تولید ۸۰۰ تانک جدید برای تحویل به ارتش و سپاه + جزییات

گروه سیاسی الف،   3970427068 ۷ نظر، ۰ در صف انتشار و ۵ تکراری یا غیرقابل انتشار

معاون وزیر دفاع از تولید ۸۰۰ تانک جدید به منظور تحویل به ارتش و سپاه خبر داده است. "کرار" با توجه به زیرساخت‌هایی که برای تولیدش در ودجا وجود دارد، احتمالا جزو گزینه‌های اصلی است.

تولید ۸۰۰ تانک جدید برای تحویل به ارتش و سپاه + جزییات

رضا مظفری‌نیا معاون صنعتی وزیر دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح دو روز پیش و همزمان با سفر امیر سرتیپ حاتمی وزیر دفاع به استان لرستان، برای اولین بار از دستور کار جدید وزارت دفاع در حوزه زرهی پرده برداشت.

آن طور که معاون وزیر دفاع خبر داده، "ارتقا و تولید 700 تا 800 تانک" در دستور کار این وزارتخانه قرار دارد که بخش عمده‌ای از آن در صنایع زرهی دورود انجام خواهد شد.

به گفته‌ی رضا مظفری‌نیا، طبق این برنامه " سالانه 50 الی 60 تانک ساخته می‌شود و اعتبار خوبی برای آن گذاشته می‌شود چراکه نیاز شدید ارتش و سپاه است".

اظهارات مهم معاون وزیر دفاع در حوزه تولید تانک‌های جدید، دارای دو بخش است، 1- ارتقاء تانک‌های فعلی 2-تولید تانک‌های جدید؛ در ذیل، به اجمال معنای این دو بخش را بررسی خواهیم کرد.

  • پروژه ارتقاء تانک‌های فعلی به استاندارد کرار

مهمترین برنامه وزارت دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح در حوزه ارتقاء پلتفرم و به‌روز رسانی تانک‌ها، برنامه ارتقای تانک‌های T-72  موجود در ارتش و سپاه "به استاندارد کرار" است.

"کرار"، نام پروژه‌ای مهم در وزارت دفاع است که 22 اسفند ماه سال 95 برای اولین بار توسط ودجا رونمایی شد. این تانک در واقع ارتقاء اساسی و تجهیز همان تانک‌های تی - 72 موجود در ارتش و سپاه است.

خط تولید تانک کرار

وزارت دفاع اعلام کرده که کلیه مراحل طراحی و تولید این تانک، در صنایع زرهی بنی هاشم دورود وابسته به سازمان صنایع دفاع وزارت دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح انجام شده و به مرحله تولید رسیده است.

تانک کرار امکانات بسیار بهتر و به مراتب پیشرفته‌تری به نسبت تانک‌های قدیمی تی- 72 مجهز است. سامانه فاصله یاب لیرزی، رایانه بالستیک، قابلیت شلیک به اهداف ثابت و متحرک در شب و روز، قابلیت شلیک موشک هدایت لیزری بسیار دقیق، امکان شلیک توسط توپچی و فرمانده از دو سایت موازی، دارا بودن سامانه اتوماسیون تیربار برای شلیک از داخل دهلیز جنگی در شرایط مختلف، توانمندی عبور از مناطق ذوعارضه، گودال، رودخانه و حرکت در زیر آب، تجهیز به سامانه ناوبری و نمایش آن برای راننده تانک، حفاظت زرهی مقاوم در برابر انواع سلاح‌های ضدزره، مخابرات و مدیریت صحنه نبرد دیجیتال و توانمندی در مقابله با جنگ های الکترونیکی و . .  از مهمترین ویژگی‌های برتری بخش کرار به نسبت تی- 72های قدیمی است.

پیش از رونمایی از تانک کرار، مسئولان ارتش و وزارت دفاع بارها اعلام کرده بودند که قصد خرید تانک تی 90 را داشته‌اند. در همین زمینه امیر سرتیپ پوردستان فرمانده وقت نیروی زمینی ارتش، همان از اعزام کارشناسان نزاجا به روسیه برای بررسی تانک تی 90 و نهایتا امضای قرارداد خرید این تانک، خبر داد بود. (لینک)

اما نهایتا مسئولان ایرانی از تولید یک تانک پیشرفته در ایران که همطراز یا برتر از تانک تی 90 روسیه باشد، خبر داده و نام آن را "کرار" اعلام کردند و سرانجام در اسفند ماه سال 95، این تانک رونمایی شد.

  • تولید تانک جدید

بخش دوم از اظهارات معاون وزیر دفاع، معطوف به تولید تانک در ایران است. او مشخص نکرده که منظور از تولید تانک در ایران چیست اما آن چه مشخص است، دو تانک در ایران تولید شده و یا هم‌اکنون در خط تولید است.

1- تانک ذوالفقار

تاکنون 3 نمونه از تانک ذوالفقار توسط ارتش ساخته شده و غیر از این سه نمونه، یک نمونه هم که به عنوان آخرین نسخه از این تانک شناخته می‌شود با نام ذوالفقار به‌روز رسانی شده، به طور غیر رسمی رونمایی شده است.

پیشتر و در سال 94، امیر سرتیپ پوردستان فرمانده وقت نیروی زمینی ارتش در مصاحبه با خبرگزاری تسنیم گفته بود که این تانک به منظور تولید انبوه تحویل وزارت دفاع شده است.

امیر پوردستان گفته بود: در نیروی زمینی ارتش انواع اسلحه تک‌تیر‌اند شامل شاهر، باهر و ... تولید و همچنین تانک ذوالفقار طراحی و ساخته شده و برای تولید انبوه تحویل وزارت دفاع هم شده است. صنعت دفاعی به این قابلیت رسیده که تجهیزات دفاعی را متناسب با نیاز ما را تولید انبوه کرده و تحویل دهد و این خواست رهبری در اقتصاد مقاومتی است. (لینک)

او هچنین گفته بود که تولید انبوه تانک ذوالفقار تصویب و این تانک تولید انبوه شده و در اختیار یگان‌های زرهی قرار خواهد گرفت.

آن چه که مشخص است، این است که هنوز معلوم نیست که این تانک در چه وضعیتی قرار داشته و تولید انبوه خواهد شد یا خیر، اما می‌توان ذوالفقار را یکی از گزینه‌های مورد نظر معاون وزیر دفاع برای تولید تانک، در نظر گرفت.

2- تانک تی- 72

در حال حاضر، تانک‌های تی 72 در ایران تولید می‌شوند و کشورمان فناوری تولید این تانک از زره و تجهیزات داخلی تا موتور و تجهیزات فنی را اختیار دارد.

از آنجایی که تانک‌های کرار در واقع ارتقاء تانک‌های تی- 72 قدیمی است، این احتمال وجود دارد که منظور معاون وزیر دفاع در بخش تولید تانک، توقف تولید تانک تی -72 و تبدیل خط تولید این تانک، به خط تولید تانک‌های کرار باشد.

آن چه مشخص است، این است که در مجموع اتفاق و تحول بسیار مهمی در حوزه زرهی در ایران در حال رخ دادن است، چیزی که با کرار آغاز شده و قاعدتا با جدیتی که در وزارت دفاع در این زمینه وجود دارد، به سرانجام هم خواهد رسید.

به نظر می‌رسد، این موضوع در آینده نه چندان دوری، بیش از پیش گسترش یافته و وارد فاز جدیدی هم شود. مشخصا همین تانک کرار هم که در حال حاضر در دست تولید است، نیاز به تجهیزات جدیدی هم دارد، از جمله نصب "دفاع فعال" و یا ارتقاء موتورها.

جمهوری اسلامی ایران جزو تولیدکنندگان سامانه‌های دفاع فعال به شمار رفته و در حال حاضر طبق اعلام مسئولان امر، چند سامانه دفاع فعال نیز در کشور تولید و با موفقیت تست شده است.

اولین سامانه دفاع فعال ایران روی تانک ذوالفقار با موفقیت تست شده  که نویدبخش اتفاقات مهمی در این حوزه است. سامانه‌ای که تست شده، از رادار پالس داپلر بهره می‌برده اما صنایع الکترونیک سامانه دیگری با رادار "آرایه فازی" نیز تولید کرده که در مراحل تست قرار دارد.

کار سیستم حفاظت فعال این است که توسط رادارهایی که دارد، موشک‌های ضدزرهی که به سوی تانک یا خودروی زرهی شلیک می‌شود را شناسایی و پس از تعیین مختصات دقیق، اطلاعات ثبت شده توسط رادار به سامانه سلاح منتقل شده و سامانه سلاح به دو صورت "ایجاد دیواری از گلوله‌های کوچک ساچمه‌ای" در مقابل موشک و نهایتا برخورد و انفجار موشک قبل از رسیدن به زره‌پوش و یا شلیک "تک پرتابه‌های دفاعی" به سوی موشک ضدزره، آن موشک را قبل از رسیدن به هدف منفجر می‌کند.

تانک پیشرفته و بومی کرار که احتمالا در آینده شاکله اصلی بدنه تانک‌های ایران خواهد شد، با استقبال ارتش و سپاه مواجه شده و نیروهای زمینی ارتش و سپاه هر دو سفارش خرید این تانک را به وزارت دفاع داده‌اند که احتمالا با تحویل انبوهی از این تانک‌ها (شاید همان 700 الی 800 عراده تانکی که معاون وزیر دفاع اعلام کرد) به ارتش و سپاه، توان تهاجمی و زمینی کشورمان تا حد قابل ملاحظه‌ای افزایش می‌یابد.

منبع:تسنیم

دیدگاه کاربران

ناشناس۴۳۹۴۶۱۱۲:۴۲:۰۴ ۱۳۹۷/۴/۲۷
ادغام نیروهای مسلح موازی و تشکیل یک نیروی دفاعی مقتدر و عظیم باید عملی گردد
ناشناس۴۳۹۷۳۱۱۵:۳۰:۲۸ ۱۳۹۷/۴/۲۷
سلام به هیچ عنوان. این روش غلطی هست. رویکرد ارتش کلاسیک و سپاه چریکی هست. هر کدام توانمندی خودشان را دارند. چنین ادغامهایی باعث کاهش توانمندی میشه.
ناشناس۴۳۹۹۶۰۱۸:۲۱:۵۷ ۱۳۹۷/۴/۲۷
کدام نیروهای مسلح موازی؟ اگر منظورت سپاه و ارتشه که هرکدام ماموریتهای جداگانه ای دارند و موازی محسوب نمی شوند
ناشناس۴۳۹۷۸۲۱۶:۰۱:۳۰ ۱۳۹۷/۴/۲۷
سالی 60 تانک ! یعنی 800 تانک نیاز به بیش از 13 سال دارد این کاملا یک کار غیر صنعتی است، باید نحوه تولید را تغییر دهند
ناشناس۴۴۰۱۴۲۲۱:۵۷:۰۳ ۱۳۹۷/۴/۲۷
ارتش و سپاه قدرتمند باید در صدر همه مسائل کشور قرار داشته باشد. نیروی دفاعی و تهاجمی کشورمان نباید از هیچ کشور دیگری ضعیف‌تر باشد.
ناشناس۴۴۰۱۶۰۲۲:۲۳:۱۸ ۱۳۹۷/۴/۲۷
خوبه ولی اصلاً کافی نیست! باید برای تولید جنگنده ، بالگرد ، ماهواره ، ناوشکن و زیردریایی با پیشران اتمی هم اقدام کنیم.
ناشناس۴۴۰۱۸۳۲۲:۴۸:۴۲ ۱۳۹۷/۴/۲۷
دمتون گرم. ایشالا موفق باشید
yektanetتریبون

پربحث‌های هفته

  1. آقایان «روحانی» و «ظریف»، نظری ندارید؟!

  2. نقد، آری؛ تندروی و توهین نه!

  3. دشواری پزشکیان در «راه» کابینه

  4. دولت و مردم تا دیر نشده کاری کنند...

  5. سردار رضایی: طرح نور تعطیل بردار نیست

  6. مناظر شهری دیدنی کره شمالی

  7. در اداره پست چه خبر است؟!

  8. دقیقا چه زمانی آمریکا خواست با ایران توافق کند؟!

  9. پزشکیان: به همه می گوییم در تشکیل کابینه کمک کنند اما آدمهای خودشان را معرفی می کنند

  10. انتقاد رسانه اصولگرا از اهانت به ظریف در حاشیه نمازجمعه / چرا برخی اعضای شورای شهر منتقد زاکانی شده‌اند؟

  11. نمونه ای از یک دیپلماسی موفق اقتصادی

  12. مرتضوی: تمام بدهی‌های سازمان تأمین اجتماعی را پرداخت کردیم

  13. واکنش وزیر ارشاد به استخدام برادرزاده اش در وزارت بهداشت

  14. صدور کیفرخواست رائفی‌پور/ واکنش زاکانی به تهدید استعفای برخی از اعضای شورای شهر/ ماجرای حمله تندروها به پویانفر

  15. آشی که نباید خیلی شور شود!

  16. تاکید قالیباف بر بررسی علل مشارکت پایین مردم در انتخابات/ یک پیشنهاد خوب به سعید جلیلی

  17. قالیباف: باید دغدغه‌ ۱۴ میلیون نفری که به پزشکیان رای ندادند لحاظ شود

  18. یک سیلی سخت دیگر به صهیونیست ها

  19. واکاوی علت حضور کمرنگ مردم در انتخابات

  20. زن و سیاهپوست بودن رقیب، برگ برنده ترامپ یا عامل شکست او ؟

  21. سخت است آقای پزشکیان ...

  22. با زنجیرزنان بی‌حجاب چه باید کرد؟  

  23. کاپشن پوشیدن پزشکیان یا استفاده او از کت و شلوار چقدر مهم است؟

  24. انسداد ۳۰۰ کیلومتر از مرزهای شرق ایران با دیوارهای ۴ متری

  25. ظریف: قانون اقدام راهبردی در مورد مذاکرات هسته‌ای باید رعایت شود/ آماده گفت‌وگو هستیم

پربحث‌های هفته

  1. آقایان «روحانی» و «ظریف»، نظری ندارید؟!

  2. نقد، آری؛ تندروی و توهین نه!

  3. دشواری پزشکیان در «راه» کابینه

  4. انتقاد رسانه اصولگرا از اهانت به ظریف در حاشیه نمازجمعه / چرا برخی اعضای شورای شهر منتقد زاکانی شده‌اند؟

  5. واکنش وزیر ارشاد به استخدام برادرزاده اش در وزارت بهداشت

  6. صدور کیفرخواست رائفی‌پور/ واکنش زاکانی به تهدید استعفای برخی از اعضای شورای شهر/ ماجرای حمله تندروها به پویانفر

  7. آشی که نباید خیلی شور شود!

  8. تاکید قالیباف بر بررسی علل مشارکت پایین مردم در انتخابات/ یک پیشنهاد خوب به سعید جلیلی

  9. واکاوی علت حضور کمرنگ مردم در انتخابات

  10. سخت است آقای پزشکیان ...

  11. کاپشن پوشیدن پزشکیان یا استفاده او از کت و شلوار چقدر مهم است؟

  12. ظریف: قانون اقدام راهبردی در مورد مذاکرات هسته‌ای باید رعایت شود/ آماده گفت‌وگو هستیم

  13. یک شاخص برای انتخاب اعضای کابینه جدید

  14. دو برابر نیاز کشور اینترنت تامین کردیم

  15. پورمحمدی محتمل‌ترین گزینه برای وزارت کشور دولت پزشکیان

  16. رهبر انقلاب: موفقیت رئیس جمهور و دولت جدید، موفقیت همه ما است

  17. تمجید ضرغامی از عملکرد مخبر/ انتقاد شریعتمداری از شورای راهبری پزشکیان

  18. چینش کابینه؛ سهل اما ممتنع !

  19. نظر حدادعادل درباره تعامل اصولگرایان با پزشکیان/ توضیحات قوه قضائیه درباره محکومیت وزیر سابق کشاورزی

  20. مخبر: پس از جلسه با رهبری، دید دیگری پیدا کردم و مدیر دیگری شدم

  21. پزشکیان: حساب مردم شریفی که به هر دلیلی ناراضی هستند، از دشمنان و بددلان جداست

  22. نظرات برگزیده مخاطبان الف: توهین از جانب هر گروه سیاسی محکوم است/ ظریف قانون اقدام راهبردی را قانون کشور می‌داند/ باید به پزشکیان فرصت داد

  23. تکذیب تماس شمخانی با فرمانده سابق سپاه  

  24. کواکبیان؛ روحانیِ حامی سعید جلیلی را به مناظره طلبید /در هر زمان و هر مکان!

  25. صدور کیفرخواست برای علی اکبر رائفی‌پور/ تحقیقات در مورد موسسه «مصاف» ادامه دارد

آخرین عناوین