قدرت روایت و روایت قدرت

محمدکاظم انبارلویی،   4020723130 ۱۰ نظر، ۰ در صف انتشار و ۴ تکراری یا غیرقابل انتشار
قدرت روایت و روایت قدرت

گاهي در مورد قدرت كشوري قصه‌پردازي و روایت‌سازی مي‌شود. سازه‌هاي اين قصه هر قدر از دروغ و فريب و جعل واقعيت برخوردار باشد كارايي خود را تا يك حدي مي‌تواند حفظ كند اما اگر از حد گذشت به سوي خودويرانگري از درون و بيرون مي رود. روایت سازی از قدرت اسرائيل همين گونه است. شكست اعراب در جنگ 6 روزه آغاز قصه‌پردازي در مورد قدرت اسرائيل بود.
با ظهور انقلاب اسلامي كه سران رژيم صهيونيستي، آن را زلزله در جهان توصيف كردند روياي شكل‌گيري دولتي به گستره از نيل تا فرات را به فراموشي كشاند. صهيونيست‌ها براي حفظ خود و براي مصون ماندن از تعرضات همان كساني كه براي آنها قصه‌پردازي مي‌كردند مجبور شدند دور خود ديوار بكشند. ديري نپاييد كه اين ديوار در جنگ 33 روزه و نبردهاي پس از آن به‌ويژه در عمليات طوفان‌الاقصي ترك برداشت و آنها به پايان قصه‌پردازي خود رسيدند.
از ميان غوغاي اين قصه‌پردازي و گردوخاك رسانه‌اي و شعبده‌بازي‌ها، سروكله يك قدرتي اكنون پيدا شده است كه از آن به عنوان «روایت اصلی قدرت» ياد مي شود. قدرتي كه متكي بر اراده نسلي است كه سرزمين او اشغال شده ، ملت او بارها مورد قتل‌عام واقع شده است. اين قدرت محصول خشم و نفرت فشرده شده نزديك به نيم قرن است.
قدرتي كه امروز در محور مقاومت هراز چندي خود را نشان مي‌دهد داراي ارتشي است كه از كودكان داخل رحم زنان قهرمان فلسطيني گرفته تا پيران و سالخوردگان در آن حضور دارند و ستون فقرات آن را جواناني تشكيل مي‌دهند كه اراده آنان از فولاد سخت‌تر است و ايمان آنها تنه به ايمان ياران پيامبر اكرم (ص) در صدر اسلام مي‌زند.
به جمع‌بندي نبرد حماس و جهاد اسلامي در دهمین روز نبرد مي‌پردازيم:

1- 15 مهر 1402 در تاريخ مبارزات ملت فلسطين، يك نقطه عطف محسوب مي شود.
جوزف ناي معتقد است ؛ اسرائيل به سمت «خودويرانگري» با سرعت زياد در حركت است.
فريدمن هم مي‌گويد؛ «بزرگترين تهديد براي اسرائيل تهديد از درون است.»
ضربه 15 مهر ميزان اين شكنندگي و ويراني را به رخ جهانيان كشاند.
سيل جمعيتي كه به سوي فرودگاه بن‌گورين براي فرار مي‌بينيم كساني هستند، كه ديگر سرزمين‌هاي اشغالي را امن براي زندگي نمي‌دانند. آنها غصبي بودن آن را فقط زير ضربات مهلك مقاومت ادراك مي‌كنند. اين ضربات طي سال‌هاي گذشته و سال‌هاي آینده كوبنده‌تر وارد خواهد شد.
سازه‌هاي امنيتي ،نظامي و اطلاعاتي رژيم صهيونيستي به شدت آسيب ديده فروريزي ديوار حائل و نفوذ رزمندگان فلسطيني و حضور قدرتمند آنها در شهرك‌هاي صهيونيست‌نشين درجه اين آسيب‌زايي را با صدها كشته و اسير و مجروح نشان مي‌دهد.

2- نتانياهو مسئول اصلي شكست طوفان‌الاقصي است. با فروكش كردن طوفان او همان جايي خواهد رفت كه شارون رفته است. او با بمباران وحشيانه غزه مي‌خواهد بر روي اين واقعيت سرپوش بگذارد. قدرت قصه‌پردازي صهيونيست‌ها از بين رفته، نمي‌دانند در برابر يك شكست غيرقابل ترميم چه كنند؟

3- هزاران كودك، زن و زنان و مردان سالخورده زير خروارها خاك و سنگ و سيمان در اثر بمباران‌هاي وحشيانه هوايي و موشكي درغزه به فجيع‌ترين وضع ممكن به شهادت رسيده‌اند. اين يك جنايت جنگي تمام‌عيار است. رسانه‌هاي تحت نفوذ صهيونيسم كه سال گذشته از مرگ طبيعي يك خانم در يك قرارگاه پليس در ايران يك فاجعه حقوق بشري خلق كردند و افكار عمومي جهان را سر كار گذاشتند الان با پنهان سازي جنايات جنگي ارتش اشغالگران صهيونيستي نمي‌دانند چكار كنند؟!
آنها با اين پنهان سازي دارند به شعور بشريت در نقض حقوق بشر اهانت مي‌كنند. مردم جهان در 5 قاره جهان با برگزاري تظاهرات ضدصهيونيستي پاسخ اين اهانت را دادند.
بايدن، رئيس جمهور آمريكا با بي‌شرمي تمام در پاسخ به اعتراضات جهاني در مورد جنايات جنگي رژيم صهيونيستي اعلام كرده است : «صريح و شفاف مي‌گويم در كنار اسرائيل مي‌ايستيم!!»

4- نتانياهو با اين شكاف آنتاگوئيستي در داخل و ضربه به عادي‌سازي روابط برخي اعراب و باز شدن پرونده جديد از جنايات جنگي و ... چه مي‌خواهد بكند؟
آيا او قادر است همه ساكنان غزه را قتل عام كند، خانه‌ها را ويران كند و اگر چنين كرد مشكل امنيت رژيم اشغالگر قدس حل مي‌شود؟ ‌آيا او با ارتش منسجم و پرقدرت نيروي مقاومت در منطقه هم همين كار را مي‌تواند بكند؟ آيا او قادر است همين قتل‌عام را در كرانه باختري راه‌اندازي كند؟!
اكنون يك حالت جنون و ديوانگي در اتاق جنگ رژيم صهيونيستي حاكم است!
قدري از اين جنون فاصله بگيرند به فكر آزاد كردن ژنرال هاي به اسارت گرفته شده و سربازان اسيري كه تعداد آن را هم نمي‌دانند خواهند افتاد. آن وقت بايد هزينه همه ديوانگي را يكباره پرداخت كنند. غير از اين پرداخت راهي ديگر ندارند. آنها در جنگ 33 روزه همين مسير را رفتند.

5- آمريكا اعلام كرده است در كنار اسرائيل مي‌ايستيم. اگر اين ايستادگي از جنس ايستادگي در افغانستان و عراق و سوريه است تكليف آن از همين حالا معلوم است.
اگر هيچ كس نداند ژنرال‌هاي ناتو مي‌دانند اگر ايران اراده كند ميليون‌ها تن از ارتش مقاومت در محورهاي مختلف در يمن، سوريه، عراق، افغانستان و لبنان مثل صاعقه بر سر آنها فرود خواهند آمد. آنها ديگر طوفان‌الاقصي را فراموش مي‌كنند آنها بايد حيات و ممات خود را در عمليات «صاعقه‌الاقصي» به تماشا بنشينند.
صاعقه‌اي كه سابقه تاريخي آ‌ن را فقط در سرنوشت هلاکت بار قوم لوط ، عاد و ثمود مي‌شود سراغ گرفت.
نيروي مقاومت «روایت جدیدی» از یک قدرت نوظهور است كه مورخان معاصر دارند ابعاد آن را مي‌نويسند.
امپراطوري رسانه‌اي غرب نمي‌تواند در اين روایت سازی اخلال كند.

دیدگاه کاربران

ناشناس۳۲۶۰۷۹۸۲۲:۴۵:۵۸ ۱۴۰۲/۷/۲۳
یک پرسش در حمله حماس به اسرائیل 1400 نفر کشته شدند. در بمبارانهای شدید اسرائیل که بیش از 1400 ساختمان کاملا ویران شد نزدیک به 2000 نفر کشته شدند. چگونه است با این حجم وسیع بمباران تعداد کشته های فلسطین 600 نفر بیش از کشته های اسرائیل است؟
ایرانی۳۲۶۱۰۶۰۰۹:۵۷:۴۴ ۱۴۰۲/۷/۲۴
به خاطر اینکه حمله حماس زمینی با کمترین هزینه به پایگاه های نظامی رفتن تو هر پایگاه تمام نظامی ها کشته و زخمی شدن اما اسرائیل که عرضه و دل و نیروی شجاع برای حمله زمینی رو نداره ساختمان های مسکونی رو میزنه نتیجه بیشتر از ۸۰۰۰ نفر مجروح و بیشتر از ۲۰۰۰ نفر شهید در ضمن آلان بیشتر خانه ها از ترس بمباران تخلیه شدن
ناشناس۳۲۶۰۸۲۹۲۳:۳۰:۳۰ ۱۴۰۲/۷/۲۳
بر طبل جنگ نکوبید.
ناشناس۳۲۶۱۲۷۵۱۳:۴۸:۰۴ ۱۴۰۲/۷/۲۴
راه‌های دیگه همه‌شون قبلا امتحان شدن و راه به جایی نبردن!
ناشناس۳۲۶۰۸۳۱۲۳:۳۵:۰۷ ۱۴۰۲/۷/۲۳
فرید من یک اقتصاد دان بزرگ بود شما تمام حرف های ایشان را قبول دارید؟
حمید کاف۳۲۶۱۴۸۳۱۷:۰۹:۱۵ ۱۴۰۲/۷/۲۴
سلام.جناب اقتصاددان؟ ریچاردفریدمن.از همکاران اقتصاددان شما نیست،روزنامه نگارامریکایی هستش .عزیزجان؟ اگه.همه مردم.(تحت هر شرایطی .تحت هرشرایطی).همه اموراین دنیارو.اونقددددرررر.تنازل بدن.تا اندازه خواسته هاو،امیال امثال بنده و.جنابعالی بشه.خوبه.؟.راضی میشی که.کمی منصف بشیم؟؟.بحث مقاله.بحثی کلان و.خارج از روزمرگی من وشماست..فقط اینو بدون.اگه نتایج گذشته، حال،و اینده مدنظر این مباحث رو.کمی واکاوی بکنیم.احتمالا.بنده وشما.حتی اجازه اموختن سوادان نداشتیم،
ناشناس۳۲۶۰۸۳۲۲۳:۳۶:۳۱ ۱۴۰۲/۷/۲۳
چرا جنگ شروع شد؟
ناشناس۳۲۶۰۹۲۶۰۷:۳۴:۲۳ ۱۴۰۲/۷/۲۴
اینهمه کشتار بیرحمانه که سالها انجام شده کجا میخواد نتیجه اسمانیش بروز کنه دیگه این ملت مظلوم چقدر باید هزینه بدن کل توانشون همین طوفان الاقصی بود .
ناشناس۳۲۶۱۲۷۶۱۳:۴۸:۵۶ ۱۴۰۲/۷/۲۴
هر دفعه داره توانشون بیشتر می‌شه انگار
حمیدکاف۳۲۶۱۴۸۸۱۷:۱۵:۲۱ ۱۴۰۲/۷/۲۴
جناب ببخشید.فکر میکنم شما.یک آدم فوقالعاده.و بی نظیر در کل دنیا هستید..راحت.فرمودید;; کل قدرت فلسطینی.همین طوفانه.پس.معلومه.این ازنظرشما.کوچیکه.و.شما خیلی خیلی قادر وتوانا هستید,!!,!!..همه تؤرسین های نظامی وامنیتی دنیا.مبهوت عملیات طوفن شدن.شما راحت میگید..همه بضاعت اینه؟.!! بضاعت شما رو الان.نقد.آمریکا دلار میده..
yektanetتریبون

آخرین عناوین