مصرف بی رویه غذاهای آماده، عاملی بر بروز حساسیت‌های غذایی است

گروه سلامت الف،   3970111038

دانشیار گروه آلرژی و ایمونولوژی دانشگاه علوم پزشکی مشهد گفت: آلرژی‌های غذایی در دنیا و کشورمان رو به رشد است که مصرف بی رویه فست فودها، مواد غذایی مملو از سس و مواد نگهدارنده، سیر صعودی حساسیت‌های غذایی را افزایش داده است.

 مصرف بی رویه غذاهای آماده، عاملی بر بروز حساسیت‌های غذایی است
 

به گزارش طبنا، دکتر فرحزاد جباری آزاد با بیان این مطلب افزود: شیوع حساسیت‌های غذایی در کودکان بیشتر مشاهده می‌شود و بین چهار تا شش درصد گزارش شده است که این  رقم در بزرگسالان بین یک تا چهار درصد است.

وی تاکید کرد: بهترین توصیه برای درمان تمام حساسیت‌ها شامل تنفسی، گوارشی، دارویی و غذایی اجتناب از عامل ایجاد آن است و وقتی فرد بداند که نسبت به چه ماده غذایی حساسیت دارد، باید از مصرف آن خودداری کند.

وی استفاده از داروها برای کنترل علائم و در نهایت استفاده از واکسن مربوطه را از دیگر مراحل درمان و کنترل حساسیت‌های غذایی عنوان کرد.

رییس مرکز تحقیقات آلرژی دانشگاه علوم پزشکی مشهد افزود: هر ماده غذایی می‌تواند برای فردی که زمینه ژنتیکی داشته، باعث ایجاد حساسیت و آلرژی شود و برخی افراد نیز به میوه‌ها و مواد خوراکی مانند خربزه، گوجه فرنگی، بادمجان و فلفل آلرژی دارند.

شیوع آلرژی در ایران ۱۰ تا ۱۵ درصد است

دانشیار دانشگاه علوم پزشکی مشهد با بیان اینکه آلرژی‌ها در تمام جوامع دنیا در حال افزایش است، گفت: بیماریهای آلرژی به اشکال مختلفی خود را نشان می‌دهد که آسم و آلرژی‌های بینی یکی از این اشکال است.

دکتر جباری، میانگین شیوع آسم بین ۱۰ تا ۱۵ درصد در جامعه ایرانی برآورد می‌شود و میانگین جهانی آسم حدود ۲۰ درصد است.

وی با بیان اینکه شیوع آلرژی‌های بینی از آسم نیز بیشتر است، افزود: شیوع آلرژی‌های بینی در جامعه ایران حدود ۲۵ درصد است. زمینه‌های ژنتیکی و ارثی، عوامل محرک مانند آلاینده‌های محیطی، گل و گیاه، حیوانات خانگی، مواد غذایی آلرژی زا، ارتقای بهداشت و تضعیف سیستم ایمنی از مهم ترین عوامل ایجاد آلرژی‌ها هستند.

yektanetتریبون

آخرین عناوین