«رئیس دنیا» در داووس !

بیژن ایرانی، گروه جهان الف،   4041102134 ۲۰ نظر، ۴ در صف انتشار و ۲۱ تکراری یا غیرقابل انتشار
 «رئیس دنیا» در داووس !

دونالد ترامپ رئیس جمهور آمریکا حضور پرسروصدا و جنجالی را در نشست داووسِ سوئیس به ثبت رسانده است. آنچه در جریان سخنرانی ها و موضع‌گیری های ترامپ در داووس موج می زند، تهدیدات فراوانی است که او علیه کشورهای مختلف جهان مطرح کرد. مثلا او اروپایی ها را به دلیل مواضعشان در مورد گرینلند و اینکه مخالف با تسخیر این منطقه توسط آمریکا هستند به باد انتقاد و حمله قرار داد. وی با حمله به رئیس جمهور فرانسه و مواضعش تاکید کرد که وی مدت زمان زیادی در قدرت نخواهد بود! او همچنین به نخست وزیران انگلستان و کانادا نیز حمله کرد و به آن ها یادآوری کرد که بهتر است بدانند بخش زیادی از منافع آن در سال های گذشته توسط آمریکا تامین شده و آن ها وقتی از آمریکا صحبت می کنند باید سپاسگزار باشند!

ترامپ همچنین تهدیداتی را علیه کشورمان نیز مطرح کرده و مدام تاکید می کند که خواهیم دید در مورد ایران چه خواهد شد. رئیس جمهور آمریکا در روزهای اخیر به گونه ای رفتار کرده که گویی رئیسِ جهان حرف می زند و همگان باید از وی حساب ببرند و تسلیم این پادشاه خیالی باشند. با این حال، در رابطه با جنس عملکرد و مواضع ترامپ در نشست داووس، توجه به دو نکته ضروری به نظر می رسد. 

اول اینکه بار دیگر این نکته آشکار شد که در جهان فعلی، تنها قدرتمند‌بودن است که می تواند برای کشورهای مختلف جهان ایجادکننده امنیت و ثبات باشد. این همان چیزی است که مقام معظم رهبری نیز سال ها بر آن تاکید داشته اند و البته که در ماه های اخیر بر شدت این تاکیدات خود افزوده اند. اینکه تصور کنیم صرف مذاکره با آمریکا به تنهایی و یا آنچه تعامل با جهان غرب خوانده می شود می تواند برای ایران دستاورساز و کافی باشد، سرابی بیش نیست. 

اکنون حتی خودِ اروپایی ها نیز از تهدیدات ترامپ و مواضع وی در امان نیستند و منافعشان را به شدت در خطر می بینند. حال اینکه عده ای در ایران تصور کنند که می شود از رهگذر تعامل با آمریک به تنهایی برای کشورمان ایجاد امنیت کرد، واقع‌بینانه و منطقی نیست. جالب اینکه آخرین گزارش های نهادهای غربی تاکید دارند که اروپایی ها به شدت بودجه نظامی خود را افزایش داده اند و آنطور که نشریه آبزرور نیز اخیرا در گزارشی مفصل به آن اشاره داشته، اروپا متقاعد شده که آمریکا شریکی مطمئن نیست و باید از آن فاصله بگیرد. 

نکته دوم اینکه نمایش ترامپ در نشست داووس و موضع گیری های تهدیدآمیز وی علیه طیف متنوعی از کشورها، بار دیگر اثبات کرد که چرا آمریکا برخلاف مواضع رئیس جمهورش، یک قدرت در حال زوال است. اگر آمریکا فضایی برای تقویت هژمونی خود با استفاده از اهرم های قدرت نرم داشت، هیچگاه به این صراحت شخص رئیس جمهور آن برای دنیا شاخ و شانه نمی کشید. با این حال، دست های خالی ترامپ و نظام حکمرانی آمریکا در تقویت بنیان‌های موقعیت خود در جهان و البته هراس جدی از افول هژمونیک آمریکا سبب شده تا رئیس جمهور این کشور راهی جز تهدید جهانیان پیش روی خود نبیند.  

دیدگاه کاربران

ناشناس۴۱۳۷۹۶۹۰۰:۲۰:۴۴ ۱۴۰۴/۱۱/۵
خاک بر سر سران اروپای ترسو مرگ بر ترامپ و دوستانش
ناشناس۴۱۳۸۶۹۴۱۱:۱۹:۰۹ ۱۴۰۴/۱۱/۵
تازه به حرف حسن روحانی رسیدید که می‌گفت کدخدای دنیا امریکاست اروپا کاره ای نیست
ناشناس۴۱۳۸۸۸۷۱۳:۱۴:۵۱ ۱۴۰۴/۱۱/۵
به حرف روحانی رسیدید که بعد از خروج آمریکا از برجام به آمریکائی ها گفت: مگر کشورهای دیگر دیوانه اند با شما مذاکره کنند؟
ناشناس۴۱۳۹۵۶۴۲۲:۴۹:۱۷ ۱۴۰۴/۱۱/۵
برو بابا
ناشناس۴۱۳۸۹۷۸۱۳:۵۷:۰۱ ۱۴۰۴/۱۱/۵
ان‌شاءالله خبر هلاکت نتانیاهو و ترامپ رو خواهیم شنید
ناشناس۴۱۳۷۹۸۶۰۰:۲۷:۴۳ ۱۴۰۴/۱۱/۵
مذاکره با آمریکا دیگر فقط یک شوخی بیش نیست تا آخر سه سال دوره ترامپ خیلی چیزها عوض خواهد شد
ناشناس۴۱۳۸۵۵۶۱۰:۰۴:۵۴ ۱۴۰۴/۱۱/۵
عوض که خواهد شد ولی آن چیزی که در ذهن شماهاست اتفاق نخواهد افتاد
ناشناس۴۱۳۸۰۰۲۰۰:۳۸:۳۶ ۱۴۰۴/۱۱/۵
کمتر به افول آمریکا فکر کنید .
ناشناس۴۱۳۸۵۱۱۰۹:۴۳:۱۲ ۱۴۰۴/۱۱/۵
آخر ابرقدرت‌های ظالم همین هست این ها که شرورترین ابر قدرت بودن
ناشناس۴۱۳۸۰۰۴۰۰:۳۹:۵۳ ۱۴۰۴/۱۱/۵
آقای بیژن ایرانی هر شب خواب نابود کردن آمریکا رو میبینه .
ناشناس۴۱۳۸۵۱۲۰۹:۴۳:۴۶ ۱۴۰۴/۱۱/۵
به غربگداها برخورد
ناشناس۴۱۳۸۶۴۵۱۰:۴۵:۳۳ ۱۴۰۴/۱۱/۵
خود آقا بیژن می‌توانند پاسخ بدهند .
حامد حمدایی اصل۴۱۳۹۳۵۸۱۹:۱۲:۴۸ ۱۴۰۴/۱۱/۵
هی غربگدا غربگدا! چیز دیگه ای بلد نیستی؟
ناشناس۴۱۳۸۰۶۰۰۱:۳۹:۱۳ ۱۴۰۴/۱۱/۵
امریکا به سرعت رو به افول می‌رود با بودن ترامپ
ناشناس۴۱۳۸۱۹۲۰۵:۳۱:۲۳ ۱۴۰۴/۱۱/۵
فعلا که هرچی میگه انجام میده
ناشناس۴۱۳۸۲۵۵۰۶:۴۸:۴۷ ۱۴۰۴/۱۱/۵
ترامپ خوی قلدری آمریکا را به عیان نشان می دهد.
ناشناس۴۱۳۸۴۸۱۰۹:۲۹:۳۶ ۱۴۰۴/۱۱/۵
بله ترامپ خیلی جنایتکار و قلدره !
ناشناس۴۱۳۸۵۶۱۱۰:۰۶:۵۸ ۱۴۰۴/۱۱/۵
به اراذل ززآ و سلطنت طلبان و منافقین و زامبی ها و افسادطلبان عارضم که از ترامپ هم آبی واستون گرم نمیشه من الله التوفیق
ناشناس۴۱۳۸۶۶۳۱۱:۰۰:۱۲ ۱۴۰۴/۱۱/۵
حتی اگر امریکا هم از منطقه برود، چین رئیس خلیج فارس خواهد شد.
ناشناس۴۱۳۸۸۴۲۱۲:۴۶:۰۴ ۱۴۰۴/۱۱/۵
ترامپ هر چه که هست از نظر خودش داره منافع آمریکا رو تامین میکنه
yektanetتریبون

آخرین عناوین