گلایه‌های مدیر یک شرکت دانش بنیان از دردسرهای تولید در ایران مافیای واردات، مانع اقتصاد دانش بنیان‌

گروه اقتصادی الف،   4010122046 ۳۰ نظر، ۰ در صف انتشار و ۱۴ تکراری یا غیرقابل انتشار

یک فعال اقتصادی حوزه دانش بنیان، می گوید واردات سیستم‌های مافیایی، ضربه‌های بزرگی به تولیدات داخلی این شرکت‌ها وارد می‌کند. 

مافیای واردات، مانع اقتصاد دانش بنیان‌

بسیاری از صنایع‌، تجهیزات و کالاهایی که به شیوه‌های قانونی و غیر قانونی وارد کشور می‌شوند، در شرکت‌های دانش بنیان داخل کشور در حال تولید است. عدم برقراری ارتباط موثر و درست بین صنایع و شرکت‌های دانش بنیان و حضور ذی‌نفعان منفعت طلب با اهدافی چون ضربه به تولید کشور، مانع از شکل گرفتن این ارتباط و باعث خارج شدن شرکت های دانش بنیان‌ها از عرصه تولید و رقابت می‌شوند.

یکی از اصلی‌ترین دلایل تاکید بر تولید داخل را باید ضرورت اثبات موجودیت و خودکفایی صنعتی دانست که به استقلال سیاسی خواهد انجامید. در واقع با محور قرارگرفتن دانش، کشور رشد کرده و رو به توسعه یافتگی حرکت می‌کند.

مدیر یک مجموعه تحقیقاتی که از سال 95 در حوزه تولید انواع ماسک‌های بهداشتی و به خصوص ماسک N95 فعالیت می‌کند و اخیرا به شرکتی دانش بنیان تبدیل شده که از تکنولوژی الکترواستاتیک بهره می‌گیرد.  در خصوص این تکنولوژی توضیح داد: "ایده استفاده از دستگاه الکترواستاتیک از میان مقاله‌های علمی‌حوزه ویروس‌شناسی آمده‌است و ما به عنوان یک تیم ایرانی آن را اجرایی کرده‌ایم. بر اساس این مقاله پولاریته ویروس کووید مثبت است و اگر ماسک‌ N95 را دارای بار مثبت کنیم تاثیرگذاری از طریق روشی ثانویه افزایش می‌یابد".

پرورش افزود: "آخرین باری که ماسک‌های باردار شده مورد سنجش قرار گرفت، موفق شدیم 4 درصد محافظت آن را افزایش داده و از ۹۵ به ۹۹ درصد ارتقا دهیم".


پرورش با اشاره به موفقیت‌های این شرکت در دریافت تاییدیه های معتبر گفت: "در حال حاضر ماسک‌های N95 با میزان محافظت ۹۹ درصدی پس از گذراندن تست‌های لازم توسط بازرسان علوم‌پزشکی  مدرک ایزو 13485 را از وزارت بهداشت و همین‌طور مدرک ایزو 9001 را از طریق smart nexus دریافت کرده‌است. دریافت این دو تاییدیه معتبر، تاثیر به‌سزایی در مراودات بین‌المللی و داخلی ما خواهد داشت".

این فعال حوزه دانش بنیان در ادامه به برخی مشکلات موجود در این حوزه اشاره کرد و تصریح کرد که مشکل اصلی دانش بنیان‌ها اجناس فیکی است که در بازار زیاد شده و ضربه زیادی به تولیدات آن‌ها وارد می‌کند؛ همچنین سیستم‌های مافیایی نمی‌گذارد جنس داخلی پا بگیرد. 

پرورش با اشاره مسئله عدم حمایت از این شرکت‌ها اظهار کرد: "مثلا شرکت دانش بنیان ما مددجوی کمیته امداد را استخدام کرده است و مسئول کمیته امداد به جای سفارش تولیدات داخلی ما و در واقع به جای خرید از ماسک تولیدی مددجوی خود در شرکت دانش بنیان، تقاضای برند چینی ماسک را داده است ! ".

وی در پایان با تاکید بر توانایی دانش بنیان در تامین نیازهای داخل گفت: "وقتی با زد و بند، جنس خارجی بی کیفیت وارد می‌شود چگونه می‌توان تولید داخلی را سر پا نگه‌داشت؟ ما به عنوان یک شرکت دانش بنیان که تولید بومی ماسک در استان مرکزی را داریم و به عنوان تنها شرکتی که ماسک N95 را تولید می‌کند و حتی به کانادا صادرات داریم، به تنهایی ‌می‌توانیم نیاز داخل را تامین کنیم".

دیدگاه کاربران

ناشناس۲۴۶۳۷۱۳۱۳:۵۳:۲۹ ۱۴۰۱/۱/۲۳
پس حراست ،‌ بازرسی ، قوه قضاییه ، حفاظت ،‌ نیروی انتظامی ، ... دقیقا کجا هستند
ناشناس۲۴۶۳۸۰۲۱۵:۳۱:۳۷ ۱۴۰۱/۱/۲۳
آب هم که در هاون بخواهند بکوبند دانش خودش را می خواهد دانش بنیان هم شاگرد علم گذشتگان است پس اینقدر هی دانش بنیان دانش بنیان نکنید دانش بنیان یعنی قنات دو طبقه اردستان و یا منارجنبان اصفهان
ناشناس۲۴۶۳۸۰۷۱۵:۳۵:۱۱ ۱۴۰۱/۱/۲۳
وقتی این کلمه دانش بنیان را می بینم انگاری که توهین بزرگی به دانش و علم گذشتگان براین تداعی میشه انگاری که دانش آنها بی پایه و اساس بوده هر چه دارید از دانش گذشتگان دارید که بزکش کردید و کلمه قلمبه سلمبه دانش بنیان را اختراع کردید
استاد دانشگاه۲۴۶۴۱۳۹۲۳:۱۹:۲۵ ۱۴۰۱/۱/۲۳
متاسفانه آنچه مشاهده می شود این است که اکثر شرکت های دانش بنیان هزینه بر بوده اند. توقع غلطی که وجود دارد این است که بایستی بودجه دولتی به وفور در اختیار این شرکت ها قرار گیرد. شرکت های دانش بنیان بایستی ابتدا استقلال خود را از بودجه دولتی رقم زنند و اجناس با کیفیت و ارزانتر از نمونه خارجی تولید کنند. در غیر اینصورت هر حمایتی بضرر مصرف کننده است.
علی۲۴۶۳۷۱۹۱۳:۵۶:۳۹ ۱۴۰۱/۱/۲۳
به شوخی میگفتم هر وقت دیدید ماجرای کمبود و زیاد بود سیب زمینی و پیاز در این مملکت حل شده بدانید سایر موارد هم حل میشود داستان دانش بنیان ها هم مانند سیب زمینی و پیاز است یک روز همه می ریزند و ماسک و واکسن تولید می کنند یک روز دیگر هم علی رغم وجود انبارهای مملو از سیب زمینی و پیاز شما بخوانید محصولات دانش بنیان می روند واردات می کنند !!!
ناشناس۲۴۶۳۷۲۰۱۳:۵۶:۵۲ ۱۴۰۱/۱/۲۳
مجموع کل ارز آوری شرکت های دانش بنیان در یک سال چه قدر است؟ آیا از فروش یک روز فروش نفت بیشتر است؟
ناشناس۲۴۶۳۹۴۷۱۸:۵۶:۱۰ ۱۴۰۱/۱/۲۳
الان منظورت اینه که شرکتهای دانش بنیان به درد نمی‌خورن!؟!؟
ناشناس۲۴۶۳۹۵۱۱۸:۵۸:۵۴ ۱۴۰۱/۱/۲۳
فکر کنم منظور شما اینه که نخبگان کشور رو از شرکتهای دانش بنیان بفرستیم سر دکل استخراج نفت!! اونوقت ناراحت نمی‌شی اگه یه شرکت دانش بنیان غربی جذب‌شون کرد!؟!؟ نمی‌گی فرار مغزها!؟ نمی‌گی چرا اونا فلان صنعت رو دارن ما نداریم!؟!؟
ناشناس۲۴۶۳۷۲۷۱۴:۰۴:۴۱ ۱۴۰۱/۱/۲۳
قطر تا پایان سال 1401، میزان استحصال گاز از میدان مشترک گازی در خلیج فارس را 40% افزایش خواهد داد. کویت و عربستان تفاهم نامه ای برای استخراج میدان نفتی - گازی آرش بدون ایران امضا کردند. عراق قراردادی با شرکت شل جهت استخراج نفت از حوزه نفتی مشترک با ایران امضا کرد. ما داریم چه کار می کنیم؟؟؟
ناشناس۲۴۶۳۹۴۶۱۸:۵۵:۱۴ ۱۴۰۱/۱/۲۳
داریم به وقتی که نفت تموم بشه فکر می‌کنیم
ناشناس۲۴۶۴۰۵۵۲۱:۱۶:۰۹ ۱۴۰۱/۱/۲۳
ملت را می چاپیم! خودرو 18 هزار دلاری چین را مونتاژ ملی می کنیم، 60 هزار دلار برای ملت بزرگوار قیمت گذاری می کنیم! ارز آوری در اینجا شده دزدی پول مردم و تبدیل کردنش به دلار از تریق تحمیل چند برابر ارزش دانش چینی!
حخ۲۴۶۳۷۵۷۱۴:۳۳:۵۳ ۱۴۰۱/۱/۲۳
مافیا !!! انگار از ایتالیا آمده اند و ما و شما نمی شناسیم شان . کمی اطرا ف آقایان و آقازاده هاشون و جدیدا دامادهاشون بگردید همه چیز روشن میشه
ناشناس۲۴۶۳۷۷۹۱۴:۵۶:۰۳ ۱۴۰۱/۱/۲۳
اولا دانش بنیانها طی حداقل ۱۲ سالی که با انتصاب متولی آن شکل گرفت یک محصول استراتژیک و مهم هم تولید نکرد. حداکثر دنبال مشابه سازی است. ثانیا اگر مافیائی هم وجود دارد معلول است، علت را جستجو کنید. هی نگوئید آی دزد. ببینید چرا دزد به وجود میآید.؟
ناشناس۲۴۶۳۷۹۶۱۵:۲۲:۳۱ ۱۴۰۱/۱/۲۳
یک دفعه ورود کل تکنولوژی جهانی را به کشور ممنوع کنید تا شاید به اندازه اپسیلون شرکت های دانش بینان بتوانند جبران کنند.
ناشناس۲۴۶۳۸۱۱۱۵:۳۷:۳۳ ۱۴۰۱/۱/۲۳
این مافیا ها قابل شناسایی نیستن؟
ناشناس۲۴۶۳۸۷۴۱۷:۰۴:۴۳ ۱۴۰۱/۱/۲۳
مافیای دانش بنیان هم داریم. اینها به اسم دانش بنیان وام و زمین و تسهیلات دیگر میگیرند وارد میکنند و به اسم دانش بنیان مالیات هم نمیدهند مراقب اینها باشید که کم نیستند.
ناشناس۲۴۶۳۹۴۱۱۸:۴۲:۵۱ ۱۴۰۱/۱/۲۳
جلوی قاچاق را بگیرید تولید درست میشود، البته اگر رانت بگذارد
ناشناس۲۴۶۳۹۴۵۱۸:۵۳:۰۵ ۱۴۰۱/۱/۲۳
ایران یکی از بسته ترین اقتصادهای جهان است و سنگین ترین ممنوعیت ها و تعرفه ها را بر واردات اعمال می کند و دانش بنیانی که نتواند در بازار جهانی رقابت و نفوذ کند دکانی بیش نیست
ناشناس۲۴۶۳۹۵۹۱۹:۰۵:۳۵ ۱۴۰۱/۱/۲۳
وقتی مشکل گرانی گوجه حل شد مشکل شما هم حل خواهد شد
ناشناس۲۴۶۳۹۶۵۱۹:۰۹:۴۴ ۱۴۰۱/۱/۲۳
مردم گرفتار مافیای دارو ، گوشت ، مسکن و ، ... هستند متاسفانه دولت توانایی مقابله با آنها را ندارد
مانی۲۴۶۳۹۷۶۱۹:۲۱:۴۸ ۱۴۰۱/۱/۲۳
نکته مهم درتولیدها این است که ازنظراقتصادی قیمت رقابتی با کالای مشابه خارجی داشته باشند.وگرنه به نفع جیب مونتاژگر داخلی و به ضرر مردم مصرف کننده است.دولت باید حامی مصرف کننده باشد که عموما متاسفانه نیست.
ناشناس۲۴۶۳۹۸۱۱۹:۳۳:۴۲ ۱۴۰۱/۱/۲۳
آخه اين مافيا مافيا كيا هستند چرا دست مسولين بهشون نميرسه ؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟
ناشناس۲۴۶۳۹۸۳۱۹:۳۷:۰۲ ۱۴۰۱/۱/۲۳
اقتصادی در کار نیست که دنبال شاخه دانش بنیان آن هستید. نتیجه اقتصاد ۴۰۰۰ برابر شدن دلار در این دوران است.
ناشناس۲۴۶۴۰۱۲۲۰:۲۰:۳۴ ۱۴۰۱/۱/۲۳
تولید جنس چینی به نام دانش بنیان !
ناشناس۲۴۶۴۰۵۷۲۱:۱۷:۵۴ ۱۴۰۱/۱/۲۳
تو همه دنیا درختان را از ریشه آب می دهند در این کشور از برگ درختان را آبیاری کنند .
امید۲۴۶۴۰۹۷۲۲:۱۱:۱۴ ۱۴۰۱/۱/۲۳
گیریم که کل مملکت رو مافیا فرا گرفته،با سیستمی که نمیتونه این مافیارو نابود کنه چه کار باید کرد؟
بیژن۲۴۶۴۱۲۱۲۲:۴۹:۲۵ ۱۴۰۱/۱/۲۳
فقط شعاره. با ادعای ساخت و تولید همه چیز، سر راه واردات اقلام مورد نیاز صنایع سنگ اندازی میکنن و وقتی موقع اثبات ادعاشون میرسه، با گرفتن کلی پول یا چیزی تحویل نمیدن یا جنس چینی ارایه میکنن.
ناشناس۲۴۶۴۲۰۱۰۱:۴۴:۴۴ ۱۴۰۱/۱/۲۴
وقتی در همه زمینه ها مافیا وجود دارد ، دیگر اسمش می شود تبهکاران ... !
ناشناس۲۴۶۴۲۱۶۰۲:۵۱:۱۷ ۱۴۰۱/۱/۲۴
مطرح کردن بحث دانش بنیان یا برای این است که وظیفه کشور داری به محاق رود. یا مبتنی بر مشاوران ناراست است. عرصه اقتصاد کشور بزرگ و تمدن داری مثل ایران #سعی_و_خطا_دورانی نیست.
ناشناس۲۴۶۴۳۱۳۰۸:۴۵:۴۹ ۱۴۰۱/۱/۲۴
مافیا کیا هستن؟ که تمام فرصت ها و منابع را دراختیار دارن و هیچ کسی هم جرات مقابله با آنها را ندارد.
yektanetتریبون

آخرین عناوین