طرح انتقال آب از دریای خزر به سمنان از سر گرفته شد

گروه اجتماعی الف،   3970918031 ۱۴ نظر، ۰ در صف انتشار و ۱ تکراری یا غیرقابل انتشار

با وجود این‌که اجرای طرح انتقال آب از دریای خزر به استان سمنان با تاخیر طولانی مدت روبه رو شد، اما رییس جمهوری در آخرین سخنان خود از حل مشکلات موجود برای اجرای این طرح خبر داد.

به گزارش ایسنا، طرح انتقال آب خزر به سمنان در کارگروه بررسی تامین آب استان سمنان در سال۱۳۸۴ به تصویب رسید و در پی آن، مصوبه هیات دولت در سال ۱۳۸۹ به وزارت نیرو، ابلاغ شد و سرانجام این طرح در سال ۱۳۹۱، به شرکت توسعه منابع آب و نیروی ایران به‌عنوان مجری ابلاغ شد.

اما این طرح که با هدف نمک‌زدایی و تصفیه ۲۰۰ میلیون مترمکعب آب از دریای خزر در سال و انتقال آن به شهرهای فلات مرکزی در استان سمنان، برای مصرف  شرب و صنعت طراحی شد، طی این سال‌ها با محدودیت عدم اخذ مجوز از سوی سازمان محیط زیست روبرو شد که همین مساله نیز اجرای این طرح را به تاخیر انداخت.

تا اینکه اخیرا رییس جمهور در سفر استانی خود به استان سمنان اعلام کرد که از نظر دولت مشکلات انتقال آب از شمال ایران به استان  سمنان برطرف شده و کارهای مطالعاتی مربوطه نیز انجام شده است و اگر سرمایه‌داری بخواهد برای انتقال آب از شمال به مرکزیت کشور از جمله سمنان اقدام کند، دولت این آمادگی را دارد تا امکانات لازم را در اختیار او قرار دهد.

هم‌چنین ایرج حیدریان -  مدیرعامل شرکت آب منطقه‌ای استان سمنان - در این باره اعلام کرد که تدوین و نهایی شدن سند توسعه آب استان سمنان عاملی شد که طرح‌های انتقال بین حوزه‌ای آب در استان، از جمله انتقال آب دریای خزر توجیه پذیری داشته باشد، اقداماتی که در راستای سند توسعه آب استان انجام و منجر به این شد که سند آمایش آب محور نیز تهیه و تدوین شود و این پشتوانه محکمی برای انتقال آب دریای خزر است.

به‌گفته وی سند توسعه آب استان سمنان، در جلسات شورای سازگاری با منابع آبی استان تهیه و تدوین و در جلسه شورای برنامه‌ریزی و توسعه استان ارائه شد و گزارش آن به وزیر نیرو نیز ابلاغ شد و وزیر نیرو بیان کرد که گام بلندی برای انتقال آب دریای خزر در استان سمنان برداشته شده است.

این موضوع اگرچه مخالفت‌های برخی نمایندگان مجلس را در پی داشته اما به‌نظر می‌رسد که عزم دولت برای اجرای این طرح جزم شده است و در آینده نزدیک این طرح وارد مرحله اجرا خواهد شد.

دیدگاه کاربران

ناشناس۶۶۷۵۹۴۰۸:۴۴:۰۷ ۱۳۹۷/۹/۱۸
گتوند ۲
ناشناس۶۶۷۷۱۶۱۰:۱۷:۴۹ ۱۳۹۷/۹/۱۸
و همچنین ارومیه ۲
ناشناس۶۶۷۶۶۲۰۹:۳۳:۵۸ ۱۳۹۷/۹/۱۸
فعلا که روحانی داره با طرحهای دولت احمدی نژاد پز می دهد : یارانه مسکن مهر سهام عدالت کارت سوخت ... و طرح انتقال اب خزر . راستی دولتهای قبل و بعد هم طرح های ماندگاری داشته اند ؟ احمدی نژاد -خوب یا بد- بسیار پرکار بود و وزرای پرکارتری هم داشت حیف که ....
توکلی۶۶۷۶۷۶۰۹:۴۶:۱۱ ۱۳۹۷/۹/۱۸
کار بسیار مفید و ماندگاری است سود این پروژه عظیم تنها به ساکنان سمنان و کویر مرکزی نمی رسد بلکه باعث آبادانی بخش مهمی از کشور می شود و کل کشور از آن منتفع می شوند اعتراض برخی نمایندگان برای جلب آراء مردم در انتخابات است و خودشان هم می دانند که اصولی نیست
ناشناس۶۶۷۸۶۷۱۱:۴۱:۳۶ ۱۳۹۷/۹/۱۸
ممنون از راهنمایی و ارشاد کارشناسانه
شمالی۶۶۷۹۳۸۱۲:۱۴:۰۹ ۱۳۹۷/۹/۱۸
طرح های زورکی ونسنجیده راه به جایی نمی برد.فعلا که فقط کلنگ زدندوعملا کاری شروع نشده است.شروع کنندتاببینندچه می شود!!
م .ح۶۶۷۶۸۱۰۹:۴۸:۴۷ ۱۳۹۷/۹/۱۸
این طرح تنها باعث خواهد شد که دریاچه زیبای خزر نیز سرنوشتی مانند دریاچه ارومیه پیدا کند متاسفم که رئیس جمهور بر این کشور حاکم شده است.
مجتبی مقدسی۶۶۷۶۸۲۰۹:۴۹:۱۳ ۱۳۹۷/۹/۱۸
کل کشور رو با سو مدیریت دچار بحران خشکسالی کردید.لااقل با این ۳ استان شمالی کاری نداشته باشید.
ناشناس۶۶۸۱۲۰۱۳:۰۰:۳۰ ۱۳۹۷/۹/۱۸
دانشمند این طرح برای حل بخشی از خشکسالیهاست
ناشناس۶۶۷۷۲۸۱۰:۳۱:۲۴ ۱۳۹۷/۹/۱۸
انگار دستانی تعمدا در حال ویران کردن ایرانند
ناشناس۶۶۷۷۹۵۱۱:۰۱:۳۹ ۱۳۹۷/۹/۱۸
تنها اکوسیستمی که نتونستن تو این چند دهه خراب کنن دریای خزر بود که اونم بحمدالله در دست اقدامه.. ببینم میتونید به تنهایی شرایط اقلیمی کل منطقه رو خراب کنید..
ناشناس۶۶۷۸۸۸۱۱:۴۸:۴۷ ۱۳۹۷/۹/۱۸
بزار درست کنند. ببینید چه وقت منفجر میشه.
عاشق ایران۶۶۷۸۹۲۱۱:۵۰:۳۲ ۱۳۹۷/۹/۱۸
واقعا این دولت ها چه مشکلی با محیط زیست دارند که قرار این کارهای ابلهانه رو انجام بدهند کم به دریاچه ارومیه و بختگان و هامون و..آسیب رسوندیم که حالا نوبت خزر شده؟؟؟!!!!
ناشناس۶۶۸۰۶۴۱۲:۴۶:۵۱ ۱۳۹۷/۹/۱۸
خزر هم خشک بشه راحت میشید؟
yektanetتریبون

آخرین عناوین