صادرات گاز آذربایجان به اروپا آغاز شد

جهان،   3991012029 ۵ نظر، ۰ در صف انتشار و ۱ تکراری یا غیرقابل انتشار

جمهوری آذربایجان صادرات گاز طبیعی به اروپا از طریق خط لوله ترانس آدریاتیک را آغاز کرد.

به گزارش ایسنا، این پروژه در راستای تلاشها برای کاهش وابستگی اروپا به واردات انرژی روسیه، مورد حمایت کمیسیون اروپا قرار دارد. روسیه ۳۴ درصد از بازار گاز اروپا را در کنترل دارد و قصد دارد صادرات گاز به اروپا شامل ترکیه را از ۱۷۱ تا ۱۷۲ میلیارد متر مکعب در سال ۲۰۲۰ به ۱۸۳ میلیارد متر مکعب در سال ۲۰۲۱ افزایش دهد. مصرف سالانه گاز اروپا حدود ۵۰۰ میلیارد متر مکعب است و عمدتا برای تولید نیرو مورد استفاده قرار می گیرد.

خط لوله ترانس آدریاتیک بخشی از کریدور گاز جنوبی به ارزش ۴۰ میلیارد دلار است که ۳۵۰۰ کیلومتر از جمهوری آذربایجان تا اروپا گسترده شده و گاز را از میدان گازی عظیم شاه دنیز ۲ در دریای خزر منتقل می کند.

جمهوری آذربایجان قصد دارد ۱۰ میلیارد متر مکعب در سال به بازار اروپایی گاز صادر کند که هشت میلیارد متر مکعب برای ایتالیا و دو میلیارد متر مکعب برای یونان و بلغارستان خواهد بود. این کشور پیش از این به ترکیه صادرات داشته است.

وزارت انرژی جمهوری آذربایجان در بیانیه ای اعلام کرد: کریدور گاز جنوبی سیستم امنیت انرژی جهانی را تحکیم خواهد کرد. این خط لوله منطقه خزر را به اروپا متصل کرده است.

روناگ عبدالله یف، رییس شرکت انرژی دولتی سوکار جمهوری آذربایجان، آغاز فروش گاز به اروپا را یک روز تاریخی توصیف کرد.

تحلیلگران می گویند گاز آذربایجان بعید است موقعیت برتر روسیه در بازار اروپا را تغییر دهد با این حال تهدیدی برای سهم روسیه در بازار گاز این منطقه ایجاد می کند.

روسیه همچنان به دنبال تکمیل ساخت خط لوله گازی نورد استریم ۲ به آلمان است. این پروژه یک سال پیش به دلیل تحریمهای آمریکا متوقف شد. روسیه ساخت این پروژه را در دسامبر ازسرگرفت هر چند که آهنگ ساخت آن به کندی پیش می رود.

 شرکتهای بریتیش پترولیوم، سوکار و Snam از جمله سهامداران خط لوله ترانس آدریاتیک هستند و هر یک ۲۰ درصد در آن سهم دارند.

بر اساس گزارش رویترز، تولید گاز نخستین فاز میدان شاه دنیز در سال ۲۰۰۶ آغاز شد و بیش از ۱۰ میلیارد متر مکعب در سال گاز به جمهوری آذربایجان، گرجستان و ترکیه می رساند. تولید فاز دوم در سال ۲۰۱۸ آغاز شد و ۱۶ میلیارد متر مکعب به ظرفیت تولید گاز افزود و مجموع ظرفیت تولید این میدان را به ۲۶ میلیارد متر مکعب رساند.

دیدگاه کاربران

ناشناس۱۷۵۹۲۲۱۲۱:۲۶:۵۵ ۱۳۹۹/۱۰/۱۲
فقط ماییم که افتادیم به جان منافع ملی
ناشناس۱۷۵۹۵۶۳۰۸:۳۰:۰۹ ۱۳۹۹/۱۰/۱۳
این اهرم ایران برای اروپا هم دیگه رویاش تموم شد
ناشناس۱۷۵۹۶۱۹۰۹:۲۳:۱۷ ۱۳۹۹/۱۰/۱۳
مبارك باشه، گاز ايران بي كلاه
ناشناس۱۷۵۹۶۴۷۰۹:۴۵:۰۵ ۱۳۹۹/۱۰/۱۳
آیا‌مسیر‌انتقال‌این‌گاز‌مال‌ایران‌نبود
ناشناس۱۷۵۹۶۴۹۰۹:۴۶:۱۹ ۱۳۹۹/۱۰/۱۳
ایران با این ذخایر عظیم گازی و دومین کشور دارنده منابع گازی جهان که با همین میزان کشف شده تا 400 سال آینده گاز می تونیم تولید کنید اما از چرخه فروش جهانی کنار گذاشته شدیم و میلیارد ها دلار ثروت رو از دست دادیم. در مقابل این سیاست هامون چی بدست آوردیم؟
yektanetتریبون

آخرین عناوین