با ۲۰ میلیون تومان چه کسب‌وکاری راه‌اندازی کنیم؟

گروه اقتصادی الف،   3970321024 ۶ نظر، ۰ در صف انتشار و ۰ تکراری یا غیرقابل انتشار

راه‌اندازی بنگاه‌های کوچک و متوسط هزینه زیادی نمی‌خواهد و با ۲۰ میلیون تومان هم می‌شود یک بنگاه اقتصادی کوچک راه انداخت. تاسیس یک شرکت تعاونی یا فراهم کردن مقدمات یک شغل خانگی ایده‌ای است که می‌توانید در سر بپرورانید.

با ۲۰ میلیون تومان چه کسب‌وکاری راه‌اندازی کنیم؟

به گزارش ایسنا، در طول سال‌های گذشته به فراخور رشد روزافزون جمعیت، افزایش تعداد فارغ‌التحصیلان دانشگاهی و اهمیت پاسخگویی به نیاز بازار کار، ایجاد بنگاه‌های کوچک و متوسط و به دنبال آن کسب‌وکارهای خرد و کوچک اهمیت بیشتری پیدا کرده است.

کارشناسان بر این باورند که وجود مزیت‌ها و ویژگی‌های ممتاز بنگاه‌های کوچک و زودبازده دلیل استقبال فعالان اقتصادی از راه‌اندازی این بنگاه‌ها بوده است، چراکه بنگاه‌های خرد و کوچک و متوسط در عین اشتغالزایی، بازدهی و بهره‌وری بالا و قیمت تمام شده پایینی دارند و از هزینه‌های بالای شرکت‌های بزرگ در آن‌ها خبری نیست.

بنگاه‌های کوچک و متوسط به دلیل ویژگی‌های خاص خود کارکردهای منحصر به فردی دارند که اشتغالزایی، توزیع پول در جامعه، توسعه مناطق حاشیه‌ای و تربیت نیروی انسانی مورد نیاز صنایع و بنگاه‌ها از مهمترین رویکردها به شمار می‌رود.

در این باره رییس کانون عالی انجمن‌های صنفی کارگران به ایسنا می‌گوید: بنگاه‌های کوچک و متوسط به دلیل پایین بودن هزینه‌های جاری می‌توانند خود را با هر نوع شرایط و تغییرات و نوسانات اقتصادی وفق دهند، به نحوی که اگر در شرایط بحران اقتصادی با مشکل تامین مواد اولیه مواجه شوند با کمترین هزینه‌ بنگاه را تعطیل می‌کنند و به محض ایده آل شدن شرایط و بهبود اوضاع، مجددا فعال می‌شوند و در وضعیت مطلوبی قرار می‌گیرند.

او از صنایع دستی و فرش به عنوان نمونه‌ای از بنگاه‌های کوچک و زودبازده نام می‌برد که می‌تواند با صرف هزینه کم و یک مکان کوچک، درآمدزایی و اشتغالزایی بالایی به دنبال داشته باشد و می‌گوید یک واحد کوچک و زودبازده برای راه‌اندازی نیاز به هزینه زیادی ندارد و به طور متوسط با ۲۰ میلیون تومان می‌توان یک شرکت تعاونی یا بنگاه کوچک اقتصادی ایجاد کرد.

فتح‌الهی معتقد است هزینه‌های پرسنلی، نگهداری و حامل‌های انرژی در کارگاه‌های کوچک کم است و به همین دلیل از دوام و بقای بیشتری نسبت به بنگاه‌های بزرگتر برخوردارند.

البته این مقام مسئول کارگری آسیب‌پذیر بودن این کارگاه‌ها را یادآوری کرده و می‌گوید: کمبود امکانات و نقدینگی، عدم بهره‌مندی از حمایت‌های دولتی و پایین بودن قدرت رقابت‌پذیری، می‌تواند توان تولید و شرایط کار در این مجموعه‌ها را تحت تاثیر قرار دهد لذا در صورت عدم حمایت در معرض تهدید و شکنندگی قرار می‌گیرند و در گیر و دار تحولات  اقتصادی از چرخه فعالیت حذف می‌شوند.

پیشنهاد رییس کانون عالی انجمن‌های صنفی کارگران این است که دولت برای حفظ و نگهداری بنگاه‌های کوچک و متوسط، بانک‌ها را موظف کند ۵۰ درصد منابع و تسهیلات خود را به کارگاه‌ها و بنگاه‌های زودبازده اختصاص بدهند و خود بر نحوه توزیع آن نظارت و مدیریت داشته باشد.

در حال حاضر شهرک‌های صنعتی زیادی در کشور وجود دارد که یا راکد مانده و یا با کمترین میزان ظرفیت خود فعالیت می‌کنند، در صورتی که استفاده بهینه و شایسته از ظرفیت این بنگاه‌ها می‌تواند ضمن احیای این شهرک‌ها، زمینه رونق تولید داخلی را فراهم کند.

علی اکبر سیارمه ـ کارشناس حوزه کار در این باره به ایسنا می‌گوید: علیرغم آنکه شهرک‌های صنعتی از ظرفیت بالای اشتغال برخوردارند ولی طی سال‌های گذشته کمترین توجه به آن‌ها را داشتیم، در حالی که با به‌کارگیری نیروهای کار در این مجتمع‌ها می‌توانستیم از ظرفیت‌شان به شکل مطلوب‌تری استفاده کنیم.

به گفته وی، امروز بسیاری از شهرک‌های صنعتی، راکد و بلا استفاده باقی مانده یا با کمتر از ۳۰ درصد توان و ظرفیت خود کار می‌کنند و اغلب به مکانی برای انبار کالا تبدیل شده‌اند.

این کارشناس حوزه کار، تحقق ۹۵ درصد اشتغال در بنگاه‌های کوچک و زودبازده را یادآور شده و می‌گوید: ایجاد بنگاه‌های کوچک و زودبازده در دنیا به جهت سودآوری و مقرون به صرفه بودن روز به روز در حال گسترش است، لذا برای دستیابی به اشتغال پایدار و گسترده باید به سمت ایجاد بنگاه‌های زودبازده برویم.

سیارمه با اشاره به سابقه طولانی کارگاه‌های کوچک صنعتی و مشاغل آزاد در ایران می‌افزاید: بسیاری از پوشاک و البسه، کفش و ابزار و لوازم مورد نیاز مردم و مصرف خانه‌ها در همین کارگاه‌های کوچک تهیه و تولید و ساخته می‌شد. زمانی کفش‌های دست‌دوز ایرانی با کفش‌های ایتالیایی برابری می‌کرد ولی امروز جای آن‌ها را اجناس و کالاهای عمدتا بی‌کیفیت خارجی و وارداتی گرفته است.

با وجود آنکه بنگاه‌های کوچک جزو آسیب‌پذیرترین واحدهای کسب و کار به شمار می‌روند اما بیشترین حجم اشتغال کشور در این بنگاه‌ها نهفته است.کیف و کفش، پوشاک و چرم از جمله صنایعی است که گسترش کارگاه‌های آن می‌تواند ظرفیت ایجاد دست‌کم ۵۰۰ هزار شغل در کشور را به وجود آورد. از شرکت‌های دانش بنیان هم می‌توان به عنوان یکی از بنگاه‌های کوچک موفق یاد کرد و ایجاد آن‌ها را با تقویت نوآوری و کارآفرینی در دستور کار قرار داد.

راه‌اندازی بنگاه‌های کوچک و متوسط به منابع مالی زیادی نیاز ندارد ولی کمبود نقدینگی همیشه یکی از مشکلات عمده این بنگاه‌هاست. با این حال بنگاه‌های کوچک و زودبازده اقتصادی همچنان در ایجاد اشتغال دائم و پایدار موثرند و موجب افزایش تولید ناخالص داخلی، رونق تولید و کاهش بیکاری جوانان می‌شود.

دیدگاه کاربران

ناشناس۳۸۰۹۷۰۰۹:۲۴:۳۴ ۱۳۹۷/۳/۲۱
شما اول بگو بیست میلیونو از این سیستم ضدمردمی بانکی چطور وام بگیریم الباقیش پیش کش رفتم برای طرحی که خودشون در بوق کرنا اعلام کردند خرید اقساطی کالای داخلی ( چرخ خیاطی و گلدوزی) از یکی از بانکهای عامل که حساب حقوق بازنشستگیم اونجا واریز میشه پرسیدم میگن حتی به بازنشسته که حقوق مستمر ماهانه هم داره و اتفاقا در همون بانک حقوقشو میگیره هم بدون ضامن کارمند وام نمیدن!! برای ضمانت حدود ۵ میلیون تومن معادل حقوق ۴ ماه به کی رو بندازم خجالت نکشم؟!
ناشناس۳۸۰۹۸۲۰۹:۳۱:۵۶ ۱۳۹۷/۳/۲۱
مقاله بیخود و کلی، برادر از اقتصاد فقط تئوری میخوانید ، نتیجه میشود همین اقتصاد امروز، چگونه هزینه بسیار بسیار زیاد اجاره محل را در نظر نگرفته اید؟! مشکل در حال حاضر 1- هزینه بی نهایت زیاد اجاره محل است 2- بازاریابی کالای تولیدی 3- قیمت بالای مواد اولیه و صنعتی نبودن تولید در ایران اگر دولت میخواهد اقتصاد رشد کند باید فکری برای این 3 مانع بکند، مثلا برای محل تولید ، خودش میتواند مانند روش گلخانه، محل های رایگان برای تولید (با شرایط سهل و آسان و بدون دریافت پول) در اختیار متقاضیان بگذارد ، با هدایت کردن هر بخش تولیدی و کنار هم قرار دادن آنها ، هزینه تولید را پایین بیاورد( مثلا برای ساخت کفش، شهرک تولید کفش شامل کارگاههای زیره، رویه، و ... را کنار قرار دهد و ...) کمک کند مواد اولیه با قیمت مناسب به تولید کننده ها برسد و امکان فروش را در داخل و خارج برایشان فراهم کند اگر این کارها را دولت ها در این کشور انجام میدادند ، ما هم میشدیم چین، ترکیه، ویتنام و ... ، بعدا ها دولت از سرمایه گذاری اندک و سیاست گذاری درست و بزرگ میتوانست با رشد اقتصاد کشور ، به اهداف بزرگی دست پیدا کند که هرگز با مالیات گرفتن از بنگاههای نیمه جان ، فروش نفت به آن دست نمی یابد اما افسوس که مدیریت دولتی در کشور ما ، چشمش فقط به جیب مردم است( ساده ترین کار) .
ناشناس۳۸۱۰۰۱۰۹:۴۹:۰۷ ۱۳۹۷/۳/۲۱
فقط حرف تحویل مردم ندهید. بنگاه کوچک که توان مطالعات امکان سنجی ندارد. بنابرابن اینکه چه کسب و کاری دقیقا اولا مورد نیاز جامعه و ثانیا سودآور است را باید دانست تا دست به کاری زد.
ناشناس۳۸۱۰۴۳۱۰:۲۳:۴۶ ۱۳۹۷/۳/۲۱
الان با این بیست میلیون فقط میشه رفت شهرداری و برگشت تا مجوز بگیره
mostafa.kamali95@yahoo.com۳۸۱۰۵۷۱۰:۳۷:۰۴ ۱۳۹۷/۳/۲۱
یک طرح گردو شکن چند کاره که بدیع و نوع می باشد دارم که اشتغال زیادی ایجاد میکند از کسانی که ریخته کری دایکاست دارند تقاضای همکاری دارم
کامبیز۳۸۱۳۱۳۱۳:۱۹:۲۶ ۱۳۹۷/۳/۲۱
این کسی که مقاله رو نوشته هیچ از اقتصاد و کار و وضعیت جامعه و مسئولین ایران چیزی نمی دونه... میشه بگید با 20 میلیون چه پوشاکی تولید کنیم که با فروشگاههای زنجیره ای ترک و واردات چینی بتونه مقابله کنه.... همینطور برای کفش و چرم و .... این طرح فقط به بدهکاران بانکی اضافه می کنه... با این سیستم دولت و عملکرد این دولت بزرگترین اشتباه تولید هست.... این دولت با تولید مخالفه.... با کارآفرینی مخالفه
yektanetتریبونخرید ارز دیجیتال از والکس

پربحث‌های هفته

  1. بازی با کلمات

  2. کوچه زیباکلام هنوز تیر چراغ برق دارد؟!

  3. ۳۲ هزار مجوز استخدام فرزندان شهدا و ایثارگران اخذ شد

  4. اقدامی  اشتباه، در زمانی اشتباه تر!

  5. اعتراض حواله داران پژو پارس به افزایش قیمت ۴۰۰ میلیونی

  6. حمایت اژه‌ای و رئیسی از طرح عفاف و حجاب فراجا/ انتقاد تلویحی روزنامه اصولگرا از حسین شریعتمداری

  7. توافق جدید ایران و آمریکا چه ویژگی‌هایی باید داشته باشد؟

  8. رئیسی هم به گشت ارشاد تذکر داد؟/ روایت فضائلی از علت تاکید رهبری بر وحدت

  9. یادداشت حسین شریعتمداری؛ دوستانه با برادر فضائلی

  10. گزارش میدانی از طرح نور فراجا

  11. مجلس مقابل این اقدام بایستد

  12. اطلاعیه شماره ۳ فراجا درباره اجرای «طرح نور»  

  13. نحوه رفتار متفاوت فروشندگان در برابر پوشش حجاب مشتریان

  14. منظور: افزایش دائم دستمزدها به ‌رفاه مردم کمک نمی‌کند

  15. رادان:‌ طرح نور با قوت ادامه دارد

  16. چرا این همه " در پوستینِ خَلق" می افتیم؟!

  17. این ابهامات مناقشه‌برانگیز را برطرف کنید

  18. تاکید رئیسی بر اجرای قانون عفاف و حجاب

  19. وقتی «بوقلمون» هم مقابل «رضا پهلوی» کم می‌آورد!

  20. واکنش بلینکن به حادثه اصفهان/ به مجازات ایران پایبند هستیم!  

  21. وزارت راه در شناسایی خانه‌های خالی مسئول است

  22. سردار حاجی زاده با تسلیحات قدیمی و حداقلی به اسرائیل حمله کردیم /از موشک های هایپرسونیک ۲ استفاده نشد

  23. برخی مسئولان بدلیل کارهای بی‌قاعده در زمینه حجاب تذکر گرفتند        

  24. واکنش مشاور قالیباف به حواشی اخیر گشت ارشاد/ روایت ظریف از علت عدم مذاکره با ترامپ

  25. حضور حسین حسینی در دادسرای فرهنگ و رسانه با شکایت فراجا

آخرین عناوین