آخرین وضعیت بحرانی ۵ سد تهران/ سد لار تقریباً خشک شد

  4021017046 ۱۳ نظر، ۰ در صف انتشار و ۱۳ تکراری یا غیرقابل انتشار

نصف‌شدن ذخایر سدهای تهران و بارش‌های این استان نسبت به شرایط نرمال و متوسط درازمدت موجب شده برداشت از منابع زیرزمینی آب این استان افزایش چشمگیری داشته باشد.

آخرین وضعیت بحرانی ۵ سد تهران/ سد لار تقریباً خشک شد

به گزارش  تسنیم، بارش‌های سال آبی جاری در تهران با کاهش 56درصدی نسبت به آمار متوسط درازمدت مواجه شده و این خشکی پاییز و زمستان، اثر خود را در کاهش ذخایر سدهای تهران گذاشته است.

در زمان حاضر با وجود 273 میلیون مترمکعب آب ذخیره‌شده پشت سدهای تهران، 86درصد ظرفیت مخازن سدهای پنج‌گانه تأمین آب شرب تهران خالی است.

همان‌طور که در جدول بالا مشخص است، ذخایر سدهای تهران در زمان حاضر نسبت به شرایط نرمال، کسری 300 میلیون مترمکعبی دارند و ذخایر 3 سد از مجموع 5 سد، زیر 20درصد است که این سدها، همگی در سامانه شرقی تأمین آب تهران واقع شده‌اند.

نصف شدن ذخایر سدهای تهران و بارش‌های این استان نسبت به شرایط نرمال و متوسط درازمدت، موجب شده است برداشت از منابع زیرزمینی آب این استان افزایش چشمگیری داشته باشد. با وجود آنکه هیچ رقم رسمی در خصوص میزان برداشت از منابع زیرزمینی آب تهران اعلام نشده است، بررسی‌های تسنیم نشان می‌دهد برداشت از منابع زیرزمینی نسبت به منابع سطحی، به‌نسبت کم‌سابقه 70 درصد به 30 درصد رسیده است و حتی در برخی روزها، میزان تأمین آب از محل چاه‌ها از مرز 70درصد هم می‌گذرد.

درواقع تأمین بدون هشدار آب در این روزهای تهران که اغلب شهروندان شدت تنش آبی تهران را درک نکرده‌اند و به مصارف عادی و حتی اسراف‌گونه خود ادامه می‌دهند، به تشدید فرونشست و بروز مشکلات بیشتر در تأمین آب تهران در سال‌های آینده منجر خواهد شد.

کاهش 2هزارلیتری الگوی مصرف آب در تهران و اخطار به مشترکانی که بیش از دو برابر این الگو مصرف ماهانه دارند، تنها اقدامی است که شرکت آب و فاضلاب استان تهران انجام داده است و بدون شک، این اقدام حداقلی در اطلاع‌رسانی بحران موجود، کافی نیست.

در این روزهای نیازمند اطلاع‌رسانی گسترده، نه شرکت آب و فاضلاب استان تهران و نه شرکت آب منطقه‌ای این استان، هیچ‌کدام نه‌تنها نشست خبری به‌منظور اطلاع‌رسانی گسترده برگزار نمی‌کنند، بلکه در سکوت خبری عجیبی به‌سر می‌برند که منطقی نیست.

مجموعه وزارت نیرو، شرکت مهندسی آب و فاضلاب کشور و شرکت مدیریت منابع آب نیز در این بی‌خبری جامعه از بحران جاری و تبعات پیش‌ِروی آن، سهیم هستند.

در شب یلدا، مصرف لحظه‌ای آب تهران در یکی از خشک‌ترین سال‌های این استان، به رقم بی‌سابقه 50 هزار لیتر در ثانیه رسید؛ در حالی که ثبت این رقم به‌عنوان مصرف لحظه‌ای آب تهران فقط در روزهای اوج مصرف آب در میانه تابستان سابقه داشته است. این آمار مصرفی نشان می‌دهد که سکوت مجموعه وزارت نیرو در تبیین شرایط فعلی خشکی تهران، موجب شده است شهروندان درکی از شدت تنش آبی نداشته باشند.

دیدگاه کاربران

ناشناس۳۳۴۸۱۶۵۱۱:۴۱:۵۶ ۱۴۰۲/۱۰/۱۷
مدتهاست دارند هشدار می دهند ولی کسی توجه نمی کند !
ناشناس۳۳۴۸۲۳۰۱۲:۳۰:۲۱ ۱۴۰۲/۱۰/۱۷
شهروندان همه چیز رو متوجه هستن و درک دارن ولی همکاری نمیکنن. اعتماد از بین رفته. تازمانی که اعتماد عمومی بازسازی نشه، در بر همین پاشنه خواهد چرخید.
ناشناس۳۳۴۸۲۵۱۱۲:۴۴:۴۲ ۱۴۰۲/۱۰/۱۷
متاسفانه جالبه که با وجود چنین مشکلاتی مدام حرف از افزایش جمعیت زده میشه. ما با همین میزان جمعیت هم شرایط دشواری از نظر بحران های زیست محیطی داریم.
ناشناس۳۳۴۸۴۳۷۱۵:۳۳:۲۸ ۱۴۰۲/۱۰/۱۷
ربطی ندارد و اصل خشکسالی دوره ای هست
حمید۳۳۴۸۲۷۴۱۳:۰۶:۰۱ ۱۴۰۲/۱۰/۱۷
عیبی نداره .هنوز جمعیت و وسعت تهران و اطرافشو زیاد تر کنید
ناشناس۳۳۴۸۲۷۶۱۳:۰۸:۴۹ ۱۴۰۲/۱۰/۱۷
بیاین بنویسید تقصیر جمهوری اسلامیه که بارون نمیاد و سدها خشک شدن یه مشت غربگدا هم لایکش کنن
ناشناس۳۳۴۸۴۰۸۱۵:۰۴:۴۱ ۱۴۰۲/۱۰/۱۷
میلیونها نفر جمعیت اضافی در تهران و کرج زندگی میکنن و همه امکانات در مرکز و نواحی خشک متمرکز شده و کلی آب بخاطر فرسودگی شبکه توزیع و لوله کشی در مصارف خانگی و کشاورزی و صنعتی هدر میره و تازه هنوز دنبال ازدیاد جمعیته
ناشناس۳۳۴۹۳۸۰۱۵:۰۸:۰۰ ۱۴۰۲/۱۰/۱۸
سوء مدیریت و پرداختن به موضوعات بی اهمیت تقصیر کیه !!؟
ناشناس۳۳۴۸۳۱۱۱۳:۳۵:۰۹ ۱۴۰۲/۱۰/۱۷
17 روز هم از دی ماه گذشته ....وااای خدا
ناشناس۳۳۴۸۴۹۳۱۶:۳۰:۱۸ ۱۴۰۲/۱۰/۱۷
خدا خودش در قرآن گفته که باران فقط بوسیله خداوند بر هر کس که او بخواهد نازل خواهد شد.
کشاورز۳۳۴۸۵۵۷۱۸:۰۵:۴۱ ۱۴۰۲/۱۰/۱۷
ساختن کارخانجات صنعتی مانند ، فولاد و نیروگاه و پتروشیمی که آب فراوان مصرف می کنند آنهم در استانهای مرکزی و خشک شدن تالابها و دریاچه ها و بالا رفتن دمای کره زمین باعث شده تا مملکت دچار بی آبی و خشکسالی شود .
بابک احمدیان۳۳۴۸۵۸۸۱۸:۴۵:۴۳ ۱۴۰۲/۱۰/۱۷
با ایجاد ابر مصنوعی میتوانید کم آبی را بر طرف کنید
ناشناس۳۳۴۸۶۵۶۲۰:۰۳:۰۵ ۱۴۰۲/۱۰/۱۷
علاج واقعه قبل از وقوع باید کرد .که نشده.
yektanetتریبون

آخرین عناوین