قیمت گل در ایران ۶ برابر هلند!

گروه اقتصادی الف،   3970422020 ۱ نظر، ۰ در صف انتشار و ۰ تکراری یا غیرقابل انتشار

رییس اتحادیه تولیدکنندگان گل وگیاه استان تهران قیمت گل در ایران را شش برابر هلند اعلام کرد و گفت: با وجود تولید انبوه گل در ایران، واردات این محصول بسیار بیشتر از صادراتش است که البته با توجه به بالا رفتن نرخ دلار، واردات گل سخت‌تر و گران‌تر می‌شود.

قیمت گل در ایران ۶ برابر هلند!

طبق آمار در سال گذشته صادرات گل ۴۹۰ درصد نسبت به سال قبل از آن بیشتر شده است اما باتوجه به رتبه هفدهم تولید در این بخش، صادرات جایگاه مناسبی ندارد و به گفته غلامحسین سلطان‌محمدی، علیرغم اینکه برای تولید انبوه گل امکانات وجود دارد، صادرات سالانه ۲۰۰ میلیون دلار است؛ درحالیکه هزار برابر این مقدار، واردات گل و گیاه داریم.

رییس اتحادیه تولیدکنندگان گل وگیاه استان تهران در گفت‌وگو با ایسنا، درباره تاثیر نرخ ارز بر بازار گل وگیاه اظهار کرد: با وضعیتی که برای دلار پیش آمده است کمبودهای تولید جبران خواهد شد، چراکه با بالا رفتن قیمت دلار واردات گل سخت‌تر و گران‌تر خواهد شد.

وی با بیان این که باید برای صادرات گل زیرساخت ایجاد شود، گفت: تولید باید دست عده زیادی باشد و صفر تا ۱۰۰ آن در داخل انجام شود تا قیمت تمام شده کاهش یابد. همچنین برای تولید گل باید برنامه و تقویم کشت داشته باشیم و اگر بناست گل وگیاه را صادر کنیم باید از ابتدا با هدف صادرات تولید کنیم؛ نه این که پس از تولید به فکر صادرات بیفتیم.

عضو هیات مدیره اتحادیه تولیدکنندگان گل وگیاه ایران درباره گرانی هزینه تولید که عامل ناموفق بودن در صادرات شده است، تصریح کرد: هزینه تولید و قیمت صادرات در کشور ما گران است. برای مثال قیمت فروش یک شاخه گل رز در بازار هلند ۵۰۰ تومان و در بازار ایران ۳۰۰۰ تا ۴۰۰۰ تومان است.

سلطان‌محمدی افزود: گل‌فروشان گل را به قیمت بالایی می‌خرند و مجبورند به قیمت بالاتری هم بفروشند. باتوجه به این موضوع، قیمت گل در مغازه‌ها دو - سه برابر گران‌تر می‌شود و این در حالی است که اگر محصول فروخته نشود، دست‌فروشان گل را در خیابان‌ها به قیمت پایین‌تری عرضه می‌کنند که باعث بی‌اعتمادی خریداران به مغازه‌داران می‌شود.

وی با بیان اینکه وزارت جهاد کشاورزی باید بر تولید گل و گیاه نظارت داشته باشد، گفت: واردات گل و گیاه دست کسانی است که از وزارت جهاد کشاورزی مجوز گرفته‌اند و اتحادیه گل وگیاه در واردات نقشی ندارد. در صادرات نیز عده‌ای دیگر اقدام می‌کنند که در بهبود قیمت تمام شده موفق عمل نمی‌کنند. باید وزارت کشاورزی برای واردات محصول اولین استعلام را از اتحادیه مربوطه بگیرد، چون متخصص این کار نیست. اگر قرار بر تولید انبوه و با کیفیت است، هیچ کس بهتر از اتحادیه‌ها نمی توانند دراین باره تصمیم بگیرند و واردات و صادرات بهتر است دست اتحادیه‌ها که مستقیم با تولید سر و کار دارند، باشد.

مقاومت تولیدکنندگان در برابر عرضه گل در پایانه صادراتی

رییس اتحادیه تولیدکنندگان گل و گیاه استان تهران درباره ساخت پایانه صادراتی گل وگیاه نیز اظهار کرد: این پایانه صادراتی درحال ساخت است و ۸۰ درصد عملیات آن به اتمام رسیده اما مشکلاتی دارد. اول این که از دولت وامی برای کل اعضا گرفته شده و شش میلیارد تومان کمک بلاعوض نیز دریافت شده است که پیشنهاد شد برای شش میلیون نفری که در کشور تولید گل دارند، در پایانه نفری یک سهم قائل شوند اما از طریق دولت این کار انجام نشده است.

سلطان‌محمدی افزود: این پایانه صادراتی ۳۶ نفر سهامدار ویژه دارد که به تولیدکنندگان اعلام کرده‌اند " تولیدات خود را به پایانه بیاورید تا از آنجا صادر شود و بعد از مدتی بهای گل فروخته شده‌ را دریافت کنید". اما نمی توان از تولیدکننده انتظار داشت که در این کار کمکی کند.

وی با بیان اینکه مردم سهامدار این پایانه نبوده و ۸۰ درصد از تولیدکنندگان گل و گیاه هم عضو این پایانه نیستند، گفت: اگر این پایانه حتی به طور کامل ساخته شود، مشکلی را از تولید گل در کشور حل نمی‌کند؛ مگر اینکه سهامداران با پول خود گل‌های تولیدی را از بازار گل امام رضا(ع) بخرند و در پایانه بسته‌بندی و صادر کنند.

عضو هیات‌مدیره اتحادیه تولیدکنندگان گل و گیاه کشور با بیان این که حدود چهار ماه از افتتاح پایانه صادراتی گل و گیاه گذشته است، اظهار کرد: هیچ یک از تولیدکنندگان راضی نشده اند محصول‌شان را برای فروش در آنجا عرضه کنند، چراکه گروهی که سرپرستی پایانه گل را برعهده دارند ۳۶ سهام دار ویژه اند که تصمیم می گیرند و بقیه اعضا در مجموعه کاره‌ای نیستند.

دیدگاه کاربران

ناشناس۴۳۰۹۲۷۰۸:۳۶:۲۲ ۱۳۹۷/۴/۲۲
تا موقعی که میتوان با خالی بندی و کلی بافی کارها را پیش برد چرا بخودمان زحمت بدهیم که در مورد موضوعی مطالعه و تحقیق بکنیم . بدون شک صادرات گل میتواند برای ما بسیار سود اور باشد ولی نه با دانش و مدیریت انشااله ماشاله . تنها ساختن یک ساختمان به تنهایی کمکی به صادرات نمی کند ما باید استراتژی صادرات گل داشته باشیم . اکودار با توجه به فاصله اش به بازار امریکا 10 سال تلاش کرد و موفق نشد . کنیا به کمک هلند و نسل جدید تحصیل کرده هایش موفق شده که سالانه ده ها ملیون شاخه گل رز به هلند صادر کند . بازار گل امارات که 10-15 سال قبل از یک کانکس شروع شد امروزه قراداد خرید سالیانه یک ملیون شاخه گل روز با بنگلادش میبندد. انچه میبایستی قبول کنیم یک مدیر تحصیل کرده واجد شرایط لایک که به مردم و مملکتش خدمت میکند نزد خدا جایگاه بالا تری دارد تا یک مدیر ی که با تظاهر به دین داری میخواهد مدیریت کند . بدیهی است که بعد 40 سال ندانم کاری در این صنعت در بین اعضا بی اعتمادی بوجوداید ولی یک مدیر لایق وظیفه دارد مشکلات را شناسایی و راه کار ارایه کند . انچه صنعت گل نیاز دارد انتخاب یک هیت بیطرف برای بررسی و شناسایی مدیر واجد شرایط برای این صنعت است .
yektanetتریبونخرید ارز دیجیتال از والکس

پربحث‌های اخیر

    پربحث‌های هفته

    1. تصاویری از اجرای طرح عفاف و حجاب در تهران

    2. طرح عفاف و حجاب از امروز در تهران

    3. ۳۲ هزار مجوز استخدام فرزندان شهدا و ایثارگران اخذ شد

    4. این صدای اقتدار ایران است ...

    5. تنبیه متجاوز آغاز شد /حمله موشکی و پهپادی ایران به اسراییل

    6. نظر باباطاهر عریان درباره دلار !

    7. وحدت ملی با وعده صادق

    8. آنچه اسرائیل در مورد "وعده صادق" نمی گوید

    9. استخوانی در گلوی اسرائیل!

    10. دومین روز بزرگ تاریخ معاصر ایران

    11. کمی دیر نیست؟

    12. هیات علمی یا کارخانه چاپ مقاله !

    13. اطلاعیه سازمان اطلاعات سپاه در خصوص حمایت از رژیم صهیونیستی در فضای مجازی

    14. «برجام» در موزه تاریخ ؟!

    15. باهنر: نباید به اندازه تورم حقوق ها افزایش یابد/ ۹۰ درصد منتخبان وظایف مجلس را نمی‌دانند

    16. ۲ دلیل برای تشدید "گرانی" در ایران

    17. موجرانی که اجاره بهای زیادی بگیرند، جریمه می‌شوند

    18. حمایت افکار عمومی ایران از حمله به اسرائیل

    19. گانتس: زمان، مکان و شیوه پاسخ به ایران را خودمان تعیین می‌کنیم

    20. خاتمی: پاسخ ايران به جنايت اسرائيل مدبّرانه، شجاعانه، منطقی و قانونی بود

    21. هیچ گاه اعتراف نمی کند، چون...

    22. منظور: افزایش دائم دستمزدها به ‌رفاه مردم کمک نمی‌کند

    23. اسراییل چه باید بکند؟ 

    24. بهادری جهرمی: احیای دریاچه ارومیه با برنامه‌ریزی دولت رخ داد

    25. سردار حاجی زاده با تسلیحات قدیمی و حداقلی به اسرائیل حمله کردیم /از موشک های هایپرسونیک ۲ استفاده نشد

    آخرین عناوین