واقعیت ازدواج دختران در سنین پایین/ مرکز پژوهشها گزارش می‌دهد

گروه اجتماعی الف،   3970529024 ۳۷ نظر، ۰ در صف انتشار و ۱۰ تکراری یا غیرقابل انتشار

مرکز پژوهش های مجلس با انتشار گزارشی ضمن نقد دلایل فراکسیون زنان مجلس برای ارائه طرح افزایش حداقل سن ازدواج دختران، تاکید کرد که وضعيت دختران ازدواج کرده در سنین پایین نسبت به ساير گروههای سني، غيرعادی و بحراني نیست.

واقعیت ازدواج دختران در سنین پایین/ مرکز پژوهشها گزارش می‌دهد

به گزارش الف مرکز پژوهش های مجلس با انتشار گزارشی با عنوان «ازدواج دختران در سنین پایین 1. وضعیت موجود و ابعاد مسئله» به بررسی موضوع ازدواج دختران در سنین پایین و تبعات آن پرداخته و تاکید کرده است: «بررسی موضوع «ازدواج در سنین پایین» و «سن مناسب ازدواج» نشان می دهد که برخلاف بزرگ نمایی صورت گرفته، وضعیت موجود در حوزه ازدواج در سنین پایین آن گونه که گفته می شود بحرانی و حاد نیست که براساس آن سیاستگذار ملزم به تغییر قانون باشد».

 این مرکز پژوهشی در بخش «جمع بندی» این گزارش صراحتا بیان کرده است: «وضعيت دختران ازدواج کرده در گروه سني 10 تا 14 ساله درباره میزان طلاق، ترک تحصیل، بارداری و مرگ و مير كودكان و مادران، رضايت جنسي و خشونت خانگي نسبت به ساير گروههای سني نه تنها غيرعادی و بحراني نبوده، بلكه در مواردی نيز مطلوب و مناسب به نظر ميرسد». 

این گزارش با توجه به طرح فراکسیون زنان مجلس دهم برای افزایش حداقل سن ازدواج دختران تهیه شده است. اعضای این فراکسیون از آذرماه 95 پیگیر طرحی با عنوان «افزایش حداقل سن ازدواج دختران به 18 سال» بودند ولی در نهایت با توجه به انتقادهای صورت گرفته توسط کارشناسان و علما، تا حدودی کوتاه آمدند و در اسفندماه 96، این طرح را با هدف اصلاح ماده ۱۰۴۱ قانون مدنی و افزایش حداقل سن ازدواج دختران از 13 سال به ۱۶ سال تقدیم هیئت‌رئیسه مجلس کردند.  در ابتدای گزارش مرکز پژوهش های مجلس بر این موضوع تاکید شده است که در اين گزارش منظور از ازدواج در سنين پايين بازه سني 10 تا 14 سال است. این گزارش دارای 4 فصل با عناوین وضعیت ازدواج دختران در سن پایین در کشور، آثار و پیامدهای ازدواج دختران در سن پایین، تعیین سن ازدواج در جوامع مختلف و رویکردهای سیاستی موجود در بحث ازدواج دختران در سن پایین است.

 ازدواج دختران در سنین پایین، تنها 5 درصد کل ازدواج هاست

در فصل اول  این گزارش برای شفاف ساختن وضعیت ازدواج دختران در سن پایین در کشور به وضعیت ازدواج در گروه های مختلف سنی و وضعیت آن در استان های مختلف کشور پرداخته  شده است.

در جمع بندی فصل اول آمده است: «در ازدواج های سنين پايين و به صورت خاص گروه سني 14 سال و كمتر دختران، براساس آمارهای ارائه شده اين ازدواج ازسوی سازمان ثبت احوال 5/5 درصد از ازدواج های كل كشور را به خود اختصاص ميدهد. از حيث تمركز ازدواج ها، بيشترين ازدواج ها در گروه سني 10 تا 14 سال قرار دارد و ازدواج های زير 10 سال بسيار محدود بوده و حدود 233 مورد است. از حيث پراكندگي جغرافيايي ازدواج در گروههای سني 14 سال و كمتر در همه استان‌های كشور وجود دارد و از جهت توسعه يافتگي يا عدم توسعه يافتگي نيز از الگوی مشخصي تبعيت نمي كند. اين مسئله نشان مي دهد كه موضوع ازدواج در سن 14 سال و كمتر بيشتر تابع متغيرهای فرهنگي است».

پاسخ به انگاره های انحرافی درباره تبعات ازدواج دختران در سنین پایین

در فصل دوم گزارش مرکز پژوهش های مجلس با اشاره به اینکه مهمترين دلایلی تغيير قانون ازدواج دختران در سنین پایین و ضرورت تغيير احكام مرتبط با آن ارائه شده است به آسيب ها و پيامدهايي بازمي گردد كه ازدواج در سنين پايين به همراه دارد، به تشریح این پیامدها و انگاره های غلطی که در مورد هر کدام از پیامدها وجود دارد، پرداخته است.  

در این فصل از گزارش درباره موضوع «میزان طلاق در این سنین» آمده است: «ازدواج های اين گروه سني دارای پايداری بيشتری نسبت به گروه های سني ديگر است. فراواني طلاق در اين گروه سني نسبت به ساير گروه ها بسيار پايين بوده و اين گروه سني بخش بسيار كمي از طلاق ها را به خود اختصاص داده است».

در ادامه این فصل درباره تأثير عامل ازدواج بر محروميت از تحصيل برای  درباره دختران ازدواج کرده در سنین پایین نیز آمده است: «درباره این موضوع بزرگ­نمايي و تا حد زيادی اغراق صورت مي­گيرد و تحقيقات مختلف تأثير عامل ازدواج را بسيار كم و ناچيز نشان مي­دهد».

مرکز پژوهش های مجلس همچنین تاکید کرده است که در مورد مرگ و میر ناشی از بارداری نیز تعداد مرگ وميرهای ناشي از بارداری در اين گروه سني نزديك به صفر است و همچنین آمار رسمي قابل استنادی در زمينه خشونت خانگي وجود ندارد.

بازوی پژوهشی مجلس در جمع بندی این فصل آورده است: «اين موارد هرچند در مقايسه با ساير گروه های سني اندک بوده و برخلاف آنچه گفته مي شود و در بازنمايي های رسانه ای نشان داده مي شود نه تنها بحراني نبوده، بلكه بيانگر وضعيت مناسب تر اين بازه سني در مقايسه با ساير گروه هاست. اما به دليل وضعيت خاص افراد در اين بازه سني به خصوص از حيث آسيب پذيری و شكنندگي، توجه به اين موارد لازم و ضروری است.

با اين حال وضعيت به گونه ای نيست كه بتواند مبنای تغيير كلي حكم شرعي همچون ابطال ازدواج ها و حكم قانوني همچون بالا بردن سن ازدواج و ممنوعيت مطلق آن شود. موارد اشاره شده با انجام تغييرات در شرايط امكان ازدواج زير سن قانوني و دقيق تر شدن شاخص های موردنظر تا حد زيادی قابل پيشگيری وكنترل بوده و مي تواند بخش قابل توجهي از آثار را كاهش دهد».

دلیل علاقه به تغییر قانون، نظام حقوقی بین المللی است و نه فرهنگ بومی کشور

در فصل سوم این گزارش سن ازدواج در سه سطح سن ازدواج در قوانين بين المللي، قوانين كشورهای مختلف و نظام حقوقي ايران مورد بررسي قرار گرفته است. در بخشی از این فصل گزارش مرکز پژوهش های مجلس آمده است: «در قوانين حاكم بر كشورها سن ازدواج از 12 تا 21 سال در نوسان است، اما اغلب كشورها در تعيين سن ازدواج برای سن زير 18 سال محدوديت هايي در نظر گرفته اند.

بنابراين از حيث قوانين و مقررات بين المللي و عرف جهاني درخصوص سن مناسب ازدواج اگرچه سن مشخص و واحدی وجود ندارد، اما نوعي تمايل عمومي به سمت سنين بالای 15 سال برای دختران و 18 سال برای پسران ديده مي شود و به نظر ميرسد به دليل همين واقعيت و مصلحت ناشي از آن نيز مجمع تشخيص مصلحت نظام قانون حداقل سن ازدواج در كشور را تغيير داده است».

در جمع بندی این فصل از گزارش بازوی کارشناسی مجلس آمده است: «با بررسی نظام حقوقی ایران می توان گفت در نظام حقوقي ايران با سنين متفاوتي درخصوص دوران كودكي در امور مختلف مواجه هستيم. با اين حال منوط كردن عقد نكاح دختران قبل از رسيدن به سن 13 سال و 15 سال برای پسران به اذن ولي به شرط رعايت مصلحت با تشخيص دادگاه صالح تلاشی است كه در نظام حقوقي به دليل شرايط بین المللی و مصلحت های زماني و مكاني ايجاد شده از اين طريق صورت گرفته و درحال حاضر از اين جهت نيز ضرورتي برای ايجاد تغيير وجود ندارد».

راهبرد صحیح، ترمیم روندهای اجرایی به جای تغییر قوانین

در فصل انتهایی این گزارش براساس مباحث فصل های گذشته دو رويكرد جهت مواجه با موضوع ازدواج دختران در سنین پایین مطرح شده و مورد بررسی قرار گرفته است: الف) رويكرد تغيير حداقل سن برای ازدواج، ب) رويكرد تغيير حداقل سن با در نظر گرفتن شرايط.

در بخش جمع بندی این فصل از گزارش مرکز پژوهش های مجلس آمده است: «به اذعان بسياری از فعالان اين حوزه که نه تنها تأثير ابزار قانون برای اصلاح  برخي مسائل مرتبط با موضوع ازدواج در سنين پايين اندک است بلكه استفاده نامناسب از ابزار قانوني مثل ممنوعيت مطلق و جرم انگاری آن مي تواند موجب افزايش تعداد ازدواج های غيرثبتي در اين مناطق شده و موجب محروميت مضاعف جامعه هدف شود.

به عبارت ديگر در صورتيكه ابزار قانون به صورت هوشمندانه و مؤثری با توجه به وضعيت فرهنگي - اجتماعي و تفاوت های محيطي به كار گرفته نشود، نه تنها موجب حل مسائل موجود در اين مسئله نخواهد شد، بلكه ميتواند نتايج و پيامدهای منفي در اين موضوع ايجاد كرده و عملا وضعيت افراد ازدواج كرده در سنين پايين را كه دارای مسائل و چالش هايي هستند، بدتر سازد».

پیشنهاد مرکز پژوهش های مجلس برای مشکلات ازدواج دختران در سنین پایین

با توجه به مباحث مطرح شده در این گزارش، مركز پژوهش های مجلس نهایتا پیشنهاد «ترميم رويه حاكم بر نظام حقوقي ايران با هدف دقيق تر شدن نظام حقوقي از طريق اضافه نمودن موارد زير به شرايط اهليت ازدواج در سنين پايين» را در قالب نکات زیر مطرح کرده است:

«1. تخصصي شدن تشخيص اهليت و صالحيت افراد برای ازدواج با مشاركت دستگاههايي چون وزارت بهداشت، سازمان نظام روانشناسي و مشاوره، نيروی انتظامي.

  1. ممنوعيت مطلق ازدواج با دختری كه به بلوغ جنسي نرسيده است
  2. ممنوعيت فواصل غيرطبيعي سن زوجه و زوج و جرم انگاری آن
  3. جرم انگاری ممانعت از تحصيل دختران متأهل در مدارس روزانه
  4. ايجاد تكليف قانوني برای گذراندن دوره‌های مهارتهای زندگي در قالب مشاوره پيش از ازدواج و ارائه گواهي آن به دفاتر ثبت به عنوان يكي از شروط صدور اجازه ازدواج».

در انتهای گزارش نیز توضیح داده شده است که موارد ياد شده به صورت پيش نويس قانوني در گزارشي مستقل براساس مباني فقهي و شرعي به صورت تفصيلي ارائه خواهد شد.

دیدگاه کاربران

میلاد حمیدی۵۰۳۱۱۲۰۸:۱۵:۵۰ ۱۳۹۷/۵/۲۹
موارد سه و پنج اشتباه است و باید از این متن حذف شود. بقیه عالیست.
ناشناس۵۰۳۱۷۳۰۹:۱۱:۲۵ ۱۳۹۷/۵/۲۹
چرا؟
آریابان۵۰۳۴۰۷۱۱:۰۰:۳۴ ۱۳۹۷/۵/۲۹
خوبه اونهائیکه بر ازدواج پسران و بویژه دختران در سن پائین پافشاری میکنند به این پرسش پاسخ بدهند : این چطوره که طبق قوانین کشور ما دختر و پسر ایرانی تا زمان رسیدن به سن 18 سالگی ، کماکان کودک ناقص العقل و صغیر !!!! محسوب میشوند و حتی صلاحیت قانونی دریافت یک گواهینامۀ رانندگی و بد تر از اون حتی حق برداشت پول از هیچ دفترچۀ بانکی صادره بنام خودشون !!!! رو ندارند ؛ پس چگونه میشه توقع داشت که این کودک ناقص العقل و صغیر !!!! باتفاق یک کودک ناقص العقل و صغیر !!!! دیگر ، توانائی و صلاحیت تشکیل یک زندگی مشترک را دارا باشد ؟!؟!؟!؟!؟ آیا وجود اینهمه آمار روز افزون انواع طلاقها از توافقی گرفته تا عاطفی در میان خود آدم بزرگها !!!!! ، خود بخود حاکی از پیچیدگی و دشواری چرخاندن و تداوم یک کانون زندگی مشترک نیست ؟!؟!؟!؟!؟
ناشناس۵۰۴۵۰۲۱۶:۵۷:۴۶ ۱۳۹۷/۵/۲۹
اتفاقا در زمینه ازدواج پایدارتره. زندگی خیلی هم پیچیده نیست. ما آدم بزرگ ها پیچیده اش کردیم!
میلاد حمیدی۵۰۴۵۵۲۱۷:۲۰:۰۲ ۱۳۹۷/۵/۲۹
عامل بروز طلاق ها همین قانونگذارن مخالف ازدواج در سنین پایین هستند.
میلاد حمیدی۵۰۳۵۶۸۱۲:۰۴:۴۹ ۱۳۹۷/۵/۲۹
زیرا از نظر شرعی محدودیتی برای سن ازدواج و اختلاف سنی وجود ندارد. در ثانی افرادی که دنبال چنین طرح هایی در مجلس هستند از طریق نفوذ به مشاوره نظرات خود را پیاده سازی خواهند کرد. مشاوره ها متاسفانه خیلی هایشان دیدگاه لیبرالی و سکولاری دارند البته نه همه تاکید میکنم.
ناشناس۵۰۳۶۳۴۱۲:۲۸:۱۸ ۱۳۹۷/۵/۲۹
من با اینکه محدودیت برای سن ازدواج وجود نداشته باشه شدیدا مخالفم
ناشناس۵۰۳۱۲۴۰۸:۳۰:۰۱ ۱۳۹۷/۵/۲۹
دغدغه لیست امیدی ها از کنسرت و موضوعات لاکچری و سیاسی اجتماعی فراتر نمیره!!
ناشناس۵۰۳۲۱۷۰۹:۴۰:۰۲ ۱۳۹۷/۵/۲۹
شما هم ذهنت از دعوای جناحی و به قدرت رسیدن افرادی که جیب هاتو پر کنن بیشتر کار نمی کنه
ناشناس۵۰۵۱۳۰۲۳:۲۴:۳۷ ۱۳۹۷/۵/۲۹
ایشون منظورش اینه که چرا مردم به فکر رفاه و خوشی و آسایش خودشون هستن بجای اینکه به فکر رفاه و آسایش جناحهای سیاسی باشن؟
ناشناس۵۰۳۱۷۶۰۹:۱۲:۱۲ ۱۳۹۷/۵/۲۹
برخی نمایندگان دارای تمایلات فمینیستی به تعریف بی‌معنی برخی سازمان‌ها استناد می‌کنن که دختر زیر 18 سال رو کودک فرض می‌کنه (!!!!!). به جای دستکاری و دخالت بی‌جا در سن ازدواج، بهتره قانونی وضع بشه که از ثبت مهریه‌های نامتعارف در سند ازدواج جلوگیری کنه. طرف پول پیش خونه نداره که اجاره کنه اما مهریۀ چندصد سکه‌ای متقبل میشه. خب، یه جای قانون می‌لنگه که چنین دروغ بزرگی رو در سند ازدواج ثبت می‌کنه.
ناشناس۵۰۳۷۸۹۱۳:۱۹:۱۱ ۱۳۹۷/۵/۲۹
بله یه جای قانون می لنگه که حق طلاق با مرده زن بدون اجازه شوهر کاری ازش بر نمیاد حضانت و ارث و شهادت و دیه و هزار تا تبعیض جنسیتی دیگه .... تا وقتی افراد فارغ از جنسیت در برابر قانون حقوق یکسان و برابر نداشته باشند اوضاع درست نمی شه چشم شماها مهریه را می بینه هزار تا حق دیگه که زنان ندارند را نمی بینه
ناشناس۵۰۳۷۹۳۱۳:۲۰:۱۰ ۱۳۹۷/۵/۲۹
عزیزم تا مرد قبول نکنه که زن نمی تونه مهریه ثبت کنه . پس اگه مهریه بالا پیشنهاد شد شما قبول نکن .
ناشناس۵۰۴۴۷۰۱۶:۴۵:۴۶ ۱۳۹۷/۵/۲۹
آیا یک بچه زیر 18 سال میتواند سند انتقال یک آپارتمان را امضا کند آیا او حق دارد گواهینامه رانندگی بگیرد آیا شخصا میتواند از حسابش برداشت کند آیا اجازه دارد شرکت تاسیس کند ؟ خیر چون از نظر عرفی به سن عقلی نرسیده اما میتواند ازدواج کند و بچه دار شود و پدر و مادر باشد این عجیب نیست؟
ناشناس۵۰۴۸۲۰۲۰:۰۹:۴۴ ۱۳۹۷/۵/۲۹
دختر زیر 18 سال کودک نیست ؟ !!!
جمشيد۵۰۳۲۱۸۰۹:۴۰:۲۲ ۱۳۹۷/۵/۲۹
ازدواج دختران در سن پايين 5درصد كل ازدواج است پس مشكلي نيست؟چون آمار طلاق در اين ازدواجها پايين است پس مشكلي نيست؟ كل منطق نويسنده حول اي دو سوال است. ازدواجي كه با تحميل اطرافيان به اين كودكان و نوجوانان مي شود با تجاوز فرقي ندارد حتي اگر دو طرف اين ازدواج در سن پايين باشد .علت كم بودن طلاق عم ايجاد سندروم استكهلم هست لابد.
ناشناس۵۰۳۲۴۰۰۹:۵۰:۵۴ ۱۳۹۷/۵/۲۹
البته آمار مربوط به ازدواج دختران در سنین پایین، فقط موارد ثبت شده و رسمی است و نه واقعی.
ناشناس۵۰۳۲۴۴۰۹:۵۲:۲۸ ۱۳۹۷/۵/۲۹
"و ازدواج های زير 10 سال بسيار محدود بوده و حدود 233 مورد است." حتی اگر یک نفر! در ذهن نمیگنجد اگر شما فکر کنی دختر خودته، ولی حالا که دختر خودت نیست ...
ناشناس۵۰۳۲۵۵۰۹:۵۶:۵۵ ۱۳۹۷/۵/۲۹
مگه 5 درصد كمه؟ يعني از هر صد تا دختر 5 تا توي سن خردسالي ازدواج مي كنند. تازه اون هم نه با هم سن و سال خودشون.
ناشناس۵۰۳۵۱۹۱۱:۴۲:۱۴ ۱۳۹۷/۵/۲۹
قانون باید مشمول همه گروههای جامعه باشد نه یک بیستم از یک قشر خاص
ناشناس۵۰۳۲۸۶۱۰:۰۹:۰۹ ۱۳۹۷/۵/۲۹
خیلی جالب است که با وجود بحران اجتماعی و از دست رفتن زندگی هزاران دختر که در سن کودکی برخلاف میلشان به عقد دیگری در می ایند برای اینها مهم نیست!
ناشناس۵۰۳۶۰۸۱۲:۲۱:۵۵ ۱۳۹۷/۵/۲۹
ادعاهای چرت نکنید. زندگی ها توی ازدواج 30 سال به بالا که دو روز بعد طلاق میگیرن نابود میشه.
ناشناس۵۰۳۳۴۴۱۰:۳۴:۲۰ ۱۳۹۷/۵/۲۹
آمار در شرایطی تهیه شده که دخترانی که در این سنین ازدواج می‌کنند بیشتر مربوط به استان‌هایی است که هنوز ازدواج سنتی در آن‌ها جریان دارد و هنوز اعتقاد بر این است که دختر که با لباس سفید به خانه شوهر رفت باید با لباس سفید (کفن) از خانه شوهر خارج شود. این باعث شده که میزان طلاق پایین باشد و به این معنا نیست که زندگی‌های خوبی را دارند. واقعا یا کسانی که این گزارش‌ها را تهیه می‌کنند مغرضانه است یا این که این موارد ساده را هم در نظر نمی‌گیرند.
ناشناس۵۰۳۳۸۲۱۰:۵۰:۴۳ ۱۳۹۷/۵/۲۹
باید یک گروهی از متخصصین مثل روانشناس، پزشک،... در یک جا، نه مراکز متعدد مسوول تشخیص اهلیت باشند و تمام. و الا محکوم به شکست است
ناشناس۵۰۳۳۸۸۱۰:۵۴:۲۲ ۱۳۹۷/۵/۲۹
موضوع درصد نیست که بحرانی باشد ی نباشد. موضوع این است که حتی اگر یک مورد هم باشد باید جلوی این خشونت علیه دخترکان کم سن و سال با ضع قوانین مناسب گرفته شود. دختر 12 یا 13 ساله در این عصر مطلقا قدرت انتخاب، آمادگی پذیرش مسئولیت خانواده، فرزند آوری و ... را ندارد. شاید در گذشته که خانواده ها گسترده بودند و حق انتخاب اساسا در هیچ سنی ممطرح نبود و حمایت خانوادگی زیادی وجود داشت و حتی کودکان اول را مادرشوهرها بزرگ می کردند و .... این امر قدری قابل پذیرش بود. اما در عصر کنونی نه پسر زیر 18 سال آماده ازدواج است و نه دختر زیر این سن.
ناشناس۵۰۳۴۱۴۱۱:۰۳:۱۵ ۱۳۹۷/۵/۲۹
در مورد بند ۲ بلوغ جنسی ممکن است در یازده سالگی باشد. آیا ازدواج در این سن درست است؟
ناشناس۵۰۳۷۸۴۱۳:۱۷:۳۸ ۱۳۹۷/۵/۲۹
یعنی باید قبول کنیم یک دختر ۱۲ ساله یا پسر ۱۶ ساله در امر انتخاب همسر و ازدواج میتونه تصمیم عاقلانه و آگاهانه بگیره؟ مثلا از نظر حقوقی و قضایی طرف تا ۱۸ سالگی امضاش در دفاتر ثبت و بانک و تمام ادارات اعتبار نداره اونوقت چطور قوانین و ضوابط ازدواج را تقبل میکنه با کدوم امضا و اقرار؟ امضا و اقراری که هیچ دادگاهی قبول نداره؟ با این استدلال بی اساسی که در متن مقاله آوردین پس سن رای دادن در انتخابات و استقلال در مراکز اداری مثل ثبت و بانک و حتی رانندگی را هم باید کاهش بدین! دختر تا ۱۰ سالش شد مجازه رانندگی کنه و در دفاتر ثبت و بانک امضا کنه ؟!!!!
ناشناس۵۰۳۴۱۹۱۱:۰۴:۳۳ ۱۳۹۷/۵/۲۹
"تنها 223 مورد زیر 10 سال."یک مورد ان هم فاجعه هست.این تذهبون؟.دولت و جامعه باید از ضعیفترین اعضای جامعه یعنی دختر بی پناه خردسالی که والدینش می خواهند او را شوهر دهند حمایت کنند .نه اینکه مساله را از سر خود باز کرده و مسئولیتش را متوجه فرهنگ کرد.باید قوانین باز دارنده ای وضع کرد که چنین خانواده های منفعتی در ازدواج زودرس طفل خود نبینند
ناشناس۵۰۳۴۲۰۱۱:۰۵:۱۵ ۱۳۹۷/۵/۲۹
من با طرح فراکسیون زنان موافقم. موارد پیشنهادی مرکز پژوهش‌ها کافی نیست
ناشناس۵۰۳۸۸۳۱۳:۴۸:۴۴ ۱۳۹۷/۵/۲۹
پایین بودن طلاق در گروههای سنی پایین و دختران خردسال متاهل، نشانه خوب بودن وضع زندگی آنها نیست
ناشناس۵۰۳۹۰۹۱۳:۵۴:۵۸ ۱۳۹۷/۵/۲۹
چون درصدش پایینه، پس مشکلی نیست. توجیه قانونگذار ما رو ببین توروخدا!!!!!!!!!!!!!!!!
ناشناس۵۰۳۹۲۰۱۳:۵۷:۲۲ ۱۳۹۷/۵/۲۹
دختران و پسران در سنین پایین شدیدا تحت تاثیر و امر و نهی والدین خود هستند و معمولا چاره ای جز متابعت ندارند. بنابراین مهمترین شرط ازدواج که رضایت طرفین است نقض میشود. از سوی دیگر بدلیل عدم توان دفاع از خود و ناآشنایی با قوانین شدیدا در برابر رفتار خشونت آمیز و تبعیض و نقض حقوق آسیب پذیر هستند
ناشناس۵۰۴۰۸۸۱۴:۴۴:۲۲ ۱۳۹۷/۵/۲۹
اینهایی که با دختر خردسال ازدواج میکنند و همینطور پدر و مادر اون دختر رو باید مجازات کرد و یا تحت نظر در بیمارستان روانی نگهداری کرد
گمنام۵۰۴۰۹۷۱۴:۴۷:۰۴ ۱۳۹۷/۵/۲۹
مردم ندارن بخورن شما گزارش تهیه میکنید
ناشناس۵۰۴۲۱۷۱۵:۲۸:۲۷ ۱۳۹۷/۵/۲۹
هیچ عقل سلیمی نمی پذیرد که مثلا یک دختر بچه 12 ساله برود گوشواره ای که مالکش است را بفروشد. هیچکس رضایتش را مصداق صحت این معامله نمی داند. چون هنز به بلوغ فکری لازم برای انجام چنین معاملاتی نرسیده است. حال چگونه است که می تواند بزرگترین تصمیم زندگیش را بگیرد. این با هیچ منطی سازگار نیست
ناشناس۵۰۴۳۱۹۱۵:۵۹:۱۵ ۱۳۹۷/۵/۲۹
کسی که بدلیل پایین بودن سن، حق داشتن گواهینامه، گذرنامه، افتتاح حساب بانکی بنام خود، خرید و فروش، حق تصرف اموال، برخورداری از حقوق اجتماعی همانند بزرگسالان ، شرکت در انتخابات و رای دادن، ... را ندارد، ولی قابلیت ازدواج و مادر شدن و همسرداری و اداره زندگی را دارد؟!! فکر نمی کنید قوانین مان کمی عجیب و غریب هستند؟
ناشناس۵۰۴۴۵۰۱۶:۴۰:۱۲ ۱۳۹۷/۵/۲۹
بخشی از گزارش : "وضعيت دختران ازدواج کرده در گروه سني 10 تا 14 ساله درباره میزان طلاق، ترک تحصیل، بارداری و مرگ و مير كودكان و مادران، رضايت جنسي و خشونت خانگي نسبت به ساير گروههای سني نه تنها غيرعادی و بحراني نبوده، بلكه در مواردی نيز مطلوب و مناسب به نظر ميرسد». واقعا عجیبه نفس عمل باردار کردن یک دختر بچه 10 ساله خودش بزرگترین مصداق خشونت است این حضرات خشونت را با معیاری اندازه میگیرند
yektanetتریبونخرید ارز دیجیتال از والکس

پربحث‌های هفته

  1. تصاویری از اجرای طرح عفاف و حجاب در تهران

  2. طرح عفاف و حجاب از امروز در تهران

  3. ۳۲ هزار مجوز استخدام فرزندان شهدا و ایثارگران اخذ شد

  4. این صدای اقتدار ایران است ...

  5. تنبیه متجاوز آغاز شد /حمله موشکی و پهپادی ایران به اسراییل

  6. نظر باباطاهر عریان درباره دلار !

  7. وحدت ملی با وعده صادق

  8. آنچه اسرائیل در مورد "وعده صادق" نمی گوید

  9. استخوانی در گلوی اسرائیل!

  10. دومین روز بزرگ تاریخ معاصر ایران

  11. کمی دیر نیست؟

  12. هیات علمی یا کارخانه چاپ مقاله !

  13. اطلاعیه سازمان اطلاعات سپاه در خصوص حمایت از رژیم صهیونیستی در فضای مجازی

  14. «برجام» در موزه تاریخ ؟!

  15. باهنر: نباید به اندازه تورم حقوق ها افزایش یابد/ ۹۰ درصد منتخبان وظایف مجلس را نمی‌دانند

  16. ۲ دلیل برای تشدید "گرانی" در ایران

  17. موجرانی که اجاره بهای زیادی بگیرند، جریمه می‌شوند

  18. حمایت افکار عمومی ایران از حمله به اسرائیل

  19. گانتس: زمان، مکان و شیوه پاسخ به ایران را خودمان تعیین می‌کنیم

  20. خاتمی: پاسخ ايران به جنايت اسرائيل مدبّرانه، شجاعانه، منطقی و قانونی بود

  21. هیچ گاه اعتراف نمی کند، چون...

  22. منظور: افزایش دائم دستمزدها به ‌رفاه مردم کمک نمی‌کند

  23. اسراییل چه باید بکند؟ 

  24. بهادری جهرمی: احیای دریاچه ارومیه با برنامه‌ریزی دولت رخ داد

  25. سردار حاجی زاده با تسلیحات قدیمی و حداقلی به اسرائیل حمله کردیم /از موشک های هایپرسونیک ۲ استفاده نشد

آخرین عناوین