تغییرات کابینه به کجا رسید؟

گروه سیاسی الف،   3970527050 ۷ نظر، ۰ در صف انتشار و ۳ تکراری یا غیرقابل انتشار

نزدیک به ۶۰ روز از وعده رییس جمهوری درباره به‌کارگیری مشاوران جدید و ترمیم کابینه می‌گذرد اما نه تنها خبری از تحقق این وعده نیست بلکه رییس جمهوری در سخنرانی‌های اخیر خود حتی اشاره‌ای به این موضوع نمی‌کند، او حتی در گفت‌وگوی تلویزیونی با مردم هم سخنی از تغییر کابینه و اصلاح آن به زبان نیاورد.

تغییرات کابینه به کجا رسید؟

پالس‌هایی درباره تغییر کابینه

در 6 تیرماه 97 بود که سخنان رییس جمهوری در جمع مدیران اجرایی به خبرهایی درباره تغییر کابینه قوت بخشید و آن را وارد فاز جدیدی کرد، حجت‌الاسلام روحانی در آن نشست تأکید کرد که « اگر تا به امروز در روز هشت ساعت کار می‌کردیم فردا هم به همان سبک، با همان مدیریت سابق هشت ساعت کار کنیم، موفق نمی‌شویم. ما امروز باید به فکر مشاورین جدید باشیم. شرایط ما متفاوت است. ما امروز باید به فکر کارشناس‌های جدید باشیم از افکار همه  استفاده کنیم و وزیر، معاون وزیر،  مدیرکل و... باید احساس کند و باید در عمل نشان دهد که شرایط امروز با دیروز متفاوت است.»

وی در همان جلسه تأکید کرد که اگر ما بخواهیم با سبک کاری سال 96 کشور را اداره کنیم باید بدانیم که ناموفقیم ما باید شرایط جدید را مدنظر قرار دهیم.

این سخنان به شائبه تغییر کابینه قوت بخشید  تا اینکه در 20‌تیرماه، آقای محمود واعظی در حاشیه جلسه هیأت دولت تغییرات در کابینه را تأیید کرد وگفت که هنوز هیچکس از چند و چون تغییرات خبر ندارد و قرار است صرفاً شخص رییس‌جمهوری در این رابطه تصمیم‌گیری و آن را رسماً اعلام کند؛ بعد از آن اما تنها تغییر کابینه برکناری آقای سیف، رییس پیشین بانک مرکزی بود که تنها دوماه تا پایان مأموریتش زمان باقی‌مانده بود.

اتمام حجت با روحانی

بی‌توجهی روحانی اما انتقاد بهارستان‌نشینان و حتی حامیان دولت را به همراه داشت، بی‌توجهی و تعلل رییس‌جمهوری تاجایی پیش رفت که در روز  نهم مردادماه،  آقای ابوالفضل سروش، از اعضای فراکسیون امید مجلس، از نامه‌ای با ۲۰۰‌امضا خطاب به روحانی خبر داد که در آن با دولت اتمام حجت کرده و خواستار برکناری وزرای اقتصادی دولت شده بودند.

همچنین در چهارشنبه 10‌مردادماه 193 نماینده در نامه‌ای به روحانی خواستار تغییرات حداکثری در کابینه دوازدهم شدند و خطاب به رییس‌جمهوری تأکید کردند که محدود کردن تغییرات به یک مورد پاک کردن صورت مسأله است. این نخستین نامه نمایندگان به رییس‌جمهوری نبود بلکه در تیرماه هم 187‌نماینده مجلس در نامه‌ای مشابه به روحانی، با اشاره به مشکلات اقتصادی کشور، خواستارترمیم کابینه شده بودند. 

تأیید گمانه‌زنی‌ها درباره تغییر

در بیستم مردادماه بود که از آقای محمد نهاوندیان، معاون اقتصادی رییس جمهوری درباره تغییرات کابینه سؤال شد که او تأکید کرد که اینکه افراد چه کسانی باشند آنقدر اهمیت ندارد، این بالارفتن ظرفیت تصمیم‌سازی، تصمیم‌گیری، اجرا و نظارت در حوزه اقتصاد است که اهمیت دارد.  وی درباره تغییرات در تیم اقتصادی دولت نیز خاطرنشان کرد:‌ در مورد افراد هر وقت که ریاست محترم جمهور هر تصمیمی بگیرند، همان عمل خواهد شد.

افکار عمومی مردم در انتظار شنیدن تغییرات کابینه و آماده‌سازی دولت رأی مقابله با جنگ اقتصادی بودند اما خبری نیامد تا اینکه نمایندگان مجلس خود دست به‌کار شده و وزیر کار را استیضاح کردند. این تنها گام نخست بهارستان‌نشینان برای اصلاح و ترمیم کابینه بود و حال خبرها از استیضاح وزیر اقتصاد حکایت دارد.

طرح استیضاح وزیر اقتصاد در مجلس

آقای احمد امیرآبادی فراهانی، عضو هیأت‌رییسه مجلس در 25 مردادماه  اعلام کرد که طرح استیضاح آقای مسعود کرباسیان، وزیر امور اقتصاد و دارایی تقدیم هیأت‌رییسه مجلس شده و اگر تعداد امضاهای این طرح از حدنصاب قانونی نیفتد،‌ به احتمال زیاد در جلسه علنی ۲۸ مردادماه در صحن علنی خانه‌ملت اعلام وصول می‌شود.

این استیضاح 17 محور مهم دارد و مباحثی از جمله مشکلات در زمینه بیمه، گمرک، بورس، سرمایه‌گذاری از جمله محور‌های استیضاح کرباسیان هستند، البته طرح استیضاح او مدت‌هاست که تدوین شده اما نمایندگان آن را مسکوت گذاشته و به رییس جمهوری فرصت دادند تا خود برای ترمیم کابینه قدم بردارد، حال اما نمایندگان ناامید شده و خود دست به‌کار شدند.

ترمیم کابینه، مطالبه‌ای همگانی

کارشناسان اقتصادی معتقدند که تیم اقتصادی دولت برای دوران‌های سختی مانند دوره تحریم‌ها مناسب نیست و در چنین دوران‌هایی، کشور نیازمند نوعی آرایش جنگی تصمیم‌گیران اقتصادی است و بر ضرورت تغییر کابینه تأکید دارند، نمایندگان مجلس، فعالان سیاسی، مردم و ... همه خواستارترمیم کابینه‌اند اما رییس جمهوری تا کنون به آن توجهی نکرده است، حال آنکه به گفته آقای ابوالفضل ابوترابی، عضو کمیسیون شوراها و امور داخلی مجلس به «ایلنا» «هیأت وزیران انتظارات مردم را برآورده نمی‌کنند و در بخش اقتصادی ناکارآمد هستند،  هیأت وزیران باید جوان‌تر شود، وزرای تنبل کنار گذاشته شوند و قدرت ریسک‌پذیری در بین وزرا با توجه به میانگین سنی آنها بالا برود، در مجموع ترمیم هیأت وزیران در شرایط فعلی امری ضروری است.»

حال که تلاش رییس جمهوری برای ساماندهی بازار ارز و بهبود شرایط اقتصادی شکست خورده است و بسته جدید ارزی در ابتدای راه است، بهتر است تا تیمی قدرتمند و معتقد به اقتصاد مقاومتی اداره امور را در دست بگیرند تا بتوانند وضعیت اقتصادی را در شرایط تحریم‌های آمریکا و جنگ اقتصادی ثبات بخشند.

رویکرد دوگانه آقای رییس جمهوری

در این میان اما رییس جمهوری رویکردی دوگانه به تغییر کابینه دارد، از طرفی او از تیم خود راضی نیست و آن‌ها را به دو گروه «ناامید» و «امیدوار» تقسیم‌بندی کرده است و از آنان که «با یک اخم یا یک نامه می‌ترسند»، گلایه کرده است می‌خواست پاشنه‌ ورکشیده‌ها را دور هم جمع کند اما خروجی کار نشان می‌دهد که موفق نشده است اما او هنوز هم در مقابل تغییر وزرا مقاومت می‌کند، حال باید دید رییس جمهوری تا چه زمانی توان مقاومت در برابر مطالبه ترمیم کابینه را دارد؟!

منبع: صبح نو

دیدگاه کاربران

ناشناس۴۹۹۴۱۶۱۰:۳۸:۳۳ ۱۳۹۷/۵/۲۷
فرقی هم مگر میکنه از این حرف ها گذشته
ناشناس۴۹۹۸۰۱۱۳:۳۲:۵۲ ۱۳۹۷/۵/۲۷
طرح عدم کفایت اگع صادر بشه شاید تیم جدید ی گلی به سر ملت بزند
ناشناس۴۹۹۸۷۲۱۴:۰۶:۱۰ ۱۳۹۷/۵/۲۷
سخن ملت این است : دولت را تغییر دهید و اسلاهاطی های اصلاح ناپذیر و آلوده و وابسته را از مدیریت کشور حذف کنید
ناشناس۴۹۹۸۹۷۱۴:۱۷:۲۷ ۱۳۹۷/۵/۲۷
خیلی دیر است شاید زودتر برود بیشتر به نفع مردم باشد دولتی با تلخترین خاطرات ممکن
ناشناس۴۹۹۹۶۱۱۴:۵۴:۰۲ ۱۳۹۷/۵/۲۷
حبیبی دبیرکل حزب مؤتلفه، گفت: اصلاح طلبان هم می خواهند پست های مدیریتی را داشته باشند و هم مسئولیت گرفتاری ها و مشکلات پدید آمده در کشور را نپذیرند. اکثریت پست های مدیریتی دولت در اختیار اصلاح طلبان است. قصد دارند در انتخابات ۱۴۰۰ خود را از عملکرد دولت آقای روحانی مبرا کنند
ناشناس۴۹۹۵۵۰۱۱:۵۲:۵۱ ۱۳۹۷/۵/۲۷
تغییر دولت لازم است نه تغییر کابینه
ناشناس۴۹۹۸۷۰۱۴:۰۵:۵۵ ۱۳۹۷/۵/۲۷
وزرای پیر رو عوض کنید مجلسییی هاااا...آی مجلللسسسسسسس چرا صدای ملتو نمی شنوی آی مجلسس چرا فقط موقع رای گیری ها پیدات می شه
yektanetتریبونخرید ارز دیجیتال از والکس

پربحث‌های هفته

  1. نظرات برگزیده مخاطبان الف: باید نگران دوقطبی حجاب در جامعه باشیم/ امربه معروف و نهی از منکر شرایط و مراتب دارد/ در ایران با یک جامعه یکدست و یکرنگ مواجه نیستیم

  2. نارضایتی عباس موزون از زمان پخش برنامه زندگی پس از زندگی

  3. فایل صوتی لو رفته از «عبدالله مهتدی» درباره آرزوی تجزیه ایران

  4. سکوت عقل و فریاد هشتگ ها!

  5. تنها راه پیش پای اقتصاد ایران

  6. بیانیه حوزه علمیه امام خمینی (ره) درباره حواشی انتقال مالکیت یک باغ به آیت‌الله صدیقی

  7. فقر، بزرگی ما را می‌بلعد!

  8. پیشنهاد عجیب افزایش ۲۲درصدی دستمزد کارگران برای ۱۴۰۳ از سوی وزیر کار

  9. پاسخ روابط عمومی مجلس به علم‌الهدی درباره لایحه حجاب/ آیا نیکزاد با قالیباف رقابت می‌کند؟/ روایت کیهان از فایل صوتی جدید ظریف

  10. درخواست صدیقی از دادستانی درباره زمین‌خواری در ازگل/ واکنش دولت به شایعه برکناری مخبر

  11. دیر اما قابل‌توجه ...

  12. هدف قراردادن کشتی اسرائیلی و ناوشکن آمریکایی توسط ارتش یمن

  13. به زودی در این زمین مسکن ملی احداث می شود !

  14. تمجید «عبدالحمید» از حکومت طالبان!

  15. دستگیری عاملان انتشار فیلم درمانگاه قم | نخستین اعترافات متهمان

  16. انتقاد روزنامه دولت از زیباکلام/ پیش‌بینی علی مطهری از فراکسیون‌های مجلس آینده

  17. آزمونی بزرگ برای دولت رئیسی

  18. قبور لاکچری

  19. المیرای ۷ ساله کجاست؟!

  20. تورم نقطه به نقطه نسبت به اول سال ۲۲ درصد کم شد/ رشد اقتصادی به ۴.۵ درصد رسید

  21. پشت پرده ادعای جدید گروه «هفت» علیه ایران چیست؟

  22. حکایت چرخی که هزاران بار اختراع می شود!..

  23. آخرین وضعیت مذاکره نمایندگان کارگری و کارفرمایی

  24. افشاگری، تایید و واکنش‌ها

  25. یمنی ها فراتر از تصور !

پربحث‌های اخیر

پربحث‌های هفته

  1. نظرات برگزیده مخاطبان الف: باید نگران دوقطبی حجاب در جامعه باشیم/ امربه معروف و نهی از منکر شرایط و مراتب دارد/ در ایران با یک جامعه یکدست و یکرنگ مواجه نیستیم

  2. سکوت عقل و فریاد هشتگ ها!

  3. بیانیه حوزه علمیه امام خمینی (ره) درباره حواشی انتقال مالکیت یک باغ به آیت‌الله صدیقی

  4. پاسخ روابط عمومی مجلس به علم‌الهدی درباره لایحه حجاب/ آیا نیکزاد با قالیباف رقابت می‌کند؟/ روایت کیهان از فایل صوتی جدید ظریف

  5. درخواست صدیقی از دادستانی درباره زمین‌خواری در ازگل/ واکنش دولت به شایعه برکناری مخبر

  6. تمجید «عبدالحمید» از حکومت طالبان!

  7. انتقاد روزنامه دولت از زیباکلام/ پیش‌بینی علی مطهری از فراکسیون‌های مجلس آینده

  8. افشاگری، تایید و واکنش‌ها

  9. واکنش صدیقی به موضوع زمین‌خواری در حوزه‌علمیه ازگل: امضا‌یم جعل شده؛ دادستان ورود کند

  10. چراغ سبز دوباره دولت به بازگشت معین

  11. یک استعفا و مبارزه سیستمی با فساد

  12. تتلو توبه‌نامه نوشت | می‌خواهم ازدواج کنم و پدر شوم!

  13. بی‌حجابی ارزان نشان‌دادن ارزش‌های بانوان است/ مشارکت ۴۱ درصدی، جهاد مقبول بود

  14. پاسخی به یادداشت موسوی خوئینی ها 

  15. سید نظام موسوی: قرار نیست بچه‌های انقلابی در مجلس آینده ساختارشکنی کنند

  16. به تنهایی نمی توانست

  17. پذیرش استعفای معاون اول قوه قضاییه به دلیل پرونده قضایی فرزندانش

  18. مدودف: اوکراین باید بخشی از روسیه شود

  19. قدردانی رهبر انقلاب از بانوی کارشناس اورژانس بابل

  20. واشنگتن: کانال‌های ارتباطی با تهران داریم؛ ایران مانع گسترش تنش‌ها شود!

  21. علم ‎الهدی: مردم باید لذت مهار تورم را در سفره‌هایشان بچشند

  22. واگذاری استقلال و پرسپولیس به بانک‌های غیردولتی در روزهای آینده

  23. گزارش هیات به اصطلاح حقیقت‌یاب فاقد وجاهت حقوقی و قانونی بوده و از اعتبار خارج است

  24. دولت متعهد به حمایت از فعالین اقتصاد دیجیتال است

  25. ایران بر انتخابات ریاست جمهوری روسیه نظارت دارد

آخرین عناوین