اقامت امن نجومی‌بگیرها پشت دیوار بی‌خبری

گروه اقتصادی الف،   3970223122 ۱۵ نظر، ۰ در صف انتشار و ۱۴ تکراری یا غیرقابل انتشار

براساس آن چیزی که رییس کل محاکم عمومی و انقلاب تهران گفته در پرونده حقوق‌های نجومی تا به حال ۳۲ فقره پرونده با صدورکیفرخواست به محاکم ارسال شده که از این تعداد تاکنون ۱۵ فقره پرونده منجر به صدور رای شده است، براساس اعلام دیوان محاسبات کشور بین دریافت‌کننده حقوق‌های غیرمتعارف و مدیری که حقوق نجومی پرداخت کرده تفکیک صورت گرفته است و در واقع تصمیم‌گیرنده برای پرداخت حقوق غیرمتعارف تخلف کرده است.

اقامت امن نجومی‌بگیرها پشت دیوار بی‌خبری

آخرین خبرها حاکی است که ۳۹۷ نفر که ۲۳ میلیارد و ۳۰۰ میلیون تومان حقوق غیرمتعارف به آنها پرداخته شده بود تمام مبلغ ۲۳ میلیارد و ۳۰۰ میلیون تومان را به خزانه عودت داده‌اند، این آمار و ارقام نشان می‌دهد اوضاع چندان هم خوب نیست، اگر کسی متوجه این تخلف نمی‌شد تا امروز این موضوع ادامه داشت البته این بدین معنا نیست که حقوق‌های نجومی دیگر پرداخت نمی‌شود فقط به این معناست که شاید کمتر شده باشد. در گزارش مرکز پژوهش‌های مجلس که روز سه‌شنبه ۱۵ تیرماه سال 95 در صحن علنی مجلس قرائت شد، با استناد به ماده ۷۴ قانون مدیریت خدمات کشوری به «شورای حقوق و دستمزد»، این شورا در دوره فعالیت دولت قبل و دو سال اول دولت یازدهم فعال نبوده است.

در عمل دستگاه‌های اجرایی نیز به سادگی از کنار این حکم قانونی عبور کرده و بسته به میزان منابع در اختیار، مقررات گوناگونی برای پرداخت، تصویب و اجرا کرده‌اند. موضوع فیش‌های حقوقی مدیران بیمه مرکزی ایران، رییس صندوق توسعه ملی، مدیران بانک رفاه کارگران و مسوولان و مدیران چند سازمان دیگر در خردادماه ۱۳۹۵ خود موضوعی جنجال برانگیز بود. این موضوع بازتاب گسترده‌ای در رسانه‌ها و افکار عمومی به دنبال داشت. در پی این ماجرا چند نفر از مدیران صنعت بیمه، بانک‌ها و موسسات اقتصادی  و همچنین حسین فریدون، برادر رییس جمهور ایران استعفا دادند.

۱۶ اردیبهشت‌ماه ۱۳۹۵ در چند شبکه تلگرامی و وب‌سایت سیاسی فیش حقوقی یکی از مدیران بیمه مرکزی منتشر شد. روز بعد در ۱۷ اردیبهشت‌ماه، اخبار ساعت ۲۱ شبکه اول صدا و سیما در گزارشی با ارجاع به فیش‌های حقوقی منتشر شده در وب‌سایت‌ها گفت سه مدیر ارشد بیمه مرکزی در اسفندماه ۱۳۹۴ روی هم ۱۸۰ میلیون تومان حقوق و مزایا گرفته‌اند. سپس در ۱۹ اردیبهشت‌ماه خبرگزاری «میزان»، وابسته به قوه قضاییه هم با انتشار تصاویری از فیش‌های حقوقی چند ده میلیون تومانی معاونان بیمه مرکزی خبر داد. سه روز پس از آن رییس بیمه مرکزی استعفا کرد. پس از آن موج انتشار فیش‌های حقوقی و سایر مدارک مالی مرتبط با مدیران ارشد سازمان‌های مختلف در ایران شروع شد.

حقوق و مزایای چند صدمیلیونی در حالی به مدیران پرداخت شده که به استناد ماده ۷۶ قانون خدمات کشوری هیچ‌کس در دولت نباید بیش از ۷ برابر حداقل حقوق یک کارمند عادی (یعنی حداکثر ۵۲ میلیون و ۵۰۰ هزار ریال) حقوق بگیرد. اگرچه موضوع فیش‌های حقوقی نجومی و غیرمتعارف در میان انبوه مدیران پاک‌دست نظام اسلامی یک استثناست اما همین استثنا هم در نظام اسلامی غیرقابل تحمل است و باید ریشه‌های این موضوع در کنار عوامل آن مورد توجه جدی قرار گیرد. هرچند که افکار عمومی، مبارزه جدی و بدون اغماض با فساد و پیگیری ماجرای دریافتی‌های نامشروع را از مسوولان دولتی خواستار بودند اما نکته جالب توجه این است که سرنوشت حقوق‌های بی‌حساب و کتاب هنوز ناتمام مانده است.

صدور 32 کیفر خواست و 15 رای پس از دو سال
آقای عباس پوریانی، رییس کل محاکم عمومی و انقلاب تهران در رابطه با آخرین وضعیت پرونده حقوق‌های نجومی گفت: در رابطه با پرونده حقوق‌های نجومی تا به حال ۳۲ فقره پرونده با صدورکیفرخواست به محاکم ارسال شده که از این تعداد تاکنون ۱۵ فقره پرونده منجر به صدور رای شده و مابقی در حال رسیدگی در دادگاه‌های تجدید نظر استان تهران است.

اقدام دولت
آقای عین‌الله شریف پور، نماینده مردم ماکو در مجلس شورای اسلامی با اشاره به آخرین وضعیت رسیدگی به پرونده حقوق‌های نجومی به «صبح‌نو» می‌گوید: در رابطه با بودجه سنواتی سال 1397 دولت برای شفاف‌سازی پرداخت حقوق‌ها تعیین و تکلیف‌هایی انجام داده و سقف و کف حقوق را به صورت دقیق مشخص کرده لذا هر گونه عدول از این قانون تخلف محسوب می‌شود.
او ادامه می‌دهد: سازمان نظارتی دیوان محاسبات اداری و سازمان بازرسی می‌توانند بر نحوه قانون بودجه سال 1397 نظارت داشته باشند. هرگونه عدم تمکین، عدم اقدام و یا اقدام ناقص قانونی را می‌توانند گزارش کنند که در این ارتباط ماده 236 آیین‌نامه داخلی مجلس هم این موارد را برای چگونگی گزارش به مقامات قضایی تعیین تکلیف کرده است.

سیستم شفاف سازی حقوقی
آقای شریف پور با اشاره به راه‌اندازی سامانه‌ای برای مشخص شدن تعداد نیروهای دولتی و حقوقی که دریافت می‌کنند، می‌افزاید: دولت باید این کار را انجام دهد اگرچه هفته گذشته آقای محمد باقر نوبخت، رییس سازمان برنامه و بودجه اعلام کردند که به دنبال راه‌اندازی این سامانه هستیم تا شفافیت بیشتر شود. عضو کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی در باره  اجرای طرح همسان‌سازی حقوق و دستمزدهای دولت نیز می‌گوید: بحث همسان‌سازی حقوق‌ها در داخل قانون خدمات کشور مستتر شده است هرچند که اگر دولت‌های قبل و دولت آقای روحانی قانون خدمات کشوری را اجرایی می‌کردند به صورت نسبی عدالت در پرداخت حقوق و دستمزد رعایت می‌شد. هم اکنون موضوع اصلاح خدمات کشوری در دستور کار مجلس قرار گرفته که بعد از بررسی و پالایش همسان‌سازی حقوق‌ها و دستمزدها اتفاق می‌افتد. او در پاسخ به اینکه آیا تضمینی وجود دارد که مدیری حقوق نجومی دریافت نکند، تاکید می‌کند: با توجه به اقدامات و پیش‌بینی‌هایی که مجلس شورای اسلامی انجام داده با مصوبات خود در قانون بودجه سال 1397 انجام داده می‌توان گفت جلوی این کار گرفته خواهد شد چراکه دولت هم در این زمینه مصمم است.

صبح نو در ادامه نوشت: پرونده نجومی بگیران نشان داد نظارت‌ها بر سیستم حقوقی و مالی در دولت به شدت دچار نقص است و همین نقص باعث شده تا بسیاری از افراد دارای نفوذ دست به برداشت‌های نامتعارف از بیت‌المال بزنند. مردم منتظر محاکمه این افراد بدون مصالحه‌اند تا مطمئن شوند قانون برای افراد پرنفوذ هم اجرا می‌شود.

دیدگاه کاربران

کوروش۳۴۲۹۱۹۱۴:۵۹:۰۵ ۱۳۹۷/۲/۲۳
اطلاع رسانیشون چرا اینقدر ضغیفه؟پس چرا نگفتند چه حکمی براشون صادر شده؟قرار نبوده اسمشون بگن
ناشناس۳۴۳۰۲۶۱۵:۴۷:۴۲ ۱۳۹۷/۲/۲۳
الان تازه مشخص شده که بسیاری از بانک ها در چند سال گذشته سود های صوری و ساختگی زیادی را ایجاد کرده و از محل ان سودها پاداش های کلان گرفته اند نحوه کار به این صورت بوده بانک ها با دادن وام جدیدی به بدهکاران کلان بانکی بدهی های قبلی انان را از محل وام جدید تسویه می کرده و سود ظاهری و ساختگی ایجاد میکرده و با اینکار معوقات خود را نیز پنهان می کرده اند در کنار حقوق های نجومی باید پاداش های نجومی مدیران بانکی را نیز باید پس گرفت و چوب در استین مدیران متخلف زیاده خواه کرد
ناشناس۳۴۳۱۱۰۱۶:۱۷:۳۹ ۱۳۹۷/۲/۲۳
از کرامات دولت تدبیر و امید این است که ژن برتر و نجومی بگیران را حمایت کرده می گوید ذخایر انقلابند به مثابه اون مثل معروف که میگه شیخ ما شیره را خورده می گوید نه شیرین است
رجایی خراسانی۳۴۲۹۲۶۱۵:۰۴:۰۳ ۱۳۹۷/۲/۲۳
رهبر معظم انقلاب در خطبه های نماز عید سعید فطر دو سال قبل خواستار برخورد بدون اغماض با زیاده خواهان نجومی بگیر شدند انوقت مسولان نظارتی چه کردند الله و اعلم برای نمونه مدیر عامل نجومی بانک قرض الحسنه م رفت ک ریس هیت مدیره بانک اق ن شد این است گوشه ای از برخورد با نجومی بگیران فساد خود برخی دستگاههای نظارتی کشور را فرا گرفته است این است درد واقعی که مبارزه با فساد جواب نمی دهد
ناشناس۳۴۳۰۵۹۱۵:۵۹:۰۲ ۱۳۹۷/۲/۲۳
حقوق های نجومی که رسانه ای شده تازه گوشه کمی از دریافتی های نجومی است بسیاری از پرداختدها به نجومی بگیران در خارج از سیستم حقوق و دستمزد پرداخت میشده و کما کان می شود باید فکری برای ایت حفره ها و منافذ که مانند ابکش است بشود این موضوع بسیار مهمی است که مغفول مانده است
مش براتعلی کریمی۳۴۲۹۴۷۱۵:۱۵:۴۹ ۱۳۹۷/۲/۲۳
فقط دنبال مدیران نجومی نباشید کسانی را که از بلبشوی بازار دلار و سکه و ورود غیر قانونی خودرو به ثروت های افسانه ای ظرف چتد ماه گذشته دست پیدا را مورد رصد و پیگیری قرار داده و این پول های یامفت را از حلقومشان بیرون کشیده و محاکمه کنید
زلفعلی نرچه گر۳۴۳۰۴۹۱۵:۵۵:۰۸ ۱۳۹۷/۲/۲۳
مدیران بانکی چو بگرفتند پاداش ز زیان خویش بسی اتش زدند به دیده و دل سهامداران دلریش خویش
ناشناس۳۴۳۰۶۶۱۶:۰۰:۵۱ ۱۳۹۷/۲/۲۳
کی میخاد به وام های بالای 400 میلیونی با سود 2 درصد مدیران بانک ت رسیدگی نماید
ناشناس۳۴۲۹۵۹۱۵:۲۰:۱۵ ۱۳۹۷/۲/۲۳
خاصیت این دولت همینه خدا رو شکر من بهش رای ندادم که بخوام به خاطر خیانت به کشورم وجدان درد بگیرم
ناشناس۳۴۳۰۴۵۱۵:۵۳:۲۱ ۱۳۹۷/۲/۲۳
قرار شد آقای توکلی اسامی افرادی که از موسسات اعتباری وام گرفتند منتشر کنند چطور شد؟ ما منتظریم
ناشناس۳۴۳۱۰۳۱۶:۱۶:۰۹ ۱۳۹۷/۲/۲۳
همین الان تو شرکت نفت حقوق ۱۵ میلیونی مدیران میانی یه چیز عادی هست با اینها میخوان چکار کنند
نيك مرام۳۴۳۲۹۰۱۷:۲۸:۱۵ ۱۳۹۷/۲/۲۳
عدالت اینه که کسی دیگه بالاتر از پنج میلیون تومان نگیره ومازاد بر ان به اقشار مستمری بگیر وباز نشستگان حداقل بگیر اضافه وتخصیص داده شود ولی دریغا ودریغ از این همه کژ اندیشی وطمع ورزی ادمیزاد !! ,
ناشناس۳۴۳۲۹۵۱۷:۲۹:۳۸ ۱۳۹۷/۲/۲۳
لطف کنین با این ژستهای مبارزه با حقوق ها و پرداخت های نجومی با اعصاب مردم بازی نکنین. فقط بگین همه چی آرومه ما چقدر خوش بختیم تا مردم امیدوار بشن.
ناشناس۳۴۴۲۱۴۱۰:۵۷:۱۹ ۱۳۹۷/۲/۲۴
امن بوده ، هست ، خواهد بود
ناشناس۳۴۴۵۵۸۱۳:۳۸:۱۶ ۱۳۹۷/۲/۲۴
بالاخره تکلیف رییس دیوان محاسبات چی شد؟ دریافتی مجموع سالانه ایشان چقدر است؟
yektanetتریبونخرید ارز دیجیتال از والکس

پربحث‌های اخیر

پربحث‌های دیروز

  1. اقدام عجیب سفیر ایران در باکو/ برای عزت ایران استعفا دهید              

  2. وکیل رسمی دادگستری به اتهام اخذ رشوه دستگیر شد  

  3. بذرپاش: امسال هر ماه افتتاح مسکن داریم

  4. سقف دریافتی ماهیانه کارمندان دولت ۷۰ میلیون تومان شد

  5. اول، بساط دلالی باید جمع شود

  6. جریمه تخلفات حادثه ساز ۵ برابر شد/ اعمال از هفته آینده            

  7. ابابیل ۵، از آخرین دستاورد‌های قدرت پهپادی جهان

  8. تعرفه‌های پزشکی ۱۴۰۳ قابلیت اجرایی ندارد/ مصوبه دولت اصلاح شود  

  9. انتظار ۹ساله برای اصلاح هزینه تخلف رانندگی/تغییری برای حفظ جان مردم

  10. ایران بر سکوی بریکس/ دستاوردهای پولی، مالی برای ایران چیست؟  

  11.   طحان‌ نظیف: لایحه عفاف و حجاب هنوز به تأیید شورای نگهبان نرسیده است  

  12.  مالیات ارزش افزوده ۱۰ درصدی ابلاغ شد

  13. هیچ خوداظهاری یا مدرکی دال بر بیماری روحی دکتر بخشی در دست نبود/ علت مرگ این پزشک مشخص نیست  

  14. پوتین: اف-۱۶‌های اوکراین در همه‌جا هدف مشروع هستند، حتی کشورهای دیگر

  15. عکسی از سیدمحمد خاتمی در مراسم ترحیم زهرا شجاعی/ این وزیر دولت رئیسی هم آمد

پربحث‌های هفته

  1. اقدام عجیب سفیر ایران در باکو/ برای عزت ایران استعفا دهید              

  2. جنگ ترکیبی خودمان، علیه خودمان!

  3. کارگری انگشتر ۵۰ میلیاردی را به صاحبش بازگرداند

  4. جلاد، به پایان سلام کن!

  5. بهادری جهرمی: مبالغ جرایم رانندگی متناسب با تورم افزایش یافت

  6. تورم چه زمانی تک رقمی می‌شود؟

  7. نرخ تعرفه‌های خدمات بهداشتی درمانی ۱۴۰۳ اعلام شد/ نرخ رسمی ویزیت ۵۰% گران می‌شود!

  8. بازداشت سومین عامل حمله تروریستی در مسکو

  9. آقایان رئیسی و اژه‌ای! آیا در پیشگاه خدای متعال و امام‌زمان (عج) پاسخی دارید؟

  10. انتقام از پوتین؟

  11. وکیل رسمی دادگستری به اتهام اخذ رشوه دستگیر شد  

  12. عوامل توهین کننده به نظام و مقدسات اسلامی دستگیر شدند

  13. ائتلاف ایران، روسیه و چین تبدیل به کابوسی برای آمریکا می‌شود

  14. علم‌الهدی: امروز در کشور از آثار تحریم اقتصادی آمریکا مشکلی حس نمی‌کنیم

  15. بذرپاش: امسال هر ماه افتتاح مسکن داریم

  16. بازگشت احتمالی ترامپ چه تاثیری بر اقتصاد ایران دارد؟

  17. افزایش ١٧٠ درصدی حداقل حقوق کارگران در دولت سیزدهم

  18. مردم طلای دست دوم خریداری نکنند

  19. سقف دریافتی ماهیانه کارمندان دولت ۷۰ میلیون تومان شد

  20. خط و نشان حقوقی ایران برای کویت

  21. هشدار سخنگوی پلیس به رانندگان نوروزی؛ آمار تصادفات هولناک است!

  22. اول، بساط دلالی باید جمع شود

  23. وزیر اقتصاد: در سال ۱۴۰۲ رکورد بیشترین سرمایه‌گذاری خارجی واقعی در ۱۶ سال اخیر شکسته شد

  24. کولرهای گازی بلای جان صنعت برق

  25. منظور: تخصیص ارز کشور برای واردات خودرو به صرفه نیست

آخرین عناوین