تحلیل روزنامه مشهور چینی از همکاری دو قدرت آسیایی

گروه جهان الف،   4011128052 ۴۳ نظر، ۰ در صف انتشار و ۹ تکراری یا غیرقابل انتشار

روزنامه "چاینا دیلی" در گزارشی می نویسد: «جهان در شرایط کنونی، در بحبوحه حرکت خود به سمت چندقطبی شدن(با توجه خیزش آسیا)، تغییر و تحولات گسترده ای را تجربه می کند. در این فضا، ایران و چین به عنوان دو قدرت برجسته منطقه ای و بین المللی می توانند محرک های تازه ای را برای صلح و توسعه جهانی به واسطه افزایش همکاریهای خود، فراهم سازند.»

تحلیل روزنامه مشهور چینی از همکاری دو قدرت آسیایی

به گزارش الف؛  روزنامه "چاینا دیلی" در گزارشی با اشاره به سفر اخیر رئیس جمهور کشورمان به چین، به طور خاص به واکاوی ابعاد مختلف این سفر و البته پیام ها و پیامدهای آن پرداخته است. چاینا دیلی در گزارش خود بر این باور است که سفر رئیس جمهور ایران به چین جدای از اینکه در قالب روابط دو جانبه تهران و پکن از اهمیت برخوردار است، در عین حال در ابعاد منطقه ای و بین المللی نیز از اهمیت قابل توجهی برخوردار است. 

نشریه چاینا دیلی در گزارش خود می نویسد:

«سفر اخیر رئیس جمهور ایران به چین نشان داد که تهران و پکن متعهد به تعمیق و گسترش همکاری های اقتصادی و سیاسی میان خود در عصر جدید جهانی هستند. با توجه به تقویت سیاست "نگاه به شرق" در سیاست خارجی ایران، کشورهای آسیایی از جمله چین از جایگاه مهمتری در قیاس با گذشته در منظومه سیاست خارجی و دیپلماسی ایران برخوردار شده اند. 

سفر ابراهیم رئیسی به چین، نخستین سفر وی در مقام رئیس جمهور ایران به پکن از زمان حضور وی در قدرت در سال 2021 بوده است. البته که این سفر نخستین سفر خارجی وی در سال 2023 نیز به حساب می آید و نشان از آن دارد که تهران در پیگیری سیاست نگاه به شرق کاملا مصمم است. در عین حال، با توجه به اینکه چین نیز راه و مسیر خاص خود را در عرصه مدرنیزاسیون دنبال می کند و به دنبال تحقق توسعه با کیفیت بالا و تسهیل مراودات اقتصادی خود است، می تواند مزایای قالب توجهی را از قِبل روابط خود با ایران ببرد. 

رئیس جمهور ایران تاکید کرده که ایران اهمیت فراوانی را برای توسعه روابط خود با چین قائل است. رئیسی چین را "دوست قدیمی" و "بهترین شریک در آینده همکاریهای خارجی ایران" توصیف کرد و تاکید کرده است که ایران به تقویت و توسعه روابطش با چین علی رغم موانع و خصومت های مختلف منطقه ای و بین المللی ادامه خواهد داد. 

هیاتی بزرگ و قابل توجه، ابراهیم رئیسی رئیس جمهور ایران را در سفر به چین همراهی می کردند که از جمله آن ها می توان به اعضای کابینه دولت وی نظیر وزرای امور خارجه، راه و شهرسازی، کشاورزی، مذاکره کننده ارشد اتمی این کشور، رئیس کل بانک مرکزی ایران، صاحبان کسب و کارهای مختلف و در عین حال اعضای اندیشکده های ایرانی اشاره کرد. اعضای هیات ایرانی، دیدارهای مختلفی را با رهبران و تجار چینی و همچنین ایرانیان ساکن در چین نیز برگزار کردند. 

همکاری های اقتصادی بخش مهم و قابل توجهی از روابط ایران و چین را به خود اختصاص داده و می دهد. این مساله به ویژه با توجه به اینکه ماهیت اقتصادِ دو کشور به نوعی مکمل یکدیگر است، از اهمیت بیشتری نیز برخوردار می شود. درست به همین دلیل هم است که چین در سال های اخیر بزرگترین شریک تجاری ایران بوده است. 

با این همه، باید توجه داشت که ظرفیت های اقتصادی در روابط ایران و چین هنوز به صورت کامل فعال نشده و حجم تجارت دو جانبه ایران و چین در سه سال اخیر تنها 30 میلیارد دلار بوده است. مطمئنا این دو کشور در ادامه راه گام هایی محکم را جهت تقویت پیوندهای اقصادی خود برخواهند داشت. برای مثال، در سال 2021، دو طرف توافق مشارکت راهبردی 25 ساله میان خود را امضا کردند که بسیاری از ناظران و تحلیلگران معتقدند می‌تواند نقطه عطف قابل توجهی در چهارچوب مناسبات و روابط آتی دو کشور در 25 سال آینده باشد. 

با این حال، چهارچوب همکاریهای همه جانبه میان تهران و پکن با توجه به پاندمی ویروس کرونا، تحریم های شدید غرب به رهبری آمریکا علیه ایران و تغییر در فضای سرمایه گذاری ایران، پیشرفت هایی که باید و شاید می‌داشت را نداشته است. هدف اصلی دیدار رئیسی از چین این بوده که چگونگی اجرای موثر توافق مشارکت راهبردی 25 ساله میان ایران و چین در حوزه های مختلف کشاورزی، تجاری، صنعتی، زیرساختی، گردشگری، محیط زیستی و بهداشتی را به بحث و بررسی بگذارد. 

در کنار این ها، ایران همچنین متعهد به افزایش همکاریهای خود در قالب سازمان همکاریهای شانگهای و ابتکار مشهور دولت چین یعنی یک کمربند یک جاده نیز است. در تاریخ 7 فوریه سال جاری میلادی، ابراهیم رئیسی فرمانی را امضا کرد که بر پایه آن اجرای قوانین و مقرارات مرتبط با عضویت ایران در سازمان همکاریهای شانگهای تسهیل می شود. در این راستا، اگر این روند به سرعت ادامه پیدا کند، ایران به عضو کامل و رسمی سازمان همکار‌یهای شانگهای تبدیل خواهد شد و به احتمال زیادی در نشست سال 2023 این سازمان از چشم انداز جایگاه جدید خود شرکت خواهد کرد. 

در عین حال، سفر ابراهیم رئیسی به چین، ارتباطات دو طرف در حوزه مسائل منطقه ای و جهانی را نیز تقویت خواهد کرد و می تواند هماهنگی مواضع تهران و پکن را در قالب سازمان های بین المللی نظیر سازمان ملل متحد و سازمان همکاریهای شانگهای را هم به دنبال داشته باشد. با توجه به حمایت های صریح ایران از ابتکار یک کمربند یک جاده دولت چین، دو کشور تمام سعی خود را خواهند کرد تا مکانیسم های همکاری جویانه بیشتری را برای پایه دستورکار مذکور ایجاد کنند و روند ارتباطات میان دو کشور و به طور خاص تعاملات میان ملت های خود را تسهیل و تقویت کنند. 

ارتباطات پیوسته رهبران عالی رتبه سیاسی ایران و چین در سال ها اخیر کمک های زیادی را به این مساله کرده تا هر دو کشور روند پرشتاب توسعه همکاریهای خود را حفظ کنند و البته اعتماد متقابل سیاسی و همچنین روند با ثبات همکاری هایشان را نیز تعمیق کنند. در جریان سفر سال 2016 شی جین پینگ رئیس جمهور چین به ایران، دو طرف بنیان های توافق مشارکت راهبردی 25 ساله میان خود را ایجاد کردند و در سال 2021، این توافق را به صورت رسمی امضا کردند. 

در پایان سفر رئیس جمهور ایران به چین، دو کشور بیانیه ای مشترک را صادر کردند و تاکید نمودند که در بهبود ارتباطات و همکاریهای خود کاملا مصمم و جدی هستند. جهان در شرایط کنونی، در بحبوحه حرکت خود به سمت چندقطبی شدن( با توجه به خیزش آسیا) تغییر و تحولات گسترده ای را تجربه می کند. در این فضا، ایران و چین به عنوان دو قدرت برجسته منطقه ای و بین المللی می توانند محرک های تازه ای را برای صلح و توسعه جهانی به واسطه افزایش همکاریهای خود، فراهم سازند.» 

لینک: 

https://www.chinadaily.com.cn/a/202302/16/WS63eda864a31057c47ebaf292.html

دیدگاه کاربران

ناشناس۲۹۱۴۴۷۱۰۹:۴۸:۰۶ ۱۴۰۱/۱۱/۲۹
از ترس چاله افتادیم در چاه
ناشناس۲۹۱۵۵۷۵۰۹:۴۴:۵۶ ۱۴۰۱/۱۱/۳۰
انتقاد بدون تعارف روزنامه جمهوری اسلامی از سفر رئیسی به چین: چین وعده سر خرمن داد. فردای پایان سفر، دلار به ۴۶ هزار تومان رسید!
ناشناس۲۹۱۵۵۷۷۰۹:۴۶:۰۸ ۱۴۰۱/۱۱/۳۰
دریافت درجه استادی از دانشگاه پکن را به آقای رئیسی تبریک می گویم!
ناشناس۲۹۱۵۵۸۰۰۹:۴۷:۱۱ ۱۴۰۱/۱۱/۳۰
امید است پس از انجام این سفر، سیل بنجلات چینی به ایران سرازیر نشود.
ناشناس۲۹۱۵۵۸۴۰۹:۴۹:۳۶ ۱۴۰۱/۱۱/۳۰
چاه اصلی همان برجام بود زیرا نه تنها باعث لغو تحریمها نشد بلکه سبب تشدید تحریمها و فشار حداکثری دشمن شد.
ناشناس۲۹۱۵۵۸۵۰۹:۵۱:۳۹ ۱۴۰۱/۱۱/۳۰
آیا در این سفر، رییس جمهور چین به خاطر نام بردن از واژه خلیج عربی و حمایت از ادعاهای امارات به جزایر سه گانه طی سفرش به عربستان، از رییسی عذر خواهی کرده؟
ناشناس۲۹۱۵۵۹۲۰۹:۵۵:۲۴ ۱۴۰۱/۱۱/۳۰
در طی 10 سال گذشته، چین به طور مستقیم تنها 180 میلیون دلار در ایران سرمایه گذاری کرده است! این در حالی است که به گفته سفیر ایران در افغانستان، نیمی از سرمایه گذاری خارجی امسال در ایران را اتباع افغانستانی انجام داده اند!
ناشناس۲۹۱۴۴۷۳۰۹:۵۱:۰۴ ۱۴۰۱/۱۱/۲۹
دو چرخه های چینی قدیمی که نوستالوژیک هستند قیمتش ۸ میایون تومان شده لطفا صدها کانتینر وارد کنید نرخ بیاید پایین مردم دوچرخه سوار شوند هم برای خودشان خوب است و هم برای دولت
ناشناس۲۹۱۴۴۷۵۰۹:۵۳:۱۲ ۱۴۰۱/۱۱/۲۹
دولت باید سیاست می داشت و با امریکایی ها به ظاهر صلح میکرد و طی چند سال با قوی کردن بینه اقتصادی کشور بعدا مثل خودشان رفتار میکرد .
ناشناس۲۹۱۵۵۸۶۰۹:۵۱:۵۶ ۱۴۰۱/۱۱/۳۰
در 8 سال گذشته بدنبال صلح با امریکا بودند اما هیچ نتیجه ای نگرفتن و خصومت یانکی ها با ایرانی ها بیشتر شد.
ناشناس۲۹۱۴۴۷۷۰۹:۵۴:۱۲ ۱۴۰۱/۱۱/۲۹
تلویزیون ایران اینترنشنال در لندن تعطیل شد!
ناشناس۲۹۱۴۴۸۵۱۰:۰۴:۲۴ ۱۴۰۱/۱۱/۲۹
خیلی از جوانان کشور از جنایت‌های رژیم پهلوی و شکنجه‌های ساواک خبر ندارند و دشمنان در شبکه‌های مجازی اطلاعات دروغ و مخدوش به خورد آنان می‌دهند. از الف انتظار داریم گزارشاتی را به بیان خیانت‌های پهلوی اول و دوم در حق کشور و ملت ایران اختصاص بدهد.
سامان۲۹۱۴۴۸۶۱۰:۰۵:۱۸ ۱۴۰۱/۱۱/۲۹
انصافا ما قدرت اقتصادی هستیم یا قدرت سیاسی ؟ قدرت نظامی قبول ولی فقط با قدرت نظامی ۱۴ دنیا یه کشور قدرت حساب میشه ؟
ناشناس۲۹۱۵۸۲۰۱۲:۵۰:۳۶ ۱۴۰۱/۱۱/۳۰
هم قدرت سیاسی هستیم و هم نظامی همین که دشمنان نمی توانند کاری کنند و همین که اجازه خیلی کارها در جهان به آنها نمی دهیم و پروژه آنها را شکست می دهیم خودش قدرت سیاسی اقتصادی نظامی هست در ضمن رتبه 14 فقط برای ارتش محاسبه شده و نه ارتش و سپاه
ناشناس۲۹۱۴۴۸۹۱۰:۰۵:۵۲ ۱۴۰۱/۱۱/۲۹
چین تعادل روابط با ایران و عربستان را رعایت میکنه . اولویت اصلی اش بهبود اقتصاد کشورش است . بخاطر ایران با امریکا در گیر نمیشه که اقتصادش لطمه ببینه.عربستان هم برای جلوگیری توسعه زیاد روابط ایران با چین وارد روابط تجاری سود آور برای طرفین با چین شده .
ناشناس۲۹۱۴۴۹۲۱۰:۰۹:۲۲ ۱۴۰۱/۱۱/۲۹
به رئیس‌جمهور مردمی که روزهای تعطیل و غیرتعطیل به جای تاسی به قبلی‌ها و سفرهای تفریحی کیش و قشم ، در راه خدمت به مردم تلاش می کند،خدا قوت و دست مریزاد عرض می‌کنم.
ناشناس۲۹۱۴۴۹۴۱۰:۱۳:۴۷ ۱۴۰۱/۱۱/۲۹
با یک نگاه به وضعیت فعلی اقتصاد ایران می‌توان فهمید که نیاز مبرم به تحول جدی و گام‌های بزرگ و اساسی است.
ناشناس۲۹۱۴۵۰۷۱۰:۳۴:۲۳ ۱۴۰۱/۱۱/۲۹
غرب گداها نظری ندارند خصوصا در مورد بیانیه؟!!
ناشناس۲۹۱۴۵۰۸۱۰:۳۹:۰۵ ۱۴۰۱/۱۱/۲۹
خودتون رو گول نزنید چین هویج داده به ایران فقط توافق نامه که بی ارزشه امضا شده نه قرارداد کلان
ناشناس۲۹۱۵۵۹۰۰۹:۵۴:۲۳ ۱۴۰۱/۱۱/۳۰
سند همکاری 25 ساله ایران و چین 2 سال پیش امضاء شد حالا روند اجرایی شدنش اغاز شد.
محمد قاسمی۲۹۱۴۵۴۵۱۱:۱۵:۴۰ ۱۴۰۱/۱۱/۲۹
دو قدرت؟ چین خودشو در اردوگاه غرب میبینه هرچند رقابت کنه باهاشون دیدید که به روسیه کمک نکرد
ناشناس۲۹۱۵۵۹۳۰۹:۵۵:۲۷ ۱۴۰۱/۱۱/۳۰
چین و کره شمالی پشت روسیه هستن اما علنی نکردند.
ناشناس۲۹۱۴۵۸۵۱۱:۵۸:۰۰ ۱۴۰۱/۱۱/۲۹
ما دقیقا در چه زمینه ای قدرت محسوب میشویم؟ اقتصاد؟ اعتبار بین المللی؟ وقتی که حتی توان برگزاری یک تورنمنت ورزشی رو نداریم یا اینکه حتی عراق هم از اسامی جعلی برای خلیج فارس استفاده میکند و ما هیچ کار نمیتوانیم بکنیم چطور قدرتی هستیم؟
ناشناس۲۹۱۵۶۰۲۱۰:۰۰:۵۷ ۱۴۰۱/۱۱/۳۰
وقتی امریکا و غرب برای نابودی ایران از هیچ گزینه ای دریغ نمی کنند یعنی قدرت هستیم.
ناشناس۲۹۱۴۵۸۹۱۲:۰۳:۱۵ ۱۴۰۱/۱۱/۲۹
2 قدرت منطقه ای؟!!! قشنگ یاد گرفتن چطور هندونه بذارن زیر بغلمون
ناشناس۲۹۱۴۶۳۲۱۲:۳۵:۲۰ ۱۴۰۱/۱۱/۲۹
در هر حال ایران یک قدرت منطقه ای بالاتر از کشورهای همجوار نیست .
ناشناس۲۹۱۴۶۳۴۱۲:۳۷:۱۵ ۱۴۰۱/۱۱/۲۹
اتحاد ایران و چین و روسیه بهترین راهکار مقابله با قدرت تک قطبی و یکجانبه گرایی امریکاست.
ناشناس۲۹۱۴۶۳۹۱۲:۳۸:۵۹ ۱۴۰۱/۱۱/۲۹
چین بزرگترین قدرت اقتصادی و نظامی دنیاست و توسعه روابط همه جانبه با این ابر قدرت به نفع ایران است.
ناشناس۲۹۱۴۶۴۸۱۲:۴۲:۵۵ ۱۴۰۱/۱۱/۲۹
نگرانی های امریکا و غرب از این قرارداد 25 ساله و افزایش همکاری های تجاری ایران با چین به این دلیل است که با سیاست نگاه به شرق ایران تحریمهای ظالمانه امریکا با شکست مواجه می شود.
ناشناس۲۹۱۴۶۹۹۱۳:۱۴:۰۸ ۱۴۰۱/۱۱/۲۹
با همین هندوانه هایی که زیر بغلتان دادن خام شدین و جرات نکردین از حاکمیت بر جزایر ایرانی دفاع کنید؟ حتی دیگه از گلایه هم عاجزید!!
ناشناس۲۹۱۵۵۸۲۰۹:۴۷:۵۰ ۱۴۰۱/۱۱/۳۰
در بیانیه روسای جمهور ایران و چین بر حق حاکمیت ایران بر جزایر 3 گانه ایرانی تاکید شد.
ایرانی۲۹۱۴۷۶۶۱۳:۵۷:۰۸ ۱۴۰۱/۱۱/۲۹
مسئولین کشور ما عرضه ندارن قیمت پیازو کنترل کنند حالا چه برسه به قیمت دلار وسکه
ناشناس۲۹۱۵۱۲۱۲۰:۰۳:۰۷ ۱۴۰۱/۱۱/۲۹
دستاورد این سفر رو هم در بازار ارز و طلا جستجو کنید
ناشناس۲۹۱۵۱۷۹۲۱:۰۳:۴۷ ۱۴۰۱/۱۱/۲۹
منتظرم هزار تومان ، فقط هزار تومان این همکاری روی قیمت دلار تاثیر داشته باشد .در حالی که مردم با ترس و دلهره منتظر ابرتورم سال آینده هستند این خبرها فقط نمک به زخم پاشیدن است . باور کنید اگر بانک مرکزی تعطیل می شد قیمت دلار اینطور بالا نمی رفت.
ناشناس۲۹۱۵۳۵۰۲۳:۵۹:۰۰ ۱۴۰۱/۱۱/۲۹
قدرت اسیایی که تورم ۶۰ درصدی داره .
عباس۲۹۱۵۳۹۴۰۱:۱۲:۳۹ ۱۴۰۱/۱۱/۳۰
متاسفانه در چین روزنامه مستقلی وجود ندارد و روزنامه‌نگاران مجبورند اوامر دولت را اجرا کنند و فقط دولت چین بدلیل اضافه گوئیهای رئیس جمهورش در امارات ایرانیها را رنجانده بود، خواسته فعلا یک هندوانه زیر بغل ایرانیها بگذارد که مطمئنا نمی‌تواند ولی از قرار زیر بغل دولتمردان قرار گرفته و خیلی از این بابت خوشحال هم هستند.
ناشناس۲۹۱۵۴۷۳۰۷:۳۱:۰۰ ۱۴۰۱/۱۱/۳۰
بسم الله چین دیگه چه خوابی برامون دیده ؟!
آزاده۲۹۱۵۴۹۱۰۸:۰۰:۳۵ ۱۴۰۱/۱۱/۳۰
دو قدرت آسیا؟!!!
ناشناس۲۹۱۵۴۹۹۰۸:۰۷:۵۲ ۱۴۰۱/۱۱/۳۰
از کی تا حالا ایران قدرت منطقه ای شده؟
ناشناس۲۹۱۵۵۹۶۰۹:۵۸:۴۸ ۱۴۰۱/۱۱/۳۰
ایران بزرگترین قدرت منطقه ای غرب اسیاست و سیاست های امریکا خصمانه برای تجزیه کشورهای منطقه را با شکست مواجه کرده است.
ناشناس۲۹۱۵۵۵۹۰۹:۳۰:۱۸ ۱۴۰۱/۱۱/۳۰
مشک آن است که خود ببوید نه آنکه عطار بگوید
ناشناس۲۹۱۵۶۶۳۱۰:۵۲:۳۰ ۱۴۰۱/۱۱/۳۰
نوع تعامل چین با ایران در سالیان گذشته مشخص و مستند است اگر سعودیها گاو شیرده امریکا هستند جمهوری اسلامی هم سپر روسیه در برابر غرب است و چین یک روز علیه جزایر و سیاستهای ایران بیانیه مشترک با اعراب میدهد روز بعد با رئیسی جلسه متظاهرانه دوستی و رفاقت برگزار میکند
ناشناس۲۹۱۵۸۲۴۱۲:۵۴:۱۹ ۱۴۰۱/۱۱/۳۰
دلار شد 46 هزار تومان. گوشت کیلویی 500 هزار تومان!
yektanetتریبون

آخرین عناوین