بانک مرکزی از احتمال تغییر نرخ سود بانکی خبر داد

گروه اقتصادی الف،   3970326083 ۱۳ نظر، ۰ در صف انتشار و ۴ تکراری یا غیرقابل انتشار

معاون اقتصادی بانک مرکزی گفت: این بانک با تحلیل شرایط موجود، اقتضائات کلان اقتصادی کشور و افق پیش‌ رو درهر زمان که لازم بداند پیشنهادمقتضی برای نرخ‌های سود به شورای پول واعتبار ارائه می کند.

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از پژوهشکده پولی و بانکی، پیمان قربانی درباره وضعیت کنونی نرخ سود در نظام بانکی، اظهار داشت: در سال‌های اخیر، نرخ‌های سود حقیقی با توجه به عدم تناسب میان روندهای حرکتی نرخ تورم و نرخ‌های سود اسمی، سطوح بالایی را تجربه کرده است.

وی افزود: افزایش قابل توجه نرخ‌های سود بانکی حقیقی با الزامات و شرایط فعلی تولید در اقتصاد کشور همخوانی نداشته و پیامدهای زیانباری برای رشد اقتصادی به ویژه از ناحیه کاهش تقاضای موثر (نظیر تعویق مصرف بخش خصوصی به ویژه مصرف کالاهای بادوام، تعویق سرمایه‌گذاری‌ها) و همچنین تضعیف طرف عرضه (افزایش هزینه تامین سرمایه در گردش و سرمایه‌گذاری ثابت) و تضعیف عملکرد نظام بانکی، در برداشته است.

معاون اقتصادی بانک مرکزی با بیان اینکه ریشه اصلی بالا بودن نرخ سود بانکی، بروز تنگنای اعتباری و مشکلات ترازنامه‌ای بانک‌ها ناشی از انباشت مشکلات در طی دهه‌های اخیر بوده است، ادامه داد: بنابراین حل و فصل اصولی این معضلات در گرو حل ریشه‌ای مشکلات و مسایل ایجاد کننده آنها بوده است.

وی با اشاره به اقدامات بانک مرکزی برای حل معضلات بانکی، تصریح کرد: ساماندهی بازار غیرمتشکل پولی در دولت یازدهم و دوازدهم به‌ویژه در سال‌های ۱۳۹۵ و ۱۳۹۶ مهم‌ترین اقدام بانک مرکزی در این زمینه بوده است. همچنین مهار رقابت ناسالم میان بانک‌ها و ابلاغ بخشنامه هشت‌بندی کاهش نرخ سود بانکی و تعیین نرخ ۱۰ درصد برای سپرده‌های کوتاه مدت عادی و ۱۵ درصد برای سپرده‌های سرمایه‌گذاری بلندمدت یکساله اقدامی مهم در راستای کاهش نرخ سود به شمار می‌رود.

قربانی، ایجاد هماهنگی‌های لازم با وزارت امور اقتصادی و دارایی و سازمان بورس و اوراق بهادار جهت انتقال معاملات ثانویه اوراق سخاب به بازار سرمایه با هدف کاهش آثار منفی نرخ‌های بازدهی بالا در بازار بدهی را دیگر اقدام بانک مرکزی عنوان کرد و افزود: همچنین انتظام‌بخشی به رفتار نامطلوب صندوق‌های با درآمد ثابت از طریق کاهش سهم گواهی سپرده و سپرده‌های بانکی از مجموع دارایی‌های آن‌ها از دیگر اقدامات محسوب می‌شود.

این عضو هیات عامل بانک مرکزی ادامه داد: مدیریت اضافه برداشت بانک‌ها از بانک مرکزی طی سال‌های اخیر، اجرای تبصره ۳۵ اصلاحیه قانون بودجه سال ۱۳۹۵، اجرای بند "ب" تبصره‌ ۱۶ قانون بودجه سال ۱۳۹۶ و اجرای بند "و" تبصره ۵ قانون بودجه سال ۱۳۹۷ اقدامات دیگر در راستای حل معضلات بانکی طی سال‌های گذشته بوده است.

وی افزود: در پی اقدامات بانک مرکزی، تحولات خوبی در زمینه کاهش رقابت مخرب میان بانک‌ها در زمینه نرخ سود سپرده حاصل شده و نسبت به سال‌های گذشته از عدم تناسب نرخ‌های سود با اقتضائات کلان و به‌ویژه نرخ تورم کاسته شده‌ است. بانک مرکزی نیز با تحلیل دقیق شرایط موجود، اقتضائات کلان اقتصادی کشور و افق پیش رو، در هر زمان که لازم بداند پیشنهاد مقتضی در زمینه نرخ‌های سود را به شورای پول و اعتبار ارائه کرده و تصمیمات لازم اتخاذ خواهد شد.

قربانی با بیان اینکه مجموعه اقدامات انجام گرفته توسط بانک مرکزی باید با اصلاحات در دیگر بخش‌های اقتصاد تکمیل شود، خاطرنشان کرد: لازم است اصلاح ساختار نظام تامین مالی دولتی و بازپرداخت بدهی‌های بخش دولتی به شبکه بانکی و همچنین اصلاح فضای کسب و کار و رفع مشکلات موجود در بخش واقعی، همزمان با اصلاح ساختار مالی و ترازنامه‌ای بانک‌ها در جهت حل ریشه‌های موجد تنگنای اعتباری شبکه بانکی هر چه سریعتر و با جدیت بیشتر در اولویت مجموعه سیاست‌گذاری کشور قرار گیرد.

این مقام مسئول در بانک مرکزی افزود: با توجه به انباشت مشکلات گذشته در ترازنامه بانک‌ها و ریسک‌های بیرونی، هرگونه تعلل در حل مشکلات نظام بانکی در قالب اجرای برنامه اصلاح نظام بانکی ضمن طولانی‌تر کردن فرایند اصلاح نظام بانکی، قدرت و توان سیاستگذار پولی در این حوزه را کاهش داده و اصلاح نظام بانکی را برای اقتصاد کشور بسیار پرهزینه خواهد کرد.

معاون اقتصادی بانک مرکزی با بیان اینکه بین نرخ‌های سود بانکی و ثبات مالی یک ارتباط دو سویه وجود داشته و تحولات اقتصاد در سطوح مختلف بر نرخ‌های سود اثر ‌گذارند، گفت: تحولات اقتصاد کلان از جمله رونق و رکود و نرخ تورم، تحولات اقتصادی در سطوح خرد از جمله ترازنامه بنگاه‌ها و بانک‌ها و نیز سیاست مالی دولت و سیاست پولی بانک مرکزی در جهت‌های متفاوت بر نرخ‌های سود اثر می‌گذارند. در همین راستا، وجود سلطه و تنگنای بودجه‌ای با تاثیرگذاری منفی بر بازار پول، شرایط را برای ایجاد و تشدید نابسامانی‌های مربوط به نرخ‌های سود درشبکه بانکی فراهم می‌سازد.

وی گفت: از آنجا که در حال حاضر نیز نظام بانکی با تنگنای اعتباری روبرو بوده و دارایی بانک‌ها به دلایل متعدد نظیر مطالبات غیرجاری، مطالبات بالای شبکه بانکی از دولت و رسوب دارائی‌های غیرمالی، با افت کیفیت همراه بوده است؛ لذا هرگونه ناپایداری مالی با تشدید معضل پیچیده تنگنای اعتباری و در نهایت ایجاد اختلال در جریان نقدینگی، موجب بروز و تشدید رقابت ناسالم قیمتی در بخش تجهیز منابع شبکه بانکی می‌شود که نتیجه تبعی این امر، افزایش نرخ سود سپرده‌ها، افزایش نرخ سود تسهیلات و در نهایت افزایش هزینه‌ تامین مالی واحدهای تولیدی در اقتصاد خواهد بود.

وی در پایان تاکید کرد: بانک مرکزی ضمن پایش مستمر تحولات اقتصادی و اتخاذ تدابیر سیاستی معمول از قبیل اصلاح نرخ‌های سود در موقع لزوم، نسبت به اصلاحات ساختاری لازم در نظام بانکی نیز توجه ویژه داشته و با همکاری سایر دستگاه‌ها و نهادهای ذیربط اقدامات لازم را معمول می‌دارد.

دیدگاه کاربران

teddy bear۳۸۹۰۴۱۱۲:۴۴:۳۴ ۱۳۹۷/۳/۲۶
خب پس تا سود ها کم نشده سریع برم دلار و سکه بخرم که موقعی هم که سود بیاد پایین مردم هجوم میبرن سمت دلار و سکه اونوقت منم میفروشم و حالی به هولی
ناشناس۳۸۹۰۴۷۱۲:۴۸:۲۱ ۱۳۹۷/۳/۲۶
بانک های ما عملا* ورشکسته* شده‌اند حسابرسی بانک های ما از نظر بانک جهانی مردود است شاخص اعلامی تورم از سوی بانک مرکزی مخدوش و غیر قابل استناد نزد متخصصین است و و و
ناشناس۳۸۹۰۵۹۱۲:۵۸:۰۳ ۱۳۹۷/۳/۲۶
این نقدینگی اگر در تولید به کار گرفته نشود یک محاسبه ساده میگه دلار میشه 15 تومان و سکه 5 تومان عامل نقدینگی :چاپ پول بدون پشتوانه
ناشناس۳۸۹۰۹۱۱۳:۲۶:۴۹ ۱۳۹۷/۳/۲۶
دوباره فشار به مستاجرها شروع میشه. داری بار بانک ها رو منتقل میکنی رو دوش مستاجرین مثل پارسال که قرار بود سود تسهیلات رو کم کنید و نکردید. زورتون به بانکها نمیرسه از حقوق های نجومی و وامهای کلان کم بهره بگذرن فشارشون رو به مردم بینوا میارید.
ناشناس۳۸۹۱۰۱۱۳:۳۵:۵۶ ۱۳۹۷/۳/۲۶
اگر نرخ سود بانکی 100 درصد بشود شاید مردم پولشان را به بانک بدهند. الان نرخ سود سکه بیش از این است.
ناشناس۳۸۹۱۱۸۱۳:۵۳:۱۰ ۱۳۹۷/۳/۲۶
این کاهش تورم در کجا اتفاق افتاده ؟در سوئیس؟
ناشناس۳۸۹۱۵۸۱۴:۲۰:۳۷ ۱۳۹۷/۳/۲۶
خجالت بکشید، دیروز که نرخ سود رو کم میکردید باید این شرایط رو پیش بینی میکردید نه الان که کار از کار گذشته و همه چیز غیر فابل کنترل شده. کسی که ارز خریده دیگه جرات نداره بفروشه بزاره بانک که مثلا سالی بیست درصد روش بیاد، ترجیه میده همون ریال بمونه حداقل خیالش از بابت تورم راحته
ناشناس۳۸۹۲۲۶۱۵:۲۹:۱۸ ۱۳۹۷/۳/۲۶
فعلا که حداقل سود باید 60 درصد بشود
ناشناس۳۸۹۳۴۳۱۷:۱۵:۲۲ ۱۳۹۷/۳/۲۶
رئیس بانک مرکزی ایران زندگی می کند ؟!
احمد۳۸۹۶۷۵۰۰:۲۵:۴۱ ۱۳۹۷/۳/۲۷
به روز نیست حتی گفتن این مطلب در این شرایط درست نیست چه رسد به اجرای شدنش
ناشناس۳۸۹۷۱۳۰۱:۴۹:۴۹ ۱۳۹۷/۳/۲۷
عملکرد بانک مرکزی در سال های اخیر به هیچ وجه قابل قبول نبوده است . و بنظر میرسد این بانک بکلی فاقد گروه کارشناسان اقتصادی ذیصلاح است.
ناصر۳۸۹۷۱۹۰۲:۰۰:۵۴ ۱۳۹۷/۳/۲۷
سرمردم کلاه گذاشیدپولاشونوجمع اوری وبابیست درصدسالیانه سپرده گذارکردن درحالیکه درعرض دوماه ارزش پول ملی ۹۰ درصدافت کرده یعنی کسی که ده میلیون پول به بانگ گذاشته الان صاحب پنچ میلیون پانصدهزارتومان ارزش داره حالا طلب کارهم هستید به نظرم کسانیکه دلاروسکه خریدندخوب کارکردن
خادمی۳۸۹۷۴۳۰۲:۵۶:۲۹ ۱۳۹۷/۳/۲۷
بیخودی این شاخه اون شاخه نپر بانکها و سیاست بازیهای بانک مرکزی همه شکست خورده هستند.
yektanetتریبونخرید ارز دیجیتال از والکس

پربحث‌های دیروز

  1. حرف طلافروشان را باید شنید، اما...

  2. آیا این دو زن در آمریکا زلزله به پا می کنند؟

  3. دستور بسیج همه امکانات برای یافتن دختر ۲۴ ساله در میامی

  4. کنایه زاکانی درباره واگذاری ودیعه مسکن دوره‌های پیشین/ واکنش وحیدی به احتمال صدور گواهینامه موتور برای بانوان

  5. دستورالعمل دادستانی کل کشور درباره طرح نور به زودی ابلاغ می‌شود

  6. ساخت و ساز در پارک لاله با ورود شورای شهر متوقف شد

  7. وزارت بهداشت: محموله روغن آلوده به سموم مجوز مصرف ندارد

  8. رئیس‌جمهور: منزوی کردن زنان را قبول نداریم

  9. مصرف انرژی کشور دو برابر استاندارد مصرف جهانی است

  10. سفیدشویان غرب  مشغول کارند

  11. بازگشت شاخص‌های پولی به پیش از تحریم

  12. دستور ویژه رئیسی برای حل مشکل اشتغال استان‌های دارای نرخ بالای بیکاری

  13. دختربچه ۱۰ ساله همبازی‌اش را سلاخی کرد

  14. بهادری: دولت در حوزه تسهیلات تکلیفی با کسی شوخی ندارد

  15. غربی‌ها قبل‌از عملیات وعدهٔ صادق به ما گفتند اگر می‌زنید، محکم نزنید!

  16. وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی : حج به صحنه برائت از طواغیت تبدیل می‌شود

پربحث‌های هفته

  1. قبل از مهاجرت، بعد از مهاجرت!

  2. نیش و کنایه های «بومرنگی» روحانی!

  3. حقوق خبرنگار جنجالی صدا و سیما چقدر است؟/ پاسخ «یوسف سلامی» به میزان درآمد ماهیانه خود

  4. «عبدالحمید» تازه از کما بیدار شده/ مواضعش تلفیقی از بی‌خردی و بی‌سوادی است/ او هیچ‌چیز نمی‌داند

  5. چرا این همه بد اخلاقی؟

  6. جدال روایت ها در ماجرای مسمومیت پزشکان شیرازی

  7. درباره توبه تتلو

  8. حرف طلافروشان را باید شنید، اما...

  9. ادعای عجیب روحانی: ما بورس را رشد دادیم، اینها بورس را زمین زدند!

  10. هزینه ای که هیچ دولتی حاضر نشد بپردازد!

  11. نظرات برگزیده مخاطبان الف: دولت در گام اول باید مشکلات را انکار نکند/ رانندگان اسنپ و تپ‌سی باید حمایت شوند

  12. واکنش وزیر بهداشت به ماجرای مسمومیت پزشکان در شیراز

  13. بازداشت عوامل پشتیبان گروهک جیش‌الظلم در راسک

  14. هشدار دیوان کیفری بین‌المللی به آمریکا و رژیم اسرائیل

  15. راه‌حل ماجرای روحانی و شورای نگهبان چیست؟/ نظر ضرغامی درباره گسترش شادی و نشاط در جامعه

  16. کیهان: دیدید ورود زنان به ورزشگاه غلط بود؟!

  17. سردار رادان: کشف حجاب به خاطر مسائل اقتصادی نیست

  18. تنوری که هنوز سرد است...

  19. ایثارگران را بدنام نکنید !

  20. توضیحات «لیلاز» درباره فایل صوتی «ظریف»/ ادعای عجیب «آخوندی»

  21. تأملي در راهبرد ائتلاف از شاهزاده تا تاجزاده !

  22. افشای فایل صوتی ظریف عمدی بود؟

  23. رشد شدید بدهی‌ها در دولت روحانی/ عبور از بحران بدهی در دولت رئیسی

  24. دو چالش بزرگ در حکمرانی ها

  25. آیا این دو زن در آمریکا زلزله به پا می کنند؟

آخرین عناوین