افرادی که حق ازدواج و بچه‌دار شدن را ندارند

گروه اجتماعی الف،   3970313100 ۱۲ نظر، ۰ در صف انتشار و ۵ تکراری یا غیرقابل انتشار

این روزها کارفرمایان برای فرار از پرداخت حق بیمه بیشتر، کارگران خود را از نعمت بچه دار شدن محروم می‌کنند.

افرادی که حق ازدواج و بچه‌دار شدن را ندارند

این روزها ناآگاهی افراد از شغل خود و قوانین مربوط به آن موجب شده است که در زمینه‌های مختلف حق آن‌ها نادیده گرفته شود و  به دلیل اینکه به حقوق تعیین شده نیازمند هستند، تن به هر کاری با هر شرایطی دهند. به همین منظور با چند تن از کارمندان یک شرکت معروف در کشور درباره شرایط کاری و میزان آگاهی این افراد از حق و حقوق خود صحبت کردم و اول از شرایط کاری‌شان سوال کردم.

در این میان دختر جوانی که جزء کارمندان این شرکت بود، گفت: به شرطی صحبت می‌کنم که در گزارش نامی از من برده نشود.

دختر جوان با بیان اینکه من مجرد هستم و برای اینکه در آینده کمک هزینه‌ای برای زندگی داشته باشم، سرکار می‌روم، گفت: به صورت غیر مستقیم به من و سایر کارمندان مجرد این شرکت گفتند که نباید ازدواج کنید، وگرنه اخراج می‌شوید.

در این میان یکی دیگر از کارمندان این شرکت، گفت: حالا اگر در محل کار یک پسر و دختر نسبت به ازدواج اقدام کنند، باید یکی از آن‌ها از شغل خود انصراف دهد، یعنی یکی از آن‌ها باید اخراج شود.

او با بیان اینکه ما را از حق طبیعی و انسانی خودمان محروم کرده‌اند، می‌گفت: به این علت که کارفرمایان برای پرداخت حق‌بیمه اذیت نشوند، این کارها را انجام می‌دهند و آن‌ها فقط به فکر جیب خودشان هستند.

در این حین کارمند دیگری از این شرکت گفت: اگر احیانا ازدواج کنیم، نباید بچه دار شویم و برای دریافت مبلغ ناچیزی باید از این نعمت خدادادی(فرزنددار شدن) محروم شویم. آیا خدا را خوش می‌آید؟

از این قبیل شرکت‌ها به وفور وجود دارد، اما باید گفت که تمام کارگران این شرکت‌ها از ترس اخراج شدن و از دست دادن شغلشان، تن به این ناعدالتی‌ها می‌دهند. آیا این موضوع که کارفرما به کارگر می‌گوید حق نداری ازدواج کنی، وگرنه اخراج می‌شوی، جز نسل کشی چیز دیگری است؟

دی ماه سال گذشته بود که خبر خودکشی 3 کارگر اخراج شده معدن طلای آق دره تکاب و یک کارگر نیروگاه شهید منتظر قائم کرج منتشر شد که این اتفاق هم می‌تواند مجدد رخ دهد، زیرا انگار عادت شده است تا بلایی بر سرمان نیاید، کاری نکنیم.

عموما مشکلات کسب و کار در کشور وجود دارد. رقابت در تمامی زمینه‌های کاری از جمله کار برای کارگران به جای بالا بردن کمیت و کیفیت محصولات و البته در زندگی افراد به ویژه کارگران باعث بروز مشکلاتی شده است که ضایع شدن حق و حقوق این قشر زحمتکش جامعه  نمونه‌ای از آن است.

امسال، سال حمایت از کالای ایرانی نام گرفت. کالای ایرانی را چه کسانی تولید می‌کنند؟ همین کارگران زحمتکش. حال تا زمانی که این کارگران امنیت شغلی نداشته باشند و از شرایط کاری خود راضی نباشند، به هیچ وجه نباید انتظار تحقق این شعار را داشت.

نکته اساسی و کاملا روشن این است که شرایط معیشتی نیروی کار کشور زمانی بهبود می‌یابد که وضعیت اقتصادی کشور مناسب شود و این مهم در گرو حمایت از کارگران است. در این راستا تشکل‌های کارگری مستقل می‌توانند با برنامه‌ریزی سنجیده برای رسیدن به اهداف خود و نظارت بر اینگونه رفتارها، نقش بسزایی را ایفا کنند.

در حال حاضر دغدغه اصلی سردمداران نظام، بحث اقتصاد کشور است. اقتصاد و کارگر دو موضوع کاملا مکمل یکدیگر هستند و پیشرفت هر کدام در گرو دیگری است. یک اقتصاد وقتی می‌تواند مشکلات نیروی کار کشور را حل کند که پویا و یا در حال رشد باشد و برعکس آن، زمانی که اقتصاد در حال تنزل است، همه از جمله نیروی کار که در خط اول تولید قرار دارد، آسیب می‌بینند.

از طرف دیگر، برخی گروه‌های سیاسی نیز در درون بدنه تشکل های غیر رسمی کارگری کشور نفوذ کرده و در مقابل سعی می‌کنند از نیروی این تشکل و وجود عدم رضایت ناشی از شرایط معیشتی کارگران برای ایجاد تقابل سیاسی با دولت استفاده کنند که در نهایت، نیروی کار را با مشکلات مختلفی هم مواجه کرده است.

مقامات کارگری معتقدند ادامه شکاف و نابرابری دستمزدها با هزینه‌ها و مخارج خانوار باعث ریزش مداوم نیروی کار به زیر خط فقر شده و امروز رضایت شاغلان از حقوق و دستمزد تقریبا صفر درصد است.

مشکلات معیشتی، توانایی محدود در دسترسی به خدمات درمانی، ساعات کار بسیار زیاد، اضافه کاری اجباری، دیرکرد چند ماهه در پرداخت مطالبات و یا حتی پرداخت نشدن حقوق، برخورد غیر محترمانه کارفرما و سرپرستان با کارگران، انعقاد قرادادهای یک روزه، عدم پرداخت حق بیمه بازنشستگی، پرداخت حق بیمه بازنشستگی پایین تر از حقوق، عدم پرداخت حقوق و بیمه تعطیلات عید، وضعیت نامناسب تغذیه‌ای، وضعیت نامناسب سرویس ایاب و ذهاب، بالا بردن آمار قطعه تولیدی کارگر در روز، حذف کارانه، مزد بهره‌وری و ناهار در بسیاری از کارخانه‌ها از جمله مشکلات این قشر از جامعه هستند.

با توجه به اینکه بیمه کارگر باید مطابق با میزان پرداخت حقوق وی پرداخت شود و پرداخت کمتر از آن فاقد وجاهت قانونی است، اما به وفور رفتارهای نامناسب را از طرف کارفرمایان شاهد هستیم.

تنظیم قراردادها تا پایان اسفندماه و قبل از نوروز، شگردی است که برخی از شرکت‌ها به کار می‌برند و بعد از تعطیلات نوروز، قرارداد جدیدی را از 15 فروردین ماه منعقد می‌کنند که این موضوع به معنی پرداخت نکردن حقوق و عیدی این 15 روز است. این پرداخت نکردن حقوق موجب گسستگی در پرداخت بیمه کارگر برای دریافت بیمه بیکاری او می‌شود و مشکلات قانونی بسیاری را به همراه دارد.

سمیه گلپور، رئیس کمیته بانوان کانون عالی انجمن های صنفی کارگران ایران در گفتگویی ؛با اشاره به اینکه حدود 2 سال است که کمیته بانوان کانون عالی انجمن های صنفی کارگران ایران تشکیل شده است، تصریح کرد: طبق آمار رسمی، تعداد انجمن های صنفی کارگران 1552  مورد است که حدود 7 میلیون نفر عضو آن‌ها هستند.

گلپور، افزود: برای پیشبرد اهداف این کانون در بند 114 اساس نامه کانون عالی انجمن‌های صنفی کارگران، باید کمیته‌های تخصصی شکل بگیرد که یکی از این کمیته‌ها، کمیته بانوان است.

رئیس کمیته بانوان کانون عالی انجمن های صنفی کارگران ایران، با بیان اینکه مهمترین رسالت این کمیته رفع مشکلات بانوان کارگر است، گفت: مهم ترین اهداف این کمیته طرح و بررسی و پیگیری مشکلات بانوان کارگر و همچنین استفاده از بانوان متخصص برای ارائه راه حل مناسب در راستای رفع مشکلات بانوان است.

وی تصریح کرد: بستن قراردادهای پایین با کارگران، از جمله آسیب‌های بزرگ و جبران ناپذیری است که به چرخه اقتصاد کشور وارد می‌شود، چراکه نامگذاری امسال به نام حمایت از کالای ایرانی را تحت شعاع قرار می‌دهد که همین امر به دلیل خلاهای قانونی در این راستا است.

گلپور با تاکید بر اینکه  بی عدالتی در حوزه بانوان کارگر بیشتر است، بیان کرد: برخی از کارفرمایان به کارگران زن خود می‌گویند، اگر مجرد هستند نباید ازدواج کنند و یا اگر متاهل هستند، نباید بچه دار شوند. این ناعادلانه ترین رفتار ممکن است که یک کارفرما برای نپرداختن حق بیمه بیشتر، یک انسان را از حق مسلم خود(فرزند دار شدن)، محروم کند.

رئیس کمیته بانوان کانون عالی انجمن های صنفی کارگران ایران، معتقد است، سرخوردگی در حوزه کارگری خیلی زجر آور است و قراردادهای کوتاه مدت در حال افزایش است.

وی افزود: مادران و بانوان آموزگار بسترسازان تحقق شعار حمایت از کالای ایرانی چه در عرصه تولید و چه در عرصه تقاضا هستند. خلاقیت، ابتکار توام با صبر و مداومت در تربیت نیروی انسانی غیرتمند به کالای ایرانی، محصول ایمان و تلاش بانوی ایرانی است، لذا این امر در مقوله‌های آموزش، پرورش و فعالیت‌های رسانه‌ای توجه خاص سیاستگذاران را می‌طلبد.

به گزارش باشگاه خبرنگاران گلپور در پایان با اشاره به بالا بردن سطح آموزشی بانوان کارگر، خاطرنشان کرد: این مهم می‌تواند برای بالا بردن سطح کیفیت محصولات، کمک بسزایی داشته باشد و همچنین از نظرات آن‌ها برای پیشبرد ارتقای کیفیت کار و محصول استفاده کرد و همچنین، جامعه آماری چند میلیونی زنان کارگر در حرفه، صنعت و کشاورزی در جای جای ایران، فرصت مغتنمی است برای سرعت بخشیدن به قطار حمایت از کالای ایرانی که امیدواریم با همت و عزم راسخ مردم و مسئولان شاهد شتاب آن باشیم.

دیدگاه کاربران

ناشناس۳۷۱۳۹۵۱۳:۳۸:۵۸ ۱۳۹۷/۳/۱۳
مطلب خیلی خوبی بود. متاسفانه کاملا" درسته و بسیاری ار کارفرمایان کارگران رو استثمار میکنند.و متاسفانه اداره کار هم معمولا" برای کارفرما سخت نمی گیرند، با این توجیح که شرایط اقتصادی سخته و ایجاد شغل سخت تر و باید از کارفرمایانی که شغل ایجاد میکنند حمایت کرد! تمامی موارد گزارش رو هر روز میبینم و آرزو میکنم کسی کاری بکنه. نمایندگان مجلس باید قراردادهای کار موقت رو اصلاح کنند. و مثلا" کاری که بیش از 3 ماه انجام میشه رو باقراردادهایی با عنوان میان مدت انجام بشن.
ناشناس۳۷۱۴۷۳۱۴:۱۳:۵۲ ۱۳۹۷/۳/۱۳
تمام شرکتهای عمرانی, نصف حقوقی را که به پرسنل میدهند, به عنوان بیمه رد میکنند. حتما یه خلا قانونی وجود دارد که شرکتهای عمرانی به راحتی آب خوردن دست به چنین کاری میزنند!!
ناشناس۳۷۱۹۲۳۲۰:۳۲:۴۴ ۱۳۹۷/۳/۱۳
واقعا چرا باید اینجوری باشه؟؟؟؟؟؟
پیمان۳۷۱۴۸۱۱۴:۱۶:۴۱ ۱۳۹۷/۳/۱۳
ببخشید این شرکت معروف اسم نداره؟
ناشناس۳۷۱۵۰۳۱۴:۳۱:۲۹ ۱۳۹۷/۳/۱۳
شما خیالت راحت.سالهاست با این وضعیت حقوق و دستمزد و اشتغال و مسکن ،هیچ کسی حق ازدواج و بچه دار شدن ندارد.
رضا۳۷۱۵۲۱۱۴:۴۰:۰۷ ۱۳۹۷/۳/۱۳
برادر در کشورهای دیگر هم حق عائله مندی و اولاد وجود دارد مثلا دولت کانادا به ازای هر فرزند 500 دلار در ماه می پردازد اما همانطور که گفتم به خرج جیب دولت و نه کار فرما متاسفانه این قانون کار مارکسیستی معضلات زیادی را به وجود اورده است که این هم یکی از آنها می باشد.اگر کارفرمایی به جای یک نیروی مجرد تازه کار فرد متاهلی با 10 سال سابقه و دو فرزند داشته باشد،حقوق او بواسطه پایه سنواتی و حق اولاد دوبرابر فرد اول است در حالی که کارایی هردو یکسان و حتی شاید کارایی فرد مجرد بیشتر هم باشد شما جای کارفرما باشی کدام را انتخاب می کنی؟
ناشناس۳۷۱۵۶۱۱۵:۰۲:۴۴ ۱۳۹۷/۳/۱۳
بله به دلیل شیوع بیکاری کارفرماها انواع و اقسام زور گویی ها را انجام می دهند من در یک شرکت خصوصی کار می کردم که 18 تا خانم و آقا در پارتیشن های کوچک همانند قبر در فضای 120 متری کار می کردند به تمام مقاطع تحصیلی حداقل حقوق پرداخت می شد و ساعت کار تا زمان روشنایی هوا بود بدون پرداخت اضافه کاری از همه بدتر همسر غیر رسمی و غیر شرعی مدیر عامل همه کاره ی شرکت بود و تمام پرسنل بایستی مطیع امر و ثنا گو و دستبوس خانم می بودند وگرنه مورد خشم مدیر عامل قرار می گرفتند و سریعا اخراج می شدند . این خانم علیرغم کمبود جا یک دفتر مجلل و لوکس و نسبتا بزرگ همانند دفتر مدیر عامل در همان فضای محدود داشتند همسر رسمی و شرعی مدیر عامل در نزدیکی شرکت زندگی می کرد و چون معمولا تا ساعت یک ظهر خواب تشریف داشتند آشپز مخصوص ایشان در محل آبدارخانه ی اداره انواع و اقسام غذاهایی که ایشون هوس می کرد را می پخت و آبدار چی شرکت بعد از هماهنگی تلفنی خانم منشی با همسر مدیر عامل غذای داغ و تازه را درب منزل ایشان تحویل می داد حتی برای میهمانی ها هم غذا در دفتر تهیه می شد ! سهم پرسنل هم بوی غذا بود ! حتی ماه رمضان هم این روال ادامه داشت حالا بماند که گند کار در آمد و اعصاب پرسنل در دعوای بین همسر رسمی و غیر رسمی مدیر عامل له شد! جناب مدیر عامل هر روز که از خواب بلند می شد برای صرف صبحانه به دفتر مراجعه می کرد و املت و نیمرو و کله پاچه و... خلاصه آشپزخانه ی منزل مدیر عامل منتقل شده بود به اداره ایشون پس از صرف صبحانه با صدای بلند شروع می کرد به غرولند کردن که کار را تعطیل می کنم و پولم را می برم دلالی می کنم که سودش بیشتره در دعوا و زد و خورد با طلبکارها و بدهکارها انواع و اقسام فحش های رکیک جنسی را با صدای بلند عربده می کشید و هیچ حرمتی برای پرسنل و بخصوص برای خانم ها قایل نبود در تمام گوشه و کنار شرکت دوربین های پیشرفته که قابلیت زوم شدن و ضبط صدا داشت نصب بود خلاصه برده داری به تمام معنا ..... 18 نفر انسان مجبور بودند مخارج زنده ماندن خودشان را در این وضعیت بدست بیاورند
ناشناس۳۷۱۵۹۸۱۵:۲۳:۴۲ ۱۳۹۷/۳/۱۳
وقتی کارفرما کارمند را بیمه میکنه بقیه افراد خانواده کارمند(همسر و فرزند) هم بیمه میشوند بدون هزینه اضافی دیگری ربطی نداره که بچه دار بشی یا نشی !!!!! چون بیمه اون بچه رو از کارفما که نمیگیرند که
ناشناس۳۷۱۹۳۳۲۰:۴۶:۰۲ ۱۳۹۷/۳/۱۳
حق اولاد منظورشه، نه بیمه
ناشناس۳۷۱۶۰۵۱۵:۳۱:۲۸ ۱۳۹۷/۳/۱۳
شما برو ازدواج کن... شوهرت بره سر کار ،خدا روزی رسان است در ضمن اگه خانم ها همگی برن ازدواج کنن و هزینه خانواده بیافته گرون مردان نیروی کار کم می شه و بعضی کارفرمایان سود جو توان سوءاستفاده نخواهند داشت
آرش۳۷۱۷۰۰۱۶:۴۴:۰۱ ۱۳۹۷/۳/۱۳
عدالت یک مفهوم دو طرفه است . یعنی برای هر دو طرف باید منفعتی باشه تا اسم عدالت روش بیاد . زمانی که کارفرما نمی تونه کار کنه ، هزار مشکل جلو راهشه ، بیمه ، مالیات ، نوسانات ارز ، نوسانات اجاره ملک ، نوسانات هزینه حمل و نقل و .... چطور میتونه همه حق و حقوق رو ادا کنه . اگه این کار رو نکنه ، همین مقدار حقوقی هم که میده ، نمی تونه بده و باید به کارمند و کارگر بگه ، خوش اومدید . عدالت یک مفهوم کلانه . لطفا یک پله برید بالاتر و از جایگاه ، حکومت به این موضوع نگاه کنید .
ناشناس۳۷۱۹۳۶۲۰:۴۹:۵۹ ۱۳۹۷/۳/۱۳
شما یه پله برو بالاتر، ببین حکومت های سوسیال دموکرات چیکار میکنن، نیاز نیست چرخ رو دوباره اختراع کرد کافی یه کتاب بخونی، هزینه نیروی انسانی به نسبت کل هزینه بنگاه اقتصادی حتی دو رقمی هم نیست، پس لطفا حرف های خنده دار نزن، کارفرما حتی خاضر نیست حق و حقوق ناچیز کارگر رو رعایت کنه
yektanetتریبونخرید ارز دیجیتال از والکس

پربحث‌های هفته

  1. اقدامی  اشتباه، در زمانی اشتباه تر!

  2. بازی با کلمات

  3. کوچه زیباکلام هنوز تیر چراغ برق دارد؟!

  4. اعتراض حواله داران پژو پارس به افزایش قیمت ۴۰۰ میلیونی

  5. حمایت اژه‌ای و رئیسی از طرح عفاف و حجاب فراجا/ انتقاد تلویحی روزنامه اصولگرا از حسین شریعتمداری

  6. توافق جدید ایران و آمریکا چه ویژگی‌هایی باید داشته باشد؟

  7. رئیسی هم به گشت ارشاد تذکر داد؟/ روایت فضائلی از علت تاکید رهبری بر وحدت

  8. یادداشت حسین شریعتمداری؛ دوستانه با برادر فضائلی

  9. گزارش میدانی از طرح نور فراجا

  10. مجلس مقابل این اقدام بایستد

  11. اطلاعیه شماره ۳ فراجا درباره اجرای «طرح نور»  

  12. نحوه رفتار متفاوت فروشندگان در برابر پوشش حجاب مشتریان

  13. رادان:‌ طرح نور با قوت ادامه دارد

  14. چرا این همه " در پوستینِ خَلق" می افتیم؟!

  15. این ابهامات مناقشه‌برانگیز را برطرف کنید

  16. تاکید رئیسی بر اجرای قانون عفاف و حجاب

  17. وقتی «بوقلمون» هم مقابل «رضا پهلوی» کم می‌آورد!

  18. واکنش بلینکن به حادثه اصفهان/ به مجازات ایران پایبند هستیم!  

  19. وزارت راه در شناسایی خانه‌های خالی مسئول است

  20. برخی مسئولان بدلیل کارهای بی‌قاعده در زمینه حجاب تذکر گرفتند        

  21. واکنش مشاور قالیباف به حواشی اخیر گشت ارشاد/ روایت ظریف از علت عدم مذاکره با ترامپ

  22. حضور حسین حسینی در دادسرای فرهنگ و رسانه با شکایت فراجا

  23. موضع رئیس عدلیه در خصوص ورود فراجا به مسئله حجاب/ اژه‌ای: در قضیه حجاب می‌توانیم بگوییم «کی بود کی بود، من نبودم؟»

  24. اشتباه برخی گروه‌ها در مقابله با توئیت فضائلی

  25. مشکل اصلی صهیونیست ها با عملیات "وعده صادق" چه بود؟

آخرین عناوین