روحانی: امروز اقتصاد ما بهتر از گذشته می‌چرخد!/ وعده انتخاباتی جالب محسن رضایی/ نامزد سپاه در انتخابات ۱۴۰۰ کیست؟/ ظریف؛ همچنان مهمترین گزینه جبهه اصلاحات

گروه سیاسی الف،   3991213097 ۹۰ نظر، ۰ در صف انتشار و ۴۹ تکراری یا غیرقابل انتشار

هر روز اخبار فراوانی در رسانه ها منتشر می شود که دنبال کردن آنها حتی برای آنان که اهل مطالعه اخبار هستند کار را دشوار می‌کند. بسته خبری- تحلیلی الف با رصد اخبار و رویدادهای مهم، همچنین تحلیل های صورت گرفته در این زمینه مخاطبان خود را از مهمترین وقایع روز آگاه می‌کند.

روحانی: امروز اقتصاد ما بهتر از گذشته می‌چرخد!/ وعده انتخاباتی جالب محسن رضایی/ نامزد سپاه در انتخابات ۱۴۰۰ کیست؟/ ظریف؛ همچنان مهمترین گزینه جبهه اصلاحات

آخرین آمار کرونا در ایران

دکتر سیما سادات لاری امروز ‌‌‌‌‌‌چهار‌‌شنبه در خصوص آخرین وضعیت ویروس کرونا در کشور گفت: از دیروز تا امروز ۱۳ اسفند ۱۳۹۹ و بر اساس معیارهای قطعی تشخیصی، ۸ هزار و ۵۲۵ بیمار جدید مبتلا به کووید۱۹ در کشور شناسایی شد که ۷۶۴ نفر از آنها بستری شدند.

سخنگوی وزارت بهداشت ادامه داد: مجموع بیماران کووید۱۹ در کشور به یک میلیون و ۶۵۶ هزار و ۶۹۹ نفر رسید.

او افزود: متاسفانه در طول ۲۴ ساعت گذشته، ۸۶ بیمار کووید۱۹ جان خود را از دست دادند و مجموع جان باختگان این بیماری به ۶۰ هزار و ۳۵۳ نفر رسید.

بیشتر بخوانید:

وزیر بهداشت: خودمان را برای موج‌های سنگین کرونا آماده کردیم/ تذکر به ۶ استان درباره ترددهای بین استانی

چه زمانی واکسیناسیون عمومی کرونا آغاز می‌شود؟

***

عبدی: یافته های نظرسنجی دانشگاه آمریکایی عجیب است

مدتی پیش یافته های نظرسنجی دانشگاه مریلند آمریکا منتشر شد که در آن 72 مردم موافق مصوبه هسته ای مجلس بودند. عباس عبدی تحلیلگر سیاسی در اعتماد نوشت: «مطالعات موجود نشان مي‌دهد كه به جز توافق بر وضعيت بد اقتصادي كشور و ساير امور مشابه، در هيچ موضوع ديگري چنين حدي از توافق در ميان مردم ايران وجود ندارد.

به علاوه ميزان اطلاع مردم از مصوبات دولت يا مجلس بعيد است كه در شرايط عادي حتي به 20 تا 25درصد هم برسد، مگر در موضوعاتي كه به نحوي با زندگي روزمره مردم مربوط شود و بازتاب گسترده‌اي پيدا كنند، مثل گران كردن بنزين. حتي در ماجراي آبان 1398 نيز شاهد آن هستيم كه حدود 10درصد مردم اصلا پيگير ماجرا نبودند، چه رسد به اين مصوبه كه بعيد است حتي 20درصد مردم از آن اطلاع داشته باشند.

جالب اينكه در آخرين نظرسنجي انجام شده، حدود 15درصد مردم فردي مثل آقاي ظريف را نمي‌شناسند! كسي كه 8 سال است هر روز در تيتر اخبار مهم كشور است و كافي است فقط نام او را بدانند، اين رقم براي قاليباف 8درصد، براي لاريجاني 21درصد و براي رضايي 22درصد است. حالا با اين ملاحظات چگونه ممكن است كه صددرصد مردم از اين مصوبه مطلع باشند! البته بنده نظرسنجي اين دانشگاه امريكايي!! را نخوانده‌ام و اطلاعي ندارم كه جزييات آن چيست؟»

***

شکاف اصلاح طلبان درباره لاریجانی

صبح نو نوشت: «آنطور که از صحنه مجادلات در اردوگاه اصلاحات بر سر حمایت یا عدم حمایت از لاریجانی بر می‌آید، شکافی عمیق است که ‌ترمیم آن شاید به قیمت انشعاب‌های گسترده در دل اصلاح‌طلبی باشد. ناصر ایمانی، تحلیلگر مسائل سیاسی درباره ابعاد حمایت کارگزاران از لاریجانی و تأثیر آن روی اختلاف میان اصلاح‌طلبان، تصریح کرد: انتخابات‌1400 برای اصلاح‌طلبان آزمون سختی خواهد بود. حتما  اصلاح‌طلبان تندرو بر علی لاریجانی اجماع نمی‌کنند و کارگزاران بر حمایت از او اصرار می‌کند. چنین اختلاف نظری منجر به انشقاقی گسترده میان اصلاح‌طلبان می‌شود و احتمال دارد در نهایت طیف‌های تندرو نامزدهایی رادیکال را معرفی کنند و کارگزاران از آقای لاریجانی حمایت کند...

در این میان کارگزارانی ها قصد دارند برای جلوگیری از تخریب لاریجانی، بحث نامزدی او را فعلا  مکتوم باقی بگذارند و تلاش کنند تا با بزرگ نمایی احتمال نامزدی بقیه گزینه‌ها مثل جهانگیری، محسن هاشمی، عارف، پزشکیان و به‌طور ویژه‌تر ظریف ، لاریجانی را به اصطلاح کاور کرده تا در وقت مقتضی ازاو رونمایی کنند.»

***

روحانی: امروز اقتصاد ما بهتر از گذشته می‌چرخد!

حسن روحانی در نشست هیات وزیران گفت: این که ما از روز اول با مردم عهد کردیم سانتریفیوژ می‌چرخد و چرخ اقتصاد می چرخد، این را ما عمل کردیم. هر روز عمل کردیم. امروز اقتصاد ما بهتر می‌چرخد. هر هفته ده‌ها هزار میلیارد تومان در سراسر کشور طرح و پروژه افتتاح می‌شود. فقط در افتتاح روز دوشنبه ما در بخش نفت چیزی حدود ۷۸ هزار میلیارد تومان بود. البته عملیات اجرایی کار بالاتری هم شروع کردیم. و ما هر هفته افتتاح داریم و این نشان می‌دهد که اقتصاد ما آن هم در شرایط جنگ اقتصادی بهتر حرکت می‌کند. 

روحانی با تاکید بر این که  اگر جنگ اقتصادی نبود می دیدند که کشور چه می‌شد گفت: یک زمانی IR۱ می چرخید و امروز IR۲، IR۶،IR۴و IT۸ و IR۹ هم می چرخد بنابراین هم در صنعت هسته ای که برای ما مهم است رشد بیشتری داشته باشیم و هم این صنعت را مشروع کنیم. البته مشروع بود اما به خاطر ادعای آنها در سازمان ملل این مسایل را ما برداشتیم و این تولید را بی‌هزینه کردیم و باز هم ادامه می‌دهیم.

بیشتر بخوانید: 

روحانی: به عهد خود درباره چرخش هم‌زمان سانتریفیوژ و اقتصاد عمل کردیم/ FATF ربطی به برجام و تحریم ندارد

***

نامزد سپاه در انتخابات 1400 کیست؟

جهان نیوز نوشت: «پاسداران و سایر نظامیان با طی کردن فرایندهای قانونی همانند سایر شهروندان مجاز هستند در صورت برخورداری از شرایط قانونی، با حضور در انتخابات در معرض رأی مردم قرار گیرند.

با این وجود پیگیری های خبرنگار ما نشان می دهد که سپاه پاسداران هیچ مصداقی برای انتخابات ریاست جمهوری نه تنها ندارد بلکه برای برخی از کاندیداهای احتمالی منتسب به سپاه نیز محدودیت های سازمانی ایجاده شده و حتی این افراد میان ادامه فعالیت در سپاه در روزهای آتی و یا حضور در انتخابات ریاست جمهوری باید یک گزینه را انتخاب کنند.

پیش از این نیز سردار رمضان شریف سخنگوی سپاه در گفتگوی رسانه ای اعلام کرد که در سپاه انگیزه‌ای برای ریاست‌ قوه مجریه وجود ندارد و سپاه به هیچ‌وجه از هیچ مصداقی در انتخابات ریاست‌جمهوری یا مجلس و شوراها حمایت نمی‌کند.»

***

وعده انتخاباتی جالب محسن رضایی

محسن رضایی، دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام در نشست خبری امروز خود، در پاسخ به سوالی درباره انتخابات ۱۴۰۰ گفت: موضوع مهم هشت سال آینده، استقرار دولتی قوی، کارآمد، مسئولیت پذیر و دارای تخصص از تخصص اقتصاد گرفته تا امنیت، سیاست داخلی و سیاست خارجی است.

وی ادامه داد: دولت آینده هم باید قوی باشد و از رانت خوارها و بازیگران سیاسی نترسد هم اینکه مسئولیت اقدامات خود را بپذیرد و به گردن دیگران نیاندازد. نمی‌شود یک دولتی هشت سال در رأس باشد و در هفت هشت ماه پایانی خود بیاید بگوید معذرت می‌خواهم.

رضایی با بیان اینکه نمی‌شود دولت آینده با یک نفر و بدون برنامه شکل بگیرد، گفت: بسیاری از این افرادی که کاندیدا هستند باید در کابینه بعدی حضور داشته باشند

به گزارش خبرآنلاین، محسن رضایی در بخشی از این نشست اظهار داشته است: اگر برای ورود به انتخابات تصمیم گرفتم و اعلام  کاندیداتوری کردم خواهید دید کاری خواهیم کرد که یک نفر بیکار نماند و اصلا کسی وجود نداشته باشد که بیاید انتقاد کند.

بیشتر بخوانید: 

محسن رضایی: تکلیف FATF در فروردین ۱۴۰۰ مشخص می‌شود/ برخی‌ها در بورس به مردم عادی سیلی محکمی زدند

***

انتقاد واعظی از قطعنامه شورای حکام

محمود واعظی در حاشیه جلسه هیات دولت در پاسخ به سوالی در رابطه با اینکه آیا جلسه امروز اعضای دولت در مورد قطعنامه علیه ایران و جلسه شورای حکام است، گفت: خیر این جلسه در مورد جلسه شورای حکام نیست.  

رییس دفتر رییس جمهوری در مورد ارائه قطعنامه ضدایرانی در شورای حکام ‌آژانس افزود: قطعنامه‌ای که در این چند روز گذشته به گفته خودشان اصلاحاتی بر روی آن انجام شده، از نظر ما یک موضع غیرسازنده است و روی مذاکرات در برجام و بر نوع نگاه و همکاری ایران با آژانس اثر منفی دارد. این روش دوستانه‌ای نیست و تا دیر نشده باید اصلاح شود.

بیشتر بخوانید:

واعظی: صدور قطعنامه در شورای حکام غیرسازنده است/ نوار صحبت‌هایم درباره ارز وجود دارد

***

تشریح واقعه سراوان از زبان معاون وزیر کشور

حسین ذوالفقاری صبح امروز در جمع خبرنگاران درباره اتفاقات روی داده در شهر سراوان، اظهار کرد: شایعاتی مبنی بر کشته شدن 7 و 10 نفر در قضایای مربوط به سراوان در فضای مجازی و رسانه‌های خارج از کشور مطرح شد که کاملا کذب محض است.

معاون انتظامی وزیر کشور افزود: روز 4 اسفند طبق اعلام نیروهای مستقر در مرز تعداد زیادی خودروی سوخت‌بر که خارج از طرح رزاق اقدام به انتقال سوخت کرده بودند، در آن سوی مرز تجمع کردند، سپس در آنجا تنشی به وجود آمد که بر اثر تیراندازی صورت گرفته یک نفر جان باخت و 4 نفر زخمی شدند.

این مقام مسئول تصریح کرد: طبق اعلام نیروهای مستقر در مرز هنوز مشخص نیست که این تیراندازی از داخل خاک پاکستان یا ایران انجام شده و موضوع از نظر نقطه روی داده حادثه و نوع سلاح در حال بررسی است.

بیشتر بخوانید:

تشریح کامل اتفاقات سراوان/ سرنوشت نامعلوم یک نیروی سپاه پس از حادثه دیروز

***

روایت عارف از بی مهری به جریان اصلاحات

محمدرضا عارف در  دیدار با جمعی از نخبگان استان خوزستان با اشاره به پیروزی اصلاح طلبان در انتخابات مجلس دهم در شهرهای بزرگ از جمله تهران شد، خاطر نشان کرد: مردم به گفتمان اصلاحات باور دارند و مطمئننا ضعف عملکردی افراد را به پای گفتمان اصلاحات نمی گذارند .هرچند متاسفانه برخی افراد فرصت طلبانه برای پیروزی در انتخابات از نام و عنوان اصلاحات استفاده کرده اما فردای انتخابات به گفتمان اصلاحات پشت می‌کنند.

رئیس بنیاد امید ایرانیان با هشدار به رواج فرصت طلبی سیاسی در کشور، تاکید کرد: متاسفانه کشور ما گرفتار عده‌ای فرصت طلب شده است که در بزنگاه‌ها برای کسب قدرت رنگ عوض می‌کنند و خود را به یک جریان سیاسی متصل می‌کنند این افراد هویت سیاسی شان مشخص نیست و ما در مجلس دهم گرفتار این افراد بوده ایم.

عارف با بیان اینکه اصلاح طلبان هیچ گاه در نقش اپوزیسیون نظام نبوده‌اند ، تاکید کرد: جریان اصلاحات با بی‌مهری های زیادی از سوی بخش هایی از حاکمیت روبرو بوده است و البته مطمئنا این بی‌مهری‌ها در نهایت به ضرر حاکمیت تمام می‌شود. اینکه عده‌ای به دنبال یکدست سازی حاکمیت باشند پروژه‌ای شکست خورده است که تجربه های گذشته نشان داد حاکمیت از اینگونه پروژه ها منتفع نخواهد شد.

***

 ظریف؛ همچنان مهمترین گزینه جبهه اصلاحات

فرزانه‌ ترکان، عضو شورای مرکزی حزب کارگزاران، در گفت‌وگو با اعتمادآنلاین گفت: درباره برنامه حزب کارگزاران باید بگویم، آقایان اسحاق جهانگیری و محسن هاشمی چهره‌های مورد نظر حزب برای کاندیداتوری در انتخابات ریاست‌جمهوری هستند. اما از آنجایی که جبهه اصلاحات روی آقای ظریف نظر دارد، ایشان اگر ورود به انتخابات را بپذیرند کارگزاران هم از آقای ظریف حمایت خواهد کرد. به همین دلیل منتظر نتیجه تعیین صلاحیت‌ها هستیم تا تکلیف مشخص شود.

وی توضیح داد: نکته مهم این است که اعضای شورای نگهبان با در نظر گرفتن مشکلات کشور و گرفتاری‌هایی که زندگی را برای مردم روز به روز دشوارتر می‌کند، تدبیر به خرج داده و اجازه حضور همه سلیقه‌ها را در عرصه رقابت بدهد. اما اگر قرار بر رویه گذشته است، افکار عمومی نمی‌تواند خودش را برای رای دادن اقناع کند.

یدالله طاهرنژاد، عضو  شورای مرکزی حزب کارگزاران، در گفت و گو‌ با برنا در رابطه با مواضع اخیر این حزب برای انتخابات ۱۴۰۰ گفت: تا جاییکه من در جریان هستم در مورد ظریف صحبتی صورت نگرفته است.  ظریف تا به امروز در هیچ جا نگفته است که می آید ولی اینکه حداقل در جبهه اصلاحات اقبالی نسبت به او هست مورد تردید نیست. هنوز بحثی نشده و نمی توان خروجی روشنی داشت اما آنطور که صحبت می شود او یکی از کسانی است که درباره او اقبال وجود دارد.

***

قالیباف برای اقناع اصولگرایان باید کابینه و مشاورانش را مشخص کند

حمیدرضا ترقی، عضو شورای مرکزی موتلفه به نامه نیوز گفت: «در مجموع نظرسنجی‌ها آقای قالیباف با یک فاصله قابل توجهی نفر دوم بعد از آقای رئیسی است، اما این میزان کفایت اینکه موفقت را رقم بزند، نمی‌کند. آقای قالیباف در این انتخابات نیازمند فرمول و مدل‌های جدیدی مثل ترکیب کابینه، تعیین مشاوران و ... است.

باید مدلی انتخاب شود که بتواند به افزایش رای او کمک کند. مدلی که بتوان با اتکا به آن بخشی از اختلافات بین نیرو‌های اصولگرا را با تعیین مشاوران و همراهان او در عرصه‌های مختلف حل کرد. این مدل در میزان متقاعد کردن مجموعه اصولگرایان و رای آوری قالیباف خیلی موثر است...

باید کاستی‌های که جریان‌های سیاسی انقلابی درباره او قائل هستند به وسیله مشاورین و تیمی که با او می‌خواهند کار کنند به شکلی جبران شود تا این اقناع ایجاد شود.»