با رفع انحصار ۴ شغل، نیمی از بیکاران کشور شاغل می‌شوند

گروه اقتصادی الف،   3990924048 ۵۲ نظر، ۰ در صف انتشار و ۵ تکراری یا غیرقابل انتشار

با شکست انحصار در پذیرش و اعطای پروانه فعالیت در مشاغلی همچون پزشکی، وکالت، دندانپزشکی و سردفتری می‌توان معادل نصف جمعیت بیکار کشور شغل ایجاد کرد.

با رفع انحصار ۴ شغل، نیمی از بیکاران کشور شاغل می‌شوند

روزنامه جوان نوشت: انحصار مشاغل دو وجه دارد؛ یکی در اعلام ظرفیت‌های پذیرش و دیگری در اعطای پروانه فعالیت صنفی است. ظرفیت رشته‌های پزشکی مدت‌هاست که بدون تغییر باقی مانده یا در بعضی موارد با تغییرات بسیار کمتر از نیاز جامعه روبه‌رو بوده است. در وکالت و سردفتری هم مدت‌ها است که اعطای پروانه فعالیت صنفی با انحصار عجیبی روبه‌رواست. علاوه بر این یک تعارض منافع عجیب دیگر هم رخ داده است: مراجع قانون‌گذار راجع به صنوف انحصاری، ذی‌نفع انحصار هستند! کمیسیون بهداشت در مجلس متشکل از پزشکان است، کمیسیون حقوقی مجلس هم متشکل از قضات و وکلا؛ معلوم است خروجی این وضعیت قوانینی علیه انحصار پزشکی و وکالت نخواهد بود.

دود چنین انحصار ساختاری‌ای به چشم مردم می‌رود. سرانه پزشک و وکیل در کشور ما، بسیار پایین‌تر از سرانه این مشاغل در کشور‌هایی همچون لیبی، فلسطین و عراق است؛ بماند مقایسه وضعیت با کشور هایی، چون فرانسه و چین، روسیه. نتیجه این وضعیت بیکاری فزاینده فارغ‌التحصیلان یا مستعدان ورود به این مشاغل و از طرف دیگر بالا رفتن بی رویه بهای خدمات پزشکی و وکالت شده است. انگار منافع انحصار به قدری زیاد است که هیچ کس حریف این انحصارگرایان نمی‌شود!

انحصار در مشاغل پر درآمدی همچون وکالت، پزشکی و دندانپزشکی فرصت‌سوزی‌های زیادی را موجب شده‌است. اکنون در ایران به ازای هر هزار نفر کمتر از ۳/ ۰ نفر دندانپزشک داریم؛ یعنی کمتر از کشور سوریه که چندین سال درگیر جنگ داخلی هم بوده‌است! در نتیجه عملکرد انحصارگرایانه کانون وکلا هم از لحاظ سرانه وکیل حتی از کشور‌های عراق و لیبی عقب‌تر هستیم. با رفع انحصار از چند شغل محدود، بیش از نیمی از بیکاران کشور شاغل خواهند شد، اما منافع خاص انحصارگرایان مانع چنین دستاورد بزرگی است.

سرانه پزشکی، پایین‌تر از فلسطین

مراکز درمانی برای بسیاری از مردم شبیه تونل وحشت شده‌است، نه فقط از جنبه درمانی که به لحاظ کمبود پزشک و نوبت‌های طولانی و هزینه‌های سرسام آور هم برای مردم رنج بسیاری پدید آمده‌است. این وضعیت در مناطق محروم بسیار سخت‌تر است. بر اساس آمار سازمان نظام پزشکی در تعداد زیادی از شهرستان‌های محروم از جمله شهرستان‌های پرجمعیت کنارک، سیب و سوران و قصر قند هیچ پزشکی حضور ندارد! در واقع مردم همین سه شهر استان سیستان و بلوچستان که جمعیتی بیش از ۵۰۰ هزار نفر دارند، مجبور به طی مسافت‌های بسیار برای دستیابی به پزشک هستند.

در سال ۱۳۹۴ حسن قاضی‌زاده هاشمی، وزیر وقت بهداشت و بنیانگذار طرح نه‌چندان موفق تحول سلامت به خبرگزاری تسنیم گفته‌بود: «برای جبران کمبود ۵ هزار پزشک در شبکه، حقوق این افراد را چهار تا پنج برابر کردیم. حتی برای مناطق محروم حقوق ۱۵ میلیون تومانی می‌دهیم، اما هیچ پزشکی داوطلب رفتن نمی‌شود.» یعنی تعداد پزشکی به قدری اندک و درآمد آن‌ها به قدری بالاست که در دورانی که دلار ۳ هزارو ۵۰۰ تومان بود، حقوق ۱۵ میلیونی هم پزشکان را برای تغییر محل کار ترغیب نمی‌کرد. محاسبات نشان می‌دهد شاخص سرانه تعداد پزشکان در ایران برابر ۱/ ۱ نفر به ازای هر هزار نفر جمعیت است. مقایسه شاخص سرانه پزشک در ایران و سایر کشور‌ها نشان می‌دهد که ایران در بین ۲۵ کشور آسیای میانه و غرب آسیا، در جایگاه بیستم و پایین‌تر از کشور‌هایی همچون سوریه، تاجیکستان، ازبکستان و حتی فلسطین قرار دارد!

منشأ سیاستگذاری کجاست؟

دسترسی نداشتن مردم به خدمات سلامت و پایین‌بودن سرانه پزشک، باعث شده که نظام سلامت خود به خود با کاهش کیفیت لااقل در بخش‌هایی روبه‌رو شود. چنانچه سرانه پزشک پایین و دسترسی به خدمات محدود باشد، اولین چیزی که به چشم می‌خورد صف‌های طولانی در مراکز درمانی است. در این شرایط پزشکان به ناچار باید برای هر بیمار وقت کمتری صرف کنند تا بتوانند به همه خدمت‌رسانی کنند که این امر خود، موجب افزایش خطای پزشکی و کاهش کیفیت درمان خواهد شد.

صدور و تمدید پروانه مطب، تدوین، بازنگری و تنظیم آیین‌نامه‌ها و دستورالعمل‌ها و ضوابط پزشکی از مهم‌ترین فعالیت‌های نظام پزشکی کشور است. علیرضا سلیمی، معاون آموزش و پژوهش سازمان نظام پزشکی در گفت‌وگویی با ایرنا فاش کرده که «مانند اغلب کشور‌های جهان، تصمیم‌گیری‌های کلان در حوزه پزشکی باید با نظر سازمان نظام پزشکی باشد. در ایران چنین اموری نه‌تن‌ها زیر نظر سازمان نیست، حتی نظر سازمان را هم در آن دخیل نمی‌کنند. وزارت بهداشت فقط اجازه صدور نهایی پروانه مطب را به سازمان نظام پزشکی تفویض کرده‌است. در نتیجه اینکه چه کسی صلاحیت و شرایط صدور پروانه را دارد، متأسفانه در اختیار سازمان نظام پزشکی نیست. منشأ سیاستگذاری مستقیماً دولت و وزارت بهداشت هستند.»

این اظهارات در حالی است که نظام پزشکی خود از یک تعارض منافع دیگر سود وافر می‌برد: مرجع رسیدگی به شکایات علیه پزشکان، نظام پزشکی متشکل از پزشکان است! از طرف دیگر، افراد حاضر در کمیسیون پزشکی مجلس شورای اسلامی که غالباً طرح‌ها و لوایح متناظر با پزشکی را بررسی و تصویب می‌کنند، خودشان غالباً پزشک هستند و معلوم است در چنین حالتی قانونی به ضرر پزشکان تصویب نمی‌شود! این وضعیت درباره وکلا و کمیسیون حقوقی مجلس هم صادق است.

دروغ برای رد گم کنی

اکنون در ایران به ازای هر هزار نفر کمتر از ۳/ ۰ نفر دندانپزشک داریم؛ یعنی کمتر از کشور سوریه که چندین سال درگیر جنگ داخلی هم بوده‌است! به رغم بالا بودن تعداد متقاضیان رشته تجربی در سال‌های گذشته، اما ظرفیت این رشته متناسب با تقاضای بازار افزایش پیدا نکرده‌است. به نظر می‌رسد علت این مسئله فعالیت لابی پزشکان و دندانپزشکان در تعیین ظرفیت این رشته‌ها در وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی است.

در ایران هر نوجوان ۱۵ ساله به طور متوسط دو دندان پوسیده دارد و روند پوسیدگی در سنین بالا‌تر روندی نزولی را نشان می‌دهد. آمار‌های پزشکی قانونی از رشد چشمگیر ایست قلبی در دو دهه اخیر به دلیل بیماری‌های لثه و دندان حکایت دارد.

در نتیجه عملکرد انحصارگرایانه کانون وکلا هم از لحاظ سرانه وکیل حتی از کشور‌های عراق و لیبی عقب‌تر هستیم. طبق آمار در ایران حدود ۶۰۰ هزار نفر فارغ‌التحصیل حقوق وجود دارد که سالانه تنها ۳ الی ۴ درصد از آن‌ها وکیل می‌شوند.

به تازگی هیئت تخصصی دیوان عدالت اداری با صدور رأیی، وکالت را مشمول اصل ۴۴ قانون اساسی دانست. بدین ترتیب به منظور رفع انحصار در صدور پروانه وکالت، کانون وکلای دادگستری موظف است فرآیند صدور پروانه وکالت را در سامانه مجوز‌های کسب‌وکار بارگذاری کند؛ اتفاقی که با اعتراض و جنجال بسیاری از وکلا روبه‌رو شده‌است.

به بهانه استقلال کانون وکلا و عملکرد انحصارگرایانه این نهاد صنفی، ایران از نظر شاخص دسترسی به وکیل و خدمات حقوقی جزو عقب مانده‌ترین کشور‌ها در دنیا محسوب می‌شود. خبرگزاری بسیج دانشجویی در گزارشی عنوان کرده که بیش از ۹۰ درصد پرونده‌های مطروحه در دادگاه نیز فاقد وکیل هستند. ورود به عرصه وکالت در دیگر کشور‌ها توسط وزارت دادگستری و دیوان‌عالی صورت می‌گیرد و کانون وکلا هیچ اختیاری در این رابطه ندارد. زیرسؤال رفتن استقلال کانون وکلا در این زمینه هم یک بهانه بزرگ برای رد گم‌کنی است.

انحصار همچنان ادامه دارد

خرداد ماه سال ۹۸ هم خبری مبنی بر انحصار بخش بزرگ واردات دارو که در اختیار همسر رئیس وقت سازمان غذا و دارو بود جنجال‌ساز شد. سال گذشته با بررسی‌های صورت گرفته مشخص شد بیش از ۷۰ درصد واردات دارو تنها در اختیار دو شرکت است. جالب اینکه تنها ۳ درصد از سهم بازار دارو به واردات اختصاص دارد، اما تنها برای همین ۳ درصد بیش از ۱ /۵ میلیارد دلار ارز اختصاص یافته بود.

سوء‌استفاده‌های انجام گرفته در حوزه دارو، بهره‌برداری از نظام توزیع یارانه‌های دارو، تقسیم غنایم در نظام دارویی و انحصار تعیین تعداد دانشجوی داروسازی هم خود به تنهایی مثنوی هفتاد من کاغذ است. انحصار مشاغل فقط به پزشکی و وکالت محدود نشده، بازار خدمات ثبت اسناد کشور هم وضعیتی مشابه دارد. در ایران ۷ هزار و ۶۱۷ دفتر اسناد رسمی فعالیت می‌کنند که تعداد آن‌ها در ۱۰ سال گذشته ثابت مانده‌است! ثابت ماندن تعداد دفاتر ثبت اسناد در حالی رخ داده که میزان تقاضای ثبتی در ۱۰ سال گذشته همواره در حال رشد بوده‌است.

با شکست انحصار مشاغلی همچون پزشکی، وکالت، دندانپزشکی، داروسازی و سردفتری می‌توان یک میلیون و ۲۰۰ هزار شغل ایجاد کرد؛ یعنی معادل نصف جمعیت بیکار کشور! اما منافع انحصارگرایان تا کنون نگذاشته است، این وضعیت انحصاری به نفع مردم تغییر کند.

دیدگاه کاربران

ناشناس۱۷۳۲۶۶۲۱۱:۱۵:۰۹ ۱۳۹۹/۹/۲۴
انحصار و رانت متاسفانه تا مغز استخوان این مملکت رسوخ کرده است
ناشناس۱۷۳۲۶۶۳۱۱:۱۵:۲۶ ۱۳۹۹/۹/۲۴
جالب بود... سازمان غذا و دارو، وزارت بهداشت، واردات دارو، ارز 4200ی برای دارو .... حسن دوست داریم مچکریم
ناشناس۱۷۳۲۶۹۹۱۱:۳۵:۴۶ ۱۳۹۹/۹/۲۴
موافقم
ناشناس۱۷۳۲۷۴۴۱۲:۰۱:۳۳ ۱۳۹۹/۹/۲۴
این انحصارها کشور را به چند هزار سال پیش که مشاغل از پدر به فرزند میرسید برده است و باید شکسته شود هر چند نتیجه اش مثل کارتخوان در مطب پزشکان خواهد شد ناشی از ضعف حکومت است
ناشناس۱۷۳۲۷۷۹۱۲:۱۷:۳۴ ۱۳۹۹/۹/۲۴
نویسنده تو دنیای دیگری است
ناشناس۱۷۳۲۷۹۷۱۲:۳۰:۲۲ ۱۳۹۹/۹/۲۴
در ایران هر جا پول باشد فساد هم هست حتی در پزشکی که با جان مردم ارتباط دارد .
ناشناس۱۷۳۲۸۱۰۱۲:۴۳:۲۹ ۱۳۹۹/۹/۲۴
به نکته خوبی اشاره کردی.با هماهنگی مجلس و قوه قضاییه و نظارت دقیق و بخصوص درس گرفتن دولت فورا انحصار مشاغل باید شکسته بشه.
ناشناس۱۷۳۲۸۵۹۱۳:۲۰:۲۴ ۱۳۹۹/۹/۲۴
سردفتران با حق الزحمه گزاف و سهم دلاری از زندگی مردم واقعا جلوی زندگی شرافت مندانه 80 میلیون ایرانی را گرفته اند
محسن پیرنجم الدین۱۷۳۲۸۶۹۱۳:۲۳:۱۸ ۱۳۹۹/۹/۲۴
فدای قلم نویسنده. حق مطلب را گفتی و چه زیبا گفتی. خدا از تو راضی باشد. ای کاش مسوولان ارشد نظام چنین قلم و زبان حق گویی داشتند. از خدا حداکثر ثواب را برای بانیان این مقاله خواستارم.
ناشناس۱۷۳۲۸۷۸۱۳:۲۸:۵۵ ۱۳۹۹/۹/۲۴
انحصار خودروسازی وقطعه سازی وواردات وصادرات در ایران غوغا میکند اگر ازهرکس میتواند خودرو تولید کند دولت حمایت کند الان بالاتر از تسلا را داشتیم ونه مدیون پیشرفت ایران بودیم نه مدیون مردم به خاطر اینهمه کشته های خودروهای بی کیفیت فردا اگر از مسوولین سوال شود این کشته خودرویی شما به کدامین گناه کشته شد مسوولین باید بگویند انحصارودفاع از این خودروسازان
ناشناس۱۷۳۲۸۸۳۱۳:۳۰:۲۴ ۱۳۹۹/۹/۲۴
یعنی نیمی از بیکاران کشور حقوق و پزشکی خوانده اند!
م ح۱۷۳۲۸۸۹۱۳:۳۶:۲۰ ۱۳۹۹/۹/۲۴
مقاله غیر کارشناسی ای بود
مجید۱۷۳۳۴۱۹۲۰:۲۵:۳۳ ۱۳۹۹/۹/۲۴
هر چیزی که با منافع پزشکان و وکلا تعارض داشته باشه غیر کارشناسیه!
ناشناس۱۷۳۲۸۹۶۱۳:۴۲:۳۵ ۱۳۹۹/۹/۲۴
سلام برای شکستن انحصار دفاتر پلیس ÷10 و دفاتر خدماتی و پستی و دفانر خدمات شهرداری کاری انجام دهید به اندازه دو برابر قبلی نیرو جذب می شود
ناشناس۱۷۳۲۹۱۳۱۳:۵۲:۱۸ ۱۳۹۹/۹/۲۴
من کارشناس ارشد مهندسی از دانشگاه دولتی با سابقه هفت سال(تازه جای خوبی هستم) و عنوان سرپرستی خط نصف حقوق ماه اول خواهرم که داره طرح رو میگزرونه میگیرم داخل ایران مهندسی خوندن اشتباه محض هستش من اگه یه رشته چهار ساله پیرا پزشکی میخوندم مثل بینایی سنجی الان وضعم بهتر بود
صادق۱۷۳۲۹۱۸۱۳:۵۴:۵۰ ۱۳۹۹/۹/۲۴
همین الان ظرفیت پذیرش دانشجوی پزشکی بیش از حد استاندارد است.تربیت دانشجوی پزشکی نیاز به بیمارستان و امکانات آزمایشگاهی فراوان دارد. نیاز به هیئت علمی ماهر دارد.سلامت مردم را نمی توان به دست هر کسی با هر سطح اموزشی داد. جان مردم ارزش دارد.
ناشناس۱۷۳۳۵۹۱۲۲:۳۹:۵۶ ۱۳۹۹/۹/۲۴
ما که می دونیم چی می گی
ناشناس۱۷۳۲۹۲۱۱۳:۵۵:۴۵ ۱۳۹۹/۹/۲۴
درخواست از مجلس ورود جدی به این مسئله است یک طرح سه ساله نوشته بشه که طی اون ظرفیت پزشکی و دندانپزشکی و .. به سه برابر افزایش پیدا بکنه اینقدر هزینه های گزاف نگیرند اگر هم حقشونه روشن بشه واقعا این وسط مظلوم کشی نشه
ناشناس۱۷۳۲۹۵۱۱۴:۱۶:۲۶ ۱۳۹۹/۹/۲۴
نمی دانم این متن ها را چه کسی .. می نویسد، ولی قطعا همچنین افرادی اصلا درک و دانش از بازار کار ندارند. همین الان همه این مشاغلی که گفتید در تامین معیشت شان مشکل دارند. با افزوده شدن به اینها چطور مشکل بیکاری قرار است رفع شود؟
ناشناس۱۷۳۲۹۷۴۱۴:۳۱:۲۲ ۱۳۹۹/۹/۲۴
بعضی وقتها آدم سکوت کنه خیلی بهتره ؛ لطفا یه سر به دفاتر وکالت بزنید خیلی ها به خاطر نبود مشتری فکر تغییر شغل هستن ؛ شما که انقدر در حل معضل بیکاری نبوغ داری ایران نمونید سایر کشورها هم به شما نیاز دارند .
ناشناس۱۷۳۳۶۴۷۲۳:۴۱:۵۹ ۱۳۹۹/۹/۲۴
مگر بقالی هر روز مشتری داشته باشید ماهی ۱ مشتری هم داشته باشید گوششو میبرید اخرش هم به حقش نمیرسه
مر۱۷۳۲۹۸۲۱۴:۳۳:۵۴ ۱۳۹۹/۹/۲۴
قوانین مجلس بهمراه قوانین بازدارنده میتواند انحصار را بر طرف کند.
ناشناس۱۷۳۲۹۹۶۱۴:۴۲:۵۹ ۱۳۹۹/۹/۲۴
افرین .دقیقا.باید هر چه زودتر به این انحصار پایان داد
ناشناس۱۷۳۳۰۱۵۱۴:۵۸:۱۲ ۱۳۹۹/۹/۲۴
احسنت یک بازار عادلانه اشتغال برای قشر تحصیلکرده وتعدیل نرخهای انحصاری درجهت حمایت از مردم خواهد بود
ناشناس۱۷۳۳۰۵۱۱۵:۲۱:۴۶ ۱۳۹۹/۹/۲۴
دمتون گرم عالی بود اما کی قراره پیگیر باشه؟
ناشناس۱۷۳۳۰۸۱۱۵:۳۶:۴۸ ۱۳۹۹/۹/۲۴
کشور ما جهنمی است که باید بسوزی و دوباره زنده شوی و بسوزی رهایی نیست
ناشناس۱۷۳۳۵۳۱۲۱:۵۱:۳۲ ۱۳۹۹/۹/۲۴
روحت شاد
ناشناس۱۷۳۳۱۰۴۱۵:۴۷:۴۰ ۱۳۹۹/۹/۲۴
وقتی یک بی اطلاع مطلبی را می نویسد نتیجه اش می شود این مقاله ،حداقل با یک کارشناس مشورت می کردید
ناشناس۱۷۳۳۳۵۲۱۹:۳۴:۴۲ ۱۳۹۹/۹/۲۴
شما با اطلاع.شما کارشناس،توضیح بده عزیزم.ما چیزی را که می‌بینیم باور میکنیم نه توجیح و تشریح رانتخواری را.در فضای مجازی با خانمهای اروپای شرقی در ارتباط هستم،از هر ده نفر،یکی پزشک(عمومی،تخصص،دستیار،مدرس)و از هر ده نفر دو نفر وکیل هستند.توضیح شما چیه؟؟؟!
ابو۱۷۳۳۱۱۶۱۶:۰۲:۱۷ ۱۳۹۹/۹/۲۴
مجلس بايد ورود كند تازماني كه آموزش رشته هاي پزشكي زير نظر وزارت بهداشت است وضع همين خواهد بود لدا بايد مجلس آموزش رشته هاي پزشكي را به وزارت علوم محول كند .
ناشناس۱۷۳۳۱۱۸۱۶:۰۲:۵۰ ۱۳۹۹/۹/۲۴
کاملا موافقم، حتما پیگیری کنید
محمد۱۷۳۳۱۲۴۱۶:۰۷:۵۷ ۱۳۹۹/۹/۲۴
وقتی جامعه پر از وکیل بی کار هست , فقط فارغ التحصیل بی پروانه تبدیل میشه به وکیل بیکار با پروانه که در رقابت برای پول حقوق مردم را ضایع میکند , انحصار در جایی که رقابت علمی وجود دارد بهانه ای بیش نیست ظرفیت مشاغل تخصصی فقط با وجود یک اقتصاد مولد قابل افزایش است و الا اسم آن رفع انحصار نیست تجاری سازی خدمات حساس و عدم حمایت از مردم بی نواست
ناشناس۱۷۳۳۱۲۹۱۶:۱۶:۱۲ ۱۳۹۹/۹/۲۴
بنظرم بایستی سالیانه حداقل ۲۰ تا۳۰ هزار وکیل جدید در کشور تربیت شده وبه پرونده ها ورود کنند البته در کنار این بایستی یک وزارت ساخت ساختمان برای دادگستری هم ایجاد شود .
یک بنده خدا۱۷۳۳۱۵۲۱۶:۳۴:۴۷ ۱۳۹۹/۹/۲۴
جانا سخن از زبان ما می گویی
ناشناس۱۷۳۳۱۷۲۱۶:۵۰:۵۵ ۱۳۹۹/۹/۲۴
اگر انحصار خودرو را هم حذف کنند اون نصف دیگر بیکاری رفع میشود
ناشناس۱۷۳۳۱۷۶۱۶:۵۵:۲۴ ۱۳۹۹/۹/۲۴
طرف اصلا میدونه نیمی از بیکارانومملکت چند نفر میشه؟!!!!!
dayani۱۷۳۳۱۹۶۱۷:۲۰:۳۰ ۱۳۹۹/۹/۲۴
اینها نوشته هم با اگر ؟ به پایان رسید. ما از این راه حلهای زیاد دیده ایم، اما همه آنها اگر دارد. ما کشور اگر هستیم. در همه مسائل یک اگر یا یک بشرطی که مطرح است و لذ ا تا این اگر ها و بشرطی ها هستند ما هم همین جا هستیم.
ناشناس۱۷۳۳۲۲۵۱۷:۳۹:۲۶ ۱۳۹۹/۹/۲۴
انحصار را از این شغلها وخیلی شغلهای دیگر بردارید ولی در عوض قوانین نظارت و نظارت را بطور کل تقویت کنید
محمد معظمی۱۷۳۳۲۳۶۱۷:۴۸:۱۱ ۱۳۹۹/۹/۲۴
اگر انجام شود و قانون تعارض منافع بوجود اید صد در صد مشاغل زیادی ایجاد می شود
ناشناس۱۷۳۳۲۷۴۱۸:۱۶:۳۶ ۱۳۹۹/۹/۲۴
الان کم نیستند که مدرک بالا وحتی دکترا دارند ولی ازعلم ودانش رشته خود بی بهره اند و جذب وپروانه دادن بدون ازمون بربی سوادها افزوده ومشکلات پزشکی وحقوقی ملت افزایش پیدا میکند .بنظر میرسد در ایران ..بیشترین بازباصطلاح تحصیل کرده بدون سواد در جهان دارد ولی درتمامی امور حتی ازتعدادی ازهمسایه ها هم عقب تر است . چرا چون به تعداد کثیر ی مدرک اهدا گردید ومتاسفانه ازمزایا والقاب مدارک بهره میبرند ولی خروجی را همه شاهدیم بجای پیشرفت عقب گرد داریم.
امبن۱۷۳۳۲۸۰۱۸:۲۳:۱۶ ۱۳۹۹/۹/۲۴
سلام برای اشتغال جوانان از یک موضوع غافل شده‌ایم و آشغال هم‌زمان‌ است و نیز اشتغال باز نشستگان در برخی‌شغل‌ها مثل کارشناس رسمی اگر پروانه این ها تمدید نشود برای شاید ۲۰۰‌هزار‌جوان شغل تولید‌می‌گردد
اکبر۱۷۳۳۲۹۴۱۸:۳۵:۱۶ ۱۳۹۹/۹/۲۴
مهندسی که به فنا رفت با این طرح پزشکی هم میره.جون آدم علف خرسه .بقیه شغلها رو احیا کنید که سرمایه کمتری میخواد.
ناشناس۱۷۳۳۲۹۸۱۸:۳۷:۴۶ ۱۳۹۹/۹/۲۴
مطلب غیر کارشناسانه
ناشناس۱۷۳۳۳۶۸۱۹:۴۳:۵۷ ۱۳۹۹/۹/۲۴
نويسنده دمت گرم دست روي نقطه اصلي مشكلات گذاشتي
ناشناس۱۷۳۳۴۰۲۲۰:۱۱:۲۴ ۱۳۹۹/۹/۲۴
شما فکر کردین اگه به هر فارغ‌التحصیل حقوق یه پروانه وکالت بدین برای همشون شغل ایجاد کردین؟! تازه فارغ‌التحصیلای حوزه هم هستن، یعنی می‌خواهید چند میلیون وکیل بسازین فکر کردی بقالیه که سر هر کوچه‌ای یه دونه وکیل بگذارین؟! با این کار شاید سر کارشون بگذارید ولی براشون شغل ایجاد نکردین کم‌تر از یک سومِ وکلا
ناشناس۱۷۳۳۴۰۴۲۰:۱۳:۳۷ ۱۳۹۹/۹/۲۴
خوب است انحصار صدا و سیما هم برداشته شود
وکیل۱۷۳۳۴۱۰۲۰:۱۹:۰۷ ۱۳۹۹/۹/۲۴
بسم ا..« با خیل وکلای بیکار وکم تجربه مواجه می شوید مجبور می ش‌وید وکالت رااجباری کنید انگاه وکلا ی بی سواد وکم تجربه برای قوه ومردم هزاران مشکل درست می کنند
ناشناس۱۷۳۳۴۱۱۲۰:۲۰:۰۸ ۱۳۹۹/۹/۲۴
این مقاله کاملا غیر تخصیص و غیر کارشناسانه است همین الان کلی پزشک داریم که بیکارند یا کلی داروساز که کار ندارند با آزاد کردن و تربیت بی رویه فردا با لشکر دانش اموختگان بیکار مواجه می شویم به جایش اموزش فنی و. حرفه ای را گسترش بدهیم تا افراد در مشاغل دیگر ماهر شوند ایا کشور فقط به سردفتر نیاز دارد و مثلا به مکانیک یا نجار یا تراشکار ماهر نیاز ندارد؟
ناشناس۱۷۳۳۵۷۳۲۲:۲۸:۲۶ ۱۳۹۹/۹/۲۴
نویسنده ظاهرا هیچ اطلاعی از امار بی کاری و تعدا پزشکان و وضعبت پزشکان عمومی ندارد/.
ناشناس۱۷۳۳۶۱۰۲۲:۵۸:۵۰ ۱۳۹۹/۹/۲۴
داروسازی و تاسیس داروخانه رو یادتون رفت که یک انحصار عجیب داره
علیرضا۱۷۳۴۷۰۴۱۴:۵۹:۴۶ ۱۳۹۹/۹/۲۵
درود بر شرفت... این انحصارها در وکالت و .... یک نسل را فلج کرده. وقتی فارغ التحصیل حقوق پشت سد این انحصارها می مونه نه کاری داره نه آینده ای نه تشکیل خانواده... این یعنی مرگ تدریجی جامعه..
باصدی۱۷۳۸۳۹۹۲۱:۵۴:۱۱ ۱۳۹۹/۹/۲۷
نظر غیر کارشناسی
yektanetتریبونخرید ارز دیجیتال از والکس

پربحث‌های هفته

  1. دفاع از جمهوریت یا دفاع از الیگارشی؟

  2. حالا زمان مذاکره است

  3. لحظۀ پیداشدن لاشه بالگرد توسط تیم پهپادی

  4. محل بالگرد رئیس جمهور پیدا شد/ شهادت رئیس جمهور به همراه همراهانشان

  5. نظرات برگزیده مخاطبان الف: نقش شورای نگهبان در کاهش مشارکت مردم چیست؟/ زندانی‌شدن زیباکلام به ضرر نظام تمام شد

  6. حمله رسانه اصولگرا به رائفی‌پور/ انتقاد شریعتمداری از نمایندگان موافق تعطیلی شنبه‌ها

  7. فرش‌های سعدآباد کجاست؟

  8. شهادت رییس جمهور در حادثه بالگرد/ پیام‌های تسلیت شخصیت‌ها در پی شهادت رئیسی

  9. ماجرای سفر عبدالحمید به ترکیه چیست؟

  10. حاج‌علی‌اکبری: گلایه‌ای از مجلس برای تصویب تعطیلی «شنبه‌ها» داریم

  11. انتخاباتی حساس، حیاتی و سرنوشت‌ساز

  12. تعطیل کردن شنبه از یک مجلس انقلابی بعید بود/ اکثر مردم ارتباط اقتصادی با خارج ندارند

  13. آیا واقعاً آزادسازی قیمت‌ها تنها راه است؟

  14. چراغ سبز دولت به ارز آزاد؟!

  15. خوشحالی مجری شبکه ۱۴ اسرائیل از خبر شهادت رئیس جمهور ایران

  16. اطلاعیه ستاد کل درباره حضور ناموفق پهپاد ترکیه در ایران 

  17. پاسخ حماس به توهم صهیونیست ها

  18. پلیس این ۵ گروه را طبق لایحه حجاب باید بازداشت کند

  19. لنگرگاه جمهوری اسلامی در بحران‌ها کجا است؟!

  20. شناسایی هویت شهدای سانحه بالگرد رئیس‌جمهور/ تایید سوختگی پیکرها/ آیت‌الله آل‌هاشم یک‌ساعت پس از حادثه زنده بوده است

  21. عملکرد سیاه آمریکا در تحریم ها از نگاه ظریف/ توضیحاتی درباره انتخابات ریاست جمهوری/ آرامش در بازار ارز

  22. سخت، اما گذرا...

  23. رئیس جمهور: باید گره های ذهنی در رابطه با تشکیل خانواده و افزایش جمعیت باز شود

  24. خاری در چشم دشمنان

  25. از کوه خواری تا سیل غافلگیرانه در مشهد

آخرین عناوین