کسری بودجه دانشگاهها بسیار زیاد است

فرهنگی،   3991004069 ۱۰ نظر، ۰ در صف انتشار و ۲ تکراری یا غیرقابل انتشار

رئیس دانشگاه تهران با اشاره به دستور جلسه سی‌امین اجلاس با موضوع بررسی بودجه دانشگاه‌های بزرگ خاطرنشان کرد: «در حال حاضر وضعیت بودجه همه دانشگاه‌ها مشخص است، به گونه‌ای که همه در این زمینه با فشار مواجه هستند. بر این اساس، ظرفیت بودجه در سال جاری و آینده باید مورد بررسی قرار بگیرد. با توجه به بودجه پیش‌بینی شده برای دانشگاه‌ها باید گفت اعداد کسری بودجه بسیار زیاد است».

کسری بودجه دانشگاهها بسیار زیاد استبه گزارش ایسنا، در آئین افتتاحیه سی‌امین اجلاس رؤسای دانشگاه‌های بزرگ کشور که صبح امروز به میزبانی دانشگاه شهید بهشتی با موضوع بررسی بودجه سال ۱۴۰۰ دانشگاه‌ها برگزار شد، دکتر محمود نیلی احمد آبادی، رئیس دانشگاه تهران و رئیس اجلاس گفت: «از دانشگاه شهید بهشتی برای میزبانی و هماهنگی برگزاری این اجلاس تشکر می‌کنم. خشنودیم که توانسته‌ایم این نشست‌ها را به‌صورت پیوسته برگزار کنیم و البته این رویکرد مهم به همت همه رؤسای دانشگاه‌های بزرگ کشور صورت گرفته است. باید گفت هم اکنون این اجلاس به‌ عنوان یک نشست معتبر در سطح کشور پذیرفته شده است و برکات بسیاری را به همراه داشته، قطعاً در آینده هم این هم‌اندیشی بسیار مؤثر خواهد بود».

دکتر محمود نیلی احمدآبادی با بیان اینکه تنوع‌بخشی به منابع مالی دانشگاه‌ها از امکانات متعددی که وجود دارد باید مورد توجه قرار گیرد، گفت: دانشگاه‌ها باید در خصوص تحلیل وضعیت و ارائه راهکارهای مختلفی که می‌تواند اعتبارات را به طور مستقیم و منابع را به‌ صورت غیرمستقیم افزایش دهد هم‌فکری و همکاری کنند».

وی با اشاره به دستور جلسه سی‌امین اجلاس با موضوع بررسی بودجه دانشگاه‌های بزرگ خاطرنشان کرد: «در این نشست، بودجه مهمترین بحث خواهد بود که با حضور نمایندگان مجلس به آن پرداخته می‌شود. در حال حاضر وضعیت بودجه همه دانشگاه‌ها مشخص است، به گونه‌ای که همه در این زمینه با فشار مواجه هستند. بر این اساس، ظرفیت بودجه در سال جاری و آینده باید مورد بررسی قرار بگیرد. با توجه به بودجه پیش‌بینی شده برای دانشگاه‌ها باید گفت اعداد کسری بودجه بسیار زیاد است».

رئیس دانشگاه تهران با بیان اینکه ظرفیت بودجه دانشگاه‌ها محدود است، بر تحقق راهکارهای ابتکاری جهت تأمین بودجه تأکید کرد و افزود: «باید در این بحث‌ها به دو مقوله پرداخته شود: یکی موضوعاتی که به طور مستقیم با نقدینگی و افزایش اعتبار در ارتباط هستند و دیگری راهکارهای غیرمستقیم جذب بودجه. یکی از مسائل مطروحه بحث ۵۰ درصد افزایش حقوق کارکنان است که فقط برای امسال حدود ۴۰ میلیارد تومان بار مالی خواهد داشت و ابهام زیادی را به همراه داشته است».

دکتر نیلی احمدآبادی در ادامه تصریح کرد: «باید گفت در حال حاضر اصلاً چنین پولی در دانشگاه وجود ندارد، اما این هم یک انتظاری که ایجاد شده است. یعنی اگر به دانشگاه تهران حتی ۱۰۸ درصد بودجه هم تعلق بگیرد، فقط می‌توانیم هزینه امسال را تأمین کنیم. در ضمن اگر بحث متعادل کردن حقوق وزارت علوم و وزارت بهداشت در مجلس تصویب شود برای تأمین این بودجه، پرداخت از محل صرفه‌جویی دوباره مطرح خواهد شد، اما به واقع بودجه‌ای نیست که بخواهد صرفه‌جویی شود».

وی در بخش دیگری از سخنان خود اظهار کرد: «پس یکی اعتبارات مستقیم است و دیگری منابع و استفاده از ظرفیت‌ها و امکاناتی که لزوماً نقدینگی نیست، ولی برای دانشگاه‌ها می‌تواند کسب ثروت به همراه آورد. در این زمینه می‌توان به بحث اجازه وام از بانک‌ها معادل درآمد اختصاصی بانک‌ها، اعتبارات صندوق رفاهی دانشجویی و اخذ اعتبار از معاونت علم و فناوری ریاست جمهوری اشاره کرد».

رئیس دانشگاه تهران، ادامه داد: «یکی از بزرگترین مشکلات و دغدغه‌های ما هزینه‌هایی است که بابت تغذیه و مسکن دانشجویان پرداخته می‌شود. کل مطلق بودجه ما با فاصله زیادی از دانشگاه‌های معتبر دنیا قرار گرفته است و یکی از مسائلی که باعث عقب ماندن دانشگاه‌های کشور در بحث بودجه شده، هزینه‌های بسیاری است که بابت خوابگاه و تغذیه پرداخت می‌شود. اگر دولت بار هزینه مسکن و تغذیه را از عهده دانشگاه‌ها بردارد و در قالب تسهیلات و یا هر زمینه دیگری این هزینه‌ها را بتواند تأمین کند، کمک قابل توجهی به دانشگاه‌ها خواهد شد».

دکتر نیلی احمدآبادی، در پایان تزریق پول از طریق پشتیبانی فعالیت‌های علمی و پژوهشی را یکی دیگر از راهکارهای کمک به تأمین بودجه دانشگاه‌ها برشمرد و گفت: «مدتی است که پیگیر گشایش صندوق پژوهش و فناوری وزارت علوم هستیم تا این اعتبار بتواند به انجام رساله‌ها و پایان‌نامه‌ها کمک کند. اگر به فرض اینکه ۱۰ تا ۲۰ درصد این اعتبار در دانشگاه‌ها تحت عنوان پشتیبانی رساله‌ها و پایان نامه‌ها در نظر گرفته شود، یقیناً عدد خوبی خواهد شد».

بنابر اعلام روابط عمومی دانشگاه تهران؛ در سی‌امین اجلاس رؤسای دانشگاه‌های بزرگ کشور، رئیس کمیسیون آموزش، تحقیقات و فناوری مجلس شورای اسلامی، رئیس کمیسیون برنامه، بودجه و محاسبات مجلس شورای اسلامی، معاون اداری و مالی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری و رؤسای دانشگاه‌های بزرگ کشور حضور داشتند.

دیدگاه کاربران

ناشناس۱۷۴۹۱۶۲۲۰:۳۱:۰۵ ۱۳۹۹/۱۰/۴
دوست گرامی آقای رییس دانشگاه تهران چطور ابتدای سال صحبتی از کسر بودجه نبود وقتی حقوق اساتید را 50 درصد زیاد کردید؟ افزایش حقوق یک استاد برابر با افزایش حقوق 5-10 کارمند است. من خودم کارمند دانشگاه تهران هستم و از نزدیک شاهد هستم. در این دانشگاه تبعیض بین کارمند و استاد مانند تبعیض نژادی بین سیاهان و سفید پوستان است
یک عضو هیأت علمی جوان۱۷۴۹۳۲۵۲۳:۴۳:۴۰ ۱۳۹۹/۱۰/۴
برادر بزرگوار چرا دروغ؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟ حقوق استاد 50% زیاد شده است یا حقوق کارمندان وزارت علوم؟؟؟؟ والله بالله تالله حقوق دریافتی بیش از 70% اعضای هیأت علمی که کارکنان جوان استادیار با سابقه زیر ده سال هستند زیر 7 تومن هستش. خدا وکیلی اساتید جوان در مضیقه اند. چرا با دروغ وشایعه پراکنی های بیجا سعی در تشویش اذهان دارید؟؟؟
ناشناس۱۷۴۹۶۳۴۱۲:۴۵:۵۴ ۱۳۹۹/۱۰/۵
من نمی دانم شما در کدام دانشگاه هستی ولی در دانشگاه .. هیات علمی تازه استخدام شده حکمش 8 میلیون و پانصد هزار تومان و کارمند با مدرک کارشناسی ارشد و 20 سال سابقه 5 میلیون و پانصد هزار تومان است. حالا می خواهید باور کنید یا نه مختارید ولی بدانید ندانسته به کسی لقب دروغگو ندهید.
ناشناس۱۷۴۹۷۰۱۱۴:۴۱:۳۵ ۱۳۹۹/۱۰/۵
منم کارمند دانشگاه پیام نور هستم حرف اون دوستمون تایید میکنم وقتی حقوق ها پنجاه درصد افزایش پیدا میکنه من کارمند حقوق ۲ تومنیم میشه ۳ تومن ولی شمای علمی حتی اگر حقوق ۶ تومنی هم بگیری که بیشتر میگیرید،! میشه ۹ تومن این کجاش عدالته؟؟؟؟
ناشناس۱۷۴۹۱۶۳۲۰:۳۳:۱۶ ۱۳۹۹/۱۰/۴
دانشگاه خط مقدم پیشرفت و مقابله با زورگویان خارجی است. اما عمدا بودجه داده نمی شود و رها شده است!
ناشناس۱۷۴۹۴۳۸۰۶:۵۴:۵۰ ۱۳۹۹/۱۰/۵
بله. ولی سالهاست با درگیر شدن در مسائل تولید مقاله مشکلی از کشور حل نمی کند. بالای 95 درصد مقالات علمی اگر همین حالا محو شوند هیچ تأثیری در کلیت علم و فناوری به وجود نخواهد آمد. متأسفانه همین بودجه کم هم به جای غنی کردن کارگاهها صرف گرنت مقالات بدون نتیجه می شود. آزمایشگاههای بسیاری از دانشگاهها در حد یک دبیرستان هم امکانات ندارد و توقع داریم در کشور تولید فناوری و علم پیشرو صورت بپذیرد. رانت و تصمیمات منفعت طلبانه سیاست مداران هم دردی به دردهای جامعه علمی اضافه کرده است.
ناشناس۱۷۴۹۲۷۳۲۲:۱۹:۲۸ ۱۳۹۹/۱۰/۴
خب بریز و بپاشهایتان را کمتر کنید
ناشناس۱۷۴۹۶۹۹۱۴:۳۹:۰۰ ۱۳۹۹/۱۰/۵
فعلا بودجه صدا و سیما در راس .. است
حسین۱۷۴۹۷۸۶۱۷:۱۶:۰۵ ۱۳۹۹/۱۰/۵
بیاید دوباره پول بورس مردم و به یغما ببرید همون کاری که روحانی کرد پول خودرا به بورس بسپارید
ناشناس۱۷۵۰۱۰۴۰۸:۱۳:۰۲ ۱۳۹۹/۱۰/۶
تبعیض در دانشگاه تهران علیه کارکنان بیداد می کند ، الان هم که حقوق ها را می خواهند کمی افزایش بدهند می گویند بودجه نیست؟؟ این وسط قشر کارمند و کارگر دانشگاه مظلوم واقع شده اند.
yektanetتریبون

آخرین عناوین