احمد توکلی خبر داد؛ دستور ویژه به رئیس دفتر بازرسی رهبری

گروه سیاسی الف،   3961227069 ۲۰ نظر، ۰ در صف انتشار و ۴۵ تکراری یا غیرقابل انتشار

دستور ویژه به حسین فدایی برای بازرسی از نهادهایی که به طور مستقیم زیر نظر مقام معظم رهبری هستند.

احمد توکلی خبر داد؛ دستور ویژه به رئیس دفتر بازرسی رهبری

حسین فدایی، دبیرکل سابق جمعیت ایثارگران است که چند ماه پیش با حکم مقام معظم رهبری، به ریاست دفتر بازرسی ویژه رهبری منصوب شد. سمتی که قبلا «علی‌اکبر ناطق‌نوری» آن را برعهده داشت. در مسئولیت جدید یا به عبارت دیگر گسترش دایره مسئولیت فدایی، بازرسی از نهادهای مربوط به رهبری و نیز بازرسی از دفتر حفظ و نشر آثار آیت‌الله خامنه‌ای هم به لیست وظایف رئیس دفتر بازرسی ویژه اضافه شده است. مسئولیتی که قبلا در شرح وظایف سلف او یعنی ناطق‌نوری نبوده است.

این نهادها به روایت احمد توکلی، نهادهایی هستند که طبق عرف و شرع اداره آنها بر عهده ولی فقیه است؛ مثل ستاد اجرائی فرمان امام، کمیته امداد و آستان قدس و...؛ این خبر در لابه‌لای یادداشت تلگرامی احمد توکلی درباره دلایل استعفای شهردار تهران بود. آنجا که نوشته بود: «واقعیت آن است که سال‌هاست رهبری جدی‌ترین مواضع را علیه فساد گرفته‌اند و راه را بر مبارزه گشوده‌اند و مکررا بر رسیدگی بی‌غرضانه به عملکرد همه مسئولان و حتی نزدیکان و اعضای دفتر خویش تاکید کرده‌اند. آخرین نمونه این است: در حکم صادرشده برای آقای فدایی به عنوان بازرس ویژه رهبری، ایشان بازرسی از نهادهای مربوط به رهبر را نیز بر وظایف بازرس ویژه افزودند. دفتر حفظ و نشر آثار آیت‌الله خامنه‌ای نیز که زیر نظر فرزندان ایشان اداره می‌شود، رسما از بازرس ویژه خواسته‌ است بازرسی را از این دفتر آغاز کنند که شروع شده است. پاکدستی رهبر و خانواده ایشان شهره است و حتی برخی از مخالفان نیز بارها به این حقیقت اذعان کرده‌اند». فدایی در مجلس هفتم از جمله نمایندگان تهران و از دوستان احمد توکلی بود. از توکلی درباره مسئولیت جدید فدایی سوال کردم.

او در مصاحبه‌اش با «شرق» گفت آنچه بر عهده فدایی قرار گرفته، نهادهایی است که طبق فقه و شرع، باید اداره آن بر عهده ولی فقیه باشد. یعنی نهادهایی که بودجه آنها از بودجه عمومی تامین نمی‌شوند.

مشروح این مصاحبه را میخوانید:

‌شما در بخشی از مطلب کانال تلگرام خود اشاره کرده‌اید که «در حکم صادرشده برای آقای فدایی به عنوان بازرس ویژه رهبری، ایشان بازرسی از نهادهای مربوط به رهبر را نیز بر وظایف بازرس ویژه افزودند. دفتر حفظ و نشر آثار آیت‌الله خامنه‌ای نیز که زیر نظر فرزندان ایشان اداره می‌شود، رسما از بازرس ویژه خواسته‌ است بازرسی را از این دفتر آغاز کنند که شروع شده است». بر اساس آنچه شما نوشته‌اید، آیا تا قبل از این از این نهادها بازرسی انجام نمی‌شده؟

این وظیفه بازرسی ویژه نبوده، اما علی‌القاعده کنترل صورت می‌گرفته است. از جمله سازمان حسابرسی، این نهادها را از حیث دخل و خرج کنترل می‌کرده است. درواقع آنچه انجام می‌شده، حسابرسی بوده است. منظور از حسابرسی، همان کاری است که ذی‌حساب انجام می‌دهد. اما در بازرسی، به نحوه مدیریت، تخلفات و فسادهای احتمالی هم وارد می‌شوند. همچنین باید توضیح دهم که آنچه قرار است مورد بازرسی قرار بگیرد، نهادهایی است که تنها کارهای رهبری را انجام می‌دهند و دستگاه‌های تحت امر ایشان را شامل می‌شود.
نهادهای زیر نظر رهبری هم دو وجه دارند؛ دستگاه‌هایی که از بودجه عمومی بهره‌مند می‌شوند و نهادهایی که به حکم شرع جزء شئونات ولایت فقیه است و به حکم اینکه رهبری، ولی فقیه است، این نهادها تحت امر ایشان هدایت می‌شود.

‌این نهادهایی که به حکم ولی فقیه زیر نظر رهبری است،چه نهادهایی هستند؟

به عنوان نمونه یکی از این نهادها، ستاد اجرائی فرمان امام است. چراکه بر اساس شرع، اداره اموالی که مصادره می‌شود و مالک مشخصی ندارد، زیر نظر شخص ولی فقیه است.

‌سازمان اوقاف چطور؟

رئیس سازمان اوقاف را رهبری تعیین می‌کند. اما این سازمان در زمره نهادهایی است که خودش بازرسی دارد یا دیوان محاسبات و بازرسی کل کشور یا دیوان عدالت اداری از حیث تخلفات اداری، حساب‌های آن را تحت کنترل دارند. البته ممکن است که بازرس ویژه بخواهد وارد بررسی این نهادها هم بشود که اگر ضرورتی پیدا شود، این اختیار را دارد. در واقع نهادهایی که از بودجه عمومی استفاده می‌کنند، در این دسته قرار نمی‌گیرند، اما بازرس ویژه چنانچه ضرورتی ایجاد شود، می‌تواند وارد بازرسی از این نهادها شود.

‌ممکن است در توضیح بیشتر، مصادیق بیشتری از این نهادها را ذکر کنید؟

بله. یکی از این نهادها، بنیاد مستضعفان است، دیگری نهاد رهبری که خودش چندین شاخه دارد. آستان قدس رضوی، کمیته امداد امام خمینی، شورای عالی حوزه‌های علمیه، حوزه علمیه قم و مشهد، شورای سیاست‌گذاری ائمه جمعه، موسسه‌های کیهان و اطلاعات و بنیاد برکت که زیرمجموعه ستاد اجرائی فرمان امام است.

‌ستاد کل نیروهای مسلح و سپاه پاسداران و صداوسیما چطور؟

بازرس ویژه به دلیل حساسیتی که این نهادها دارند، همان‌طور که گفتم اگر مورد یا ضرورتی ایجاد شود، می‌تواند وارد بازرسی شود. باید این توضیح را بدهم که سازمان بازرسی کل کشور، بازرسی ادواری و موردی انجام می‌دهد، اما در بازرسی ویژه، بازرسی حسب ضرورت و به صورت موردی انجام می‌شود.

‌رهبری خودشان به آقای فدایی دستور داده‌‌اند که وارد بازرسی از این نهادها شوند یا آقای فدایی از ایشان خواسته‌اند؟

کسی که اهل محاسبه نفس باشد، بیشتر حساس می‌شود. در پیام هشت‌ماده‌ای امام هم ایشان تصریح دارند که در رسیدگی به دفتر من و نزدیکان من حساس باشید. آقای فدایی هم از‌جمله چهره‌های وفادار به رهبری و نظام است و در مبارزه با فساد هم شخصیت سختگیری است؛ به‌همین‌دلیل رهبری از او خواسته‌‌اند تا وارد این موضوع شوند و حسابرسی در سیستم را تقویت کنند.

‌گزارش‌ها بر چه اساس به دفتر بازرسی ویژه می‌رسد؟ آیا در دفتر، نیروهایی برای بررسی وجود دارند؟

خیر. نیروی اطلاعاتی وجود ندارد. بازرسی بر‌اساس گزارش‌های مردمی که به دفتر بازرسی ویژه ارائه می‌شود، وارد مصادیق می‌شود. مثلا مردم در موردی تظلم‌خواهی می‌کنند یا موردی را بر‌اساس‌این به آقای حجازی می‌گویند و ایشان هم آن مورد را به دفتر بازرسی ارجاع می‌دهند.

‌یعنی بازرسی ویژه صرفا بر‌اساس گزارش‌های مردمی است؟ 

بالاخره کارمندانی هستند که نسبت به بروز فساد و تخلف حساس بوده و گزارش می‌دهند، همه که با فساد همراهی نمی‌کنند. مثل کاری که در موسسه دیده‌بان انجام می‌شود و بر‌اساس این گزارش‌ها فعالیت می‌کند.

‌چرا در دوره آقای ناطق این اتفاق رخ نداد؟

آقای ناطق‌نوری انسان شفاف و دست‌پاکی است؛ اما حساسیت آقای فدایی بیشتر است. ضمن اینکه در دوره آقای ناطق، امکان بازرسی از این نهادها به ایشان داده نشده بود؛ درحالی‌که با آمدن آقای فدایی، این مسئولیت گسترده شده و نهادهای زیر نظر رهبری هم در شمول بازرسی ویژه قرار گرفته است. درواقع رهبری با توجه به اینکه فساد گسترش یافته، مصلحت دانستند که این اتفاق رخ دهد.

دیدگاه کاربران

ناشناس۲۷۹۰۷۳۱۲:۵۰:۲۰ ۱۳۹۶/۱۲/۲۷
خواهشا به بنیاد مستضعفان ورود کنید. مخصوصا در هلدینگهای کشاورزی که هر مدیری برای خودش امپراطوری درست کرده و مدیران ارشد را جهت دوره های مدیریتی به مدت طولانی به کانادا میفرستند.برخی روسای واحدهای کشاورزی و دامپروری برای خودشان کاخ و قصر ساخته اند و کارگر را به استثمار گرفته اند.
ناشناس۲۷۹۶۷۰۲۳:۳۳:۵۶ ۱۳۹۶/۱۲/۲۷
وای به عاقبت مسولان نظام که عدالت را زیر پا گذاشته اند
ناشناس۲۷۹۶۷۹۲۳:۵۱:۳۰ ۱۳۹۶/۱۲/۲۷
فساد در بانک هایی که زیر نظر دیوان محاسبات نیستتد بیداد می کند مدیران بانک .... تنها در یک قلم وام های بالای 400 میلیون تومان با سود 2 درصد در کنار حقوق های نجومی و پاداش های نجومی گرفته اند دیدبان شفافیت اگه مرد عملی رسیدگی بفرمایید
ناشناس۲۷۹۷۰۵۰۰:۵۴:۴۰ ۱۳۹۶/۱۲/۲۸
از پتانسیل فوق العاده ی توده های عظیم ملت و حمایت ده ها میلیونی مردم حسن استفاده را ببرید و تا دیرتر نشده با ورود به دارایی های نامشروع مقامات و مسئولین دولت و نمایندگان مجلس و اعلام و انتشار بدون ملاحظه و اغماض آنها دعای خیر و پشتیبانی ۱۰۰% ملت محروم را به همراه داشته باشید . ______________________
مازندرانی۲۷۹۰۷۹۱۲:۵۴:۵۳ ۱۳۹۶/۱۲/۲۷
قابل توجه مسئولان مملکتی ودولتی ,لطفا اموال خود را اعلام کنید.
الف ر۲۷۹۰۹۵۱۳:۰۵:۴۳ ۱۳۹۶/۱۲/۲۷
مبارزه با فساد یک عزم جدی میخاد و یک آدم سالم و شجاع در مقابل همه بایسته و به هیچکس بدهکار نباشه و آدم باهوش و با تجربه باشه من با سی سال سابقه در امور مالی حاضرم در صورتی نیاز همکاری کنم بدون هیچ چشم داشت ولی با حداکثر اختیار
یک نفر۲۷۹۸۸۴۱۰:۱۳:۱۷ ۱۳۹۶/۱۲/۲۸
مبارزه با فساد برنامه می خواهد چون آدم ها با تمایلات خود مسیر مبارزه با افساد را منحرف می کنند و خود تبدیل به یک فاسد می شوند. پس قدم اول تدوین برنامه است قدم دوم اصلاح تمامی ارکان فاسد شده است به عنوان مثال رانت مهمترین بخشی است که باید اصلاح بشود. تبعیض در توزیع منابع ثروت نیز باید اصلاح بشود. البته اقتصاددانان و کارشناسان برجسته اقتصادی می توانند در طراحی برنامه مبارزه با فساد کمک فکری بدهند. چنانچه گمرک و تولید رابطه مثبت داشته باشند یک اقتصاد به سمت سلامت می رود. منابع اولیه در دسترس و کاهش هزینه های تولید و رقابت پذیر شدن هزینه های تولید و کاهش تعرفه ها نیز به عنوان مولفه های اصلی مبارزه با فساد باید درنظر باشند
ناشناس۲۷۹۲۲۵۱۴:۱۹:۵۲ ۱۳۹۶/۱۲/۲۷
حضرت علی علیه السلام فرمودند هیچ چیز را از مردم نمی خواهم مگر اینکه قبل از آن، خودم انجام داده باشم رهبر هم همین کار را انجام داده است ولی گوش دولت کررررر است یک دست صدا ندارد
احمد۲۷۹۸۶۸۰۹:۵۶:۲۲ ۱۳۹۶/۱۲/۲۸
الان این منفی ها برای چی بود؟ شاید هم منظورتون اینه که نباید با فساد مبارزه کرد .!!!!
ناشناس۲۷۹۲۹۸۱۵:۳۶:۴۳ ۱۳۹۶/۱۲/۲۷
لطفا به قضیه برندیگ جایگاههای سوخت ورود کنید .ببینید با رانت اطلاعاتی و واگذاری بیت المال به بخش خصولتی چی افرادی دارند میلیاردر میشن.
مازندرانی۲۷۹۳۱۱۱۵:۴۵:۱۴ ۱۳۹۶/۱۲/۲۷
جناب توکلی شما برای مبارزه با فساد نیازمند همکاری نیروهایی مخلص در سطح ادارات دولتی هستید.گزارشات مردمی بکندی وشاید هم بموقع بدستتان نرسد.
ناشناس۲۷۹۳۱۹۱۵:۵۱:۱۹ ۱۳۹۶/۱۲/۲۷
اقتصاد دولتی و نبود آزادی بیان مبارزه با فساد را بی ثمر می کند.
ناشناس۲۷۹۳۳۴۱۶:۰۷:۱۱ ۱۳۹۶/۱۲/۲۷
ایا می شود تخلفی اشکارتر از ان چیزی که بانک مرکزی در مورد سپرده گذاران موسسه مجاز کاسپین انجام داده است در این مملکت پیدا کرد. لطفا به عنوان یک گزارش مردمی به دفتر بازرسی رهبری بفرمائید که 4000 میلیارد تومان پول مردم سپرده گذار را در روز روشن دزدیده اند و با ادعا هایی چون تسویه یا تعیین تکلیف 98 درصد خود را در پشت مسئولان بالاتر قوا پنهان نموده اند و حتی حاضر به ارزیابی صحیح املاک این موسسه و یا مدارک مربوط به افراد تسهیل گرفته و یا موجودی حسابهای کاسپین در زمان بلوکه شدن حسابها در بانکهای دولتی نیستند چون به قول نمایندگان پیگیر این موضوع حتی قیمت املاک و مستغلات این موسسه به راحتی تکاپوی طلب مردم بیگناه را می دهد.
ناشناس۲۷۹۵۰۸۱۹:۵۷:۲۵ ۱۳۹۶/۱۲/۲۷
مبارزه با فساد هم جواب نمی دهد مگر اینکه سیستم درست شود. خود اقای توکلی هم می دانند ما چند تا نهاد مبارزه با فساد داریم ولی بازهم باید دنبال فساد باشیم. چون به خاطر این سیستم غلط تمام نهادهای مبارزه با فساد کاری از دستشان بر نمی اید.
ناشناس۲۷۹۶۷۵۲۳:۴۱:۰۰ ۱۳۹۶/۱۲/۲۷
جناب آقای توکلی لطفا از دفتر بازرسی مقام معظم رهبری خواهش نمایید به موضوع تخلفات مالی سهامداران و مدیران موسسات مالی که بنا به گفته جنابعالی برخی از مقامات نیز در این تخلفات سهیمند ورود نمایند تا بدینوسیله حقوق مردم به طور کامل مسترد گردد.
محمد۲۷۹۷۴۹۰۵:۲۹:۲۰ ۱۳۹۶/۱۲/۲۸
دیگر مسولان از رهبری یاد بگیرند مخصوصا دولتی ها که اختلاس و حقوقهای نجومی بیداد میکند ... رهبری خود دستور بازرسی از نهادهای زیر مجموعه اش را میدهد ما ایرانیان به وجود چنین رهبری افتخار میکنیم خدایا طول عمر پربرکت به رهبر عزیزمان عنایت فرما
ناشناس۲۷۹۸۰۹۰۸:۴۶:۵۵ ۱۳۹۶/۱۲/۲۸
لطفا به مافیایی که پزشکان دروزارت بهداشت ونظام پزشکی راه انداخته اندنیزتوجه کنید.این مافیا سالهاست که درپزشکی مملکت انحصارراه انداخته اندوکل مردم رابیچاره کرده اند. ریشه مشکل در لابی گری مافیایی پزشکان برای محدود نگهداشتن ظرفیت دانشگاهی درپزشکی وتخصص است که باعث ایجاد کمبود مصنوعی پزشک ودرنتیجه فخر فروشی وتحمیل شرایط توسط این ازخدابی خبران شده است.
ناشناس۲۷۹۹۱۰۱۰:۴۲:۱۹ ۱۳۹۶/۱۲/۲۸
شما که منفی زدید لطفا توضیح دهید کجای این حرف اشتباه است؟
ناشناس۲۷۹۹۵۸۱۱:۲۸:۰۰ ۱۳۹۶/۱۲/۲۸
جناب توکلی برای مبارزه با فساد شرط اول داشتن مطبوعات آزاد است و اگر شما واقعا خواستار مبارزه با فساد هستید لطفا پیگیری آزادی مطبوعات باشید زیرا متاسفانه مطبوعات غیر حکومتی امروزه در خود سانسوری شدیدی به سر میبرند.
حسن بک۲۸۰۰۰۰۱۲:۱۲:۴۵ ۱۳۹۶/۱۲/۲۸
بدترین خیانت به مبارزه با فساد الودن ان به اهداف سیاسی است. - وفتی مفاسد افراد اقای مهدی هاشمی سالها بعد بعد واقایع 88 و زاویه فکری اقای هاشمی تازه مورد رسیدگی قرار می گیرد! - وقتی محمدرضا رحیمی - رییس ستاد مبارزه با مفاسد اقتصادی در پاک ترین دولت قرن- خیلی دیر و بعد از زاویه پیدا کردن احمدی نژاد محاکمه می شود(برای جرمی که قبل از مسولیت انجام داده است! - وقتی سایت وزین و فساد ستیز الف ! امروز که فساد بقایی _ باز هم اتفاقی بعد از زاویه پیدا کردن _ خبر روز شده با عکس اسحاق جهانگیری در کنار نقل قول اژه ای برای مبارزه با دانه درشت ها و مقاله بلند بالا درباره فساد مهدی جهانگیری سعی در متصل کردن اصلاح طلبان به فساد دولت نزدیک به جناح خود می کند! - و ده ها مورد مشابه دیگر چگونه می توان به مدعای فساد ستیزی شما اعتماد کرد؟!!!! فساد ستیزی جناحی و توجیه بازرسی ناپذیری نهادهای هم جناح پاشنه اشیل مبارزه با فساد است.
yektanetتریبونخرید ارز دیجیتال از والکس

پربحث‌های هفته

  1. نارضایتی عباس موزون از زمان پخش برنامه زندگی پس از زندگی

  2. نظرات برگزیده مخاطبان الف: باید نگران دوقطبی حجاب در جامعه باشیم/ امربه معروف و نهی از منکر شرایط و مراتب دارد/ در ایران با یک جامعه یکدست و یکرنگ مواجه نیستیم

  3. فایل صوتی لو رفته از «عبدالله مهتدی» درباره آرزوی تجزیه ایران

  4. سکوت عقل و فریاد هشتگ ها!

  5. تنها راه پیش پای اقتصاد ایران

  6. بیانیه حوزه علمیه امام خمینی (ره) درباره حواشی انتقال مالکیت یک باغ به آیت‌الله صدیقی

  7. فقر، بزرگی ما را می‌بلعد!

  8. پیشنهاد عجیب افزایش ۲۲درصدی دستمزد کارگران برای ۱۴۰۳ از سوی وزیر کار

  9. پاسخ روابط عمومی مجلس به علم‌الهدی درباره لایحه حجاب/ آیا نیکزاد با قالیباف رقابت می‌کند؟/ روایت کیهان از فایل صوتی جدید ظریف

  10. درخواست صدیقی از دادستانی درباره زمین‌خواری در ازگل/ واکنش دولت به شایعه برکناری مخبر

  11. دیر اما قابل‌توجه ...

  12. هدف قراردادن کشتی اسرائیلی و ناوشکن آمریکایی توسط ارتش یمن

  13. به زودی در این زمین مسکن ملی احداث می شود !

  14. تمجید «عبدالحمید» از حکومت طالبان!

  15. دستگیری عاملان انتشار فیلم درمانگاه قم | نخستین اعترافات متهمان

  16. انتقاد روزنامه دولت از زیباکلام/ پیش‌بینی علی مطهری از فراکسیون‌های مجلس آینده

  17. آزمونی بزرگ برای دولت رئیسی

  18. قبور لاکچری

  19. المیرای ۷ ساله کجاست؟!

  20. تورم نقطه به نقطه نسبت به اول سال ۲۲ درصد کم شد/ رشد اقتصادی به ۴.۵ درصد رسید

  21. پشت پرده ادعای جدید گروه «هفت» علیه ایران چیست؟

  22. حکایت چرخی که هزاران بار اختراع می شود!..

  23. آخرین وضعیت مذاکره نمایندگان کارگری و کارفرمایی

  24. افشاگری، تایید و واکنش‌ها

  25. یمنی ها فراتر از تصور !

پربحث‌های هفته

  1. نظرات برگزیده مخاطبان الف: باید نگران دوقطبی حجاب در جامعه باشیم/ امربه معروف و نهی از منکر شرایط و مراتب دارد/ در ایران با یک جامعه یکدست و یکرنگ مواجه نیستیم

  2. سکوت عقل و فریاد هشتگ ها!

  3. بیانیه حوزه علمیه امام خمینی (ره) درباره حواشی انتقال مالکیت یک باغ به آیت‌الله صدیقی

  4. پاسخ روابط عمومی مجلس به علم‌الهدی درباره لایحه حجاب/ آیا نیکزاد با قالیباف رقابت می‌کند؟/ روایت کیهان از فایل صوتی جدید ظریف

  5. درخواست صدیقی از دادستانی درباره زمین‌خواری در ازگل/ واکنش دولت به شایعه برکناری مخبر

  6. تمجید «عبدالحمید» از حکومت طالبان!

  7. انتقاد روزنامه دولت از زیباکلام/ پیش‌بینی علی مطهری از فراکسیون‌های مجلس آینده

  8. افشاگری، تایید و واکنش‌ها

  9. واکنش صدیقی به موضوع زمین‌خواری در حوزه‌علمیه ازگل: امضا‌یم جعل شده؛ دادستان ورود کند

  10. چراغ سبز دوباره دولت به بازگشت معین

  11. یک استعفا و مبارزه سیستمی با فساد

  12. تتلو توبه‌نامه نوشت | می‌خواهم ازدواج کنم و پدر شوم!

  13. از سنگ صدا درآمد، از اصلاح‌طلبان نه!

  14. بی‌حجابی ارزان نشان‌دادن ارزش‌های بانوان است/ مشارکت ۴۱ درصدی، جهاد مقبول بود

  15. پاسخی به یادداشت موسوی خوئینی ها 

  16. سید نظام موسوی: قرار نیست بچه‌های انقلابی در مجلس آینده ساختارشکنی کنند

  17. به تنهایی نمی توانست

  18. پذیرش استعفای معاون اول قوه قضاییه به دلیل پرونده قضایی فرزندانش

  19. مدودف: اوکراین باید بخشی از روسیه شود

  20. قدردانی رهبر انقلاب از بانوی کارشناس اورژانس بابل

  21. واشنگتن: کانال‌های ارتباطی با تهران داریم؛ ایران مانع گسترش تنش‌ها شود!

  22. علم ‎الهدی: مردم باید لذت مهار تورم را در سفره‌هایشان بچشند

  23. واگذاری استقلال و پرسپولیس به بانک‌های غیردولتی در روزهای آینده

  24. گزارش هیات به اصطلاح حقیقت‌یاب فاقد وجاهت حقوقی و قانونی بوده و از اعتبار خارج است

  25. دولت متعهد به حمایت از فعالین اقتصاد دیجیتال است

آخرین عناوین