دلیل حمایت رهبر انقلاب از روحانی

محمد عبدالهی،   3970527032 ۶ نظر، ۰ در صف انتشار و ۱۵ تکراری یا غیرقابل انتشار
دلیل حمایت رهبر انقلاب از روحانی

یکی از نکات مهم دیدار اخیر اقشار مختلف مردم با رهبر معظم انقلاب اسلامی، حمایت رهبرانقلاب  از شخص رئیس جمهور در کنار سرزنش بی تدبیرها بود. این موضع در دیدار چندی پیش اعضای هیئت دولت و همچنین دیدار سفیران، کارداران و مسئولان وزارت امور خارجه با رهبر انقلاب نیز مورد تاکید قرار گرفته بود. در یادداشت پیش رو به چرایی این مسئله می پردازیم. 

اعتقاد به مردم سالاری دینی

حضور و مشارکت مردم در عرصه سیاسی کشور و ضرورت جاری شدن خواست و اراده مردم همواره مورد تاکید امام راحل و رهبری معظم انقلاب اسلامی بوده است که ریشه در اصول  اسلام دارد. در توضیح این مسئله می توان گفت از آنجا که حاکم و مردم دو رکن اساسی حکومت  هستند و با فقدان هر کدام  حکومت موضوعیت پیدا نخواهد کرد، لذا دین اسلام پیوند میان مردم و حاکم جامع الشرایط یا همان "ولی فقیه" را مورد توجه قرار داده است. در این چارچوب، بین حاکم و مردم حق و تکلیفی دو سویه  ایجاد می شود؛ بدین صورت که از یک سو مردم، مکلف به اطاعت از اوامر حکومت هستند و  از سوی دیگر حاکم نیز وظیفه دارد با رعایت مصالح مردم قانون مداری  را سرلوحه خود قرار داده و خواست و انتخاب مردم را در جامعه جاری کند. 

این معنای واقعی دموکراسی یا مردم سالاری دینی است که در آن مردم نقشی کلیدی در تعیین مجریان و قانونگذاران دارند. به دیگر سخن، دموکراسی در کشور ما با رعایت چارچوب اسلامی و انتخاب افرادی  که دارای شرایط لازم باشند، اعمال می شود و این روند از هنگام پیروزی انقلاب اسلامی تاکنون به اجرا در آمده است.به طور خاص در ارتباط با  شخص رئیس جمهور در صورت احراز  شرایط  مندرج در قانون اساسی و انتخاب مردم ، از سوی ولی فقیه منصوب گردیده و دولت او مشروعیت می یابد.

امام راحل و رهبری معظم انقلاب در راستای مردم سالاری دینی همواره در طول سالیان پس از انقلاب خواست و اراده و انتخاب مردم را از اصول ثابت خود قرار داده اند.   لذا صیانت از خواست و انتخاب مردم  در تمامی دولت ها مورد تاکید رهبری معظم بوده است: «هیچ کس در نظام اسلامی نباید مردم، رأی مردم و خواست مردم را انکار کند... بدون آراءِ مردم، بدون حضور مردم و بدون تحقّق خواست مردم، خیمه نظام اسلامی، سرِ پا نمی‌شود و نمی‌ماند.» 14/3/78.

حمایت همیشگی رهبری معظم انقلاب از همه  دولت ها

مقام معظم رهبری بر اساس مصالح عقلانی کشور؛ در تمام دولت‌ها از روسای جمهور حمایت کرده‌اند.این یکی از رویه‌های ثابت و همیشگی رهبر انقلاب است و مختص به شخص خاصی نیست . حمایت ایشان از دولت‌های مختلف با  به کار بردن الفاظی مانند "رکن رکین نظام " درباره آیت الله هاشمی، رئیس جمهور دولت های پنجم و ششم و حمایت ایشان از خاتمی در دولت های هفتم و هشتم یا حمایت صریح از احمدی نژاد و تکرار واژه "دولت خدمتگزار" از آن جمله است.

معظم‌له در خلال یکی از سخنرانی‌های خود می‌فرمایند: «دأب بنده این است که همیشه از همه‌ دولت‌ها که بر سر کار هستند حمایت می‌کنم؛ امروز هم همین‌جور است، بعد از این هم ان‌شاءالله تا زنده هستیم همین‌جور خواهد بود.» (1396/3/22)
معظم له در جای دیگری م‌یفرمایند: "البته بدیهی است که رهبری از فرد خاصی حمایت نمی‌کند؛ از معیارها حمایت می‌کند. ما دنبال این هستیم که این معیارها تحقق پیدا کند. بنده دنبال این هستم که شخصی سر کار بیاید و قوه‌ مجریه را اداره کند که خود را خدمتگزار مردم بداند و توانایی داشته باشد و به آرمان‌های امام و نظام اسلامی معتقد و پایبند باشد و حقیقتاً عدالت و مبارزه‌ با فساد برای او حائز اهمیت باشد." 

لذا داب رهبر معظم انقلاب همواره این بوده  که از رفتارهای صحیح روسای جمهوری ایران در تمام دولت ها حمایت کنند. همچنانکه اخیرا شاهد موضع‌گیری‌های منطبق با منافع ملی از سوی شخص رئیس‌جمهور در خارج از کشور بودیم و رهبر معظم انقلاب در کنار گلایه های اجرایی و مدیریتی به دولت ،این کار را ستودند.

جلوگیری از اختلاف و تشتت و سوءاستفاده دشمنان خارجی

یکی دیگر از مطالبات مهم رهبر انقلاب از مسئولان کشور بستن هرگونه راه برای سوءاستفاده دشمنان داخلی و خارجی است. قطعا شنیده شدن صدای دوگانه از داخل کشور راه را برای فتنه انگیزی و سوءاستفاده دشمنان هموارتر می کند لذا از منظر ایشان  ضروری است که در مقابل دشمنی های  مستکبرین جهان از مسئولین کشور صدایی واحد شنیده شود. بدیهی است یکی از دلایل حمایت معظم له از دولت‌های مختلف به این مسئله بر می گردد. 

خط بطلان بر سناریوی جنگ روانی داخلی

دامن زدن به شایعه استعفای زودهنگام رئیس جمهور به منظور متهم کردن نظام یا جریان انقلابی به داشتن سناریویی برای به بن بست کشاندن دولت آقای روحانی و مظلوم نمایی از دولت توسط تئوریسین اصلاح‌طلبان در روزها و ماه‌های اخیر را باید سناریویی با ابعاد داخلی و خارجی برای جهت دهی به رخدادهای آینده و مدیریت افکار عمومی دانست که رهبری معظم انقلاب با هوشیاری تمام خط بطلانی بر آن کشیدند. 

جمع‌بندی

با نگاهی کلان به مواضع رهبر انقلاب در مورد دولت‌های مختلف می‌توان به نکات زیر اشاره کرد:

1. تعاریفی که مقام معظم رهبری از دولت‌ها بیان فرموده اند در مرحله اول به منظور هدایت افکار عمومی و مسئولان کشور به سمت ارزش های انقلاب اسلامی است.

2. نگاه کلان به ساختار نظام حکم می کند که رهبری در صورت تبلور هرنوع صفت خوب و منطبق بر ارزشهای انقلاب اسلامی در دولت‌ها از آن تمجید کنند. 

3. این تلقی که برخی اشتباهات دولت ها را با تعاریفی که مقام معظم رهبری از روسای جمهور کرده اند می توان توجیه کرد کاملا اشتباه است چرا که این حمایت ها علی‌رغم برخی خطاهای روسای جمهور به منظور ایجاد یک پشتیبانی محکم برای  نظام جمهوری اسلامی ایران است و معطوف به افراد خاص نیست.

*رسالت

دیدگاه کاربران

ناشناس۴۹۹۲۸۷۰۹:۱۶:۳۳ ۱۳۹۷/۵/۲۷
حمایت ایشان از دولتها هم منطقیه و هم بدیهی ولی مشکل سوء استفاده دولتها از این وضعیته که در پیش روی مردم حمایت رهبری رو به عنوان امضا کارها و گفتار ناصواب خودشان ، علم می کنند.
ناشناس۴۹۹۵۴۶۱۱:۵۰:۲۵ ۱۳۹۷/۵/۲۷
حمایت معظّم له عین درایت و حکمت است. حمایت ایشان ، حمایت از قانون است. _________________ حمایت حکیمانه ی رهبر عزیز را هرگز نباید تایید روحانی و دولتش تلقی کرد.
ناشناس۴۹۹۶۷۱۱۲:۴۰:۱۸ ۱۳۹۷/۵/۲۷
مهم این است که روحانی به اکثر وعده ها یش عمل نکرده
ناشناس۴۹۹۲۹۵۰۹:۲۰:۱۱ ۱۳۹۷/۵/۲۷
متاسفانه چشم انداز خوبی از مردم سالاری دینی وجود ندارد.زمزمه هایی از زیر سوال بردن انتخاب های مردم به گوش میرسه ، علیرغم اینکه همه مسئولان و مدیران کشور از تایید شورای محترم نگهبان و مجلس و نهادهای دیگر گذشته اند. به نظر میاد برخی میخوان برای اقداماتی زمینه سازی کنند.
ناشناس۴۹۹۳۹۰۱۰:۱۹:۳۵ ۱۳۹۷/۵/۲۷
طبق قانون اساسی تا وقتی ملت از مجرای ( مجلس ) عدم کفایت سیاسی رئیس جمهور را اعلام نکنند رهبری هم به احترام مردم از رئیس جمهور حمایت می کند اما این حمایت دلیل نمی شود که همه ی کارهای رئیس جمهور مورد تایید رهبری است ، مثلا برخی از سخنرانی های منفعلانه رئیس جمهور در مقابل آمریکا یا گزینش افرادی که با رئیس جمهور کار می کنند یا برخی از سخنرانی های روحانی که برضد ارزش های اسلامی است یا گرفتن حقوقهای نجومی از سوی مدیران دولتی که زیر نظر رئیس جمهور فعالیت می کنند و....
ناشناس۴۹۹۵۹۹۱۲:۱۴:۲۶ ۱۳۹۷/۵/۲۷
رهبر عزیز انقلاب اسلامی در تعامل با مسئولان کلیدی کشوردر زمینه ی بروز مشکلات آزار دهنده کشور و مردم برای حفظ آرامش و امنیت کشور حکیمانه و خیر خواهانه تدبیر اندیشی می کنند و لی از روش بدون حل مناسب رها کردن معضلاتی که راه حلهای مناسب دارند هرگز نمی گذرند. مسئولان در سطح مسئولیت قانونی خویش صبر و حکمت و خیر خواهی معظم له را باید سرمایه تشویق خود در تسریع حل مشکلات بنفع کشور و مردم قرار دهند
yektanetتریبونخرید ارز دیجیتال از والکس

پربحث‌های هفته

  1. بازی با کلمات

  2. کوچه زیباکلام هنوز تیر چراغ برق دارد؟!

  3. ۳۲ هزار مجوز استخدام فرزندان شهدا و ایثارگران اخذ شد

  4. اعتراض حواله داران پژو پارس به افزایش قیمت ۴۰۰ میلیونی

  5. حمایت اژه‌ای و رئیسی از طرح عفاف و حجاب فراجا/ انتقاد تلویحی روزنامه اصولگرا از حسین شریعتمداری

  6. توافق جدید ایران و آمریکا چه ویژگی‌هایی باید داشته باشد؟

  7. رئیسی هم به گشت ارشاد تذکر داد؟/ روایت فضائلی از علت تاکید رهبری بر وحدت

  8. یادداشت حسین شریعتمداری؛ دوستانه با برادر فضائلی

  9. گزارش میدانی از طرح نور فراجا

  10. مجلس مقابل این اقدام بایستد

  11. اطلاعیه شماره ۳ فراجا درباره اجرای «طرح نور»  

  12. منظور: افزایش دائم دستمزدها به ‌رفاه مردم کمک نمی‌کند

  13. رادان:‌ طرح نور با قوت ادامه دارد

  14. چرا این همه " در پوستینِ خَلق" می افتیم؟!

  15. تاکید رئیسی بر اجرای قانون عفاف و حجاب

  16. وقتی «بوقلمون» هم مقابل «رضا پهلوی» کم می‌آورد!

  17. واکنش بلینکن به حادثه اصفهان/ به مجازات ایران پایبند هستیم!  

  18. این ابهامات مناقشه‌برانگیز را برطرف کنید

  19. وزارت راه در شناسایی خانه‌های خالی مسئول است

  20. سردار حاجی زاده با تسلیحات قدیمی و حداقلی به اسرائیل حمله کردیم /از موشک های هایپرسونیک ۲ استفاده نشد

  21. برخی مسئولان بدلیل کارهای بی‌قاعده در زمینه حجاب تذکر گرفتند        

  22. واکنش مشاور قالیباف به حواشی اخیر گشت ارشاد/ روایت ظریف از علت عدم مذاکره با ترامپ

  23. حضور حسین حسینی در دادسرای فرهنگ و رسانه با شکایت فراجا

  24. موضع رئیس عدلیه در خصوص ورود فراجا به مسئله حجاب/ اژه‌ای: در قضیه حجاب می‌توانیم بگوییم «کی بود کی بود، من نبودم؟»

  25. اشتباه برخی گروه‌ها در مقابله با توئیت فضائلی

آخرین عناوین