پیشنهاد مضحک اروپایی‌ها برای خرید نفت از ایران

گروه اقتصادی الف،   3970426174 ۱۰ نظر، ۰ در صف انتشار و ۱۶ تکراری یا غیرقابل انتشار

اروپایی‌ها اخیرا در دیدار با مسئولان سیاسی ایران به جای پیشنهاد مستقیم خرید نفت از ایران، اعلام کرد‌ه‌اند، ایران روزانه یک میلیون بشکه نفت خود را به روسیه بفروشد و این کشور نفت ایران را صادر کند.

پیشنهاد مضحک اروپایی‌ها برای خرید نفت از ایران

فارس نوشت: سفیر اتریش اخیرا اعلام کرده است، اتحادیه اروپا خواهان باز شدن کانال‌های مالی ایران است، زیرا اتحادیه اروپا به‌ دلیل قطع صادرات به ایران حدود 10 میلیارد دلار متضرر شده است.

از سوی دیگر آژانس بین‌المللی انرژی در جدیدترین گزارش خود اعلام کرده است، صادرات نفت ایران به اروپا نیز به نصف کاهش پیدا کرده است و این موضوع نشان می‌دهد، گرچه هنوز چند ماهیتی به آغاز تحریم‌های نفتی علیه ایران باقی مانده است، اما از هم اکنون روابط تجاری ایران و اروپا رو به سردی رفته است.

* صادرات 600 هزار بشکه‌ای نفت ایران به اروپا 

براساس گزارش، ماکرز بین المللی انرژی قبل از تحریم‌های نفتی ایران توسط آمریکا، ایران روزانه 600 هزار بشکه نفت به اروپا صادر می‌کرد که وضعیت صادرات نفت ایران در تابستان سال گذشته به بیشترین میزان خود و به حدود 800 هزار بشکه در روز رسیده بود.

ترکیه بزرگترین کشور اروپایی خریدار نفت ایران محسوب می شود، به طوری که این کشور به طور میانگین بین 200 تا 250 هزار بشکه نفت از ایران وارد کرده است.

از طرف دیگر ایتالیا، فرانسه، هلند و یونان و لهستان دیگر مشتریان نفت ایران محسوب می شدند که ظاهرا وضعیت صادرات نفت ایران نشان می‌دهد، حجم صادرات نفت ایران به مجموع کشورهای اروپایی به حدود 300 هزار بشکه رسیده است که در این میان ترکیه بزرگترین خریدار اروپایی نفت ایران محسوب می‌شود.

* فشار امریکا به مشتریان نفت ایران

 آمریکا با افزایش فشار دولت دونالد ترامپ علیه ایران، سرگرم لابی با واردکنندگان نفت مانند هند، چین، ژاپن برای اقدام آنها به پایان دادن خرید نفت از ایران است. با این حال واشنگتن احتمال اعطای معافیت به کشورهای مصرف‌کننده‌ای که مایل به ادامه خرید نفت ایران هستند را مطرح کرده است.

یک تحلیلگر اقتصادی ایرانی که مایل نبود نامش برده شود، به فاینانشال تایمز گفت: اگر چین نفت ایران را خریداری کند ما می‌توانید دربرابر آمریکا ایستادگی کنیم. 

طبق آمار شرکت کپلر، چین، هند، ژاپن و کره جنوبی 65 درصد از 2.7 میلیون بشکه در روز نفتی که ایران در ماه مه صادر کرد را خریداری کردند.

یک سخنگوی وزارت خارجه چین اظهار کرد: تحریم‌های یک جانبه علیه ایران باید متوقف شوند، زیرا اثرات منفی دارد و این کشور همچنان به حمایت از برجام ادامه می‌دهد.

* پیشنهاد اروپایی‌ها به ایران برای خرید نفت 

بعد از خروج آمریکا از برجام مسئولان سیاست خارجه ایران سعی داشته‌اند تا برجام را به شکل اروپایی ادامه دهند و مذاکرات متعددی نیز با اروپایی ها برای ادامه برجام داشتند، تا بتوانند نفت را به این کشورها بفروشند.

تا کنون صحبت‌های مختلفی از گوشه و کنار به گوش می‌رسد که آنها به ایران پیشنهاد داده‌اند که می‌توانند روزانه یک میلیون بشکه نفت از ایران خریداری کنند، به شرط انکه ایران نیز به درخواست‌های نامعقولشان توجه کند.

اما پیگیری خبرنگار فارس از پیشنهاد اروپایی ها حاکی از آن است که ظاهرا آنها اعلام کرده‌اند ایران روزانه یک میلیون بشکه نفتش را به روسیه بفروشد و این کشور نفت ایران را عرضه کند و یا به جای ان نفت خود را صادر کند.

آنچه که اروپایی ها به عنوان پیشنهاد مطرح می‌کنند، در واقع یکی از سیاست‌هایی است که ایران در سالهای گذشته نیز انجام می داد و عملا این موضوع ربطی به اروپایی ها ندارد و آنها حق دخالت در این موضوع را ندارند و اگر پیشنهادی مطرح می‌کنند، باید مستقیما خرید نفت از جانب کشور های 4 +1 باشد و الا آنچه که اروپایی ها به عنوان پیشنهاد مطرح می‌کنند، روغن ریخته را نذر امامزاده کرده‌اند و انتظار می‌رود که مسئولان مذاکره کننده ایران نسبت به این موارد دقت لازم را داشته باشند.

* صادرات نفت ایران به روسیه

این گزارش حاکی است دو سال پیش یعنی زمانی که برجام موجودیت داشت، ایران و روسیه توافق می‌کنند که براساس یک قرار داد بلند مدت نفت ایران به روسیه صادر شود که در ازای صادرات روزانه 100 هزار بشکه‌ای نفت ایران به روسیه 50 درصد بهای این نفت به صورت کالا و 50 درصد به صورت نقد و با ارز یورو دریافت شود که تاکنون چندین محموله نفت ایران به این کشور نیز صادر شده است.

جالب است که پیش از آنکه این توافق به صورت قرارداد تنظیم شود، ایران و روسیه در دوران تحریم‌های سال 90 و 91 نیز این کار را بدون داشتن قرارداد انجام داده بودند، به طوری که روسیه بخشی از نفت ایران را خریداری کرده و آن را به عنوان نفت خودش صادر می‌کرد.

بنابراین اروپایی‌ها حق تصمیم گیری در مورد این سیاست قدیمی و راه بردی ایران ندارند و اگر پیشنهاد مشخصی  در مورد خرید نفت از ایران دارند، باید ارائه کنند.

دیدگاه کاربران

ناشناس۴۳۷۹۴۱۱۳:۵۱:۰۳ ۱۳۹۷/۴/۲۶
چرا مضحک؟ اگر قرار باشه پول نفت به یورو پرداخت بشه، کی باید اون رو تامین کنه؟ روسیه یا اروپا؟
رضا۴۳۷۹۴۵۱۳:۵۵:۲۸ ۱۳۹۷/۴/۲۶
برادر کجای این پیشنهاد مضحک است؟نفروختن نفت بهتر است یا فروختن به واسطه روسیه؟اگر شما انتظار دارید شرکت هایی مثل توتال،شل،انی و امثالهم برای خریدن روزی 100 هزار بشکه نفت از ایران خود را در معرض تحریم امریکا و اخراج از بازار این کشور قرار دهند رابطه زیادی با منطق ندارید ضمن آنکه عملی شدن این شیوه هم بعید است چون در پیامد آن تحریم ها متوجه صنعت نفت روسیه به عنوان کشوری با صادرات 10 میلیون بشکه نفت در روز می شود و اگر روسیه این کار را بکند جوانمردی بزرگی کرده است.
فاطیما۴۳۸۰۹۲۱۵:۲۰:۳۲ ۱۳۹۷/۴/۲۶
همون بهتر که اصلا نفت ما فروش نره چون پولش فقط توی جیب یه عده خاص میره نه سرسفره مردم لااقل اینطوری نفتمون هم برای آیندگان ذخیره میشه
ناشناس۴۳۸۲۴۲۱۶:۳۶:۰۳ ۱۳۹۷/۴/۲۶
فکر می کنی تا حالا جز پول نفت چی می خوردی!!! لابد حاصل صادرات صنعتی رو!!!!
ناشناس۴۳۸۸۷۸۰۱:۱۰:۲۹ ۱۳۹۷/۴/۲۷
ما كه پول نفت رو نخورديم، لابد تو از اونهايي كه پول نفت داره بهش ميرسه.
ناشناس۴۳۸۱۳۰۱۵:۳۹:۲۳ ۱۳۹۷/۴/۲۶
امروز هر بچه ای میتونه بفهمی اروپایی ها دارن ایران رو بازی میدن و مثل توپ فوتبال هی پاس میدن این ور و اونور . فقط نمیدونم این "بزرگان" قوم چرا تو این بازی مثل بچه ها سرگرم خود توپ شدن!!!! و خودشون هم شدن سرگرمی داخل و خارج . یعنی حفظ مقام میتونه اینقدر ادم رو کوچیک کنه ؟؟؟؟؟؟ ( لا فتی الا علی )
آریابان۴۳۸۲۴۳۱۶:۳۶:۱۳ ۱۳۹۷/۴/۲۶
"سواپ نفت" یک امر رایج در میان کشور های تولید کننده است و بنابراین این روش پیشنهادی میتواند با دو خاصیت ویژه همراه باشد : - چنانچه امریکا بخواهد روسیه را بابت این معامله نفتی با ایران مورد مجازات قرار بدهد ، قاعتا بدلیل حمایت آشکار اتحادیه اروپا از این معامله ، اعمال مجازات علیه روسیه به سختی امکانپذیرخواهد بود ؛ - درصورتیکه اروپا خریدار ویژه این نفت ایران (از طریق روسیه) باشد ، در آنصورت قاعدتا یوروی دریافتی بدون هرگونه تبدیلی به روبل و یا اجبار ایران به معامله تهاتری کالا ، باید به بستانکار حساب ایران واریز گردد ؛
ناشناس۴۳۸۲۶۶۱۶:۵۲:۲۱ ۱۳۹۷/۴/۲۶
بالاتر از سیاهی رنگی نیست
ناشناس۴۳۸۴۳۳۱۸:۳۰:۲۸ ۱۳۹۷/۴/۲۶
چه مشتری هایی ایتالیا و یونان ؟ این دو کشور که اقتصاد بحران زده ای دارند و هر لحظه در حال فروپاشی اقتصادی هستند
ناشناس۴۳۸۷۲۸۲۳:۰۵:۲۹ ۱۳۹۷/۴/۲۶
فعلا از هیچی بهتره
yektanetتریبونخرید ارز دیجیتال از والکس

پربحث‌های هفته

  1. اقدامی  اشتباه، در زمانی اشتباه تر!

  2. بازی با کلمات

  3. کوچه زیباکلام هنوز تیر چراغ برق دارد؟!

  4. اعتراض حواله داران پژو پارس به افزایش قیمت ۴۰۰ میلیونی

  5. حمایت اژه‌ای و رئیسی از طرح عفاف و حجاب فراجا/ انتقاد تلویحی روزنامه اصولگرا از حسین شریعتمداری

  6. توافق جدید ایران و آمریکا چه ویژگی‌هایی باید داشته باشد؟

  7. رئیسی هم به گشت ارشاد تذکر داد؟/ روایت فضائلی از علت تاکید رهبری بر وحدت

  8. یادداشت حسین شریعتمداری؛ دوستانه با برادر فضائلی

  9. گزارش میدانی از طرح نور فراجا

  10. مجلس مقابل این اقدام بایستد

  11. اطلاعیه شماره ۳ فراجا درباره اجرای «طرح نور»  

  12. نحوه رفتار متفاوت فروشندگان در برابر پوشش حجاب مشتریان

  13. رادان:‌ طرح نور با قوت ادامه دارد

  14. چرا این همه " در پوستینِ خَلق" می افتیم؟!

  15. این ابهامات مناقشه‌برانگیز را برطرف کنید

  16. تاکید رئیسی بر اجرای قانون عفاف و حجاب

  17. وقتی «بوقلمون» هم مقابل «رضا پهلوی» کم می‌آورد!

  18. واکنش بلینکن به حادثه اصفهان/ به مجازات ایران پایبند هستیم!  

  19. وزارت راه در شناسایی خانه‌های خالی مسئول است

  20. برخی مسئولان بدلیل کارهای بی‌قاعده در زمینه حجاب تذکر گرفتند        

  21. واکنش مشاور قالیباف به حواشی اخیر گشت ارشاد/ روایت ظریف از علت عدم مذاکره با ترامپ

  22. حضور حسین حسینی در دادسرای فرهنگ و رسانه با شکایت فراجا

  23. موضع رئیس عدلیه در خصوص ورود فراجا به مسئله حجاب/ اژه‌ای: در قضیه حجاب می‌توانیم بگوییم «کی بود کی بود، من نبودم؟»

  24. اشتباه برخی گروه‌ها در مقابله با توئیت فضائلی

  25. مشکل اصلی صهیونیست ها با عملیات "وعده صادق" چه بود؟

آخرین عناوین