اهداف امنیتی بلند پروازانه رژیم صهیونیستی در دریای سرخ

گروه جهان الف،   3990702090

 رژیم صهیونیستی در مسیر عادی سازی مناسبات خود با برخی رژیم‌های غیردموکراتیک عربی، اهداف امنیتی بلند پروازانه‌ ای را دنبال می‌کند. یکی از این اهداف که این روزها بیش از پیش خود را نمایان ساخته، تلاش اسرائیل برای ایجاد پایگاه‌های امنیتی و جاسوسی در گوشه و کنار منطقه است.

اهداف امنیتی بلند پروازانه رژیم صهیونیستی در دریای سرخ

به گزارش الف، همانطور که در رسانه‌های خبری و تحلیلی منتشر شد، یکی از اهداف و برنامه‌های پشت پرده عادی‌سازی روابط تل‌آویو با رژیم امارات ایجاد پایگاه امنیتی و جاسوسی مشترک در جزیره سقطری در یمن بود. امارات از یک ماه گذشته فعالیت‌های گسترده و شتابزده زیادی برای تغییر زیرساخت‌های این جزیره انجام داده تا بتواند مقدمات ایجاد پایگاه امنیتی مشترک بین ابوظبی و تل‌آویو را فراهم نماید. بر اساس گزارش‌های شاهدان عینی موقعیت این جزیره توسط کارشناسان نظامی اماراتی و صهیونیستی مورد بازدید قرار گرفته و اماراتی‌ها اقدامات فوری را برای تغییر زیرساخت‌های ارتباطی این جزیره آغاز کرده‌اند تا در گام اول شبکه اینترنتی این جزیره را به خطوط اینترنتی خود مرتبط کنند. اقدامی که  گرچه با مخالفت ساکنان این جزیره مواجه شده، اما مقامات آل زاید اصرار دارند که این طرح را پیش ببرند.

موقعیت جزیره سقطری اجازه نصب تجهیزات جاسوسی رژیم صهیونیستی و اشراف بر سواحل مجاور را می دهد. با این وجود گروه مستقر در این جزیره  گرچه از امارات متحده عربی حمایت می‌کند، اما موضع مثبتی نسبت به موجودیت رژیم صهیونیستی در این جزیره ندارد.

رژیم صهیونیستی پیش از این نیز تلاش زیادی برای ایجاد پایگاه امنیتی مخفیانه در اریتره انجام داده است. بزرگترین پایگاه جاسوسی رژیم صهیونیستی در خارج از سرزمین‌های اشغالی در کشور اریتره و جزیره دهلک واقع شده که مساحتی بالغ بر 700 کیلومتر را تشکیل می دهد و نزدیک ترین فاصله آن با سواحل اریتره 43 کیلومتر است. این منطقه به دلیل سواحل مناسب لنگرگاه شمار زیادی از کشتی های تجاری و نفتکش هایی است که در دریای سرخ تردد می کنند.

این جزیره بر اساس توافقنامه امضا شده بین رژیم صهیونیستی و حکومت اریتره سال هاست برای مقاصد جاسوسی استفاده می‌شود. تل‌آویو علاوه بر فعالیت های جاسوسی در این مرکز و رصد و کنترل تردد کشتی‌ها و ناوها در دریای سرخ، از این جزیره به عنوان پایگاهی برای استقرار زیر دریایی های مجهز به موشک‌های هسته ای نیز استفاده می کند.

براساس اطلاعات امنیتی و محرمانه به دست آمده، رژیم صهیونیستی روی کوه های این جزیره برج های مراقبتی ایجاد کرده و اقدام به جمع آوری اطلاعات امنیتی از کمک های نظامی و لجستیکی می کند که مدعی است، جمهوری اسلامی ایران، آنها را از طریق دریای سرخ و به واسطه کشور سودان در اختیار گروه های مقاومت فلسطینی به ویژه کرانه باختری قرار می دهد.

اسرائیل از طریق این پایگاه‌ها تلاش دارد فعالیت‌های نیروهای حامی جریان انصارالله یمن را کنترل نماید و اجازه انتقال تسلیحات به محور مقاومت از طریق خطوط دریایی را ندهد. علاوه بر اینکه رصد ترانزیت کالاهای ایرانی و چینی از جمله مهمترین اهداف رژیم صهیونیستی از تحت کنترل گرفتن اطلاعاتی دریای سرخ است.  این موضوع به صورت ویژه پس از آن اهمیت پیدا می کند که تل‌آویو متوجه شد ایران و چین توافقنامه جامع راهبردی 25 ساله به ارزش ۴۰۰ میلیارد دلار بین یکدیگر امضا می‌کنند. رژیم صهیونیستی نگران این است که توافق مذکور شامل صادرات تجهیزات لجستیک و تکنولوژی پیشرفته و سلاح های مدرن به ایران باشد که در این صورت بیشتر این سلاح ها از طریق گذرگاه های آبی منتقل خواهند شد.

نگاهی به ژئوپلتیک مناطقی که رژیم صهیونیستی سعی در ایجاد پایگاه های جاسوسی در آن ها دارد نشان می دهد که اسرائیل با تحت کنترل گرفتن دریای سرخ و گذرگاه های آبی مهم این منطقه به دنبال نظارت بر کشتیرانی و ترانزیت کالا و تجهیزات مختلف است که  از مسیر خاورمیانه و آسیای شرقی به سمت کشورهای اروپایی و آمریکا ترانزیت می‌شوند. تل‌‌آویو در این رابطه نگاهی ویژه به ترانزیت کالاهای ایرانی و چینی دارد که منافع مشترک آمریکا و رژیم صهیونیستی را تهدید می کنند.

سایت خبری آیفورم رژیم‌صهیونیستی تاکید دارد که این پایگاه ها اجازه نظارت تل‌آویو بر نیروهای ائتلاف جنگی ضد یمن را می دهد، علاوه بر این که تحرکات نیروی دریایی ایران در منطقه و تحرکات دریایی و هوایی صورت گرفته در جنوب دریای سرخ را نیز رصد و تحلیل می کند.

در پایان باید گفت رویکرد سازشکارانه منطقه‌ای گرچه در کوتاه مدت حاشیه مانور  بیشتری برای رژیم صهیونیستی در جهت پیشبرد طرح‌های خود در منطقه باز کرده، اما به نظر نمی‌رسد در بلندمدت بتواند منافع و اهداف این رژیم را تأمین می‌کند. در حال حاضر کشورهایی که زیر بار سازش با رژیم صهیونیستی رفته‌اند، کشورهای غیردموکراتیک هستند که بقای حاکمیت خود را نیازمند حمایت از اسرائیل و برخورداری از خدمات تسلیحاتی و تکنولوژی جاسوسی این رژیم می‌دانند، اما افق تحولات آینده و واکنش‌های مردمی نسبت به این سازش‌ها، اجازه هماهنگی‌های بیشتر طرفین در چارچوب توافق سازش و عرض اندام بیشتر اسرائیل در منطقه را نخواهد داد.

 

yektanetتریبونخرید ارز دیجیتال از والکس

پربحث‌های دیروز

  1. رئیس‌جمهور بعدی چه ویژگی‌هایی باید داشته باشد؟

  2. ابلاغ قانون همسان‌سازی حقوق بازنشستگان تا دو هفته دیگر

  3. «بیژن زنگنه» با این کارنامه رویش می‌شود نسخه هم بپیچد؟!

  4. وقتی مربی مطرح فوتبال جهان نماینده رژیم صهیونیستی را تحویل نمی گیرد !

  5. رهبر انقلاب: مجلس باید آرامش‌بخش و دعوت‌کننده به همدلی در محیط عمومی کشور باشد

  6. پاسخ لاریجانی به احتمال کاندیداتوری در انتخابات ریاست‌جمهوری

  7. صادق زیباکلام و مدیرمسئول روزنامه جهان‌صنعت مجرم شناخته شدند/ تبعات ادعایی واهی درباره ماجرای کشته‌شدن «کیان پیرفلک»

  8. رمزگشایی از یک پیروزی جدید در سیاست خارجی ایران

  9. فرزین: نقدینگی در فروردین ماه به ۲۴.۱درصد کاهش یافت

  10. بادامچیان: اگر لاریجانی ثبت نام کند با او مذاکره خواهیم کرد

  11. واکنش وزارت خارجه به شایعه سپردن پرونده هسته‌ای به شمخانی/ پاسخ لاریجانی به احتمال نامزدی در انتخابات/ جبهه پایداری از فتاح حمایت می‌کند؟

  12. اظهارات «آذری‌جهرمی» درباره ورود خود به عرصه انتخابات ریاست‌جمهوری

  13. درخواست زلنسکی از رهبران آمریکا و چین

  14. بی‌تفاوتی به فقدان رئیس‌جمهور و تلقی فانتزی از امر ملّی

  15. تکلیف «محسن رضایی» برای حضور در انتخابات ریاست‌جمهوری مشخص شد/ «بذرپاش» و «سعید محمد» می‌آیند؟

  16. «صادق محصولی» کاندیدای انتخابات ریاست‌جمهوری‌ می‌شود

پربحث‌های هفته

  1. بی‌بی‌سی: پهپاد ترکیه در شناسایی محل سقوط بالگرد رئیس‌جمهور ایران اشتباه کرد

  2. شهادت رئیسی و خودفرهیخته پنداری برخی از ما !

  3. پاسخی که شهید رئیسی به امانوئل مکرون داد

  4. ۶ نکته کلیدی درباره سقوط بالگرد رئیس جمهور/ یک کارشناس خبره صنعت هوایی توضیح می‌دهد

  5. رئیس‌جمهور بعدی چه ویژگی‌هایی باید داشته باشد؟

  6. برای مقاصد خود، از شهادت رئیس‌جمهوری هم نمی‌گذرند!

  7. گمانه‌زنی‌ها درباره نامزدهای انتخابات ریاست جمهوری/ انتقاد رسانه اصولگرا از سوءاستفاده انتخاباتی از شهادت رئیسی

  8. انتخاباتی حساس، حیاتی و سرنوشت‌ساز

  9. چرخش راهبردی یک کشور عربی در مقابل ایران

  10. بازخوانی یک جنجال قابل‌تامل در ماجرای یافتن بالگرد رئیس جمهور

  11. سعید جلیلی کاندیدای انتخابات ریاست‌جمهوری می‌شود

  12. نظرات برگزیده مخاطبان الف: شورای نگهبان درباره ردصلاحیت‌ها باید پاسخگو باشد/ قدرت نظامی بالا باعث نتیجه‌دادن مذاکرات می‌شود

  13. اطلاعیه ستاد کل درباره حضور ناموفق پهپاد ترکیه در ایران 

  14. او این چنین جاودانه شد

  15. لنگرگاه جمهوری اسلامی در بحران‌ها کجا است؟!

  16. سانحه بالگرد شهید رئیسی و احتمالات/ «موج کوهستان» یعنی چه؟

  17. جنایتکاری که حتی ظاهرسازی هم نمی کند!

  18. خاری در چشم دشمنان

  19. تشکیل جلسه شورای عالی امنیت ملی با حضور تمام اعضا

  20. صدای پرقدرت صداقت 

  21. مختصات پهپاد ترکیه ای درست نبود | محل سانحه بالگرد حامل رئیس جمهور توسط چه کسانی شناسایی شد؟

  22. تردید علی لاریجانی برای کاندیداتوری در انتخابات ریاست جمهوری 

  23. آنچه دشمن درباره "شهیدِ جمهور" نمی فهمد

  24. ابلاغ قانون همسان‌سازی حقوق بازنشستگان تا دو هفته دیگر

  25. وزارت بهداشت: قیمت دخانیات در ایران بسیار پایین است

آخرین عناوین