قُفل کشاورزی در دستان «وزیرِ در سایه»/ بانیان چالش‌های امنیت غذایی در وزارت جهاد کشاورزی چه می‌کنند؟      

  4021127033 ۱۵ نظر، ۰ در صف انتشار و ۶ تکراری یا غیرقابل انتشار

در حالی امنیت غذایی در برهه‌هایی از سالهای گذشه دچار مشکل جدی شده بود، خبر می رسد، بانیان چالش‌های امنیت غذایی همچنان در وازرت جهاد کشاورزی دولت رئیسی پست‌های حساس و کلیدی را در اختیار دارند و چهره شاخص آنها یعنی «شاهرخ رمضان نژاد» وزیر در سایه است.

قُفل کشاورزی در دستان «وزیرِ در سایه»/ بانیان چالش‌های امنیت غذایی در وزارت جهاد کشاورزی چه می‌کنند؟      

به گزارش تسنیم، وزارت جهاد کشاورزی به واسطه اینکه مسئولیت اصلی را در تولید کالاهای اساسی کشور و تامین امنیت غذایی مردم بر عهده دارد، همواره یکی از حساس ترین و کلیدی ترین وزارتخانه ها بوده، بر همین لازم است مسئولان رده بالای این وزارتخانه با حساسیت بیشتری از سوی دولت و با نظر نهادهای نظارتی انتخاب شوند.

اگر به برخی چالش‌های سالهای اخیر کشور توجه کنیم، می بینیم بسیاری از این مشکلات و چالش‌ها در حوزه کشاورزی رخ داده، از نابسامانی‌ها در حوزه تامین و تولید نهاده های دام که در موارد متعدد منجر به افزایش قیمت مرغ و گوشت و نارضایتی مردم شده، تا سوء مدیریت‌ها در بخش های دیگر این وزارتخانه از جمله موضوع برنج و چای که صدای تولیدکنندگان را هم درآورده، یا موضوع خودکفایی در محصولات اساسی که برنامه اصلی همه وزرای قبلی جهاد کشاورزی و وزیر فعلی هم بوده، ولی نه تنها محقق نشده بلکه در برخی محصولات مهم مثلا گوشت شاهد افت قابل توجه تولید هم هستیم.

البته لازم به ذکر است، وضعیت نامناسب تولید محصولات کشاورزی که موجب شده، طی سالهای گذشته تقریبا بخش عمده درآمد ارزی کشور صرف واردات محصولات غذایی شود، محصول مدیریت غلط دولت‌های گذشته در بی توجهی به مساله خودکفایی و امنیت غذایی، توسعه کشاورزی مکانیزه و افزایش بهره وری، رعایت الگوی کشت و موارد متعدد دیگر است که نمونه بارز آن یکی از وزرای کشاورزی دولت سازندگی و اصلاحات (عیسی کلانتری) هست که رسما موضوع خودکفایی در تولید محصولات اساسی کشاورزی را رد می کرد و زیر سوال می برد.

حال نگرانی‌ها از وضعیت تولید محصولات کشاورزی و تامین امنیت غذایی مردم وقتی بیشتر می شود که بدانیم، در دولت سیزدهم هم همچنان مدیریت این وزارتخانه حساس در اختیار برخی مدیرانی است که بعضا با گرایش های تند سیاسی، کارنامه ضعیف و غیر قابل قبول آنها در دولت های گذشته پیش روی همه قرار دارد.

بر اساس پیگیری‌هایی که خبرنگار اقتصادی تسنیم انجام داده، شاهرخ رمضان نژاد چهره شناخته شده جریان اصلاح طلب که اوایل دهه 80 عضو شورای شهر و سخنگوی جبهه اصلاح طلبان، در دولت حسن روحانی و وزارت حجتی مدیرکل روابط عمومی وزارت جهاد کشاورزی، در دولت دوم حسن روحانی با حکم رئیس جمهور وقت رئیس سازمان نظام مهندسی کشاورزی و در سال 97 با حکم عیسی کلانتری عضو شورای مرکزی خانه کشاورز شده بود، در دولت رئیسی هم مشاور وزیر و سرپرست حوزه وزارتی، دبیر قرارگاه امنیت غذایی و همچنان رئیس سازمان نظام مهندسی کشاورزی با حکم رئیس جمهور سابق هست و با این پست‌ های کلیدی علی الظاهر همه کاره وزارت حساس جهاد کشاورزی و البته بخش خصوصی است.

در عین حال خبر می رسد، بخش عمده انتصاب ها در وزارت جهاد کشاورزی که مجموعه ای از مدیران مسئول وضع موجود از جریان سیاسی اصلاح طلب را دور هم جمع کرده، با اعمال نظر و پیگیری رمضان نژاد انجام شده و مهمتر اینکه بخش عمده مکاتبات مهم در حوزه وزارت جهاد کشاورزی که باید توسط شخص وزیر انجام شود، توسط سرپرست حوزه وزارتی انجام شده است که صدای یکی از نهادهای مهم نظارتی را هم درآورده و در این خصوص مکاتبه رسمی با وزیر انجام شده است.

جالب است، آقای رمضان نژاد که گرایش سیاسی خودش مشخص است، تقریبا در همه دولت ها با همه گرایش های سیاسی از وزرای کشاورزی حمایت کرده و با همین حمایت‌ها نظر آنها را برای سپردن پست های کلیدی به خود جلب کرده است. وی که پیشتر بیانیه های حمایتی آنچنانی از کلانتری، حجتی و خاوازی در دولت های گذشته داده بود، در حمایت از وزیر قبلی جهاد کشاورزی در دولت رئیسی هم بیانیه حمایتی داده که نتیجه آن اعطای حکم حساس دبیر قرارگاه امنیت غذایی به رمضان نژاد بود که البته برخی تصمیمات غلط این قرارگاه در این مدت همچنان برای دولت آقای رئیسی حاشیه ساز است.

در این وضعیت سوال مهمی که باید از آقای نیکبخت وزیر جهاد کشاورزی و البته مسئولان ارشد دولت آقای رئیسی پرسید این است که، مدیران اصلاحاتی در دوران صدارت چند ده ساله خود چه کارنامه‌ موفقی در حوزه کشاورزی داشتند که در دولت آقای رئیسی هم باید همین افراد در راس کار باشند و وضعیت تولید محصولات اساسی کشاورزی و امنیت غذایی کشور به دست آنها سپرده شود؟

به نظر می رسد در حالی که با گذشت چندین ماه هنوز نهادهای نظارتی کشور تاییدیه لازم را برای تبدیل حکم سرپرستی آقای رمضان نژاد صادر نکردند و ظاهرا با صدور تاییدیه مساله دارند، وزیر جهاد کشاورزی و مسئولان ارشد دولت آقای رئیسی در راستای باز شدن قفل تولید در برخی حوزه های مهم کشاورزی و رفع موانع تولید، وضعیت را سریعتر تعیین تکلیف کنند و مسئولیت های مهم حوزه کشاورزی را به کسانی بسپارند که بانی وضع اسف بار کشاورزی در چند دهه گذشته نباشند.

دیدگاه کاربران

ناشناس۳۳۹۰۱۰۸۱۴:۰۳:۱۸ ۱۴۰۲/۱۱/۲۷
وضعیت آب در کشور که به حد خطرناک رسیده. به دلیل تحریم از تکتولوژی روز بی بهره هستیم .
ناشناس۳۳۹۰۲۲۱۱۶:۱۷:۲۷ ۱۴۰۲/۱۱/۲۷
با حرف بی پشتوانه نمی شود خود کفا شد. از چه نظر خود کفا بودیم اب تجهیزات و...
ناشناس۳۳۹۰۲۷۸۱۶:۵۸:۰۴ ۱۴۰۲/۱۱/۲۷
دربین وزارتخانه ها در وزارت جهاد کشاورزی کارشناسان وپتانسیل های قوی را کنار گذاشتند و نیروهای جهادی مخلص همه باکمترین حقوق ومزایا نسبت به سایر وزارتخانه ها دارن در دهستانها ی دورافتاده خدمت می‌کنند.
ناشناس۳۳۹۰۲۹۳۱۷:۰۸:۰۸ ۱۴۰۲/۱۱/۲۷
فقط وزارت کشاورزی نیست بانکها و بیمه ها .تامین اجتماعی و سایر وزارت خانه ها الا ماشالله مدیران اصلاح طلبند.
محسن۳۳۹۰۴۷۹۲۰:۱۰:۵۶ ۱۴۰۲/۱۱/۲۷
من کاری با اینکه این آقا به کدام جناح وابسته است راندادم ولی کلید اول در حوزه صدور مجوزهای غیر سخت گیرانه را در حوزه کشاورزی توسط این آقا در دولت قبل زده شد زمانی که حتی صحبت از صدور مجوز متمرکز نبود
پرنیا۳۳۹۰۶۶۴۲۳:۵۲:۰۱ ۱۴۰۲/۱۱/۲۷
باید یک گاندو دیگردرموردوزارت کشاورزی تحقیق وساخته شودتاافرادمعلوم الحال به مردم معرفی شوددست وپازدن برای قیمت پایین گندم ووضعیت گوشت و مرغ.... امنیت غذایی کشورفکرمیکنیم تیرخداص به استقلال کشورهست .
ناشناس۳۳۹۰۶۷۷۰۰:۱۱:۴۴ ۱۴۰۲/۱۱/۲۸
مشکل اصلی کشاورزی اول دست ریسی ریس جمهور دوم دست قالیباف رئیس مجلس سوم دست اقای منظور رئیس برنامه و بودجه چهارم دست میثم لطیفی است. وقتی کمترین حقوق برای کارکنان وزارتخانه تامین کنند مواد غذایی وامنیت غذایی هست وچندین سال در دو دولت روحانی وریسی ۴ وزیر و یک سرپرست عوض شدن وبا این که یک گروه مطالبه گری از بین‌کار کنان از سال ۹۳ تا الان یعنی ده سال بجای که کارمند کار خود را انجام بدهد باید دنبال مطالبه همکاران باشد ان‌وقت توقع دارید مشکل حل شود.
ناشناس۳۳۹۰۷۳۴۰۲:۲۲:۴۴ ۱۴۰۲/۱۱/۲۸
مسایل کشاورزی اینقدر پیچیده است که با عوض کردن افراد حل نمیشود.مسئله آب و حقابه.مسئله مالکیت .عوامل آب و هوایی.قوانین ناکارآمد در حوزه کشاورزی.فرهنگ جامعه و هزران مسئله دیگر وجود دارد که سد راه کشاورزی است.به جرات میتوان گفت که بیش از نود در صد بخش کشاورزی توسط افراد غیر متخصص اداره می‌شوند.70در صد ضایعات محصولات کشاورزی داریم.تا زمانی که نفت و گاز داریم کسی به حوضه کشاورزی توجه نمیکند.
ناشناس۳۳۹۰۷۶۸۰۶:۴۵:۳۷ ۱۴۰۲/۱۱/۲۸
قفل کشاورزی دست یک نفرنبوده ونیست، نه تنها این متن گرایش سیاسی داردبلکه کل سازمان جهادکشاورزی به جای تامین امنیت غذایی، دنبال سیاست است. اگر می خواهید وضع کشاورزی خوب شود باید به آن بهاداد، بودجه های کلان تعریف شودنه برای توزیع یارانه که خود فساد برانگیز است بلکه برای تجمیع وتجهیز زمینهای حاصلخیز وافزایش بهره وری از آب، زمین ونهاده ها وکاهش تولید محصولات درجه ٢و٣. به عبارت دیگر سطح کم بکاریم اما محصول مرغوب، سالم وزیاد تولیدکنیم...
ناشناس۳۳۹۰۸۴۹۰۸:۴۲:۳۰ ۱۴۰۲/۱۱/۲۸
برای امورتخصصی گرایش سیاسی شخص مهم نیست.
ناشناس۳۳۹۰۸۵۹۰۸:۵۵:۰۴ ۱۴۰۲/۱۱/۲۸
همین معضل در وزارت نیرو و شرکت آبفا هم هست ...
ناشناس۳۳۹۱۰۹۳۱۲:۳۱:۱۶ ۱۴۰۲/۱۱/۲۸
یعنی برکناری این طور آدمها خیلی سخته؟ اگه بده بستونی دارن وزارت اطلاعات ورود کنه .مگه قحطی مدیر است؟ همین ملاحظات هست که کشور عقب افتاده.به راحتی اینا رو بیرون کنید.
ناشناس۳۳۹۱۱۰۵۱۲:۴۲:۱۱ ۱۴۰۲/۱۱/۲۸
با سلام. تقریبا بیشتر پستهای کلیدی وزارت در دست اصلاح طلبان است چون خود آقای نیکبخت مدیون اصلاح طلبان است. در حال حاضر، خاوازی وزیر بی کارنامه دولت روحانی به عنوان قایم مقام نیکبخت نقش اساسی در گردآوری اصلاح طلبان داشته و در ماههای اخیر، حامیان دولت رییسی مثل رییس بازرگانی دولتی و رییس سازمان تعاون روستایی را براحتی از گردونه حذف کردند و متاسفانه هیچ کس معترض آنها نشد.
ناشناس۳۳۹۱۱۵۹۱۳:۴۱:۱۷ ۱۴۰۲/۱۱/۲۸
در زمانی که وظایف امور دام، جنگل و منابع طبیعی از کشاورزی نگرفته بودن، نه بی سر و سامانی و گرانی در محصولات دامی و شیلات بود و نه آتش سوزی وسیع منابع طبیعی و نه دزدی جنگل ها و بیابانی کردن آنها برای ویلاسازی. بعد از آنکه در سال ۱۳۷۹ برای جلوگیری از انحلال جهاد سازندگی، وزارت کشاورزی را در آن ادغام کردند همه چیز تمام شد. در کجای دنیای یک کارشناس راه و ساختمان را وزیر کشاورزی کرده اند که اینجا آقای مهندس محمود حجتی سکاندار بخش کشاورزی شدند .
علی۳۳۹۱۲۶۶۱۵:۲۳:۲۳ ۱۴۰۲/۱۱/۲۸
بطور کلی وزارت کشاورزی کاری مهمتر از امنیت غذایی مردم ندارد از آن جمله برنامه ریزی کاشت و برداشت سیفی جات با توجه به منابع آبی منطقه می‌باشد این مهم را میتوان توسط ۲۰ کارشناس سر و سامان داد و نیازی به وزارت عریض و طویل کشاورزی نباشد همینگونه را میتوان برای وزارت اقتصاد و بعد از یکسال به تولیدات مفید کشور رسید در آن صورت نه نیازی به صدور نفت می‌باشد و نه به پتروشیمی های مخرب منابع طبیعی ...
yektanetتریبونخرید ارز دیجیتال از والکس

پربحث‌های دیروز

  1. با حلوا حلوا گفتن، دهان شیرین نمی‌شود!

  2. ساماندهی بازار مسکن و اجاره‌بها در خوان آخر/ اسب سرکش مسکن، آرام می‌گیرد؟

  3. یکی از مسائل مهم کشور، عفاف و حجاب است/ نظرات شهید مطهری راهگشا است

  4. خلجی: آواربرداری از خرابی ۱۰ ساله زمانبر است

  5. نتانیاهو: احکام دادگاه لاهه را نمی پذیریم

  6. اشکان خطیبی از شرایط زندگی‌ در اروپا می‌گوید: دیگر توانایی کار کردن ندارم

  7. سوء استفاده عباس عبدی از «ماچه الاغ ماده»!

  8. دلارهای خانگی روانه بازار شدند/ روند نزولی قیمت دلار در بازار آزاد سرعت گرفت

  9. همه رقیبان قالیباف در ریاست مجلس آینده/ توضیح معاون رئیسی درباره استقرار فراجا در بنیاد نخبگان

  10. آیت‌الله مکارم شیرازی خطاب به سردار رادان: «طرح نور» را با قدرت ادامه دهید

  11. افشای لیست ارزبگیران توسط گمرک

  12. سونامی مولانا در سینمای ایران؛ رکورد افتتاحیه شکست

  13. خاندوزی: ۱۵۰ همت از اموال مازاد بانکها واگذار شد

  14. دانشگاه واشنگتن دانشجویان را به اخراج و تعلیق تهدید کرد

  15. سرنگونی پهپاد پیشرفته آمریکا در سواحل یمن

  16. رئیسی: جمهوری اسلامی تحریم‌ناپذیر است

  17. مورایس مسلمان شد

پربحث‌های هفته

  1. اقدامی  اشتباه، در زمانی اشتباه تر!

  2. بازی با کلمات

  3. کوچه زیباکلام هنوز تیر چراغ برق دارد؟!

  4. با حلوا حلوا گفتن، دهان شیرین نمی‌شود!

  5. نظرات برگزیده مخاطبان الف: تکرار تجربیات شکست‌خورده درباره حجاب هیچ ثمری ندارد/ زیباکلام به دشمنی اسرائیل با ایران توجه نمی‌کند

  6. هیچ تردیدی در اجرای طرح نور نداریم

  7. اعتراض حواله داران پژو پارس به افزایش قیمت ۴۰۰ میلیونی

  8. حمایت اژه‌ای و رئیسی از طرح عفاف و حجاب فراجا/ انتقاد تلویحی روزنامه اصولگرا از حسین شریعتمداری

  9. توافق جدید ایران و آمریکا چه ویژگی‌هایی باید داشته باشد؟

  10. گزارش میدانی از طرح نور فراجا

  11. ساماندهی بازار مسکن و اجاره‌بها در خوان آخر/ اسب سرکش مسکن، آرام می‌گیرد؟

  12. نحوه رفتار متفاوت فروشندگان در برابر پوشش حجاب مشتریان

  13. رادان:‌ طرح نور با قوت ادامه دارد

  14. چرا این همه " در پوستینِ خَلق" می افتیم؟!

  15. این ابهامات مناقشه‌برانگیز را برطرف کنید

  16. تاکید رئیسی بر اجرای قانون عفاف و حجاب

  17. وقتی «بوقلمون» هم مقابل «رضا پهلوی» کم می‌آورد!

  18. وزارت راه در شناسایی خانه‌های خالی مسئول است

  19. یکی از مسائل مهم کشور، عفاف و حجاب است/ نظرات شهید مطهری راهگشا است

  20. به زور کسی را به بهشت نمی بریم اما در برابر ناهنجاریها ایستاده‌ایم

  21. واکنش مشاور قالیباف به حواشی اخیر گشت ارشاد/ روایت ظریف از علت عدم مذاکره با ترامپ

  22. خلجی: آواربرداری از خرابی ۱۰ ساله زمانبر است

  23. حضور حسین حسینی در دادسرای فرهنگ و رسانه با شکایت فراجا

  24. موضع رئیس عدلیه در خصوص ورود فراجا به مسئله حجاب/ اژه‌ای: در قضیه حجاب می‌توانیم بگوییم «کی بود کی بود، من نبودم؟»

  25. نتانیاهو: احکام دادگاه لاهه را نمی پذیریم

آخرین عناوین