۶ گام برای رونق تولید و رهایی از مصائب اقتصاد نفتی و رهایی از تحریم‌ها

جعفر قادری،   3970425039 ۱۲ نظر، ۰ در صف انتشار و ۱۰ تکراری یا غیرقابل انتشار

متاسفانه شرایط به‌گونه‌ای رقم خورده که عده‌ای نوکیسه از رهگذر تلاطمات بازار، به آلاف و الوف رسیده‌اند، به تبرج و اشرافیگری در جامعه مشغول شده‌اند و فرهنگ تن‌پروری و افتخار به درآمدهای بادآورده را به یک ارزش تبدیل کرده‌اند.

۶ گام برای رونق تولید و رهایی از مصائب اقتصاد نفتی و رهایی از تحریم‌ها

مسئله توطئه های دشمن در عرصه اقتصاد کشور، بار دیگر  این روزها شدت گرفته و همان‌گونه که پیش‌بینی می‌شد، اعمال محدودیت‌های بی‌سابقه بر فروش نفت و سایر گلوگاه‌های تجاری با هدف تغییر مسیر و محاسبات جمهوری اسلامی در دستور کار سیاستمداران آمریکایی قرارگرفته است. رهبر حکیم انقلاب، از روزهای آغازین دهه هفتاد به این‌سو، علی‌الدوام نسبت به نقشه زرسالاران بین‌المللی برای تحت‌الشعاع قرار دادن اقتصاد و خارج کردن قطار انقلاب از ریل آرمان‌هایش از این طریق هشدار داده‌اند و طی یک دهه گذشته، صبغه اکثر شعارهای سال، اقتصادی، معیشتی و متناسب با شرایط تحریمی بوده است. روز گذشته نیز ایشان هیئت دولت را برای بررسی میزان آمادگی دستگاه‌های اجرایی در مواجهه با کارزار اقتصادی و واکاوی طرح‌های اضطراری قوه مجریه برای عبور از شرایط فعلی فراخوانده و مسئولین را به «کار و تلاش شبانه‌روزی» توصیه کردند. 

مسئله‌ بسیار مهمی که در این میان باید موردتوجه قرار گیرد، ماهیت این نوع تلاش است که منظور از آن، تلاشی است خستگی‌ناپذیر، همه‌جانبه و از سوی تمام مسئولین در هر مرتبه و جایگاهی که قرار دارند. به‌بیان‌دیگر، تامین نیازهای داخلی کشور در بحبوحه خصومت‌های اقتصادی دشمنان، «کار و تلاش شبانه‌روزی» را به یک ضرورت غیرقابل‌اجتناب تبدیل کرده، چراکه هیچ عقل سلیمی نمی‌پذیرد کشور موردتهاجم در زیر بمباران اقتصادی دشمن، استراحت کند و از پیشروی دشمن غافل شود. تلاش خستگی‌ناپذیر با روحیه انتظار از بیگانگان هم نمی‌سازد. نمی‌شود از یک‌سو برای مقابله با دشمنان و خنثی کردن توطئه‌های آنان داد سخن داده شود و از سوی دیگر، چشم‌به‌راه عنایت کسانی باشیم که فقط با هدف کسب منفعت حداکثری وارد بازار پرسود ایران می‌شوند. ازاین‌رو، اگر شرایط پیش رو را به‌واقع، میدان جنگ اقتصادی بدانیم، باید به‌گونه‌ای پیشروی کنیم تا کشور به درجه‌ای از استحکام، عظمت و قدرت اقتصادی برسد که هر نوع تلاش مذبوحانه‌ای برای فلج کردن زیرساخت‌های اقتصادی در نطفه خفه شود. برای خلاص شدن از مصائب اقتصاد نفتی و رهایی از چنبره تحریم‌ها، نکات زیر قابل توجه است.

۱. در فرهنگ عمومی جامعه‌‌ باید تولیدکنندگان را به‌عنوان پیشتازان عزت و استقلال جامعه معرفی کنیم و تکریم از کسانی که در این صحنه، مجاهدانه تلاش می‌کنند، باید به یک ارزش ملی تبدیل شود. متاسفانه شرایط به‌گونه‌ای رقم خورده که عده‌ای نوکیسه از رهگذر تلاطمات بازار، به آلاف و الوف رسیده‌اند، به تبرج و اشرافیگری در جامعه مشغول شده‌اند و فرهنگ تن‌پروری و افتخار به درآمدهای بادآورده را به یک ارزش تبدیل کرده‌اند. لذا برای جابجا کردن ضد ارزش بچه پولداری ناشی از فعالیت‌های غیرتولیدی با ارزش تولید و عرق جبین ریختن، باید کار گسترده‌ای ابتدا از ناحیه کارگزاران نظام صورت گیرد و سپس انتظار سرایت فرهنگ آن را به سطح جامعه داشت.

۲. تولید محوری باید شاقول سیاست‌گذاری‌های اقتصادی کشور باشد؛ به این مفهوم که در سیاست‌های کلان اقتصادی شامل سیاست‌های ارزی، پولی و مالی، تجاری و بانکی و مالیاتی، تولید از جایگاه ویژه‌ای برخوردار باشد و هیچ‌چیز بر تولید مقدم نشود. محصول چنین رویکردی آن می‌شود که حیطه تاثیرگذاری تولید، جغرافیایی به‌مراتب گسترده‌تر از قلمرو مصرف‌گرایی را تحت پوشش قرار می‌دهد و اکثر اقشار جامعه در پرتو سیاست‌های تولیدی، به فکر سودآوری از دریچه تولید هستند. لازمه سیاست‌های تولیدمحور نیز اجتناب از تغییرات ناگهانی است تا فعالان این حوزه با امنیت و آرامش برای آینده برنامه‌ریزی کنند و درنتیجه ظرفیت‌های تولید افزایش یابد.

۳. حذف مقررات دست‌وپا گیر از روند تولید و سرمایه‌گذاری، امروز یکی از ضروری‌ترین نیازهای کشور به شمار می‌آید. مقرراتی که بعضاً تاریخ‌مصرف آن‌ها تمام‌شده و یا قوانینی که هفت‌خانی از موانع را پیش روی تولیدکننده قرار می‌دهند، باید هر چه سریع‌تر حذف شوند، تا از این رهگذر، روحیه فعالان بخش تولید افزایش یابد. در صورت تحقق این امر، فاصله بین سرمایه‌گذاری تا سوددهی کم شده و از همه مهم‌تر، افزایش اشتغال را به همراه خواهد داشت. به عبارت ساده‌تر، در شرایط کنونی، چاره‌ای جز حرکت به‌سوی روان‌سازی و چابک‌سازی تولید در مناسبات، سیاست‌ها و فضای کسب‌و‌کار نداریم، چراکه تنقیح قوانین و اجرای کامل و دقیق قانون بهبود مستمر فضای کسب‌و‌کار باعث ایجاد فضایی پرنشاط و تعاملی بین سازمان‌های مسئول و بخش خصوصی خواهد شد و می‌تواند طلیعه بسیار خوبی برای موفقیت در حمایت از تولید ملی باشد.

۴. بازیابی کارکرد اصیل بانک‌ها در کمک‌رسانی به صنایع ازکارافتاده که در بخش مراقبت‌های ویژه هستند، قادر است تا جهشی قابل‌توجه در تولید به وجود آورد. یک جای کار حتماً ایراد دارد که بانک‌ها نتوانسته‌اند آن‌چنان‌که باید، به یاری تولید بشتابند و بدتر از آن، وارد فعالیت‌های بنگاه‌داری شوند. از طرفی باید فهم درستی از ماهیت مشکلات واحدهای تولیدی داشته باشیم و مناسبات بین بانک‌ها و واحدهای تولیدی را واقع‌بینانه و هدفمند کنیم. بر این مبنا، بانک‌ها از یک‌سو، باید نقش حامی برای رشد و نمو تولیدات وطنی را بازی کنند و از سوی دیگر، راهکاری برای پرداخت بدهی واحدهای ناتوان از پرداخت معوقات شان را تدبیر نمایند تا چرخ تولید از حرکت بازنماند.

۵. تولیدکننده برای تولید به فناوری و ماشین‌آلات مناسب نیاز دارد. در شرایطی که حلقه محدودیت‌ها بر تولیدکنندگان داخلی از سوی بدخواهان در عرصه بین‌المللی روزبه‌روز در حال تنگ‌تر شدن است، باید از ابتکارات و نوآوری‌های جوانان در رفع و دفع این محدودیت‌ها حمایت شود. شرکت‌های دانش‌بنیان، امروز از پتانسیل بسیار بالایی در تسهیل سازوکار تولید و حرکت به سمت اقتصاد غیرنفتی برخوردارند و ابداعات آن‌ها در صنعت و کشاورزی پهلو به پهلوی اختراعات و نوآوری‌های خارجی می‌زند. بنابراین، اعتماد به نسل نو و فرهیخته کشور متضمن ادامه مسیر تولید و راهگشای موانع تحریمی از  پیش پای تولید خواهد بود. 

۶. در شرایطی به سر می‌بریم که عده‌ای زالوصفت، منفعت ملی و عمومی را قربانی حرص و ولع خود در ورود به بازارهای کاذب سکه، ارز، مسکن، خودرو و ... کرده‌اند، بی‌آنکه از تبعات و پیامدهای مالیاتی آن، نگرانی به خود راه دهند. تدوین قانونی برای اخذ مالیات از کسانی که ثروت‌های کلان از راه فعالیت‌های غیرمولد به دست می‌آورند، کار دشواری نیست. تا زمانی که حمایت عملی از تولیدات داخلی با اصلاح نظام مالیاتی و دریافت سود کلان از فعالیت‌های غیرتولیدی و درنتیجه سوق دادن نقدینگی به سمت تولید همراه نشود، نباید از سرمایه‌داران انتظار داشت که سود بسیار بالا را رها کرده و به سود ناچیز تولید، قانع باشند. 

و بالاخره اینکه بی‌تردید، اقدامات جهادی و انقلابی در این حوزه مانند صنعت دفاعی و هسته‌ای می‌تواند موتور محرکه اقتصاد مقاومتی را به حرکت درآورده و موجب قطع تمام وابستگی‌های تاریخی در این بخش شود. از همه مهم‌تر، باید مدیرانی در راس کار باشند که مدیریت جهادی را سرلوحه اقدامات خود بدانند و خود را خدمتگزار فرض کنند نه ولی‌نعمت؛ در این صورت است که نقشه دشمن از رهگذر مجموعه‌ای از اقدامات هوشمندانه نقش بر آب‌شده و فصلی دیگر از شکست را برای بیگانگان خواهد گشود.

دیدگاه کاربران

ناشناس۴۳۵۸۰۰۰۸:۵۱:۴۴ ۱۳۹۷/۴/۲۵
6 - عده یی زالو صفت ؟!! بهتره بگین عده یی مردم عادی بین ..
امیر۴۳۵۸۰۶۰۸:۵۶:۱۹ ۱۳۹۷/۴/۲۵
جهت رونق کسب و کار و کسب تجربه برای جوانان، این طرح کارورزی که زمان انتخابات وعده داده بودند چه شد؟! من یکسال پیش ثبت نام کردم ولی ....
ناشناس۴۳۵۸۴۰۰۹:۲۷:۳۹ ۱۳۹۷/۴/۲۵
دوست کارآفرینی میگفت کاش دزد بودم, حداقل فقط یک نهاد که نیروی انتظامی باشد دنبالم بود, الان از چندین نهاد دنبالم هستند تا جلوی کارم سنگ اندازی کنند. مالیات, ارزش افزوده , بیمه, مجوزهای مختلف و ...
ناشناس۴۳۵۸۴۲۰۹:۲۸:۲۰ ۱۳۹۷/۴/۲۵
تحریمها خودش در حال فروپاشی است خود جان کری گفت اگ برجام نبو خود تحریمها فرو می پاشید نباید نگران بود کاغذ پاره هستند
مهدی حسنوند۴۳۵۸۵۵۰۹:۴۰:۴۰ ۱۳۹۷/۴/۲۵
تا وقتی که یک سایت باسبقه اقتصادی مانند الف چنین تحلیل های ضعیفی برای رونق تولید ارائه میدهد انتظار زیادی از مسئولان نا آشنا با اقتصاد نباید داشت. مشکل اصلی بی رونق بودن تولید در کشور وجود سوداگری و رانت در بخش بزرگی از اقتصاد به دلیل عدم شفافیت است. تا زمانی که بخش دولتی و شبه دولتی از بابت خلق نقدینگی و چاپ پول بدون پشتوانه، کسری مالی خود را جبران میکند نباید انتظار رقابت در بخش خصوصب داشت. شما یک کارخانه یا شرکت دولتی را مثال بزنید که درآمدهای آن بیس از هزینه های آن باش؟ اما با گذشت این همه سال هیچ کدام از این دولتی ها یا شبه دولتی ها ورشکسته نشده است. در مقابل بخش خصوصی واقعی با اندکی تلاطم ارزی(ناشی از چاپ پول و نقدینگی توسط دولت) قطعا از پای در می آید! جای شما بودم در شرایط حاضر فقط از بسط شفافیت دفاع می کردم.
حسن دالایی۴۳۵۸۵۶۰۹:۴۱:۵۳ ۱۳۹۷/۴/۲۵
توریست ها را راه بدهد بیان تو کشور اونوقت ببینید چطوری دلار نقد به مقدار زیاد وارد کشور میشه مشکل این است که مساله و صورت مساله و ظرفیت ها را اشتباه گرفته ایم. حاضریم زیر بار تحریم ها و بدبختی ها و ... باشیم ولی این مساله محدودیت های توریست ها را حل نکنیم.
ناشناس۴۳۵۸۶۰۰۹:۴۴:۰۰ ۱۳۹۷/۴/۲۵
خوب آخرش؟؟؟؟ چه باید کرد ؟؟؟ حرف قشنگه عمل چی؟؟؟؟؟؟
پیمان۴۳۵۸۶۱۰۹:۴۵:۴۷ ۱۳۹۷/۴/۲۵
اصلاح طلبان 32سال از 40سال انقلاب با فریبکاری از ما رای گرفتند و جز ناامیدسازی و ناراضی تراشی کاری نکردند
ناشناس۴۳۵۹۳۳۱۰:۳۷:۵۱ ۱۳۹۷/۴/۲۵
چرا اون عده را متهم میکنید دسته گل هایی که آب داده اند آنقدر بزرگند که هیچکس نمیتواند یک تنه وبدون پشتیبان آنها را به آب دهد مسلما ازطرف بعضی مسولین چراغ سبز هایی به آنها نشان داده شده که جرات اینکارو رو به خودشون دادن
علی کریمی۴۳۵۹۵۳۱۰:۵۲:۲۷ ۱۳۹۷/۴/۲۵
جناب آقای جعفر قادری برای تحقق گام های مورد اشاره شما الزامات و زیرساخت های متعددی لازم است که بدون مهیا کردن آنها برداشتن این گام ها امکان پذیر نمی باشد. برخی از این الزامات و زیر ساخت ها عبارتند از: 1 - وجود رسانه های آزاد و مستقل به عنوان بازوی نظارتی مردم بر کلیه امور. 2 - وجود سیاست خارجی منسجم ، متمرکز و فعال جهت تاثیر گذاری در معادلات بین المللی 3 - افزایش سطح اعتماد بین مردم و حاکمیت 5 - مبارزه جدی و ریشه کنی فساد مالی 6 - استفاده حداکثری از پتانسیل سرمایه های انسانی با رعایت شایستگی ( شایسته سالاری ) 7 - بازنگری و اصلاح پیوسته ساختار سیاسی 8 - رعایت قانون توسط همه و اجرای بدون قید و شرط آن برای همه 9 - تحقق کامل شعار " میزان رای ملت است "
ناشناس۴۳۶۴۶۳۱۵:۳۴:۳۷ ۱۳۹۷/۴/۲۵
خیلی دیره 20 سال پیش باید شروع میکردید
ناشناس۴۳۸۰۴۳۱۴:۴۹:۵۷ ۱۳۹۷/۴/۲۶
شعاروشعاروشعار .متاسفانه موضوع حمایت ازصنعت وتولید داخلی در حد حرف ونمایش است. آنچه درعمل صنعتگران وتولیدکنندگان با آن مواجه هستند کارشکنی ومقررات وضوابط دستگاه های اجرایی وبهانه جویی های بانک ها بی سروسامانی درگمرک ،نوسانات نرخ ارز اذیت وآزارهای دارایی وتامین اجتماعی ،سنگ اندازی میکنند
yektanetتریبونخرید ارز دیجیتال از والکس

پربحث‌های هفته

  1. ۳۲ هزار مجوز استخدام فرزندان شهدا و ایثارگران اخذ شد

  2. برخورد محترمانه پلیس با یک خانم برای اعمال قانون و توقیف خودرو

  3. بازی با کلمات

  4. کوچه زیباکلام هنوز تیر چراغ برق دارد؟!

  5. وحدت ملی با وعده صادق

  6. کمی دیر نیست؟

  7. توافق جدید ایران و آمریکا چه ویژگی‌هایی باید داشته باشد؟

  8. رئیسی هم به گشت ارشاد تذکر داد؟/ روایت فضائلی از علت تاکید رهبری بر وحدت

  9. یادداشت حسین شریعتمداری؛ دوستانه با برادر فضائلی

  10. گزارش میدانی از طرح نور فراجا

  11. مجلس مقابل این اقدام بایستد

  12. ۲ دلیل برای تشدید "گرانی" در ایران

  13. اطلاعیه شماره ۳ فراجا درباره اجرای «طرح نور»  

  14. موجرانی که اجاره بهای زیادی بگیرند، جریمه می‌شوند

  15. حمایت افکار عمومی ایران از حمله به اسرائیل

  16. هیچ گاه اعتراف نمی کند، چون...

  17. منظور: افزایش دائم دستمزدها به ‌رفاه مردم کمک نمی‌کند

  18. گانتس: زمان، مکان و شیوه پاسخ به ایران را خودمان تعیین می‌کنیم

  19. خاتمی: پاسخ ايران به جنايت اسرائيل مدبّرانه، شجاعانه، منطقی و قانونی بود

  20. چرا این همه " در پوستینِ خَلق" می افتیم؟!

  21. تاکید رئیسی بر اجرای قانون عفاف و حجاب

  22. اعتراض حواله داران پژو پارس به افزایش قیمت ۴۰۰ میلیونی

  23. واکنش بلینکن به حادثه اصفهان/ به مجازات ایران پایبند هستیم!  

  24. وقتی «بوقلمون» هم مقابل «رضا پهلوی» کم می‌آورد!

  25. سردار حاجی زاده با تسلیحات قدیمی و حداقلی به اسرائیل حمله کردیم /از موشک های هایپرسونیک ۲ استفاده نشد

آخرین عناوین