• خاطرات کتابی!

    خاطرات کتابی!

    احمد راسخی لنگرودی،

    این کتابخانه برای ژان پلِ کودک آنقدر جذابیت داشت که پیوسته ذهن او را به خود مشغول دارد و از او چهره‌ای متفاوت از سایر کودکان بسازد. هر روز پنهانی دور از چشم پدربزرگ می‌رفت سراغشان. با دیدار خود، ادب کتابخانه را به جا می‌آورد. اندام‌شان را می‌نگریست. لمس‌شان می‌کرد

  • افتخار می‌کنم که کتاب نمی‌خوانم!

    کتاب نخواندن یک چیز است، بیزاری از کتاب‌خواندن یک چیز دیگرافتخار می‌کنم که کتاب نمی‌خوانم!

    توماس چترتون ویلیامز /  مترجم: علیرضا شفیعی‌نسب،

    کانیه وست، رپر و سلبریتی آمریکایی، در مصاحبه‌ای به مناسبت انتشار کتاب خودش گفته بود «اهل کتاب نیستم» و «افتخار می‌کنم که کتاب نمی‌خوانم». در همان روزها سم بَنکمَن ‌فرید، اعجوبۀ سابق دنیای فناوری، نیز به خبرنگاری گفته بود «به نظرم اگر کتاب بنویسید یعنی گند زده‌اید، همه‌چیز را می‌شود در یک پست وبلاگی شش‌پاراگرافی بگویید».

  • تاریخ پرفراز و نشیب خواندن

    «تاریخ کتابخوانی»؛ آلبرتو منگوئل؛ ترجمه رحیم قاسمیان؛ نشر هرمستاریخ پرفراز و نشیب خواندن

    احمد راسخی لنگرودی،

    اینروزها سخت سرم گرم است با «تاریخ کتابخوانی». نام کتابی است از آلبرتو مانگوئل. این نویسنده آرژانتینی کتاب دیگری دارد با عنوان «برچیدن کتابخانه‌ام»؛ کم حجم و در قطع جیبی. اما «تاریخ کتابخوانی» چیز دیگری است.

  • کتاب‌ِخواب‌کن!

    کتاب‌ِخواب‌کن!

    احمد راسخی لنگرودی،

    به یاد ندارم زنده‌یاد پدر روزی را بدون کتاب سر کند. ضلع شمالی یکی از اتاق‌های خانه قدیمی کتابخانه‌ای داشت که در گنجه‌ای قرار گرفته بود. این گنجه زیاد بزرگ نبود؛ در طول دو متر و در عرض کمتر از یک متر، و هفت هشت قفسه پر از کتاب. با دری یک لنگه و بسیار سنگین که چوبی بود و زور می‌خواست باز و بستن‌اش.

  • اشتهای خوانده شدن!

    اشتهای خوانده شدن!

    احمد راسخی لنگرودی،

      نیمه‌های شب است. سکوت در این حوالی موج می‌زند. خواب از سرم پریده. در این جور مواقع پناه می‌آورم به کتابخانه. یعنی خودم را می‌رسانم به همین آثاری که برخی‌شان در سکوت نیمه‌های شب توسط نویسندگان شب‌بیدار نوشته شده‌اند

  • مراسم باشکوه کتابخوران!

    مراسم باشکوه کتابخوران!

    احمد راسخی لنگرودی،

    خانه‌ای قدیمی بود، خیلی قدیمی. از آن خانه‌هایی که از همان درِ ورودی بوی نا می‌دهند. دارای چند زیرزمین که بزرگترینش کتابخانه بود. صاحبخانه می‌خواست کتابخانه را برچیند تا موش‌زدایی کند. می‌گفت داخل کتابخانه موش‌بازار است؛ بس که موش دارد. هوا که تاریک می‌شود این جانوارهای موذی می‌ریزند بیرون برای برپایی مراسم باشکوه کتابخوران!

  • این موجودات نازنین

    این موجودات نازنین

    احمد راسخی لنگرودی،

    هر روز که از پی روزی می‌رسد ده‌ها عنوان کتاب در بازار نشرِ کشور ما از راه می‌رسند؛ در بازار جهانی میلیون‌ها عنوان کتاب شاید. ورود این نورسیدگان کاغذی شایسته خوشآمدگویی‌اند. اگر خوشآمدشان نگوییم کاری برای ذهن خود نکرده‌ایم و ذهنمان را از شیرین‌ترین لذت‌ها محروم ساخته‌ایم. خاصه که چند تا از این نورسیدگان کاغذی حرفی برای گفتن داشته باشند و شوق خواندن را در ما برانگیزند. 

  • پاتوق عشاق کتاب باز در کتابفروشی عباس آقا

    پاتوق عشاق کتاب باز در کتابفروشی عباس آقا

    احمد راسخی لنگرودی،

    این عباس‌آقای ما هم برای خودش بازاری دارد؛ صبح‌ها یکی دو ساعت پیش از ظهر کرکره کتابفروشی را بالا می‌کشد، چراغ‌ها را روشن می‌کند. دستی بر سر و روی کتابفروشی می‌کشد. بعد یکراست می‌رود سر اصل مطلب، یعنی سراغ همان کتاب‌های دست دوم قدیمی که گوشه کتابفروشی روی هم انباشته‌ شده‌اند .

  • آنهایی که نمی‌نوشتند

    آنهایی که نمی‌نوشتند

    احمد راسخی لنگرودی،

    سقراط نمی‌نوشت. هیچ میانه‌ای با نوشتن نداشت. از نوشتن دوری می‌گزید. هیچ‌گاه هم چیزی ننوشت. به همین‌رو، عنوان فیلسوف شفاهی برازنده اوست. آنچه از او گفته می‌شود بیشتر به قلم شاگرد معروف او افلاطون و اندکی هم دیگران است.

  • هر روز ساعت هشت در ایستگاه

    هر روز ساعت هشت در ایستگاه

    احمد راسخی لنگرودی،

    من همیشه صبح‌ها این جوان را می‌بینم؛ به گمانم سی و دو سه ساله. با گیسوانی بلند، خرمایی رنگ و یک قبضه ریش به همین رنگ. کتاب در دست بر روی یکی از صندلی‌های ایستگاه مترو نشسته و خودش را با سطرهای کتاب مشغول می‌دارد. توبره‌ای هم با خود به همراه دارد که بر روی صندلی کناری‌اش می‌خواباند؛ پُر است از کتاب و اندکی مواد غذایی. چهره دلنشینی دارد؛ مثل چهره‌های آدمیان دیرنشین.

  • ابراز تأسف حجت‌الاسلام انصاریان از آمار پایین مطالعه کتاب در ایران

    ابراز تأسف حجت‌الاسلام انصاریان از آمار پایین مطالعه کتاب در ایران

    حجت‌الاسلام حسین انصاریان مفسر قرآن کریم به مناسبت هفته کتاب و کتابخوانی در پیامی نوشت: بر ما مسلمان است که گذشته زرّین خویش را تجدید کنیم و این نیز ممکن نیست مگر اینکه با کتاب‌خوانی خوی بگیریم.

  • رئیسی: فضیلت کتابخوانی به یک پویش فراگیر و ضرورت ملی تبدیل شود

    رئیسی: فضیلت کتابخوانی به یک پویش فراگیر و ضرورت ملی تبدیل شود

    رئیس جمهور با بیان اینکه دولت مردمی برای پویایی حوزه فرهنگ و نشر، از ابتدای کار، نگاه تحولی به حوزه عمومیِ فرهنگ داشته است، ‌تصریح کرد:‌ ما عمیقاً بر این باوریم که فرهنگ عمومی در زمینه ارزش‌ها، عقاید و هنجارها، باید اساس برنامه‌ها و اقدامات دستگاه‌‎های فرهنگی باشد و همه آموزش‌ها و پژوهش‌ها در این مسیر قرار بگیرد.

  • قالیباف: از ظرفیت‌های موجود در حوزه فرهنگی به درستی استفاده نمی‌شود

    قالیباف: از ظرفیت‌های موجود در حوزه فرهنگی به درستی استفاده نمی‌شود

    رئیس مجلس شورای اسلامی گفت: متاسفانه بعضا از ظرفیت‌های موجود در حوزه فرهنگی به درستی استفاده نمی‌شود بلکه ما باید ابتدا به سمت استفاده از ظرفیت‌های موجود گام برداشته و سپس برای به دست آوردن نداشته‌هایمان تلاش کنیم.

  • چند سوال درباره یک طرح بحث‌برانگیز  

    چند سوال درباره یک طرح بحث‌برانگیز  

    خبر راه‌اندازی «سامانه نظارت مردمی بر آثار منتشرشده» این روزها بحث‌هایی را برانگیخته و پرسش‌هایی را به وجود آورده است.

  • کاهش ۷ هزار عنوان کتاب تولیدشده طی یک سال گذشته
  • چشم انتظاری در ستون انتظار!

    چشم انتظاری در ستون انتظار!

    احمد راسخی لنگرودی،

    این همه کتاب‌های نخوانده ریخته روی میزم. هر یک در نوبت بازشدن. اما کو آن مجال و وقت. در چنین شرایطی یادم باشد آن که از همه مهمتر است بخوانم. ولی در حال حاضر مهمتری در میان‌شان من نمی‌بینم. همه به نظرم مهم‌ می‌آیند.

  • واکنش وزیر ارتباطات درباره مسدود شدن یکی از پلتفرم‌های کتابخوانی

    واکنش وزیر ارتباطات درباره مسدود شدن یکی از پلتفرم‌های کتابخوانی

    وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات اظهار کرد: راه برخورد با کارکنان متخلف یک سکو، بستن آن سکو نیست.

  • قطارخوانی!

    قطارخوانی!

    احمد راسخی لنگرودی،

    چقدر دیدنی است در داخل قطار شهری میان آن‌همه مسافر کسی پیدا شود، نشسته یا ایستاده، در حال کتاب ‌خواندن باشد. از این نظر می‌گویم که متاسفانه اینروزها کتابخوانی در چنین جاهایی یک پدیده نادر و استثنایی می‌آید؛ اگر نگویم فوق‌العاده استثنایی. همیشه همین استثناء بودن است که به چشم می‌آید و چشم‌ها را خیره خود می‌کند. 

  • سرانه مطالعه کشور ۳۳ دقیقه است

    وزیر ارشاد: سرانه مطالعه کشور ۳۳ دقیقه است

    محمد مهدی اسماعیلی روز پنجشنبه در آئین افتتاح بزرگترین کتابخانه استاندارد آذربایجان شرقی ضمن تبریک ایام دهه اول ماه ذی‌الحجه، اظهار کرد: از نهاد کتابخانه‌های عمومی تشکر می‌کنم که با یک حمیت و جدیتی کار می‌کنند

  • چطور مردم کتابخوان می شوند؟!

    چطور مردم کتابخوان می شوند؟!

    گروه تعاملی الف،
  • هشدار درباره روخوانی بچه‌ها!

    هشدار درباره روخوانی بچه‌ها!

    احمد اکبرپور با بیان این‌که کتاب‌خوانی برای کودکان و نوجوانان باید اجباری شود به پدر و مادرها هشدار داد روخوانی بچه‌ها از سطح مقطع تحصیلی خود عقب‌تر است و تنها چیزی که می‌تواند به تقویت روخوانی آن‌ها کمک کند کتاب‌خوانی است.

  • مسابقه کتابخوانی و نقاشی، اهدای خون، کوهپیمایی، همایش دوچرخه سواری و توقف خط تولید برنامه های شرکت دخانیات در هفته بدون دخانیات

    مسابقه کتابخوانی و نقاشی، اهدای خون، کوهپیمایی، همایش دوچرخه سواری و توقف خط تولید برنامه های شرکت دخانیات در هفته بدون دخانیات

    مدیر ارتباطات و امور بین الملل شرکت دخانیات ایران از اجرای برنامه های فرهنگی، ورزشی و تفریحی از جمله مسابقه کتابخوانی و نقاشی، اهدای خون کارکنان شرکت، کوهپیمایی و جمع آوری فیلتر سیگار، همایش دوچرخه سواری و توقف ۸۶ دقیقه ای خط تولید در هفته بدون دخانیات خبر داد.

  • چرا باید کتاب بخوانیم؟!

    چرا باید کتاب بخوانیم؟!

    دکتر مصطفی عباسی مقدم *، گروه فرهنگی الف،

    یکی از عناصری که می تواند به جامعه ما آرامش و استقلال و امنیت فکری، تحلیلی و شناختی بدهد (چون امنیت فکری و شناختی، مهمتر از امنیت فیزیکی است)، این است که انسان اهل مطالعه باشد. انسانی که اهل مطالعه هست اهل مدارا و تحمل، تحلیل و سنجش دقیق مسائل است، لذا کسی که اهل مطالعه است، با سرعت تصمیم نمی گیرد، شتابزده برخورد نمی کند و مخالف خودش را به سادگی، تکفیر و محکوم نمی کند .