کابوس زمستانِ سیاه در اروپا !

گروه اقتصادی الف،   4010603067 ۶۲ نظر، ۰ در صف انتشار و ۱۷ تکراری یا غیرقابل انتشار

از همین حالا در برخی کشورهای اروپایی، بعضی جریان های سیاسی و رسانه ای به طرح این گزاره می پردازند که آیا واقعا لازم است که این کشورها به دلیل فشارهای آمریکا علیه خود، با تحریم هایِ انرژی علیه روسیه همراهی کنند؟

 کابوس زمستانِ سیاه در اروپا !

به گزارش الف؛ در پی اِعمال تحریم های گسترده کشورهای اروپایی علیه روسیه همزمان با اوج گیری جنگ اوکراین، بسیای از ناظران و تحلیلگران غربی به این نکته اشاره کردند که اتخاذ این رویکرد از سوی اروپا در قبال کرملین، می تواند حامل تبعات خسارت باری برای کشورهای این قاره به ویژه از حیث تامین نیازهای انرژی باشد. این مساله مخصوصا وقتی آمارهای وابستگیِ کشورهای مختلف اروپایی به واردات گاز طبیعی از روسیه را مرور می کنیم، ابعاد جدی خود را نشان می دهد. 

بر اساس آمارهای آژانس همکاری رگولاتورهای انرژی اتحادیه اروپا، 13 کشور اروپایی جهت تامین چیزی میان 6 تا 100 درصد گاز طبیعی خود به روسیه وابسته هستند. در این میان، سه کشور مقدونیه شمالی، بوسنی و هرزگوین و مولداوی، 100 درصد از گاز طبیعی مورد نیاز خود را از روسیه تامین می کنند و این رقم برای فنلاند، 94 درصد و برای لتونی 93 درصد است. در عین حال آلمان و فرانسه نیز 49 و 24 درصد از نیازهای خود به گاز طبیعی را از روسیه تامین می کنند.  

میزان وابستگی کشورهای اروپایی به واردات گاز طبیعی از روسیه(به درصد)

 

از این رو، اِعمال تحریم های گسترده تر انرژی از سوی اتحادیه اروپا علیه روسیه که قرار است به طور خاص از تاریخ پنجم دسامبر سال جاری میلادی، عملیاتی شوند، بیش از پیش بر ابعاد بحران انرژی برای کشورهای اروپایی، مخصوصا با توجه به اینکه فصول سرد سال نیز در حال نزدیک شدن هستند، می افزاید. در این چهارچوب حتی شاهدیم که کشورهای اروپایی از همین حالا، روند اعلام هشدارهای جدی خود را در این زمینه به شهروندانِ کشورهایشان نیز آغاز کرده اند. 

به عنوان مثال دولت سوئیس خواستار صرفه جوییِ جدی شهروندان این کشور در امر مصرف گاز شده و بر اساس برخی گزارش های منتشره، نهادهای حکمروایی این کشور از آماده باشِ نیروهای امنیتی سوئیس به دلیل احتمال وقوع ناآرامی های اجتماعی در این کشور در جریان فصل زمستان آتی خبر داده اند.

دولت آلمان نیز از ناتوانی خود جهت دستیابی به هدف تعیین شده انجام ذخیره سازی بیش از 90 درصدی گاز طبیعی تا ابتدای ماه نوامبر خبر داده و نهادهای حوزه انرژی این کشور هم هشدار داده اند که اگر شهروندانِ آلمانی صرفه جویی 20 درصدی را در دستورکار قرار ندهند، این کشور راهی جز جیره بندی گاز طبیعی در فصل زمستان پیش رویِ خود نمی‌بیند. 

دولت فرانسه نیز از احتمال وقوع قطعی برق گسترده در این کشور به دلیل کمبود منابع گازی لازم برای نیروگاه‌های فرانسه در فصول پاییز و زمستان خبر داده است. مساله ای که عملا می تواند بحران های احتماعی و سیاسی جاری در این کشور اروپایی را تشدید کند. در عین حال دیگر کشورهای اروپایی نظیر اسپانیا و بریتانیا نیز ابراز نگرانی‌های مشابهی را داشته اند و از شهروندان خود خواسته اند که از همین حالا با صرفه جویی در مصرف گاز، شرایط تامین گاز طبیعی در فصول سرد سال را که نزدیک هم هستند تسهیل کنند.  

با این همه نکته جالب این است که از همین حالا در برخی کشورهای اروپایی، بعضی جریان های سیاسی و رسانه‌ای به طرح این گزاره می پردازند که آیا واقعا لازم است که این کشورها به دلیل فشارهای آمریکا علیه خود، با تحریم های انرژی علیه روسیه همراهی کنند؟ در واقع اشاره آن ها به این است که چرا اروپا آن هم در شرایطی که اساسا آمریکا در قبال آن احساس مسوولیت نمی کند و دغدغه های انرژی آن را جدی نمی گیرد، باید در امر پیروی از تحریم های سفت و سخت علیه روسیه از پروتکل های مد نظر دولت آمریکا حمایت و پیروی کند؟ در این چهارجوب حتی برخی به طرح این گزاره پرداخته اند که اروپا باید اِعمال تحریم های ماه دسامبر خود علیه روسیه را کنار بگذارد و آن ها را عملیاتی نکند. 

البته که در این میان اروپایی ها سعی داشته اند با تسهیل روند گفتگوهای برجامی و افزایش نقش خود در روند مذاکرات وین، به نوعی زمینه را جهت تسهیل انعقاد توافقی جدید با محوریت احیای برجام نیز فراهم سازند. توافقی که اگر محقق شود، می تواند تا حد زیادی درِ بازارهای تشنه انرژی جهانی را به روی ایران باز کند و کسری انرژی کشورهای اروپایی را که در صورت اعمال تحریم های پنجم دسامبر علیه روسیه، عمیق تر خواهد شد، تا حد زیادی جبران کنند.با این حال هنوز این چشم انداز نیز به واقعیت نزدیک نشده است. 

از این رو این انتظار وجود دارد که در زمستان آتی، اروپا دو قربانی بزرگ را در قالب بحران انرژی(اگر شرایط به همین منوال پیش رود) شاهد باشد. اولین قربانی، مردم کشورهای اروپایی هستند که به گفته صدیق خان شهردار لندن باید شرایط سخت و بی‌سابقه‌ای را تحمل کنند، و دومین قربانی نیز رهبران اروپایی هستند که به احتمال فراوان با سیلِ انتقادات و حتی اعتراضات گسترده اجتماعی از سوی مردمِ کشورهایشان رو به رو خواهند شد. مسائلی که در مجموع نوید بخشِ یک زمستان سیاه و کابوس وار برای کشورهای اروپایی هستند.

دیدگاه کاربران

از آلمان۲۶۳۳۸۷۶۰۱:۲۸:۰۶ ۱۴۰۱/۶/۵
اجازه بدهید که‌من به شما بگویم که اغلب مردم در اینجا چه فکری میکنند. آنها میگویند که اگر پوتین موفق شود اوکراین را تصرف کند ، کشور ما هدف بعدیست . بنابراین کمبود انرژی را هر چند سخت اما تحمل میکنیم
ناشناس۲۶۳۴۰۸۶۱۰:۱۶:۳۰ ۱۴۰۱/۶/۵
همان تبلیغات رسانه هایی که به آنها می گویند ایران با شتر می روند یا همکاران فارسی زبان به خورد امثال شما می دهند که ایران بدبخت ترین کشور جهان هست؟!!!! خوب دیگر به هم می آید خخخخخه
ناشناس۲۶۳۴۰۸۷۱۰:۱۷:۴۳ ۱۴۰۱/۶/۵
غرب هیچگاه به روسیه و چین باج نخواهد داد.
ناشناس۲۶۳۴۱۵۳۱۱:۱۵:۴۰ ۱۴۰۱/۶/۵
بدشانسی روسیه این جا است که چیزی شبیه تنگه هرمز در دست ندارد که با تهدید به بستن آن غرب را به سراسیمه بیاندازد!!!!!
ناشناس۲۶۳۴۶۳۴۱۸:۲۶:۱۴ ۱۴۰۱/۶/۵
الان ما که داریم چه کار کردیم؟
ناشناس۲۶۳۴۲۰۵۱۱:۵۸:۲۴ ۱۴۰۱/۶/۵
اروپا و غرب باید منتظر زمستان سخت باشند.
ناشناس۲۶۳۴۲۴۲۱۲:۱۵:۰۸ ۱۴۰۱/۶/۵
چین بزرگترین قدرت نظامی و اقتصادی دنیاست غربی ها در مقابل چین و روسیه مرعوب و شکست خورده اند.
ناشناس۲۶۳۴۷۲۷۲۱:۰۴:۰۹ ۱۴۰۱/۶/۵
چین حتی توانایی تولید بسیاری از تراشه های نسل جدید را ندارد و محتاج غرب است اون چینی که برات تعریف کردن پوشالیه مثل ارتش پوتین
ناشناس۲۶۳۴۲۸۹۱۲:۵۱:۲۵ ۱۴۰۱/۶/۵
همین الان داره باج می‌ده!!
ناشناس۲۶۳۴۲۹۲۱۲:۵۲:۵۶ ۱۴۰۱/۶/۵
این حرف شما براساس نظرسنجی خاصی بیان شده یا از توی ایران و بصورت اینترنی احساسات اروپاییها رو درک کردی!؟
ناشناس۲۶۳۴۲۹۳۱۲:۵۴:۴۷ ۱۴۰۱/۶/۵
یعنی یعنی اروپاییها نمی‌گن: نه مسکو نه اوکراین جانم فدای اروپا چه آدمهای با شعوری هستن!!
ناشناس۲۶۳۴۲۹۷۱۲:۵۶:۲۸ ۱۴۰۱/۶/۵
چقدر مثل ایرانیها فکر می‌کنن که می‌گفتن جلوی داعش رو توی سوریه و عراق باید گرفت!!
ناشناس۲۶۳۴۴۵۹۱۵:۰۶:۰۰ ۱۴۰۱/۶/۵
عزیزم اینجا همه نگران فرزندان گلشون در اروپا هستند
ناشناس۲۶۳۳۹۰۸۰۵:۴۹:۵۲ ۱۴۰۱/۶/۵
مردم اروپا در طول تاریخ سختی های زیادی را تحمل کرده اند. دو جنگ جهانی و دوران نفوذ کمونیسم را تحمل کرده اند. اکنون نیز کمبود گاز را به خاطر ممانعت روسیه از عرضه آن تحمل خواهند کرد.
ناشناس۲۶۳۴۲۰۸۱۱:۵۹:۱۷ ۱۴۰۱/۶/۵
بازنده اصلی جنگ اوکراین مردم این کشور و مردم کشورهای اروپایی هستن.
ناشناس۲۶۳۴۳۰۴۱۳:۰۱:۴۹ ۱۴۰۱/۶/۵
قسمتی از آرزوهای یک سیاستمدار اروپایی!!
ناشناس۲۶۳۴۵۷۵۱۷:۰۱:۱۸ ۱۴۰۱/۶/۵
ای کاش زلنسکی تصمیم نمی‌گرفت جبهه متحد مقابل روسیه ایجاد کنه!! اینطوری برای همه بهتر بود!!
ناشناس۲۶۳۳۹۱۰۰۵:۵۳:۲۷ ۱۴۰۱/۶/۵
اروپایی ها به این درجه از بلوغ فکری و عقلی دست یافته اند که در مقابل تجاوز گری روسیه ایستادگی کرده و کمبودها را با دل و جان پذیرا باشند.
ناشناس۲۶۳۴۰۴۹۰۹:۴۳:۰۵ ۱۴۰۱/۶/۵
بلوغ!!!!
ناشناس۲۶۳۴۲۴۰۱۲:۱۳:۵۷ ۱۴۰۱/۶/۵
مردم اروپا ناز پرورده هستند و با بی عقلی حاکمان شون دچار رنج و مشقت و عذاب و مرگ شدند.
ناشناس۲۶۳۴۰۸۵۱۰:۱۳:۲۶ ۱۴۰۱/۶/۵
استاد تجاوزگری خودشان هستند و فقط یک کمی مانند خودشان عمل شد تا امنیت دیگران را به سخره نگیرند
ناشناس۲۶۳۴۰۹۴۱۰:۲۰:۳۴ ۱۴۰۱/۶/۵
اروپا با باز کردن مرزهایش، بیش از 10 میلیون آواره اوکراینی را پذیرا شده و به گرمی از آنها پذیرایی می کند.
ناشناس۲۶۳۴۲۱۱۱۲:۰۰:۳۰ ۱۴۰۱/۶/۵
مردم اوکراین قربانی رای دادن به یک دلقک شدند که از سیاست چیزی نمی دانست خود کرده را تدبیر نیست !
ناشناس۲۶۳۴۳۴۰۱۳:۲۱:۱۷ ۱۴۰۱/۶/۵
بقیه شو چرا نگفتی ؟ از بس نژاد پرست هستند پناهنده های آفریقایی و یا افغانی رو قبول نمیکنن و میفرستن تو کمپ و تعداد خیلی کمی از اینهارو قبول میکنن
ناشناس۲۶۳۴۴۱۸۱۴:۳۳:۰۸ ۱۴۰۱/۶/۵
اروپایی های نژاد پرست با پناهندگان دیگر کشورها همین گونه رفتار کنند
ناشناس۲۶۳۳۹۱۲۰۵:۵۶:۵۵ ۱۴۰۱/۶/۵
دفتر زمان پیوسته در حال ورق خوردن است. مطمئناً روسیاهی در تاریخ برای شخص پوتین و روسیه ثبت خواهد شد.
ناشناس۲۶۳۴۰۸۴۱۰:۱۲:۲۵ ۱۴۰۱/۶/۵
نوش جانتان تا شما باشید مردم جهان را تحریم نکنید و چوب خدا می زند به خودتان هرچند تحریم ها را بر می دارید چون مجبور هستید الان
ناشناس۲۶۳۴۱۶۶۱۱:۲۷:۳۶ ۱۴۰۱/۶/۵
بنده خدا غرب صدها برابر روسیه را تحریم کرده. روسیه تا یکی دو سال دیگر به زمین خواهد خورد.
ناشناس۲۶۳۴۷۱۶۲۰:۵۵:۳۷ ۱۴۰۱/۶/۵
عزیزم روسیه سال‌ها تحریم بوده و الان با تحریم بیشتر خود غرب زمین خورده و روسیه به دوران قبل تحریم برگشته
ناشناس۲۶۳۴۲۳۷۱۲:۱۱:۵۰ ۱۴۰۱/۶/۵
روسیاه جنگ اوکراین زلنسکی دلقک و حامیان غربی اون هستن.
ناشناس۲۶۳۳۹۱۳۰۵:۵۹:۰۶ ۱۴۰۱/۶/۵
اوجی وزیر، نفت ایران در مصاحبه هفته قبل: اروپا به فکر زمستان سرد باشد. در زمستان کمبود گاز داریم!!!
ناشناس۲۶۳۴۰۸۱۱۰:۱۱:۰۲ ۱۴۰۱/۶/۵
در واقع هم به اروپایی ها هشدار داده و هم به مردم ایران!
ناشناس۲۶۳۴۲۳۵۱۲:۱۰:۴۷ ۱۴۰۱/۶/۵
الحمدلله با قرارداد سواپ گازی که در دولت جدید با ترکمنستان و اذربایجان منعقد شد مشکل کمبود گاز در برخی شهرهای ایران حل شد.
ناشناس۲۶۳۳۹۱۵۰۶:۰۶:۰۲ ۱۴۰۱/۶/۵
از سرما لرزیدن شرف دارد به زیر بار قلدری و تجاوز روسیه رفتن.
ناشناس۲۶۳۴۱۹۰۱۱:۴۵:۰۰ ۱۴۰۱/۶/۵
اگر شرف سرتان می شد که این همه جنگ و تحریم علیه دیگران راه نمی انداختید آن هم به اسم حقوق بشر
ناشناس۲۶۳۴۲۱۵۱۲:۰۱:۴۷ ۱۴۰۱/۶/۵
خخ هرکی خربزه میخوره پای لرزش هم می نشینه !
ناشناس۲۶۳۴۳۰۷۱۳:۰۳:۴۳ ۱۴۰۱/۶/۵
آب و برق نداشتن شرف داره به اینکه زیر بار زور آمریکا بریم!! مگر اینکه اعتقاد داشته باشی مرگ خوبه اما برای همسایه!!
ناشناس۲۶۳۳۹۱۶۰۶:۰۷:۴۰ ۱۴۰۱/۶/۵
روسیه از عدم صادرات گاز بیشتر ضرر می کند. زیرا درآمد ارزی خودش را از دست می دهد.
ناشناس۲۶۳۴۲۱۶۱۲:۰۲:۴۰ ۱۴۰۱/۶/۵
با قطع صادرات گاز روسیه مردم اروپا از سرما تلف می شوند.
ناشناس۲۶۳۳۹۲۲۰۶:۱۳:۵۳ ۱۴۰۱/۶/۵
اروپا دارای معادن عظیم زغال سنگ است. همانطور که چین 60% انرژی خود را با سوزاندن زغال سنگ تامین می کند، اروپا نیز در صورت اضطرار می تواند زغال سنگ را جایگزین گاز نماید.
ناشناس۲۶۳۴۱۸۷۱۱:۴۳:۴۷ ۱۴۰۱/۶/۵
به عصر حجر خوش آمدید
ناشناس۲۶۳۴۲۱۸۱۲:۰۳:۲۵ ۱۴۰۱/۶/۵
با قطع گاز روسیه صنایع کشورهای اروپایی فلج می شود.
ناشناس۲۶۳۳۹۳۴۰۶:۴۹:۰۱ ۱۴۰۱/۶/۵
روسيه همچنان مي تازد واتحادية اروپا را دچار مشكلات فراواني كرده است
ناشناس۲۶۳۳۹۹۱۰۸:۲۹:۲۶ ۱۴۰۱/۶/۵
مردن از سرما شرف دارد به این که انسان به یک قلدر متجاوز باج دهد.
ناشناس۲۶۳۴۰۸۹۱۰:۱۷:۵۰ ۱۴۰۱/۶/۵
چون ناتو را گسترش می‌دهند برای تجزیه کشورها جلوگیری شد
ناشناس۲۶۳۴۲۳۳۱۲:۰۹:۰۱ ۱۴۰۱/۶/۵
چاه کن همیشه ته چاه است کشورهای شرور اروپایی که به عربستان سلاح میفروختن تا مردم مظلوم یمن را بمباران کند حالا گرفتار و بدبخت و بیچاره شدند.
ناشناس۲۶۳۴۳۱۴۱۳:۰۵:۵۰ ۱۴۰۱/۶/۵
داداش سالها اومدی اینجا نظر گذاشتی که فلسطین به ما چه ربطی داره، آمریکا قلدر جهانه و همه باید به حرفش گوش کنن و .... الان اینطوری حرف می‌زنی که همه رشته‌های خودت پنبه می‌شه که!!!!!
ف۲۶۳۴۰۸۸۱۰:۱۷:۴۹ ۱۴۰۱/۶/۵
شما فکر گشنگی وگرونی بی آبی مردم خودمون باشید اروپا ی فکری برا خودش می‌کنه
ناشناس۲۶۳۴۲۲۸۱۲:۰۶:۵۰ ۱۴۰۱/۶/۵
هنر روحانی و جهانگیری این بود که مردم ایران را درگیر فقر و فلاکت و گرسنگی کردند.
ناشناس۲۶۳۴۳۲۵۱۳:۱۰:۲۶ ۱۴۰۱/۶/۵
آقا راستی از دلار ۱۰۰۰ تومنی چه خبر!؟ می‌گن قراره برجام امضا بشه، گفتم ببینم باز هم از اون عکسها می‌ندازی؟
ناشناس۲۶۳۴۰۹۲۱۰:۲۰:۲۶ ۱۴۰۱/۶/۵
ما نمیتونیم گاز مصارف خانگی خودمون رو تامین کنیم اونوقت میخوایم به اروپا گاز صادر کنیم ؟
ناشناس۲۶۳۴۳۱۷۱۳:۰۷:۱۹ ۱۴۰۱/۶/۵
یعنی تا حالا شما قطعی گاز داشتی!؟ پس صادرات گاز به عراق و ترکیه چطوریه!؟
ناشناس۲۶۳۴۳۲۱۱۳:۰۸:۵۴ ۱۴۰۱/۶/۵
اونکه بخاطر دولت قبلی منتخب شما بود! آب و برق و گاز و .... اگه دو سال دیگه بودن هوا هم به بهانه تحریم قطع می‌شد!!!
محمد۲۶۳۴۱۱۳۱۰:۳۵:۱۶ ۱۴۰۱/۶/۵
اروپا خوشبختانه مدیران عاقل و مدبری دارد و از این بحران یک فرصت عالی می سازد
ناشناس۲۶۳۴۲۲۷۱۲:۰۵:۵۹ ۱۴۰۱/۶/۵
سیاست مداران اروپا اگر عقل داشتند خودشان را وارد مخمصه جنگ اوکراین نمی کردند.
ناشناس۲۶۳۴۲۰۰۱۱:۵۴:۵۹ ۱۴۰۱/۶/۵
اروپا مطمنا همانطور که به هیتلر باج نداد به پوتین نیز باج نخاهد داد
ناشناس۲۶۳۴۵۷۳۱۶:۵۹:۰۵ ۱۴۰۱/۶/۵
داداش مطمئنی!؟ تا اونجا که تاریخ می‌گه درستش اینه که هیتلر بیشتر اروپا رو گرفت و وقتی تصمیم گرفت بره سمت روسیه، توی سرمای اون گیر افتاد و از اونجا شکست‌هاش شروع شد، همین راهی که الان ناتو داره می‌ره!!
رحیم۲۶۳۴۲۴۱۱۲:۱۵:۰۷ ۱۴۰۱/۶/۵
آمار شما مربوط به 2020 است و تاکنون (2022) میزان وابستگی به گاز اروپا بسیار کمتر شده است.
ناشناس۲۶۳۴۴۸۲۱۵:۲۵:۵۲ ۱۴۰۱/۶/۵
ما خودمون تو زمستون محتاج ترکمنستان میشیم چجوری به اروپا میگین به فکر زمستون باشه ؟؟
ناشناس۲۶۳۴۵۷۴۱۷:۰۰:۰۰ ۱۴۰۱/۶/۵
حتما یه چیزی هست که دارن التماس می‌کنن برجام زودتر امضا بشه!!
ناشناس۲۶۳۴۶۳۸۱۸:۳۰:۳۸ ۱۴۰۱/۶/۵
توی این گزارش میزان وابستگی «گاز» کشور ها به روسیه بیان شده، در صورتی که خیلی از این کشور ها درصد خیلی کمتری به «گاز» وابسته هستند. مثلا همین فنلاد که عنوان شده ۹۴ درصد گازش از روسیه میاد در عمل تنها ۱۰ درصد انرژیش رو از گاز می‌گیره.
ناشناس۲۶۳۴۷۱۹۲۰:۵۷:۱۱ ۱۴۰۱/۶/۵
جهان غرب فعلا در تورم و گرانی خوش باشند
yektanetتریبون

آخرین عناوین