امیرعبداللهیان: اشد مجازات در انتظار عامل حمله به سفارت جمهوری آذربایجان است

  4020414106 ۱۲ نظر، ۰ در صف انتشار و ۵ تکراری یا غیرقابل انتشار

وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی ایران در باکو گفت که اشد مجازات در انتظار عامل حمله به سفارت جمهوری آذربایجان در تهران و هر طرفی است که در این اقدام جنایتکارانه نقش داشته است.

امیرعبداللهیان: اشد مجازات در انتظار عامل حمله به سفارت جمهوری آذربایجان است

به گزارش خبرنگار گروه سیاست خارجی خبرگزاری فارس، حسین امیرعبداللهیان وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی ایران که به منظور شرکت در نشست وزرای خارجه جنبش عدم تعهد در باکو پایتخت جمهوری آذربایجان حضور دارد، امروز (چهارشنبه) ۱۴ تیر ماه در جمع خبرنگاران درباره دیدارش با الهام علی‌اف رئیس جمهور آذربایجان گفت: این گفت‌وگو با حضور هیأت رسمی و وزیر خارجه جمهوری آذربایجان و دیگر مقامات کشور آذربایجان انجام شد.

رئیس دستگاه دیپلماسی گفت: امنیت جمهوری آذربایجان را امنیت منطقه و امنیت ایران می‌دانیم و در خصوص حادثه‌ای که در سفارت جمهوری آذربایجان در تهران رخ داد که ما را متعجب و متاسف با رئیس جمهور گفت‌وگو کردم و همانطور که روز گذشته سخنگوی قوه قضائیه ایران اعلام کرد پرونده رسیدگی به اقدام مسلحانه ضارب در سفارت جمهوری آذربایجان در تهران مراحل تحقیقاتی خودش را کامل کرده است.

 وی افزود: با مقامات کشور دوست و برادر جمهوری آذربایجان اتفاق نظر داریم که مراحل تحقیق این پرونده در طرف آذربایجان با سرعت تکمیل شود.

امیرعبداللهیان همچنین گفت: رای شدید و اشد مجازات در انتظار ضارب و هر طرفی است که در این اقدام جنایتکارانه نقش داشته است. اقداماتی در حوزه پلیس دیپلماتیک اتخاذ شده و با مسببانی که به هر نحو قصوری در این حادثه داشتند برخورد جدی صورت گرفته است.

وزیر خارجه ادامه داد: با رئیس جمهور و مقامات جمهوری آذربایجان اتفاق نظر داریم که مسیر تاریخی و کریدور راه‌آهنی که از ایران می‌گذرد به سرعت فعال شود. کریدور ریلی ارس کریدور مورد توافق ماست که به دستور آیت‌الله رئیسی عملیات اجرایی آن بزودی شروع خواهد شد و امیدواریم ظرف یک سال بهره‌برداری آن انجام شود. این کریدور نقش اصلی را در اتصال آذربایجان به نخجوان بر عهده دارد.

وی بیان کرد: در خصوص رفع انسداد از مسیرهای مواصلاتی در منطقه نیز با آقای الهام علی‌اف گفت‌وگو داشتیم و رئیس جمور آذربایجان تأکید کرد که رفع انسداد منجر به بسته شدن مسیرهای مواصلاتی تاریخی بین ایران و ارمنستان شود، تحلیل و ارزیابی نادرستی است و ایشان تأکید کرد که جمهوری آذربایجان به دنبال بستن مسیرهای مواصلاتی تاریخی ایران در منطقه نبوده و هرگز نخواهد بود.

رئیس دستگاه دیپلماسی با بیان اینکه مردم جمهوری آذربایجان و ایران بیشترین اشتراکات را در بین همسایگان دارا هستند، گفت: به دور از سوءتفاهم‌ها بایستی رفت و آمد مردم دو کشور و همکاری‌های همه جانبه بدون هیچگونه محدودیت بین دو کشور در بهترین وضعیت خود قرار بگیرد. معتقدیم اختلافات در منطقه قفقاز جنوبی صرفا از طریق مسالمت آمیز قابل حل و فصل است.

وی همچنین گفت: برای دولت و مردم خوب جمهوری آذربایجان بهترین‌ها را آرزو داریم.

دیدگاه کاربران

پاکنژاد۳۱۲۵۷۵۱۱۷:۵۹:۲۷ ۱۴۰۲/۴/۱۴
اگر ایران توجه داشته باشد که کشورهای دیگر چه سیاست ها و مراوداتی با کشورهای دیگر را دارند حتما در امر سیاست خارجی موفق خواهد شد
ناشناس۳۱۲۵۷۹۹۱۸:۳۸:۳۵ ۱۴۰۲/۴/۱۴
بعنوان یک اذربایجانی از شما سوال می کنم میدانید چقدر لفاظی و توهین و هتاکی برعایه ما کردند؟ از توهینهای رورانه اینها بشدت اعصابمون‌خرد بود چرا کوتاه امدید؟ ان هم در برابر یکی مثل الهام
سید علی۳۱۲۵۹۴۱۲۱:۵۷:۴۹ ۱۴۰۲/۴/۱۴
حرف شمارا درک کرده و موافقم اما حالا که حکومت یه شانس دوباره داده فقط امیدوارم دیگه از پشت خنجر نزنه فعلا باید از آلودگی رود ارس جلوگیری کنیم
ناشناس۳۱۲۵۸۱۹۱۸:۵۷:۴۲ ۱۴۰۲/۴/۱۴
مقام آذربایجانی فقط با کلمات بازی نمود
ناشناس۳۱۲۵۸۳۹۱۹:۴۰:۱۰ ۱۴۰۲/۴/۱۴
آفرین .. سیاست درست دوستی و‌ تعامل با جمهوری آذربایجان است.
علی۳۱۲۵۹۳۲۲۱:۴۹:۵۲ ۱۴۰۲/۴/۱۴
از دیدگاه مثبت وزیر خارجه تشکر میکنم آذربایجان برادر خونی ماست با هیچ کشوری قابل مقایسه نیست روابط خوب دو برادر آرزوی همه است باید نقشه دشمنان داخلی وخارجی نقش بر آب شود دو برادر قابل جدا شدن وجنگ نیستند یاشاسین ایران یاشاسین آذربایجان
محمود۳۱۲۵۹۴۲۲۱:۵۸:۱۰ ۱۴۰۲/۴/۱۴
گشایش راههای مواصلاتی برای ایران وارمنستان و آذربایجان و ترکیه خیلی خوب و باعث رونق و توسعه هرچهار کشور ونیز روسیه خواهد شد
سید علی۳۱۲۵۹۴۶۲۲:۰۰:۴۱ ۱۴۰۲/۴/۱۴
از سیاست روابط با همسایگان حمایت میکنیم به شرط تامین منافع کشور و مخصوصاً ملت بزرگ تمدن ایران
ناشناس۳۱۲۶۰۰۷۲۲:۴۶:۴۲ ۱۴۰۲/۴/۱۴
چه مجازاتی؟ ؟ زن بنده خدا رو جاسوس خانه علیف صهیونیسم در تهران دزدیده بود، اونی که پاسخ گو باشه آذربایجانه
ناشناس۳۱۲۶۰۹۳۲۳:۴۶:۱۲ ۱۴۰۲/۴/۱۴
مگه وزیر خارجه قاضی هستند که حکم قضایی صادر میکنند؟
یک آذری ایرانی۳۱۲۶۱۶۲۰۰:۳۶:۴۵ ۱۴۰۲/۴/۱۵
کار دیپلماسی فقط و فقط از راه های دیپلماتیک حل شدنی است و با قلدری و زورگویی نمیتوان بر دیگران مسلط شد، آذربایجان از جمله کشورهای است که تعصبات قومی و زبانی بین دو کشور اشتراکات بسیاری را بوجود آورده و در صورت بر هم خوردن میانه دو کشور قطعا" هر دو کشور با چالش های فراوانی روبرو خواهند شد...
ناشناس۳۱۲۶۱۹۲۰۱:۰۰:۱۸ ۱۴۰۲/۴/۱۵
فقط تندروها در داخل ایران در اعمال سیاست خارجی وزارت امور خارجه در مورد کشورها از جمله اذربایجان دخالت نکنند واین خواست همه مردم بوده و هست ملت ایران طرفدار دوستی با کل مردم دنیاست و میخواهد دولتها با هم روابط دوستانه داشته باشند
yektanetتریبون

آخرین عناوین