در جلسه اوپک چه گذشت/زنگنه پس از ترک جلسه اوپک به نشانه اعتراض: فکر نمی‌کنم به توافق برسیم

گروه اقتصادی الف،   3970401061 ۵ نظر، ۰ در صف انتشار و ۶ تکراری یا غیرقابل انتشار

روسیه و عربستان می‌خواهند پیشنهاد افزایش تولید نفت از ابتدای ماه ژوییه (۱۰ تیر) را مطرح کنند به طوری که تولید اوپک و همپیمانان غیراوپک از تاریخ یاد شده به میزان ۵۰۰ هزار تا ۱.۵ میلیون بشکه در روز افزایش یابد. گفته می‌شود این اقدام با هدف جایگزینی کاهش صادرات نفت ایران به دلیل تحریم آمریکا صورت می‌گیرد. زنگنه وزیر نفت ایران به شدت با این اقدام مخالف است و جلسه دیشب اوپک را به نشانه اعتراض ترک کرد.

در جلسه اوپک چه گذشت/زنگنه پس از ترک جلسه اوپک به نشانه اعتراض: فکر نمی‌کنم به توافق برسیم

در حالی که وزیران چند کشور عضو سازمان کشورهای صادرکننده نفت، اوپک، ابراز امیدواری کرده‌اند که بتوانند در اجلاس پیش رو درباره سطح تولید نفت به توافق برسند، وزیر نفت ایران در این باره ابراز تردید کرده است.

به گزارش «انتخاب»، بیژن زنگنه، وزیر نفت ایران، پس از ترک نشستی در جمع خبرنگاران گفت: "فکر نمی‌کنم به توافق برسیم."

تحریم‌های آمریکا علیه ایران که قرار است در ماه‌های آتی بازگردانده شوند، و مشکلات تولید نفت در ونزوئلا و لیبی، از عواملی هستند که بر تحولات بازار نفت در ماه‌های پیش رو تاثیر می‌گذارند.

بیژن زنگنه تردید خود درباره امکان توافق را پس از آن بیان کرد که از جلسه کمیته نظارتی مشترک تثبیت تولید کشورهای عضو اوپک و تولیدکنندگان غیراوپک خارج شد.

هرچند که ایران به عضویت این کمیته انتخاب نشده، بیژن زنگنه به نشست پنجشنبه آن دعوت شده بود.

او گفت ابتدا اعضای خود اوپک باید به توافقی برسند و بعد با روسیه وارد گفتگو شوند. روسیه عضو اوپک نیست.

در حالی که عربستان و روسیه به دنبال افزایش تولید نفت هستند، برخی از دیگر کشورها با چنین افزایشی مخالفت‌هایی دارند.

پیش از این هم ایران با بالا بردن تولید مخالفت کرده است. کشورهای دیگری چون ونزوئلا و عراق نیز به دلیل محدودیت‌های فنی نمی‌توانند تولید خود را به سرعت بالا ببرند.

پیش از صحبت‌های زنگنه، ناظران، اظهارات وزیر انرژی عربستان را به نشانه امکان توافق تعبیر کرده بودند.

خالد فالح، وزیر انرژی عربستان سعودی، در سخنانی پذیرفت که افزایش شدید تولید نفت خام ممکن است برای دیگر اعضا "از نظر سیاسی غیرقابل‌قبول" باشد.

فالح گفت حدود یک میلیون بشکه از تولید کشورهای عضو اوپک و دیگر تولیدکنندگان نفت پایین آمده است و به این ترتیب می‌توان درباره افزایش حدود یک میلیون بشکه‌ای مذاکره کرد.

فالح گفت می‌توان سهمی بالاتر به برخی کشورهای دیگر داد تا جبران مشکلات تولید دیگران را بکنند، اما چنین راه حلی ممکن است برای دیگران قابل قبول نباشد.

وزیر نفت عراق، جبار لعیبی، به خبرنگاران گفت: "امیدواریم که به توافق برسیم. عراق امیدوار است که بتواند شکاف میان دو طرف را کاهش دهد."

به گزارش خبرگزاری فرانسه سهیل محمد مزروعی، وزیر نفت امارات متحده هم گفته است که برای رسیدن به توافق بسیار خوشبین است.

پیشنهاد برخی از اعضای اوپک علیه ایران

عربستان سعودی با توافق روسیه می‌خواهد در نشست امروز اوپک، پیشنهاد افزایش تولید نفت را مطرح کنند.

به گزارش روابط عمومی وزارت نفت روسیه و عربستان می‌خواهند در نشست امروز اوپک، پیشنهاد افزایش تولید نفت از ابتدای ماه ژوییه (۱۰ تیر) را مطرح کنند به طوری که تولید اوپک و همپیمانان غیراوپک از تاریخ یاد شده به میزان ۵۰۰ هزار تا ۱.۵ میلیون بشکه در روز افزایش یابد.

گفته می‌شود این اقدام با هدف جایگزینی کاهش صادرات نفت ایران به دلیل تحریم آمریکا صورت می‌گیرد.

این اتفاق به معنی همکاری رسمی اوپک علیه تحریم صادرات نفت یک عضو موسس اوپک است.

زنگنه وزیر نفت ایران به شدت با این اقدام مخالف است و جلسه دیشب اوپک را به نشانه اعتراض ترک کرد.

در همین حال ونزوئلا و عراق نیز با این پیشنهاد مخالفند و تهران اعلام کرده است که با حمایت بغداد و کاراکاس این پیشنهاد را وتو خواهد کرد.

به گزارش تسنیم دو منبع آگاه در اوپک نیز گفتند، حتی کشور‌های کویت و عمان، که از متحدین عربستان به شمار می‌روند نیز مخالف افزایش فوری و قابل توجه تولید نفت هستند.

یک منبع دیگر گفت، پیشنهاد عربستان و روسیه برای افزایش ۱.۵ میلیون بشکه‌ای تولید نفت تنها یک تاکتیک است که هدف آن قانع کردن اعضای اوپک به افزایش ۵۰۰ تا ۷۰۰ هزار بشکه‌ای است.

مخالفت عربستان با محکومیت تحریم‌های ضدایرانی در نشست اوپک

منابع آگاه به پلاتس اظهار کردند ایران در صورتی که اوپک رسما تحریم‌های آمریکا که تولید نفت این کشور را هدف گرفته است محکوم کند، با افزایش سهمیه‌های تولید اوپک موافقت خواهد کرد.

به‌ گزارش ‌ایسنا به نقل از پلاتس، خالد الفالح - وزیر انرژی عربستان - روز پنجشنبه اظهار کرد که اوپک درباره تحریم‌ها در نشست روز جمعه که برای تصمیم گیری درباره آینده توافق کاهش تولید میان این گروه و ۱۰ تولیدکننده خارج از آن شامل روسیه برگزار خواهد کرد، گفت‌وگو نمی‌کند.

فالح حاضر نشد درباره درخواست ایران برای محکومیت رسمی تحریم‌های آمریکا در نشست اوپک اظهارنظر کند.

جو مک‌مانیگل - تحلیلگر شرکت Hedgeye - که برای نظاره نشست اوپک در وین حضور پیدا کرده است، اظهار کرد: تردید دارم که این گروه درباره تحریم‌ها موضع گیری کند؛ چرا که آمریکا متحد کلیدی عربستان سعودی است.

وی گفت: تصور می‌کنم که سعودی‌ها به شدت با این اقدام مخالفت خواهند کرد. درخواست ایران برای افزودن موضوع تحریم‌ها به برنامه نشست اوپک پیش از این رد شده است.

عربستان سعودی و روسیه ائتلافی را برای تسهیل محدودیت‌های تولید به منظور پر کردن شکاف عرضه که ناشی از سقوط شدید تولید نفت ونزوئلا و همچنین احتمال متاثر شدن صادرات نفت ایران از تحریم‌های آمریکا است، هدایت می‌کنند.

بیژن زنگنه - وزیر نفت ایران - سه‌شنبه هفته‌ جاری اظهار کرده بود این تحریم‌ها به همراه تحریم‌هایی که علیه ونزوئلا وضع شده‌اند، عامل افزایش اخیر قیمت‌های نفت هستند و از اوپک خواسته بود تسلیم لابی دونالد ترامپ - رییس جمهوری آمریکا - برای عرضه بیشتر نفت و پایین بردن قیمت‌ها نشود.

وی گفت‌: ترامپ با وضع تحریم‌ها علیه دو عضو موسس اوپک برای بازار نفت مشکل ایجاد کرده است و اکنون از اوپک درخواست افزایش تولید می‌کند. این منصفانه نیست. اوپک بخشی از وزارت انرژی آمریکا نیست.

ونزوئلا نیز علیه تحریم‌های آمریکا که فعالیت شرکت نفتی دولتی PDVSA را فلج کرده است و باعث شده قادر به فاینانس فعالیت‌هایش نباشد، محکوم کرد.

مانوئل کِوِدو - وزیر نفت ونزوئلا - روز پنجشنبه اظهار کرد که تحریم‌ها شرکت نفتی PDVSA را عملا فلج کرده است و وی از اوپک برای محکومیت این اقدامات درخواست کرده است.

دیدگاه کاربران

حبیب۳۹۷۵۸۲۱۳:۰۴:۱۲ ۱۳۹۷/۴/۱
در این میان روس ها با عربستان متحد بود قابل توجه روسی ها
ناشناس۳۹۷۶۱۰۱۳:۴۲:۴۰ ۱۳۹۷/۴/۱
روس ها دوباره ما را فروختند برای منافع خود و خوش رقصی برای غرب تا بلکه تحریم های روسیه کمتر شود
ناشناس۳۹۷۶۱۲۱۳:۴۴:۰۸ ۱۳۹۷/۴/۱
با این موضع گیری مشخص شد که روسیه و شخص پوتین به ایران فقط به عنوان یک ابزار برای چانه زنی با کشورهای دیگر نظیر آمریکا و اتحادیه اروپا نگاه می کندو به دنبال رابطه راهبردی و نگاه یک متحد به ایران نیست و به این ترتیب روسیه قابل اعتماد نبوده و نخواهد بود و نگاهی به تاریخ دور و معاصر روسیه با کشورهای دیگر هم اثبات کننده این ادعاست.
ناشناس۳۹۷۶۶۹۱۴:۳۲:۳۳ ۱۳۹۷/۴/۱
در حال حاضر، بهترین راهکار برای ایران خروج از اوپک است.در اوپک بودن برای ما هیچ مزیتی ندارد و قدرت مانور ما را به شدت کم کرده است.خارج از اوپک که باشیم میتوانیم بدون محدودیت میزان صادرات نفت خود را خودمان در اختیار بگیریم و حَسَب شرایط اقتصادی خودمان فروش نفت داشته باشیم.در ضمن خروج ایران از اوپک به عنوان یکی از بانیان اصلی این سازمان،باعث فروپاشی این سازمان نیز خواهد شد زیرا به تبع ایران کشورهای دیگری مثل ونزوئلا و قطر نیز از اوپک خارج خواهند شد و عملا اوپک قابلیت خود را از دست خواهد داد.وقتی اعضای دیگر تلاش دارند ایران را تحریم کنند پس بهتر است دست پیش را بگیریم و با خروج از این سازمان تمام طرح های آنان را از بین ببریم.امریکا برای منافع کشور خود از بسیاری سازمانها و معاهدات خارج شد و فقط به فکر منافع کلان کشور خود است پس چرا ما نباید این گونه باشیم و به فکر منافع خود نباشیم؟
ناشناس۳۹۷۷۴۸۱۵:۴۱:۵۵ ۱۳۹۷/۴/۱
تو قرن بیست و یکم کشورها سود/زیانی فکر میکنن به این معنی که هر کسی بر اساس منافع ملی تصمیم گیری میکنه و دوستی یا دشمنی ابدی وجود نداره پس روسیه تو سوریه مخالف عربستانه و دوست ما ولی در مسئله نفت مخالف ایرانه و همراه عربستان. عاقلانه فکر کنیم.
yektanetتریبونخرید ارز دیجیتال از والکس

پربحث‌های هفته

  1. تصاویری از اجرای طرح عفاف و حجاب در تهران

  2. طرح عفاف و حجاب از امروز در تهران

  3. نظرات برگزیده مخاطبان الف: وضعیت حجاب، حاصل کم‌کاری چهل‌ساله است/ باید برای مبارزه با سگ‌های ولگرد فکری کرد

  4. این صدای اقتدار ایران است ...

  5. تنبیه متجاوز آغاز شد /حمله موشکی و پهپادی ایران به اسراییل

  6. نظر باباطاهر عریان درباره دلار !

  7. وحدت ملی با وعده صادق

  8. آنچه اسرائیل در مورد "وعده صادق" نمی گوید

  9. استخوانی در گلوی اسرائیل!

  10. دومین روز بزرگ تاریخ معاصر ایران

  11. آیت الله صدیقی: عذرخواهی می‌کنم که با غفلت و کم توجهی باعث هجمه به ملت ایران شدم

  12. کمی دیر نیست؟

  13. هیات علمی یا کارخانه چاپ مقاله !

  14. اطلاعیه سازمان اطلاعات سپاه در خصوص حمایت از رژیم صهیونیستی در فضای مجازی

  15. «برجام» در موزه تاریخ ؟!

  16. باهنر: نباید به اندازه تورم حقوق ها افزایش یابد/ ۹۰ درصد منتخبان وظایف مجلس را نمی‌دانند

  17. ۲ دلیل برای تشدید "گرانی" در ایران

  18. موجرانی که اجاره بهای زیادی بگیرند، جریمه می‌شوند

  19. حمایت افکار عمومی ایران از حمله به اسرائیل

  20. گانتس: زمان، مکان و شیوه پاسخ به ایران را خودمان تعیین می‌کنیم

  21. خاتمی: پاسخ ايران به جنايت اسرائيل مدبّرانه، شجاعانه، منطقی و قانونی بود

  22. هیچ گاه اعتراف نمی کند، چون...

  23. تصاویری از نمازجمعه تهران به امامت حجت‌الاسلام کاظم صدیقی | کدام چهره‌های سیاسی و نظامی به نمازجمعه رفتند؟

  24. اسراییل چه باید بکند؟ 

  25. علم‌الهدی: نباید بیکار نشست تا تنها دولت بیاید تلخی معیشت را از سفره مردم بردارد

پربحث‌های هفته

آخرین عناوین