ترفند بانک‌ها برای جلوگیری از فرار سپرده‌ها

گروه اقتصادی الف،   3970602091 ۱ نظر، ۰ در صف انتشار و ۱ تکراری یا غیرقابل انتشار

این روزها و در زمان سررسید سپرده‌های مدت‌دار یک ساله، بانک‌ها روش‌های مختلفی برای نگهداشت سرمایه و جلوگیری از فرار سپرده‌ها به‌کار می گیرند؛ از تمدید کوتاه مدت سپرده‌ها با سودهای بالا گرفته تا انتشار اوراق و تقسیط بازپرداخت سپرده‌ها.

ترفند بانک‌ها برای جلوگیری از فرار سپرده‌ها

به گزارش ایسنا، بانک مرکزی شهریور پارسال بانک‌ها را مکلف کرد که نرخ سود سپرده بانکی که با نرخ‌های متفاوت از مصوبه شورای پول و اعتبار پرداخت می‌شد را به حداکثر ۱۵ درصد کاهش دهد. البته این تکلیف با یک فرصت حدود ۱۱ روزه برای بانک‌ها همراه بود و آن‌ها توانستند در این مدت با در نظر گرفتن سودهای بالا و همچنین انتقال حساب‌های کوتاه مدت به بلندمدت از خروج بخشی از سپرده‌ها جلوگیری کنند. تا اینکه در ۱۱ شهریورماه ۱۳۹۶ شبکه بانکی مکلف به رعایت نرخ سود ۱۵ درصدی شد.

اکنون با توجه به فرار رسیدن زمان سررسید سپرده‌های بلندمدت که اغلب با نرخی بالاتر از ۱۵ درصد در سال گذشته در بانک‌ها جابه‌جا شده بود، این نگرانی برای بانک‌ها به‌وجود آمده که مشتریان بخواهند به جای تمدید سپرده‌های خود که سود آن به ۱۵ درصد کاهش می‌یابد، سرمایه را به بازارهای دیگر از جمله سکه و ارز سوق دهند. از این رو در این روزها بانک‌ها به هر ترتیبی تلاش می‌کنند منابع را جذب کرده و مانع از خروج آن شوند.

مشتریان بانک‌ها می‌گویند وقتی که برای دریافت مبالغ بالای خود به بانک‌ها مراجعه می‌کنند، با اصرار آن‌ها برای ماندگاری سپرده روبه‌رو می‌شوند. حتی طرح‌های تشویقی به آنان پیشنهاد می‌شود و در مواقعی که عزم خود را برای خروج سپرده عزم می‌کنند، با مقاومت بانک‌ها مواجه‌ می‌شوند؛ به طوری که در نهایت به آنان گفته می‌شود سپرده به طور یک جا تحویل داده نمی‌شود و در چند مرحله پرداخت خواهد شد که این موجب گله مشتریان برخی از بانک‌ها شده است.

از چندی پیش نیز برخی بانک‌ها شروع به انتشار گواهی سپرده ۱۸ درصدی کرده و سودی حدود سه درصد بالاتر از سپرده ۱۵ درصدی را پیش روی مشتریان قرار دادند تا آنان را به نگهداشت سرمایه در بانک‌ها ترغیب کنند. البته این از نگاه برخی مدیران بانکی اقدام درستی نیست، زیرا هزینه بانک‌ها را با توجه به سود تسهیلات که در حال حاضر ۱۸ درصد است بالا برده و موجب زیان خواهد شد.
البته در جریان نگهداشت سپرده در بانک‌ها، بانک مرکزی نیز به کمک آمده و در روزهای گذشته در بخشنامه‌ای اعلام کرد که بانک‌ها می‌توانند سپرده‌های باز شده در فاصله دوم تا ۱۱ شهریورماه ۱۳۹۶ را تا یک ماه دیگر تمدید کنند تا بعد از این مدت برای ادامه مسیر تصمیم‌گیری لازم انجام شود.

به هر صورت با توجه به التهاباتی که در ماه‌های گذشته در بازار ارز وجود داشته و کارشناسان نیز عمده دلیل آن را حجم بالای نقدینگی و عدم ماندگاری منابع در بانک‌ها می‌دانند، شبکه بانکی به هر صورت که شده در تلاش برای نگهداری سپرده‌هاست. این‌که بانک‌ها تا چه حد در این فرایند موفق بوده و مردم ترجیح دهند به جای سرمایه‌گذاری در بازار سکه و ارز به سود بانکی قناعت کنند و از سودهای البته پر ریسک بازارهای موازی چشم پوشی کنند، موضوعی است که تا حدی ابهاماتی را با خود به همراه دارد.

دیدگاه کاربران

ناشناس۵۱۰۷۸۱۲۰:۰۷:۲۲ ۱۳۹۷/۶/۲
بانکها از سیر صعودی ارز خبر داشتند و شرایط را بخوبی رسد می کردند ، مردم گول حرف دولتیها خوردندکه نوید جلوگیری از افزایش نرخ ارز را میدادند و به قطعیت می گفتند که«کسانی که به نیت گران شدنِ ارز، ارز میخرند مطمئننا بازنده هستند»(مردم) پول خود را در بانکها سپرده کردند .بانک که از حقه دولت آگاه بود (یا همدست بودند) با پول سپرده مردم شروع به خرید ارز کردند و در چند ماه گذشته در بازار مسکن با پول سپرده ها سرمایه گذاری کردند و موج ایجاد کردند ،الان برنده این بازار آشفته بانکهای "ورشکسته" هستند که مثل زالو به جان مردم افتادند و دردی از اقتصاد مریض ما کم نکردند. بازندهء این وضعیت هم مردم هستند هرچه تنگدست تر بازنده تر.
yektanetتریبونخرید ارز دیجیتال از والکس

پربحث‌های هفته

  1. بازی با کلمات

  2. کوچه زیباکلام هنوز تیر چراغ برق دارد؟!

  3. ۳۲ هزار مجوز استخدام فرزندان شهدا و ایثارگران اخذ شد

  4. اقدامی  اشتباه، در زمانی اشتباه تر!

  5. اعتراض حواله داران پژو پارس به افزایش قیمت ۴۰۰ میلیونی

  6. حمایت اژه‌ای و رئیسی از طرح عفاف و حجاب فراجا/ انتقاد تلویحی روزنامه اصولگرا از حسین شریعتمداری

  7. توافق جدید ایران و آمریکا چه ویژگی‌هایی باید داشته باشد؟

  8. رئیسی هم به گشت ارشاد تذکر داد؟/ روایت فضائلی از علت تاکید رهبری بر وحدت

  9. یادداشت حسین شریعتمداری؛ دوستانه با برادر فضائلی

  10. گزارش میدانی از طرح نور فراجا

  11. مجلس مقابل این اقدام بایستد

  12. اطلاعیه شماره ۳ فراجا درباره اجرای «طرح نور»  

  13. نحوه رفتار متفاوت فروشندگان در برابر پوشش حجاب مشتریان

  14. منظور: افزایش دائم دستمزدها به ‌رفاه مردم کمک نمی‌کند

  15. رادان:‌ طرح نور با قوت ادامه دارد

  16. چرا این همه " در پوستینِ خَلق" می افتیم؟!

  17. این ابهامات مناقشه‌برانگیز را برطرف کنید

  18. تاکید رئیسی بر اجرای قانون عفاف و حجاب

  19. وقتی «بوقلمون» هم مقابل «رضا پهلوی» کم می‌آورد!

  20. واکنش بلینکن به حادثه اصفهان/ به مجازات ایران پایبند هستیم!  

  21. وزارت راه در شناسایی خانه‌های خالی مسئول است

  22. سردار حاجی زاده با تسلیحات قدیمی و حداقلی به اسرائیل حمله کردیم /از موشک های هایپرسونیک ۲ استفاده نشد

  23. برخی مسئولان بدلیل کارهای بی‌قاعده در زمینه حجاب تذکر گرفتند        

  24. واکنش مشاور قالیباف به حواشی اخیر گشت ارشاد/ روایت ظریف از علت عدم مذاکره با ترامپ

  25. حضور حسین حسینی در دادسرای فرهنگ و رسانه با شکایت فراجا

آخرین عناوین