طرح مجلس برای تثبیت ساعت رسمی کشور

سیاسی،   4000101047 ۱۹ نظر، ۰ در صف انتشار و ۱۰ تکراری یا غیرقابل انتشار

عضو کمیسیون امورداخلی کشور و شوراها از تلاش نمایندگان برای تثبیت ساعت رسمی کشور تا قبل از آغاز ماه مبارک رمضان به منظور جلوگیری از ایجاد بی نظمی و آشفتگی در زندگی مردم خبر داد.

به گزارش خانه ملت، ابوالفضل ابوترابی نماینده نجف آباد در مجلس، گفت: قانون تغییر ساعت رسمی کشور در سال 1386 بر اساس طرح فرانسوی ها در قرن هجدهم توسط مجلس هشتم تصویب شد.

وی ادامه داد: در آن زمان فرانسوی ها با تغییر ساعت رسمی کشور شان قصد صرفه جویی در  مصرف شمع و به حداقل رساندن کاهش اتلاف انرژی داشتند اما برخی از کشورهای اروپایی به واسطه مسائل اقتصادی معتقد بودند که زود خوابیدن و سرکار رفتن موجب صرف جویی در مصرف انرژی می شود. 

عضو کمیسیون امورداخلی کشور و شوراها افزود: اوایل قرن بیستم که بحث انرژی الکتریسیته به وسط آمد و تصمیم بر این شد با تغییر ساعت رسمی کشورها، کاهش ساعت فعالیت های اداری و استفاده کمتر از وسایل انرژی گرمایشی و سرمایشی این امر مهم را محقق کنند.

ابوترابی بیان کرد: اروپایی ها 15 سال پیش طرح فرانسوی ها  را به قانون تبدیل کردند که بر  اساس آن در شش ماهه اول سال نیم ساعت ساعت ها به جلو کشیده شود و در شش ماه دوم در سر جای سابق خود بر می گردد.

وی عنوان کرد: مطالعات اروپایی ها نشان داد نه تنها اجرای قانون تغییر ساعت رسمی منجر به بهبود شاخص های اقتصادی آنها نشده بلکه تبعات فرهنگی،اجتماعی و فیزیولوژی شده به طوری که مردم با مشکلات روحی و روانی دست و پنجه نرم می کنند.

عضو کمیسیون امورداخلی کشور و شوراها تصریح کرد: از طرف دیگر نافرمانی های مدنی باعث شد تا مردم به راحتی حاضر به تغییر ساعت های خود نکنند و با توجه به ارزش کم اقتصادی قانون مذکور در سال 2019 منسوخ شد.

وی ابراز کرد: دو سال است که دیگر قانون تغییر ساعت رسمی در اروپا اجرا نمی شود و بر اساس مطالعاتی که در کشورمان صورت گرفته  به این نتیجه رسیدیم که اجرای قانون تغییر ساعت رسمی کشور باعث  به هم خوردن سیستم  بدن شده و تبعات روحی و روانی برای مردم به همراه دارد برای همین باید زمان مانند گذشته ثابت باشد.

ابوترابی بیان کرد: اعتقاد دارم که بررسی و تصویب طرح تغییر ساعت رسمی کشور در مجلس زمان بر نیست اما با این حال امکان طرح  آن قبل از پایان سال 1399 به دلیل بررسی لایحه بودجه سال آنده کشور محقق نشد.

وی افزود: با توجه به پیش رو بودن ماه مبارک رمضان تلاش داریم تا ساعت رسمی کشور را تثبیت کنیم و طی صحبتی که چند قبل با رئیس کمیسیون اجتماعی انجام شد که نظر عیسی زاده برای اولویت یافتن بررسی طرح مذکور مثبت بود.

عضو کمیسیون امورداخلی کشور و شوراها خاطرنشان کرد: با توجه به شرایط کنونی کشور تلاش داریم تا به منظور جلوگیری از ایجاد بی نظمی و آشفتگی ها در زندگی مردم طرح تغییر ساعت رسمی کشور را تا قبل از آغاز ماه مبارک رمضان در مجلس تصویب و اجرایی شود.

لازم به ذکر است که با قرائت سیدناصر موسوی لارگانی عضو هیات رییسه مجلس، در نشست علنی 25 آذرماه سال 99 مجلس شورای اسلامی، طرح تغییر ساعت رسمی کشور را اعلام وصول شد.

دیدگاه کاربران

ناشناس۱۸۷۷۸۱۶۱۴:۳۳:۳۸ ۱۴۰۰/۱/۱
اروپا ساعت تابستانی را دائمی کرده است، یعنی در پاییز ساعت را عقب نمیکشند
ناشناس۱۸۷۸۱۴۰۱۹:۲۲:۱۳ ۱۴۰۰/۱/۱
خوب خداییش این طرح عقب و جلو کردن ساعت که چندساله رخ داده آسیب زاست واین نکته ای هست که همه توافق دارند. این مجلس خیلی داره کارهای خوبی می کنه.
ناشناس۱۸۷۷۸۳۳۱۴:۵۵:۲۲ ۱۴۰۰/۱/۱
تازه رسیدیم به اون حرفی که احمدی‌نژاد چندین سال پیش میگفت ولی با لج و لجبازی امثال لاریجانی، اون را به قانون تبدیل کردند. حذف کارت سوخت، جلوگیری از ادامه مسکن مهر و.. را به یاد همه ی مخالفان آقای احمدی‌نژاد میارم.
ناشناس۱۸۷۸۸۴۸۱۰:۴۴:۱۴ ۱۴۰۰/۱/۲
حرف آقای احمدی‌نژاد نبود حرف عده‌ای از کارشناسان بود و همان زمان عده‌ای دیگر از کارشناسان مخالف بودند مانند بسیاری از امور دیگر که کارشناسان اختلاف نظر دارند. البته اینکه چون اروپا ساعت را جلو کشید ماهم بکشیم و چون الان نمیکشه ما هم ثابت نگه داریم روش درستی نیست، هرچند متاسفانه خیلی از کارشناسی‌ها اینگونه است و حتی مردم هم گاهی میگویند اگر بد است چرا اروپاییها انجام دادند یا اگر خوب است چرا آنها انجام نمیدهند، انگار خودمان عقل نداریم که بررسی کنیم و انگار هر کاری آنها میکنند درست است متاسفانه.
ناشناس۱۸۷۷۸۹۵۱۵:۵۲:۴۹ ۱۴۰۰/۱/۱
خواهش می کنم به ساعت دست نزنین فعلا به فکرصفهای مرغ وروغن باشین دیوونه شدیم
ناشناس۱۸۷۷۹۰۴۱۵:۵۹:۵۵ ۱۴۰۰/۱/۱
انصافا تغییر ساعت در دوره های شش ماهه کار بسیار بدی است ،ساعت قدیم ساعت جدید !! ،ساعت قدیم ساعت جدید ! !
ناشناس۱۸۷۷۹۰۸۱۶:۰۳:۵۲ ۱۴۰۰/۱/۱
اولویت معیشتی!
ناشناس۱۸۷۷۹۱۱۱۶:۰۴:۴۴ ۱۴۰۰/۱/۱
اقای ابوترابی دیدیم طرح جابجایی پایتختت به کجا رسید . میشه این طرحتو قیدشو بزنی ..
م. فرزانه۱۸۷۷۹۳۸۱۶:۲۷:۴۴ ۱۴۰۰/۱/۱
تو رو خدا ساعتمونو دیگه به حال خودش بگذارید. باز دوباره نبوغتون جوشیدن گرفته!
ناشناس۱۸۷۸۴۹۲۰۱:۲۴:۴۸ ۱۴۰۰/۱/۲
خوب می خواند ساعت رو درست کنند. به جای ناله متن رو با دقت بخون
ناشناس۱۸۷۸۰۵۰۱۷:۵۹:۴۷ ۱۴۰۰/۱/۱
سلام .. وجود مطالعات و مستندات بر له یا علیه این موضوع در کشور بسیار محل تردید هست از تصمیمات شتاب زده و احساسی بپرهیزید
ناشناس۱۸۷۸۱۲۰۱۹:۰۷:۵۷ ۱۴۰۰/۱/۱
چون فرانسوی ها این کار رو کردن ما هم باید ساعت رو تغییر ندیم؟..
ناشناس۱۸۷۸۱۷۹۱۹:۵۵:۰۴ ۱۴۰۰/۱/۱
بلکه تبعات فرهنگی، اجتماعی و فیزیولوژی شده به طوری که مردم با مشکلات روحی و روانی دست و پنجه نرم می کنند!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!.. این به کنار حالا که از اروپایی ها پیروی می کنید بی زحمت اف ای تی اف رو هم پیگیری کنید تا مثل اروپایی ها بشیم.
ناشناس۱۸۷۸۱۸۰۱۹:۵۹:۲۷ ۱۴۰۰/۱/۱
در ارو‌پا هم هنوز دارند بحث می کنند و هنوز تثبیت ساعت نداریم! ای کاش مستدل حرف می زدیم.
یار۱۸۷۸۲۵۳۲۰:۴۸:۲۲ ۱۴۰۰/۱/۱
الان چرا به ماه رمضان گره زدید این مطلب رو ؟ چه ربطی داره؟
ناشناس۱۸۷۸۲۵۷۲۰:۵۰:۰۵ ۱۴۰۰/۱/۱
اروپا خيلي از اقدامات مثبت دارند چرا شما در مجلس تصويب نمي كنيد بطور مثال درمان رايگان وتحصيل رايگان وحقوق بيكاري وخيلي از رفاهيات را دارند چرا شما انها را دنبال نمي كنيد،..
ناشناس۱۸۷۸۳۹۹۲۲:۴۲:۰۳ ۱۴۰۰/۱/۱
تغییر ساعت آنهم درست در ابتدای تعطیلات نوروز باعث سرگردانی بسیاری از کارکنان شیفت کار و سایر کارکنان بدلیل نبود وسائط نقلیه و تاکسی در تاریکی هوا میشه بویژه برای بانوان و تغییر ساعت بدن بسیاری را بیمار میکنه ضمن اینکه در این کشور هیچ تاثیری نداشته
ناشناس۱۸۷۸۵۳۷۰۲:۴۰:۰۴ ۱۴۰۰/۱/۲
کل دنیا برای صرفه جویی در انرژی ساعت رو تغییر میده ..
ناشناس۱۸۷۸۶۰۹۰۶:۵۶:۲۱ ۱۴۰۰/۱/۲
تغییر ندادن ساعت = خواب صبحگاهی به جای سحرخیزی = نهادینه کردن تنبلی جمعی
yektanetتریبون

آخرین عناوین