جوگیر نشوید؛ گرانی خودرو واقعی نیست!

سعیده اسکندری، گروه اقتصادی الف،   4050208032 ۵۰ نظر، ۰ در صف انتشار و ۱۴ تکراری یا غیرقابل انتشار
جوگیر نشوید؛ گرانی خودرو واقعی نیست!

به تازگی و در همین روزهای نخستین اردیبهشت ماه سال جاری شاهد افزایش قابل توجه قیمت خودروهای داخلی و خارجی بوده ایم. موضوعی که مورد توجه رسانه ها و صاحب نظران مختلف بوده و بسیاری از مردم را با این سوال رو به رو کرده که براستی پشت پرده این افزایش قیمت چیست؟

اگرچه بسیاری، دلایلی نظیر تداوم روند تورم عمومی در کشور و سرایت آن به بخش خودرو و یا روند سالانه افزایش قیمت ها را مطرح می کنند با این همه، برخی فعالان بازار به طور خاص این نکته را مورد اشاره قرار می دهند که به دلیل اینکه در جریان جنگ رمضان، دشمنان اقدام به هدف قرار فولاد مبارکه کرده اند، ورق موجود نیست و همین مسأله موجب افزایش قابل توجه قیمت خودرو شده است‌. 

این در حالی است که این ادعا از اساس غلط است. اگرچه فولاد مبارکه آسیب دیده اما اخیرا فولاد مبارکه ۱۶۰ هزار تن ورق گرم فولادی در بازار عرضه کرده که حدود نیمی از آن فروش رفته و مابقی مشتری نداشته است! طبق جزئیات فروش ورق مبارکه، این محصول به کمترین نرخ یعنی قیمت پایه فروش رفته و تزریق ۲ برابر نیاز بازار بوده است. 

جالب اینکه به تازگی خبری منتشر شده که علی رغم بمباران برخی کارخانه های مهم فولاد ایران، کشورمان همچنان در زمره ۱۰ تولیدکننده اصلی فولاد و سایر محصولات مرتبط با آن در جهان است.

حال در این شرایط، به نظر می رسد که افزایش قیمت اخیر در بازار خودرو بیش از آنکه ریشه در متغیرهایی نظیر کاهش عرضه ورق به بازار داشته باشد، تحت تأثیر تحرکات کاسبان جنگ است که گویی گاه و بیگاه فرصتی برای ثروت اندوزی بیشتر می یابند و منافع خود را به هر شکل ممکن دنبال می کنند. از این رو لازم است که دولت و نهادهای نظارتی قوی تر وارد میدان شوند و مانع از قیمت سازی های بی پایه و تحمیل گرانی به بازار خودرو شوند. موضوعی که می تواند در تقویت رضایت اجتماعی در کشورمان هم موثر باشد. 

دیدگاه کاربران

ناشناس۴۲۰۲۰۲۳۱۳:۰۷:۰۵ ۱۴۰۵/۲/۸
به دلیل کمبود ورق فولاد در کشور واردات خودرو دست دوم باید هر چه سریع تر از مرز ترکیه ، ترکمنستان و افغانستان و عراق و ... آزاد بشه مگر نه دولت نمی تواند قیمت خودرو رو کنترل کنه
1۴۲۰۲۰۶۰۱۳:۳۹:۴۲ ۱۴۰۵/۲/۸
حرف درمانی چاره ی افزایش قیمت ها نیست . اینکه برخی کشورها مانند روسیه حتی با وجود جنگ دارای ثبات نسبی هستند برای مردم ما رشک برانگیز شده است و صد البته به کوری چشم کاسبان جنگ و مزدوران داخلی و خارجی همچنان از نیروهای مسلح حمایت می کنیم
ناشناس۴۲۰۲۱۰۹۱۴:۵۴:۰۴ ۱۴۰۵/۲/۸
چرا خودرو دنا که همان پژو 405 بزک شده است باید تا 2 میلیارد و چهارصد میلیون تومان قیمت پیدا کند؟
ناشناس۴۲۰۲۲۴۷۱۹:۴۳:۱۵ ۱۴۰۵/۲/۸
تنها خودرو نیست که گران شده. قطعات یدکی خودرو نیز تا 60% گران شده است. تنظیم باد چهار چرخ شده 100 هزار تومان!
ناشناس۴۲۰۲۱۲۸۱۵:۱۲:۴۷ ۱۴۰۵/۲/۸
تنها خودرو نیست که آسانسوری گران شده است، اغلب کالاها اینچنین گران شده است. چند نمونه: بستنی چوبی مگنوم 200 هزار تومان بیسکویت ساقه طلایی 70 هزار تومان زعفران یک مثقال 1 میلیون و هفتصد و پنجاه هزار تومان چای 500 گرمی خارجی 1 میلیون 100 هزار تومان شنیسل ساده مرغ 900 گرمی 960 هزار تومان مایع ظرفشویی معمولییک لیتری 140 هزار تومان
ناشناس۴۲۰۲۱۳۲۱۵:۱۶:۱۹ ۱۴۰۵/۲/۸
بهمن 1404 یک هارد اکسترنال 2 ترابایتی توشیبا خریدم 16 میلیون تومان امروز قیمتش شده 24 میلیون و 500 هزار تومان!
ناشناس۴۲۰۲۲۳۱۱۸:۵۵:۴۹ ۱۴۰۵/۲/۸
من همین دوترابایت را سال 95 از دیجیکالا خریدم 293 هزارتومان....!
ناشناس۴۲۰۲۱۳۹۱۵:۳۱:۳۹ ۱۴۰۵/۲/۸
بانک مرکزی: تورم نقطه‌ای کالا‌ها در فروردین به ۹۵/۷ درصد رسید!
ناشناس۴۲۰۲۲۷۸۲۱:۱۸:۵۴ ۱۴۰۵/۲/۸
برخی رسانه ها میگویند این قیمتها واقعی نیست! خود دولت مجوز گرانی میدهد و بانک مرکزی پول چاپ میکند بعد این رسانه ها میخواهند ماستمالی کنند!
ناشناس۴۲۰۲۲۰۲۱۷:۳۴:۰۲ ۱۴۰۵/۲/۸
خودروی نو چه اشکالی داره. چرا دست دوم؟ همین ترکیه و پاکستان خودرو تولید میکنند میتوانیم آنها را وارد کنیم با قیمت مناسب
ناشناس۴۲۰۲۲۳۲۱۸:۵۷:۰۳ ۱۴۰۵/۲/۸
خودرو نو افت قیمت داره پول و ارز الکی از مملکت خارج میشه با دست دوم تعدادی بیشتری وارد میشه
ناشناس۴۲۰۲۲۵۴۲۰:۱۱:۱۵ ۱۴۰۵/۲/۸
دست دوم کره ای و ژاپنی شرف داره به ماشین ساخت هند پاکستان و ترکیه ! کلا باید تو تعمیرگاه باشی
ناشناس۴۲۰۲۴۵۷۰۹:۰۹:۲۰ ۱۴۰۵/۲/۹
خودرو با کیفیت دست دوم بسیار پر سود است چون با یک سوم قیمت خودروی نو خودروی 2 تا 5 سال کار کرده که یک گلگیر آسیب دیده وارد می شود و با تعمیر به چرحه می رود و از خروج ارز برای خودروی نو جلو گیری می کند. مثلا قیمت یک تویوتا هایلوکس 2020 در امارات به اندازه یک ماپرا در ایران است. کدامش بهتر است کدامش مصرف سوخت کمتری دارد کاپرا نصفش قطعات بی کیفیت وارداتی است که برای آن ارز خارج شده است.
ناشناس۴۲۰۲۰۲۷۱۳:۱۱:۳۷ ۱۴۰۵/۲/۸
دقیقا هر وقت گفتید قیمت واقعی نیست و نگران نباشید اتفاقا باید نگران شد ! بازار با حرف درمانی نمیشه کنترل هر چه سریعتر دولت 1 میلیارد دلار بودجه بزاره واردات زمینی خودرو دست دوم از مرزهای شرقی و غربی آزاد کنه تا قیمت ها ثانیه ای بالا نره !
ناشناس۴۲۰۲۰۴۷۱۳:۲۱:۵۹ ۱۴۰۵/۲/۸
به این ترتیب خودرساز های داخلی گران فروش هم ادب خواهند شد و محصولات بی کیفیت تولید نخواهند کرد !
ناشناس۴۲۰۲۱۴۵۱۵:۳۵:۱۷ ۱۴۰۵/۲/۸
‌هیچ دشمنی برای یک کشور، خطرناک‌تر از بی‌تدبیری و ضعف در تصمیم‌گیری نیست.
ناشناس۴۲۰۲۰۵۸۱۳:۳۵:۰۵ ۱۴۰۵/۲/۸
به نظرت دولت اینقدر پول داره ؟ به نظرت وقتی کالایی ضروری نیست واسه مملکت باید تخصیصی اینقدر عجولانه صورت بگیره ؟ به نظرت اگر خدرو دست دوم هم وارد بشه مافیای خودرو اجازه میده دست من و شما با قیمت واقغی برسه؟
ناشناس۴۲۰۲۱۱۷۱۵:۰۰:۱۶ ۱۴۰۵/۲/۸
دولتی که دنبال کار کردن نیست یا از عمد رها کرده این حرف ها دیگر نیست
ناشناس۴۲۰۲۰۳۱۱۳:۱۴:۰۰ ۱۴۰۵/۲/۸
اتفاقا باید جوگیر شد وقتی سکه بود ۳۰۰ هزار تومان و همین تکرار کلمه و جمله جو گیر نشوید و مردم نگران نباشند میاد پایین را می گفتید‌‌دیدیم سکه ۳۰۰ هزار تو مانی چطور شد ۲۰۰ میلیون تومان یعنی کسی که جو گیر نشد ۶۶۶ برابر ارزش پولش نابود شد..الآن چرا خودرو سازها جو گیر شدند و خودرو تحویل نمی دهند.
ناشناس۴۲۰۲۰۳۶۱۳:۱۶:۱۴ ۱۴۰۵/۲/۸
همه الان دنبال خرید خودرو هستند
ناشناس۴۲۰۲۲۱۹۱۸:۱۹:۰۷ ۱۴۰۵/۲/۸
کمی با احتیاط بنویسید که دروغ هم نباشه! شایسته است که به جای همه بنویسید: خیلی‌ها.
ناشناس۴۲۰۲۰۳۷۱۳:۱۶:۴۲ ۱۴۰۵/۲/۸
کمبود ورق فولادی کمبود محصولات پتروشیمی کمبود ... قطع اینترنت .. همه و همه نتیجه پایان ندادن به جنگ
ناشناس۴۲۰۲۲۲۱۱۸:۲۴:۱۶ ۱۴۰۵/۲/۸
پایان دادن به جنگ از طرف ما که آغاز کننده هم نبودیم ، به چه بهایی؟ اگر امتیازات درخواستی آنها را بدیم ، چه جوابی به کودکان پرپر شده‌ی مدرسه‌ی شجره طیبه‌ی میناب خواهیم داد؟
ناشناس۴۲۰۲۷۰۸۱۵:۴۴:۴۵ ۱۴۰۵/۲/۹
ولشون کن داداش، به خواب زدن خودشون رو بعضی
ناشناس۴۲۰۲۰۴۱۱۳:۱۸:۳۳ ۱۴۰۵/۲/۸
جو گیر نشید حالا احیانا این سریال گرانی خودرو اگر زندگی شما رو زد ترکوند و نابود کرد خیلی جو گیر نشوید .
ناشناس۴۲۰۲۰۴۵۱۳:۲۰:۲۱ ۱۴۰۵/۲/۸
اقتصاد با حرف تغییر مسیر نمی دهد حتی اگر ترامپ حرف بزند اما قطعا به حرف یک مقاله نویس هیچ واکنشی نمی دهد شاید به اقدامات واقعی وزیر اقتصاد و وزیر صنعت و تجارت عکس العمل نشان دهد
ناشناس۴۲۰۲۰۴۶۱۳:۲۱:۴۸ ۱۴۰۵/۲/۸
معلوم نیست چه کسی قیمت ورق رو دو برابر کرده واقعا که باهاش برخورد بشه
ناشناس۴۲۰۲۰۴۸۱۳:۲۲:۵۴ ۱۴۰۵/۲/۸
ممنونم از توضیحات شما چقدر به موقع بود ...
ناشناس۴۲۰۲۰۶۲۱۳:۴۴:۴۷ ۱۴۰۵/۲/۸
از سال ۱۳۶۰ تا به امروز قیمت دلار ۲۲۰۰۰ برابر شده !
ناشناس۴۲۰۲۰۷۴۱۴:۰۰:۵۲ ۱۴۰۵/۲/۸
الف جهت پیگیری مسئولان لطفا مساله گرانی ارز را پیگیری کند عجیب است قبل حوادث دیماه بصورت شوک درمانی قیمت را افزایش دادند که آغاز اعتراضات شد واکنون هم در بحبوحه مذاکرات که طرفین نباید ضعف نشان دهند خصوصا به لحاظ اقتصادی، ظرف همین دو هفته ۱۰ در صد به نرخ ارز افزوده شده است این هماهنگی بین مسئولان اقتصادی وبانک مرکزی وامریکا تصادفی است؟!!! حالا صبر کنند بعد خاتمه جنگ وقت زیاد هست برای گرانی ، چرا پالس ضعف ارسال میکنند
ناشناس۴۲۰۲۱۹۷۱۷:۱۴:۴۴ ۱۴۰۵/۲/۸
عجالتا قبول کنید که چهل روز بمباران بی وقفه کشور و محاصره دریایی خیلی هم بی ضرر نیستند
ناشناس۴۲۰۲۴۳۱۰۸:۱۵:۵۳ ۱۴۰۵/۲/۹
چرا همیشه دنبال پیدا کردن مقصر از جناحی هستید که مقبول شما نیست؟؟اقتصاد جای حرف درمانی نیست. گرانی و تورم بعد از آسیبهای وارده ناشی از جنگ، محاصره دریایی، بی تدبیری و ... طبیعی است
ایران۴۲۰۲۰۷۸۱۴:۱۲:۲۶ ۱۴۰۵/۲/۸
چرا در لبنان جنگ زده مردم توان خرید خودروی خارجی دارند ولی در ایران نه !
ناشناس۴۲۰۲۳۸۴۰۱:۱۳:۰۱ ۱۴۰۵/۲/۹
دلیلش ساده هست 10 ساله مزدحقوق بگیر ها رو سرکوب کردند
ناشناس۴۲۰۲۵۹۶۱۲:۳۵:۵۷ ۱۴۰۵/۲/۹
چون نرخ سازی ارزی سال 97 و 1403 تا الان شده!
ناشناس۴۲۰۲۱۰۸۱۴:۴۹:۵۷ ۱۴۰۵/۲/۸
با انکار قیمت پایین نمی آید! باید چشمها را باز کرد و واقعیت را دید! 1-حقوق کارگران بین 45 تا 60 درصد نسبت به سال گذشته افزایش داشته است و این افزایش حقوق به ایران خودرو و قطعه ساز و سازنده مواد اولیه فشار وارد می آورد! نمی شود حقوق بالا برود ولی انتظار داشت تولید کننده قیمت خودرو را ثابت نگاه دارد! 2- به دلیل جنگ زنجیره جهانی تولید در کل دنیا دچار مشکل شده و برخی موارد به شدت قبمت جهانی آنها بالا رفته است بخش عمده ای از خودرو وارداتی است که مشمول تورم جهانی می شود. 3- خودرو صرفا ورق نیست بلکه قطعات پلیمری و پلاستیکی هم دارد که آنها نیز به شدت گران شده است. 4- در جنگ اخیر تعداد زیادی خودرو اسیب دیده و از چرحه مصرف هارج شده است که برای جایگزینی نیاز به خودرو است! پس گفتن اینکه ارزان می شود چاره کار نیست باید چاره بهتری اندیشید. در شرایط مشابه روسیه با واردات خودروهای با کیفت دست دوم مانند انواع تویوتا از ژاپن باعث کاهش قیمت خودرو شد. واردات خودرو دست دوم را چرا آزاد نمی کنید ! ؟
ناشناس۴۲۰۲۱۱۱۱۴:۵۵:۴۹ ۱۴۰۵/۲/۸
ما که هیچ چی از زندگی نفمیدیم
ناشناس۴۲۰۲۱۵۶۱۵:۵۶:۰۴ ۱۴۰۵/۲/۸
فقط ماشین شاهین طرف پنج روز یک میلیارد بقول حضرات اصلاح قیمت داشت یعنی گران شد البته چندان مورد مهمی نیست
ناشناس۴۲۰۲۱۹۸۱۷:۱۸:۲۵ ۱۴۰۵/۲/۸
دلار چرا می‌ره بالا، اونم واقعی نیست؟
ناشناس۴۲۰۲۱۹۹۱۷:۱۸:۴۷ ۱۴۰۵/۲/۸
اگر در هر کالایی کاسب تحریم داریم که منتظرند حادثه رخ دهد قیمت را افزایش دهند و مراجع قانونی اقدامی نکنند آنزمان باید منتظر قیمت نان هم چنین شود
سعید۴۲۰۲۲۱۱۱۸:۰۲:۵۸ ۱۴۰۵/۲/۸
مسولین عزیز مراقب اسب تروا باشید منظورم همین گرونی هاست
ناشناس۴۲۰۲۲۱۷۱۸:۱۵:۳۳ ۱۴۰۵/۲/۸
وقتی تورم در کشور بالای 60 درصد باشد ، و سود بانکی 22 درصد باشد ، همه فقط یه چیزی پیدا میکنن تا از تورم عقب نمونن . گاها در دلار یا طلا و اخیرا در خودرو .و این باعث تورم بیشتر میشود
ناشناس۴۲۰۲۲۹۶۲۱:۴۳:۳۸ ۱۴۰۵/۲/۸
برای خودرو جوگیر نشیم! برای نون بربری و تخم مرغ چی؟ اجازه داریم برای روغن و لوبیا غافلگیر بشیم؟ اجازه داریم بمیریم؟
جلال۴۲۰۲۳۰۳۲۲:۰۶:۴۶ ۱۴۰۵/۲/۸
ما کارگرها که الان شغل مان را از دست داده ایم گرانی لحظه ای مواد غذایی شده کابوس زندگی
ناشناس۴۲۰۲۳۱۸۲۲:۴۱:۲۸ ۱۴۰۵/۲/۸
موقتی هستش کسی بخره ضرر کرده چون بالاخره فولاد درست میشه نهایت واردات ماشین آزاد میشه اگه اوضاع خیلی بد بشه و به هیچ عنوان ماشین نخرید که ضرر هولناکی میکنید
محمدی۴۲۰۲۳۴۴۲۳:۲۷:۲۷ ۱۴۰۵/۲/۸
ایکاش مسئولان کشور ایران خودرو و سایپا و کلا شرکت های خودروسازی را تعطیل می کردند ، ساخت خودروهای بی کیفیت ، پر مصرف و ناایمن پدر کشور و مردم را در آورده عامل گرانی هم خود خودرو ساز چرا که تولید را کاهش و به تعهداتش پایبند نیست و در راستای نارضایتی مردم درخواست افزایش 40% خودرو را کرد و همین عامل باعث گرانی خودرو شد ، دستگاه های نظارتی هم باید به وظایف سازمانی خود عمل کنند .
آخرين خط۴۲۰۲۳۴۶۲۳:۲۹:۱۸ ۱۴۰۵/۲/۸
اینها که هر روز می بینیم گرانی خودرو و خوراک و مسکن نیست. اینها متلاشی شدن بنیان خانواده هاست و از بین رفتن امید به آینده برای جوانان. و البته درماندگی و خشم برای خانواده هایی که هزینه هایی مثل بیماری و کرایه مسکن دارند.
سهراب۴۲۰۲۳۸۰۰۰:۵۲:۳۳ ۱۴۰۵/۲/۹
درکنار خودرو ولوازم برقی وخانگی و پلاستیکی و پلیمری گوشی موبایل و قطعات وابسته هم لحظه ای داره بالا میره...
ali۴۲۰۲۴۲۲۰۷:۳۰:۳۵ ۱۴۰۵/۲/۹
گرانی هیچ چیزی واقعی نیست!!! به نظرت پراید 5 میلیونی یک میلیارد شده چقدرش واقعی نیست :))))))
صادق۴۲۰۲۷۷۷۱۹:۴۷:۴۲ ۱۴۰۵/۲/۹
آدم از زن و بچه ش خجالت میکشه وقتی بیرون میریم و این قیمت هارو میبینیم و توان خرید کردن حداقل هارو نداریم
yektanetتریبون

آخرین عناوین