افشاگری "کارگزاران" درباره زد و بند "اتحادملت" و "اعتمادملی" بر سر انتخاب شهردار تهران

گروه اجتماعی الف،   3970226103 ۱ نظر، ۰ در صف انتشار و ۳ تکراری یا غیرقابل انتشار

علی‌رغم انتخاب محمدعلی افشانی به عنوان شهردار تهران، اختلاف در احزاب اصلاح طلب همچنان ادامه دارد.

افشاگری "کارگزاران" درباره زد و بند "اتحادملت" و "اعتمادملی" بر سر انتخاب شهردار تهران

بعد از انتخاب محمدعلی افشانی دومین شهردار پایتخت در یک سال گذشته، کشمکش‌های شورای پنجم یادآور اولین شورای شهر تهران است و گویی روح شورای اول در کالبد شورای پنجم حلول کرده است.

به گزارش تسنیم در شورای اول پایتخت که با اکثریت اصلاح‌طلب شکل گرفته بود، اختلافات کم کم بالا گرفت و شورای شهر به دو جناح تبدیل شد. در یک طرف گروهی از اعضای شورا و اصلاح‌طلبان میانه به رهبری ابراهیم اصغرزاده قرار داشتند و در یک سر طیف، جناح کارگزارانی-مشارکتی‌‌ها به رهبری عطریانفر، هرکدام به دنبال یک شهردار برای پایتخت بودند. بعد از انتخاب محمدحسن ملک‌مدنی(چهره نزدیک به کارگزاران) به‌عنوان شهردار پایتخت، ائتلاف شش نفره اعضای شورا توسط اصغرزاده دست به مخالفت با ملک‌مدنی زدند و حتی اصغرزاده از شهردار پایتخت به قوه قضاییه شکایت کرد.

اختلاف در شورا‌ آنقدر بالا گرفت که در زمان ریاست عطریانفر بر شورای شهر، به گروه 6 نفره مخالفان(اصغرزاده، حکیمی‌پور، خسروی، رضوی، عابدینی ولطفی) تشکیل جلسات اعلام نمی‌شد تا اینکه شورای دولتی حل اختلاف در هفتم اسفندماه 81 و چند ماه مانده به انتخابات دور دوم شورا، انحلال شورای پایتخت را اعلام کرد. 

حالا با گذشت قریب 16 سال از اتفاقات تلخ شورای اول، دوباره تهران به ریاست تامه اصلاح‌طلبان اداره می‌شود و احتمال می‌رود که تجربه‌های گذشته در حال تکرار است. گویا در نبود اصغرزاده و حکیمی‌پور، این‌بار دو متحد قدیمی شورا یعنی مشارکتی‌های جدید(حزب اتحاد ملت) و کارگزارانی‌ها با هم به جدال می‌پردازند.

روزنامه کارگزاران ارگان رسمی حزب کارگزاران که توسط محمد قوچانی اداره می‌شود، این روزها حملات مستقیمی به سمت اتحاد ملت داشته است. قوچانی در سرمقاله (23  اردیبهشت) در کارگزاران با انتقاد از عملکرد اتحاد ملتی‌ها نوشت "در درون شورای شهر تهران گونه‌ای از فراکسیونیسم شکل گرفته است که در نهایت به‌ضرر جبهه اصلاحات منجر خواهد شد... سران حزب دوست و برادر حزب اتحاد ملت در حذف نامزدهای رقیب و قرار دادن سه نامزد از یک حزب در فهرست یک‌چهارم نهایی انجام دادند به‌شدت ضد جبهه‌ای بود که در نهایت نتیجه منطقی این چپ‌روی و تک‌روی حذف هر سه نامزد که در میان آنان افراد مناسبی هم بودند شد"

محمدجواد روح از دبیران روزنامه کارگزاران در شماره (دوشنبه 25 اردیبهشت) با انتقاد از رفتارهای یکجانبه‌گرانه برخی احزاب اصلاح طلب نوشت"در جریان انتخاب شهردار تهران، دو حزب اعتماد ملی و اتحاد ملت به همراه چند چهره غیرحزبی شورای شهر با یکدیگر ائتلاف کردند تا نه تنها محسن هاشمی به مرحله بعد راه نیابد بلکه هر 7 گزینه نهایی، نامزدهای مورد حمایت این دو حزب باشند...."

وی در ادامه نوشته است "حزب اتحاد ملت گرچه در مرحله اول انتخاب کاندیداهای شهرداری برنده قاطع این مرحله بود، اما با کنار زدن یکجانبه کارگزاران و خودداری از مذاکره و مصالحه، بستر شکست خود در مرحله بعد و شکل گیری ائتلاف رقبا را فراهم کرد. اینچنین بود که دو حزب بزرگ اصلاحات، هر دو با راهبردهایی یکجانبه گرایانه قدم به مرحله بعد گذاشتند، گرچه یکی در قامت پیروز و آن دیگر در چهره بازنده."

محمد نعیمی‌پور از موسسان حزب اتحاد ملت که پس از اختلافات اخیر بر سر انتخاب شهردار تهران از عضویت این حزب استعفا داد

البته اختلاف اصلاح‌طلبان بر سر کرسی پایتخت تنها منحصر به شکاف کارگزاران _ اتحاد ملت نمی‌شود بلکه در درون اتحاد ملت هم این روزها اختلافاتی وجود دارد که حتی منجر به خروج محمد نعیمی‌پور چهره قدیمی جریان اصلاحات از این حزب شد.

شماره امروز کارگزاران نیز باز از موضوع شهرداری غفلت نکرده و در یادداشتی آورده است "اصلاح‌طلبان جوالدوزی هم به خودشان بزنند و متوجه باشند چطور دارند زمینه بهره‌برداری رقیب و نارضایتی مردمی را فراهم می‌کنند.. باید قبول کرد که شورای پنجم که با جریان‌های سیاسی تلفیق شده، بسیار بیشتر از دوره‌های قبلی شورا جهت‌گیری سیاسی پیدا کرده و باید متوجه این آفت باشد."

با انتخاب محمد علی افشانی عضو شورای مرکزی حزب اعتماد ملی، این حزب توانسته در جدال احزاب اصلاح طلبی که در شورا عضوی دارند(اتحاد ملت، ندای ایرانیان، کارگزاران، اعتماد ملی و...) پیروز باشد اما باید دید تا چه زمانی وی می‌تواند مانع بروز دوباره اختلافات درون جناحی اصلاح‌طلبان شود و آیا باز هم مانند شورای پنجم شاهد شکل‌گیری دو جناح در شورای پنجم خواهیم بود. شورای شهری که آش‌ آنقدر شور شد که آشپز حکم به انحلال شورا داد. 

دیدگاه کاربران

ناشناس۳۴۸۲۱۶۱۶:۱۳:۵۳ ۱۳۹۷/۲/۲۶
اصلاح طلبان همیشه دنبال منافع خودشان بودند................... ....................................... ...................................
yektanetتریبونخرید ارز دیجیتال از والکس

پربحث‌های اخیر

    پربحث‌های هفته

    1. بازی با کلمات

    2. ۳۲ هزار مجوز استخدام فرزندان شهدا و ایثارگران اخذ شد

    3. برخورد محترمانه پلیس با یک خانم برای اعمال قانون و توقیف خودرو

    4. کوچه زیباکلام هنوز تیر چراغ برق دارد؟!

    5. وحدت ملی با وعده صادق

    6. کمی دیر نیست؟

    7. توافق جدید ایران و آمریکا چه ویژگی‌هایی باید داشته باشد؟

    8. رئیسی هم به گشت ارشاد تذکر داد؟/ روایت فضائلی از علت تاکید رهبری بر وحدت

    9. یادداشت حسین شریعتمداری؛ دوستانه با برادر فضائلی

    10. گزارش میدانی از طرح نور فراجا

    11. مجلس مقابل این اقدام بایستد

    12. ۲ دلیل برای تشدید "گرانی" در ایران

    13. اطلاعیه شماره ۳ فراجا درباره اجرای «طرح نور»  

    14. موجرانی که اجاره بهای زیادی بگیرند، جریمه می‌شوند

    15. حمایت افکار عمومی ایران از حمله به اسرائیل

    16. حمایت اژه‌ای و رئیسی از طرح عفاف و حجاب فراجا/ انتقاد تلویحی روزنامه اصولگرا از حسین شریعتمداری

    17. هیچ گاه اعتراف نمی کند، چون...

    18. منظور: افزایش دائم دستمزدها به ‌رفاه مردم کمک نمی‌کند

    19. گانتس: زمان، مکان و شیوه پاسخ به ایران را خودمان تعیین می‌کنیم

    20. خاتمی: پاسخ ايران به جنايت اسرائيل مدبّرانه، شجاعانه، منطقی و قانونی بود

    21. چرا این همه " در پوستینِ خَلق" می افتیم؟!

    22. تاکید رئیسی بر اجرای قانون عفاف و حجاب

    23. اعتراض حواله داران پژو پارس به افزایش قیمت ۴۰۰ میلیونی

    24. واکنش بلینکن به حادثه اصفهان/ به مجازات ایران پایبند هستیم!  

    25. وقتی «بوقلمون» هم مقابل «رضا پهلوی» کم می‌آورد!

    آخرین عناوین