌های خالی مسئول است

  22. سردار حاجی زاده با تسلیحات قدیمی و حداقلی به اسرائیل حمله کردیم /از موشک های هایپرسونیک ۲ استفاده نشد

  23. برخی مسئولان بدلیل کارهای بی‌قاعده در زمینه حجاب تذکر گرفتند        

  24. واکنش مشاور قالیباف به حواشی اخیر گشت ارشاد/ روایت ظریف از علت عدم مذاکره با ترامپ

  25. حضور حسین حسینی در دادسرای فرهنگ و رسانه با شکایت فراجا

آخرین عناوین