رئیس اتحادیه نانوایان سنتی تهران در گفت‌وگو با الف مطرح کرد: افزایش مصرف نان به دلیل گرانی مواد غذایی/ آمار مفقودی ۶ هزار تن آرد گندم نمی‌تواند واقعی باشد

گروه اقتصادی الف،   4010606083 ۳۷ نظر، ۰ در صف انتشار و ۲۰ تکراری یا غیرقابل انتشار

رئیس اتحادیه نانوایان سنتی تهران با بیان اینکه آمار مبتنی بر مفقود شدن ۶ هزار تن آرد نمی‌تواند واقعی باشد ادامه داد: بر اساس پیش‌بینی وزارت اقتصاد سرانه مصرف نان کشور حدود ۳۲۰ گرم نان و در مجموع ۲۴ هزار تن آرد گندم است بنابراین تا زمانی که در تمام واحدهای کشور به دستگاه کارتخوان مجهز شوند، هر آماری که داده شود، فرضی بوده و نمی‌تواند واقعی یا دقیق باشد.

 افزایش مصرف نان به دلیل گرانی مواد غذایی/ آمار مفقودی ۶ هزار تن آرد گندم نمی‌تواند واقعی باشد

به گزارش الف؛ پس از اجرایی شدن طرح سهمیه‌بندی آرد و نصب کارتخوان‌های هوشمند در واحدهای نانوایی، آرد مصرفی نانوایی‌ها متناسب با پخت روزانه آن‌ها در اختیارشان قرار گرفت اما مدتی بعد با توجه به آمارهای واصله از واحدهای پخت نان، مشاور وزیر اقتصاد اعلام کرد که 6 هزار تن از 24 هزار تن آرد توزیع شده، مفقود شده است.

بیژن نوروزی مقدم رئیس اتحادیه نانوایان سنتی تهران در گفت‌وگو با الف، گفت: بر اساس صحبت‌های مشاور وزیر اقتصاد، از زمانی که کارتخوان‌ها را نصب کردیم، آمار و ارقامی که به دست ما رسیده حکایت از این دارد که کشور می‌تواند با 16 هزار تن آرد گندم اداره شود.

این آمار از دستگاه‌های کارتخوان جدیدی که توزیع شده به دست آمده است این در حالی است که این دستگاه‌ها به طور کامل در تمام نقاط کشور توزیع نشده است. 

وی ادامه داد: بر اساس آماری که  از استان تهران گرفتیم، بیش از هزار و 500 واحد نانوایی هنوز به کارتخوان هوشمند مجهز نشده‌اند. در شهر تهران نیز حدود هزار و 200 واحد از چهار هزار و 500 واحد نانوایی اتحادیه نان سنگک و نان سنتی یعنی 25 درصد از نانوایی‌های این اتحادیه‌ها هنوز کارتخوان دریافت نکرده‌اند بنابراین آمار ارائه شده نمی‌تواند آمار دقیق باشد.

نوروزی مقدم افزود: نکته بعدی اینجاست که تمام واحدهای دارای کارتخوان چه در تهران و چه شهرستان‌ها فروش نقدی به برخی افراد مانند افراد مسن و سالخورده، کودکان، افراد بی‌سواد یا مهاجران افغان نیز دارند و بخشی از آمار در دستگاه‌های کاتخوان ثبت نمی‌شود، بنابراین این آمار در حال حاضر قابل اتکا نیست.

رئیس اتحادیه نانوایان سنتی تهران با بیان اینکه با توجه به کامل نبودن آمار نمی‌توان درباره صحت مفقودی 6 هزار تن آرد گندم نظر داد اظهار کرد: اگر بر اساس آمار وزار اقتصاد 16 هزار تن آرد در روز مصرف شود، با توجه به جمعیت 84 میلیون نفری کشور، هر فرد کمتر از 200 گرم آرد در روز مصرف می‌کند که حدود 250 گرم نان از آن تولید می‌شود اما آیا سرانه مصرف نان هر فرد 250 گرم است؟ اینگونه نیست.

وی با بیان اینکه مشاوران وزارت اقتصاد در ابتدای اجرای طرح اعلام کردند که سرانه مصرف نان در کشور حدود 320 گرم است افزود: اگر فرض کنیم 24 هزار تن آرد توزیعی به طور کامل پخت و مصرف می‌شود، سرانه مصرف هر فرد حدود 285 گرم خواهد بود که می‌توان حدود 320 گرم نان از آن تولید کرد که با آمار مصرفی نان کشور تطابق دارد.

نوروزی مقدم با بیان اینکه آمار مبتنی بر مصرف 16 هزار تن از 24 هزار تن آرد توزیعی و مفقود شدن 6 هزار تن آرد نمی‌تواند واقعی باشد ادامه داد: تا زمانی که تمام واحدهای کشور به دستگاه کارتخوان مجهز نشده و همه افراد از طریق کارتخوان خرید نکنند، هر آماری که داده شود، فرضی است و نمی‌تواند واقعی باشد.

چه کسی متولی رسیدگی به توزیع آرد است؟

رئیس اتحادیه نانوایان سنتی تهران در پاسخ به این پرسش که در صورت صحت مفقودی 6 هزار تن آرد گندم، متولی رسیدگی به این امر در کشور چه کسی است اظهار کرد: اگر چنین اتفاقی رخ داده و 6 هزار تن آرد بالاتر از نیاز کشور توزیع شده است، خود دولت به عنوان متولی توزیع آرد باید پاسخگو و پیگیر باشد.

وی با بیان اینکه اتحادیه نانوایان متولی توزیع آرد نیست و پیگیری این مسئله ارتباطی با آن ندارد افزود: مشکل اصلی نبود متولی واحد در حوزه نان است. هر زمان که نیاز به تنبیه نانوا باشد، از اتاق اصناف تا وزارتخانه نقش متولی پیدا می‌کند اما اگر نانوایی نیاز به تعیین نرخ پیدا کند تمام واحد‌ها از مسئولیت شانه خالی کرده و هیچ متولی واحدی وجود ندارد.

نوروزی مقدم با بیان اینکه اگر متولی واحدی وجود داشته باشد مسئولان به حرف آن واحد استناد کرده و بدون پشتوانه و بر مبنای حدسیات حرفی که موجب نگرانی کشور شود بیان نمی‌کند ادامه داد: با توجه به صحبت‌های بالا مصرف 24 هزار تن آرد در کشور عقلانی است.

رئیس اتحادیه نانوایان سنتی تهران با بیان اینکه مصرف نان کشور با توجه به گرانی‌های پیش آمده، افزایش یافته ادامه داد: بنابراین سرانه مصرف نان کشور نمی‌تواند کمتر از 320 گرم باشد. حتی در ابتدای اجرای طرح اتحادیه متذکر شد که باتوجه به شرایط اقتصادی و گران شدن اجناس 320 گرم نان جوابگو نیست و سرانه نان بیشتر می‌شود با این حال بر اساس همان سرانه مبنای کار، 24 هزار تن آرد مصرف شده است.

نبود متولی واحد چه مشکلاتی ایجاد کرده است؟

وی درباره کوچک‌تر شدن نان‌ها نسبت به سال گذشته و استدلال نانوایی‌ها مبنی بر کم‌شدن سهمیه نان واحد نانوایی گفت: سهمیه نان نانوایی‌ها کم نشده است. اما پایین بودن نرخ نان در سال‌های گذشته دلیل بروز این مشکل و تخلف نانوا است.

نوروزی مقدم در توضیح این مسئله افزود: دولت تا سال 98 به مدت 5 سال نرخ نان را ثابت نگه داشته و تمام نهادها با وجود تایید لزوم افزایش قیمت نان، قدمی در این راستا برنداشتند. در نهایت با مراجعه به دفتر و بررسی‌های صورت گرفته از سوی نمایندگان دفتر ایشان، مبلغی جزیی به نرخ نان افزوده شد و قیمت نان لواش از 210 تومان به 300 تومان افزایش پیدا کرد.

رئیس اتحادیه نانوایان سنتی تهران ادامه داد: در مصوبه وزارتخانه این نرخ برای سال 98 بوده و قول داده شده بود که برای سال 99 نرخ جبران شده و مجددا افزایش یابد اما از اول فروردین 1399 تا اول تیر 1400، هیچ افزایش قیمتی نداشتیم و بعد از 16 ماه دوباره افزایش نرخ جزیی اتفاق افتاد. این نرخ نیز برای سال 1400 بوده و برای سال 1401 هیچ نرخ جدیدی اعلام نشده است.

 وی با بیان اینکه نبود متولی واحد برای صنف نانوایان دلیل بروز این مشکلات و در نتیجه تخلفات نانوایی‌هاست اظهار کرد: اگر متولی واحدی وجود داشت امکان پیگیری وعده‌های پیشین و افزایش نرخ‌های سالیانه وجود داشت تا در نتیجه از تخلفات نانوا جلوگیری شود.

نوروزی با بیان اینکه نانوا نیز بخشی از جامعه است و با این شرایط اقتصادی بدون افزایش نرخ امکان ادامه فعالیت ندارد افزود: هر تورمی در جامعه رخ بدهد بر این بنگاه اقتصادی نیز تأثیر می‌گذارد اما با این وجود چند سال نرخ نان ثابت نگه داشته شده است و اگر اعتراضی صورت بگیرد، تهدید به پلمپ کردن نانوایی می‌شوند.

رئیس اتحادیه نانوایان سنتی تهران ادامه داد: ادامه دادن این روند در نهایت به پلمپ شدن نانوایی یا تعطیل کردن واحد از سوی نانوا به دلیل ناتوانی در تأمین معیشت خود می‌شود. 

وی درباره متولیان نان بعد از انقلاب گفت: اوایل انقلاب متولی نان، از صفر تا 100 کار در دست شرکت تعاونی نانوایان بود و دولت نماینده‌ای را به عنوان مدیر عامل شرکت انتخاب کرده و بر سر کار قرار می‌داد تا زمام امور از دست دولت خارج نشود. چند سال بعد شورای آرد و نان تشکیل شد امور به این شورا واگذار شد. این شورا تا حدود سال 80 به کار خود ادامه داد با این وجود تا این سال یک متولی واحد وجود داشت.

نوروزی افزود: پس از شورای آرد و نان، تولیت این صنف در میان نهادهای مختلف دست به دست شد و در حاضر متولی واحدی وجود ندارد و در نتیجه چون این بخش‌ها دولتی بودند، کاری نهادی خصوصی مانند شرکت تعاونی انجام می‌داد به عهده نمی‌گرفتند. برای تنبیه تمام نهادها پیش‌قدم بودند اما زمان اقدام به نفع اتحادیه، تمام نهادها خود را کنار می‌کشند.

رئیس اتحادیه نانوایان سنتی تهران در پایان گفت: در حال حاضر نیز امکان ایجاد چنین متولی با نظارت دولت و اجرای نهاد متولی وجود دارد و می‌توان به این مسئله سر و سامان داد.

دیدگاه کاربران

ناشناس۲۶۳۷۸۸۴۱۲:۵۶:۵۷ ۱۴۰۱/۶/۹
یک عدد هندوانه بزرگ در شمال شرقی امریکا حدود ۱۰۰ هزار تومان بدست مشتری میرسد. این هندوانه در جنوب غربی امریکا عمل می اید و با دست توسط کارگرانی که ۱۵ تا ۲۰ دلار در ساعت حقوقشان هست برداشت و بار کامیون میشود و این کامیون ۵۰۰۰ کیلومتر مسافت را با گازوییلی تقریبا لیتری دو دلار یا ۶۰ هزار تومن و راننتده ای با ساعتی ۶۰ دلار در ساعت به شبکه مصرف میرسد و فروشگاهها با هزینه پخش و کارگر و سود انرا که از بزرگی دو برابر هندوانه هتی ایران هست به ۱۰۰ هزار تومن به مشتری میفروشند. حالا چه شده هست که هندوانه در تهران که از چند صد کیلومتری با گازوییل لیتری ۴۰۰ تومن و راننده و کارگر ساعتی یک تا دو دلار می اید باز قیمتش حدود هندوانه امریکا به مصرف کننده می رسد. ببینید چه کردیم
ناشناس۲۶۳۸۶۲۷۱۱:۱۲:۰۰ ۱۴۰۱/۶/۱۰
برای اینکه سیستم توزیع رانتی همه سود محصولات را میبلعد. در نتییجه تولید روز به روز نحیف‌تر میشود.
ناشناس۲۶۳۷۹۱۷۱۳:۲۴:۰۷ ۱۴۰۱/۶/۹
دولت دنبال قاتل بروسلی میگرده !
ناشناس۲۶۳۸۰۱۲۱۴:۴۱:۳۴ ۱۴۰۱/۶/۹
دولت در آینده باید هزینه هنگفتی بابت درمان بخاطر سو تغذیه نماید
ناشناس۲۶۳۸۰۸۲۱۵:۳۴:۴۱ ۱۴۰۱/۶/۹
دولت پرداخت نخواهد کرد. خود مردم باید پرداخت کنند که نمیتونن از پس هزینه ها دربیان. بنابراین مرگ و میر زیاد میشه، هوش بچه ها افت میکنه، قد بچه های فقیر کوتاهتر میشه و جامعه ایرانی واقعا در خطر قرار خواهد گرفت.
ناشناس۲۶۳۸۰۲۱۱۴:۴۹:۰۰ ۱۴۰۱/۶/۹
روحانی و اذنابش کاری با اقتصاد کشور کردند که مغولان با کشور نکردند
ناشناس۲۶۳۸۱۳۲۱۶:۲۹:۵۳ ۱۴۰۱/۶/۹
صبح بخیر، آرد رو این دولت آزاد کرده ها!! از کی بزریم به حساب دولت سیزدهم و اذنابش؟!
ناشناس۲۶۳۷۹۱۹۱۳:۲۴:۵۱ ۱۴۰۱/۶/۹
وقتی برنج بشه کیلویی صد هزار تومان تنها چیزی که میشه خورد نان !
ناشناس۲۶۳۸۰۱۰۱۴:۳۹:۲۸ ۱۴۰۱/۶/۹
۱۴۰ هزار تومان
ناشناس۲۶۳۸۰۱۵۱۴:۴۳:۰۴ ۱۴۰۱/۶/۹
از حسن و اسحاق بانیان وضع موجود ملولیم
بندر انزلی۲۶۳۸۰۵۱۱۵:۱۱:۳۲ ۱۴۰۱/۶/۹
برنج هاشمی که با برنج دیگری مخلوط نشده باشد حداقل بالای ۱۲۰ هزار تومان میباشد
ناشناس۲۶۳۷۹۲۳۱۳:۲۶:۲۶ ۱۴۰۱/۶/۹
کاری کردند که مردم فقط به فکر پر کردن شکم باشند تا احساس سیری کنند. همانطور که واداراشان کردند سوار ارابه های مرگی چون پراید و تیبا و.... شوند.
ناشناس۲۶۳۷۹۳۰۱۳:۲۸:۵۲ ۱۴۰۱/۶/۹
برای من سوال است که به سربازها، بیماران بستری در بیمارستان های دولتی، زندانیان،..... چه غذاهایی با چه کیفیتی به عنوان صبحانه، ناهار و شام داده می شوند!
ناشناس۲۶۳۸۴۷۸۰۱:۵۵:۵۲ ۱۴۰۱/۶/۱۰
عزیزم این که کاری ندارن یک فقره جیب بری یا دزدی کلان انجام بده بعد بروزندان اونوقت پاسخ سوالت راپیدامیکنی
ناشناس۲۶۳۷۹۳۷۱۳:۳۲:۳۸ ۱۴۰۱/۶/۹
قبلاً به گفته خودشان آرد به خارج از کشور قاچاق می شد تا سود آوری داشته باشد. اکنون با 2 نرخی شدن آرد، کار راحت تر شده است. نانوایی ها و آرد داران به راحتی آرد را به 8 برابر قیمت دولتی در خارج از نانوایی و مغازه به فروش می رسانند!!!
ناشناس۲۶۳۷۹۴۲۱۳:۳۵:۳۳ ۱۴۰۱/۶/۹
سهمیه بندی و دو نرخی کردن اجناس و کالاها جز فساد هیچ مزیتی ندارند.
ناشناس۲۶۳۷۹۴۳۱۳:۳۵:۵۹ ۱۴۰۱/۶/۹
چاره ای اساسی برای کیفیت نان باید کرد مقادیر بسیار زیادی از نانی که با این گرانی بدست مردم میرسد دور ریز میشود نانواها مانند گذشته به خمیر فرصت نمی دهند تخمیر شود و نان داغ بی کیفیت وقتی داخل کیسه نایلون قرار می گیرد هم کیفیتش بسیار پایین تر می آید با تشکیل مجتمع های نان با کمک و مشارکت نانواها باید بتدریج ذائقه مردم را از نان داغ بی کیفیت به نان سرد با کیفیت تغییر داد و نان را مانند شیر بصورت روزانه مردم هر وقت نیاز داشتند بصورت تازه از فروشگاهها تهیه کنند
ناشناس۲۶۳۷۹۴۶۱۳:۳۸:۳۹ ۱۴۰۱/۶/۹
می گویند باید انسان را گشنه نگه داشت تا عقل و فکرش را جای دیگری نرود.
شهاب۲۶۳۷۹۵۳۱۳:۴۴:۱۳ ۱۴۰۱/۶/۹
شما راست می گید ولی من مصرف کننده وقتی نون می گیرم بیش از 30درصد کمتر از وزن قانونی هست،اتفاقا این رقم با واقعیت خیلی سازگار هست.
ناشناس۲۶۳۷۹۵۶۱۳:۴۴:۴۰ ۱۴۰۱/۶/۹
مدیر سازمان حسابرسی می گوید ۹۲ هزار میلیارد تومان تخلف مالی در فولاد مبارکه واقعیت ندارد ، رئیس اتحادیه نانوایان سنتی تهران می گوید آمار مفقودی روزانه ۶ هزار تن آرد واقعیت ندارد و البته نکته مهم آن است که این آقایان به دلیل داشتن تعارض منافع بسیار شدید در همین موضوعات هرگز هرگز هرگز ...... نخواهند گفت که واقعیت کدام است 》 .
ناشناس۲۶۳۷۹۵۹۱۳:۴۶:۳۷ ۱۴۰۱/۶/۹
کارتخوان هایی که برای نانواها گذاشته اید بازیچه ای بیش نیست نانواها با شگرد نان کنجدی علاوه بر گرانفروشی شدید نان بخاطر مختصر کنجد که بهداشت هم تایید نمی کند از مشتریان می خواهند تعداد نان را دوبرابر یا هر تعدادی که نانوا گفت وارد کنند با این روش آمار صحیح پخت نان بدست نمی آید و مقادیر زیادی آرد را نانواها می توانند از طریق بازار آزاد بفروشند
ناشناس۲۶۳۷۹۶۲۱۳:۴۸:۱۴ ۱۴۰۱/۶/۹
پخت نان باید از حالت واحد های نانوایی خارج شود و بصورت پخت صنعتی در مجتمع های نان در آید
ناشناس۲۶۳۷۹۸۶۱۴:۱۸:۳۰ ۱۴۰۱/۶/۹
لواش از ۲۱۰تا ۳۰۰ افزایش جزئی به حساب میاد؟!
ناشناس۲۶۳۸۰۳۵۱۵:۰۱:۱۲ ۱۴۰۱/۶/۹
مصرف خوراکی نان ما فرقی نکرده و فقط ضایعاتش بیشتر شده در این چند ماه
ناشناس۲۶۳۸۰۸۷۱۵:۳۸:۵۹ ۱۴۰۱/۶/۹
دولت نان فانتزی را که کیفیت بهتری دارد و دور ریزش هم کمتر است را گران کرد. در عوض نان سنتی که خمیر و سوخته به دست مردم میرسد سهمیه آرد یارانه ای دارد. هیچکس از کیفیت نان سنتی راضی نیست.
مسعود سعیدی۲۶۳۸۴۳۳۲۳:۵۱:۱۸ ۱۴۰۱/۶/۹
نان فانتزی کجاش با کیفیت است ؟ پس اون همه خمیر وسطش که دور میریزند چیه ؟
امیر۲۶۳۸۱۱۶۱۶:۰۵:۱۲ ۱۴۰۱/۶/۹
سلام روزتون بخیر تا وقتی که کارخونه های آرد اردو کیسه ای ۴۰۰هزار تومان میخرن وضع همینه که هست مسولین باید بره امار کارخونه ها رو دربیارن نونوا کاره ای نیست
امیر۲۶۳۸۱۱۸۱۶:۰۸:۲۷ ۱۴۰۱/۶/۹
برن یقه ای زرعتکار و بگیرین ۵۰تابیشتر مغازه داره تو۵۰اندازه ۱۰تا نونوایی کار نمیکنن اردو صادر میکنن پولشو از کارخونه میگرین میزاره جیبش
ناشناس۲۶۳۸۲۳۴۱۸:۱۷:۲۵ ۱۴۰۱/۶/۹
چرا نمیشود ،میشود این رستورانها وکله وپاچی ها وغیره نانشان را از کجا تهیه می کنند ویا حتی نذریها
ناشناس۲۶۳۸۲۴۶۱۸:۴۸:۴۳ ۱۴۰۱/۶/۹
6 هزار تن گندم گم نمیشود سر از شیرینی فروشی ها و پیتزا فروشی ها در میاورد
ناشناس۲۶۳۸۲۶۰۱۹:۱۹:۱۱ ۱۴۰۱/۶/۹
با اجازه دولت من امروز تا آلان ۶تا نان خوردم
ناشناس۲۶۳۸۳۸۱۲۲:۲۸:۲۸ ۱۴۰۱/۶/۹
راه دور زدن را بلدن
ناشناس۲۶۳۸۳۸۵۲۲:۴۱:۱۵ ۱۴۰۱/۶/۹
خب این مقدار آرد مگه چند میلیارد میشه؟ به اندازه اختلاس فولاد میشه؟پس چرا میگن ممکن نیست
ناشناس۲۶۳۸۳۸۸۲۲:۴۳:۴۹ ۱۴۰۱/۶/۹
سه عدد نان اندازه کف دست این هم در نبود برنج به کجای شکم کشاورز می رسد تا بتواند بااین نان کار بکند
احمدن۲۶۳۸۴۲۴۲۳:۴۰:۲۳ ۱۴۰۱/۶/۹
نانوایی آرد از دولت به قیمت ۳۸ هزارتومان میخرد وبه راحتی در بازار آزاد ۴۰۰ هزار تومان می فروشد در حال حاضر هیچ کاسبی بهتر از نانوایی نیست
ناشناس۲۶۳۸۵۰۶۰۶:۰۸:۴۱ ۱۴۰۱/۶/۱۰
هزارمیلیارد هزار میلیارد در این کشور گم میشه( اختلاس = دزدی) میشه انوقت شش هزار تن آرد گم میشه اصلا ارزش گفتن داره؟
ناشناس۲۶۳۸۸۱۷۱۴:۴۹:۳۹ ۱۴۰۱/۶/۱۰
نان سنگک که میگن مفید همش سوخته و سرطان زاست ‌ .
yektanetتریبون

آخرین عناوین