انتقاد آخوندی از برخی قوانین نظام مهندسی/ محدود‌کردن مردم در انتخاب مهندس "ظلم آشکار" است

گروه اقتصادی الف،   3960928210 ۱ نظر، ۰ در صف انتشار و ۰ تکراری یا غیرقابل انتشار

وزیر راه و شهرسازی با انتقاد از برخی قوانین سازمان نظام‌مهندسی در انتخاب مهندس، گفت: محدود کردن حقوق مردم در انتخاب مهندس یک ظلم فاحش در حق ملت است.

به گزارش تسنیم، عباس آخوندی ظهر امروز در همایش ملی اخلاق مهندسی در صنعت ساختمان که در سالن همایش‌های مرکز فقهی ائمه اطهار(ع) برگزار شد، اظهار داشت: ارزش‌ها و معیارهای اخلاق عمومی با اخلاق خصوصی متفاوت است.

وی افزود: علت اینکه شیوه‌نامه‌ مهندسی امروز کارایی نداشته به‌خاطر این بوده که بر‌اساس اخلاق خصوصی منعقدشده است، درحالی‌که امروز وضعیت جامعه تغییر کرده و شیوه‌نامه اخلاق مهندسی نیز باید به‌موازات آن تغییر کند.

وزیر راه و شهرسازی افزود: ایثار، گذشت، بخشش و عدالت ازجمله معیارها و ارزش‌های اخلاق خصوصی است که در این‌ بین نیز عدل و عدالت برترین شاخص اخلاق خصوصی است، بنابراین باید دید تا چه اندازه معیارهای اخلاق خصوصی در اخلاق عمومی قابل تسری است، درحالی‌که معیارهای اخلاق عمومی در جامعه با اخلاق خصوصی تفاوت دارد.

وی با اشاره به برخی تفاوت‌ها بین اخلاق خصوصی و اخلاق عمومی گفت: در اخلاق خصوصی مبنا و ضمانت اجرا، وجدان انسان بوده اما در اخلاق عمومی ضمانت و مبنای اجرا قانون است، بنابراین در اخلاق عمومی تمام امور قابل مطالبه است و سیستم‌های اداری و اقتصادی باید بر مبنای اخلاق عمومی پایه‌گذاری شود، چرا‌که مطالبات در اخلاق عمومی ضمانت اجرایی مانند قانون و عدل دارد.

آخوندی تصریح کرد: کنترل قدرت اصلی‌ترین موضوع اخلاق عمومی و کنترل نفس اصلی‌ترین موضوع اخلاق خصوصی است، بنابراین باید خلط بین اخلاق عمومی و اخلاق خصوصی در سازمان نظام‌مهندسی و وزارت راه و شهرسازی از بین رفته تا سوءتفاهم‌های به‌وجود آمده نیز از بین برود.

وزیر راه و شهرسازی با بیان اهمیت رعایت عدل و عدالت در اخلاق مهندسی تاکید کرد: بدون وجود عدل و عدالت، امکان دستیابی به اهداف والای مهندسی در سازمان نظام‌مهندسی وجود ندارد بنابراین باید معیارهای بین اخلاق خصوصی با اخلاق عمومی را از هم جدا کرد.

وی با اشاره به قدرت و اختیارات بالای مهندسان در نحوه عملکرد و ساخت‌وسازهای ساختمانی عنوان کرد: هدف اخلاق حرفه‌ای در این عرصه نیز کنترل قدرت مطلق مهندس و هدایت آن به سمت‌وسوی عدل و کنترل قدرت مهندس در جهت عدالت و عملکرد درست و صحیح است.

آخوندی خاطرنشان کرد: ریشه تمام اخلاق حرفه‌ای در نظام‌مهندسی به عدل باز می‌گردد و از این منظر نیز کنترل قدرت در تمام عرصه‌ها به‌ویژه در بخش نظام‌مهندسی موضوعی بنیادین است، همچنین مسئله برون‌ریز و تحمیل هزینه‌های شخصی بر فرد دیگر نیز باید به‌صورت کامل در نظام‌مهندسی کشور از بین برود، چراکه بخش اعظمی از توسعه‌یافتگی‌های شهری موجود در کشور عملاً با برون‌ریزی‌های فراوانی همراه شده است.

وزیر راه و شهرسازی ابراز کرد: هنگامی که مقررات ساختمان به‌درستی رعایت نشود در آینده نزدیک برون‌ریزی‌های حاصل از آن دامن سایر شهروندان را خواهد گرفت که امروزه نیز در عرصه‌های مختلف شاهد آن‌ها هستیم که آلودگی‌های هوا و وضعیت نامناسب ساخت‌وسازهای شهری ازجمله مهم‌ترین آن‌هاست.

وی با تاکید بر اهمیت رعایت انصاف در ساخت‌وسازهای شهری و ساختمانی ابراز کرد: اگر مهندسان در عرصه‌های مختلف عمرانی انصاف و عدالت را رعایت نکرده باشند می‌توان آن‌ها را بازخواست کرد که برون‌ریزی نیز ازجمله این قبیل بی‌انصافی‌ها بوده که می‌توان آن‌ها را از مهندسان عرصه ساخت‌وساز مطالبه کرد، همچنین هیچ امر خیری نیز نباید به بهای ظلم انجام شود.

آخوندی با انتقاد از برخی قوانین سازمان نظام‌مهندسی در انتخاب مهندس تاکید کرد: محدود‌کردن حقوق مردم در انتخاب مهندس یک ظلم فاحش در حق ملت است، همچنین تضاد منافع اصلی‌ترین مانع اخلاق حرفه‌ای و اخلاق عمومی در سطح جهان بوده که باید در این زمینه سازمان نظام‌مهندسی از منافع دوسویه در مبحث ساختمانی دست بردارد.

وزیر راه و شهرسازی تصریح کرد: اصول شهرسازی موجود در کشور نشانه بارز و آشکاری از بی‌عدالتی و بی‌قانونی بوده که در این زمینه نیز تمام دستگاه‌های کشور مقصر هستند که بخشی از این بی‌نظمی‌ها و بی‌عدالتی‌ها نیز بر گردن مهندسان کشور بوده و از مبحث تضاد منافع برخاسته است که ظلم آشکار در حق سایر شهروندان است.

وی بابیان اهمیت توجه به صنعت شهرسازی، افزود: شهرسازی آیینه خرد ما ایرانی‌ها بوده و محصول این خرد نیز امروز بسیار تلخ و زشت است، همچنین در عرصه انتقاد و گله‌مندی انسان‌های توانایی هستیم اما در زمینه عمل عموماً انسان‌هایی بوده که گام‌های ما می‌لرزد، واقعیت این بوده که به یک شیوه‌نامه اخلاق عمومی در نظام‌مهندسی نیاز است که امید است در این همایش به آن دست‌یافت.

دیدگاه کاربران

ناشناس۱۷۱۷۶۸۱۳:۲۵:۰۶ ۱۳۹۶/۹/۲۸
عدم رعایت عدل و انصاف در توزیع کار و کیفیت نامناسب ساختمان ها و بی توجهی مسئولین و زراندوزی نشانه بارز و آشکاری از بی‌عدالتی و بی‌قانونی است آقای وزیر ژن خوب.
yektanetتریبونخرید ارز دیجیتال از والکس

پربحث‌های هفته

  1. بازی با کلمات

  2. کوچه زیباکلام هنوز تیر چراغ برق دارد؟!

  3. ۳۲ هزار مجوز استخدام فرزندان شهدا و ایثارگران اخذ شد

  4. اعتراض حواله داران پژو پارس به افزایش قیمت ۴۰۰ میلیونی

  5. حمایت اژه‌ای و رئیسی از طرح عفاف و حجاب فراجا/ انتقاد تلویحی روزنامه اصولگرا از حسین شریعتمداری

  6. توافق جدید ایران و آمریکا چه ویژگی‌هایی باید داشته باشد؟

  7. رئیسی هم به گشت ارشاد تذکر داد؟/ روایت فضائلی از علت تاکید رهبری بر وحدت

  8. یادداشت حسین شریعتمداری؛ دوستانه با برادر فضائلی

  9. گزارش میدانی از طرح نور فراجا

  10. مجلس مقابل این اقدام بایستد

  11. اطلاعیه شماره ۳ فراجا درباره اجرای «طرح نور»  

  12. منظور: افزایش دائم دستمزدها به ‌رفاه مردم کمک نمی‌کند

  13. رادان:‌ طرح نور با قوت ادامه دارد

  14. چرا این همه " در پوستینِ خَلق" می افتیم؟!

  15. تاکید رئیسی بر اجرای قانون عفاف و حجاب

  16. وقتی «بوقلمون» هم مقابل «رضا پهلوی» کم می‌آورد!

  17. واکنش بلینکن به حادثه اصفهان/ به مجازات ایران پایبند هستیم!  

  18. این ابهامات مناقشه‌برانگیز را برطرف کنید

  19. وزارت راه در شناسایی خانه‌های خالی مسئول است

  20. سردار حاجی زاده با تسلیحات قدیمی و حداقلی به اسرائیل حمله کردیم /از موشک های هایپرسونیک ۲ استفاده نشد

  21. برخی مسئولان بدلیل کارهای بی‌قاعده در زمینه حجاب تذکر گرفتند        

  22. واکنش مشاور قالیباف به حواشی اخیر گشت ارشاد/ روایت ظریف از علت عدم مذاکره با ترامپ

  23. حضور حسین حسینی در دادسرای فرهنگ و رسانه با شکایت فراجا

  24. موضع رئیس عدلیه در خصوص ورود فراجا به مسئله حجاب/ اژه‌ای: در قضیه حجاب می‌توانیم بگوییم «کی بود کی بود، من نبودم؟»

  25. اشتباه برخی گروه‌ها در مقابله با توئیت فضائلی

آخرین عناوین