خودداری کرملین از افشای جزئیات پیشنهاد پوتین به ترامپ درباره ایران

  4041219073 ۱ نظر، ۰ در صف انتشار و ۲ تکراری یا غیرقابل انتشار

سخنگوی کرملین از ارائه جزئیات درباره پیشنهادهای رئیس‌جمهور روسیه به همتای آمریکایی وی برای حل‌وفصل دیپلماتیک وضعیت درباره ایران خودداری کرد.

خودداری کرملین از افشای جزئیات پیشنهاد پوتین به ترامپ درباره ایران

به گزارش ایرنا از خبرگزاری تاس، دیمیتری پسکوف سه‌شنبه در جمع خبرنگاران در پاسخ به درخواستی برای شفاف‌سازی درباره اینکه کدام یک از پیشنهادها «همچنان روی میز است»، گفت: در حال حاضر امکان ارائه جزئیات وجود ندارد و در واقع، چنین قصدی هم نداریم.

وی افزود: پوتین این پیشنهادها را به اطلاع طرف مقابل رسیده است. باید ببینیم روند هماهنگی‌ها در آینده چگونه پیش خواهد رفت.

پیش از این، دستیار رئیس‌جمهور روسیه در امور سیاست خارجی شامگاه دوشنبه اعلام کرد: رهبران روسیه و آمریکا تبادل نظر بسیار دقیق و به باور من، مفیدی درباره موضوع ایران داشتند.


یوری اوشاکوف افزود: ولادیمیر پوتین رئیس‌جمهور روسیه در تماس تلفنی با دونالد ترامپ رئیس‌جمهور آمریکا، مجموعه‌ای از ملاحظات را با هدف دستیابی هرچه سریع‌تر به یک راه‌حل سیاسی-دیپلماتیک در ارتباط با موضوع ایران مطرح کرد.

وی خاطرنشان کرد: این ملاحظات با در نظر گرفتن تماس‌های اخیر وی با سران کشورهای خلیج فارس، مسعود پزشکیان رئیس‌جمهور ایران و رهبران تعدادی از کشورهای دیگر ارائه شد.

این مقام کرملین ادامه داد: در مقابل، رئیس‌جمهور آمریکا نیز ارزیابی خود را از روند اوضاع در بستر عملیات جاری آمریکا و اسرائیل بیان کرد.

به گزارش ایرنا تجاوز نظامی مشترک آمریکا و رژیم صهیونیستی علیه جمهوری اسلامی ایران که در پی آن آیت الله خامنه ای رهبر انقلاب اسلامی به شهادت رسیدند از بامداد روز نهم اسفند ۱۴۰۴ (۲۸ فوریه ۲۰۲۶) آغاز شد؛ این اقدام در حالی صورت گرفت که مذاکرات غیرمستقیم میان ایران و آمریکا با میانجی‌گری برخی کشورهای منطقه در جریان بود. . تحلیلگران معتقدند این اقدام نشان داد که آمریکا در عمل پایبندی لازم به اصول گفت‌وگو، اعتمادسازی و حل‌وفصل مسالمت‌آمیز اختلافات ندارد و همچنان از گزینه نظامی به‌عنوان ابزار فشار سیاسی بهره می‌گیرد.

جمهوری اسلامی ایران در پی آغاز تجاوز نظامی مشترک آمریکا و رژیم صهیونیستی، پاسخی قاطع، هدفمند و متناسب به این اقدام ارائه داد. در چارچوب این پاسخ مشروع، مواضع نظامی و امنیتی رژیم صهیونیستی در شهرهای مختلف فلسطین اشغالی و همچنین پایگاه‌ها و مراکز استقرار نیروهای آمریکایی در منطقه با حملات موشکی، پهپادی و هوایی دقیق هدف قرار گرفت.
مقامات رسمی جمهوری اسلامی ایران تأکید کرده اند این عملیات‌ها در چارچوب حق ذاتی دفاع مشروع طبق ماده ۵۱ منشور سازمان ملل متحد و با هدف بازدارندگی، جلوگیری از تداوم تجاوز و تحمیل هزینه به متجاوزان انجام شده است. جمهوری اسلامی ایران هشدار داده است که هرگونه تداوم یا گسترش تجاوز، با پاسخی شدیدتر و گسترده‌تر مواجه خواهد شد.
مقامات روسیه پیش‌تر تجاوز نظامی آمریکا و رژیم اسرائیل به ایران را محکوم کرده‌اند. پیش‌تر رئیس‌جمهور روسیه پیام تسلیتی به مناسبت درگذشت آیت‌الله سید علی خامنه‌ای رهبر شهید انقلاب اسلامی ارسال کرد. ولادیمیر پوتین همچنین در پیام دیگری، انتخاب آیت‌الله سید مجتبی حسینی خامنه‌ای با رأی قاطع مجلس خبرگان رهبری به عنوان سومین رهبر انقلاب اسلامی را تبریک گفت.

کرملین در حالی پیشنهادهای روز دوشنبه پوتین به ترامپ درباره حل و فصل موضوع ایران را اطلاع رسانی کرد که سرگئی لاوروف وزیر امور خارجه روسیه با اشاره به تحولات کنونی جهان، برگزاری نشست سران پنج کشور عضو دائم سازمان ملل متحد را خواستار شده بود.
پیش از این،‌ پوتین رئیس‌جمهور روسیه مردادماه ۱۳۹۹ (اوت ۲۰۲۰) در سخنانی پیشنهاد داده بود که جلسه برخط (آنلاین) سران کشورهای عضو دائم شورای امنیت سازمان ملل با مشارکت رهبران آلمان و ایران درباره موضوع هسته‌ای تهران برگزار شود
پوتین در آن مقطع زمانی که پس از خروج یکجانبه آمریکا از برجام بود، هدف نشست پیشنهادی خود برای گفت‌وگوی سران پنج کشور عضو شورای امنیت را ترسیم گام‌هایی برای جلوگیری از رویارویی و وخامت اوضاع و ارائه حمایت جمعی برای اجرای روان و مداوم قطعنامه ۲۲۳۱ شورای امنیت سازمان ملل متحد عنوان کرده بود.
وی گفته بود:‌ ما همچنین پیشنهاد می‌کنیم که در طول نشست رهبران، در مورد شاخص‌های کار مشترک برای تسهیل توسعه سازوکارهای قابل اعتماد برای تضمین امنیت و ایجاد اعتماد در منطقه خلیج فارس توافق کنیم.

دیدگاه کاربران

ناشناس۴۱۷۳۲۷۲۱۷:۳۲:۳۹ ۱۴۰۴/۱۲/۱۹
تا محو اسرائیل و اخراج آمریکا به هیچ چیزی محل نگذارید
yektanetتریبون

آخرین عناوین